Wysłany: 11-10-2004, 10:21 koszty FN - czas , a Stowarzyszenie
W związku z tym , że Darek potrzebuje dość pilnie wsparcia użytkowników FN w zakresie finansowym - a rejestracja i formalności Stowarzyszenia FN - jeszcze potrwają - uważam , że trzeba Darkowi udzielić pomocy w tym zakresie poprzez dobrowolne wpłaty pieniędzy dokonywane na wskazane konto.
Ustaliłem z Darkiem , że podliczy koszty i przedstawi rachunek swoich kosztów pod niniejszym postem a chętni wpłacą dowolną kwotę na podany rachunek wspomagając tym samym działalnośc i pracę Darka .
Podany nr konta będzie dotyczył firmy , która wpłącającym wystawi faktury a Darkowi wypłaci wynagrodzenie za to co robi na podstawie stosownej umowy cywilno-prawnej . Faktura będzie wystawiona po dokonaniu płatności na konto według danych podanych w przelewie i z datą wpływu ŚRODKÓW na konto . Koszty wysłania faktury na adres wpłacającego pokrywam z własnej kieszeni - list zwykły .
Koszty VAT-u - również nie obciążą Darka , który otrzyma dokładnie te pieniądze , które wpłacicie . Rozliczenie końcowe zostanie opublikowane na FN a ewntualne nadwyżki ( optymista) przelane na konto Stowarzyszenia FN - jeśli powstanie w innym przypadku na konto jakiejkolwiek organizacji non profit mającej w statucie pomoc nurkom lub sportowcom .
Proszę o wpłaty a nie o dyskusję na temat formy czy kwoty - każda wpłata , nawet symboliczna będzie mile traktowana i doceniona . Darek otrzyma przekazaną kaskę jako wynagrodzenie z uwzględnieniem kosztów uzyskania przychodu i obowiązujących w tym zakresie innych przepisów podatkowych .
Każda wpłacona złotówka - zostanie przeznaczona na funkcjonowanie FN i powstałe w tym zakresie zaległości - których wysokość określi DAREK - w poście poniżej . Licząc na wspłpracę - serdecznie pozdrawiam
- Kriss.
PS - wpłaty mają charakter całkowicie dobrowolny i w żaden sposób( zwłaszcza ich brak ) nie wpływają na sposób traktowania użytkowników ( z wyjątkiem zwyczajowego moderowania) - przynajmniej do czasu w którym FN - zostanie odłączone od dostępu do serwera lub momentu w którym stanie się oficjalnym organem publikacyjnym Stowarzyszenia . Wpłata nie stanowi podstawy do jakiejkolwiek formy ekwiwalentu za jej dokonanie lub podstawy do roszczeń z tytułu dostawy usług innych niż dotychczasowy dostęp do FN . W przypadku , w którym wysokość wpłat nie pokryje kosztów utrzymania FN - zaległych - Administrator nie gwarantuje bieżacego dostępu do serwera FN . Dokonanie wpłaty nie stanowi zapłaty za usługi Administratora , a jedynie ekwiwalent poniesionych przez niego w przeszłości kosztów lub innych niezbędnych do funkcjonowania FN wydatków . Specyfikację kosztów wraz z uzasadnieniem - opublikuje Administrator FN
Dodano: Pią 08-10-2004 18:21 ]
Moje wydatki
przekroczony limit za lipiec i sierpien (oplacilem niedawno)
293,80+329,40
dodatkowa baza MySQL 73,20
to tyle, reszte mam juz zaplacona wiec nie bede podawal kosztow poniewaz temat dla mnie jest zamkniety.
moja propozycja
postawienie lacza u mnie w domu (biura nie mam) dsl 1024/256 kbit i postawienie na tym laczy serwera FTP. Obecnie serwer jest na laczu uzyczonym i jest bardzo niestabilny ze wzgledu na limity pasma. Przy instalacji dsl jest male prawdopodobienstwo ze beda przekraczane limity transferu z tego wzgledu ze czesc forum bylaby tez lokalnie na serwerze.
Koszt dsl
1/ na osobe prywatna
instalacja 299
miesieczny abonament 249
2/ na firme
instalacja 799
miesieczny abonament 249 netto
to tyle z mojej strony
koszty przeprowadzki serwera max 1048,00
razem 2234,90
Chętnych proszę o wpłaty na zasadach opisanych wyżej na konto ;
58 1050 1041 1000 0022 6119 2989 f-ma H2 - PROFIT GRZEGORZ STUDZIENNY
02-736 Warszawa ul Mozarta 6/216
TYTUŁ PRZELEWU ; OPŁATA ZA KORZYSTANIE Z SERWERA FORUM NURAS
Ponieważ - każdy wpłacający otrzyma fakturę - bądżcie tak mili i nie wpłacajcie kwot poniżej kosztów znaczka pocztowego i na dowodzie wpłaty zamieszczajcie dane umożliwiające przesłanie faktury tzn Imię Nazwisko lub nazwę firmy , adres z kodem , NIP w przypadku firm .
Ostatnio zmieniony przez Kriss 11-10-2004, 15:14, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko