| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - ITDA TRYMIX DIVER WAŻNY PRZEZ ROK???
nurk1 - 17-06-2006, 16:25 Temat postu: ITDA TRYMIX DIVER WAŻNY PRZEZ ROK??? Witam
Jestem zainteresowany zdobyciem uprawnieńITDA TRYMIX DIVER (normooksyczne). Po rozmowie z kolegą,który niedawno ukończył kurs i pokazał mi certyfikat mam kilka pytń (niestety kolega nie znał odpowiedzi)...
1. na plastiku ,który otrzymał po zakończeniu kursu w prawym górnym rogu jest zdjęcie a pod zdjęciem ( i to jest najciekawsze) data wazności certyfikatu.jest on wazny zgodnie z data rok od zakończenia kursu.
2. Czy data wazności nie ma obowiązywać tylko instruktorów -jest to ich czynnośc w szkoleniach po uregulowaniu corocznej składki.
3 Czy może sa to nowe przepisy ?
4 jesli sa to nowe przepisy to jak wyglada przedłużenie wazności certyfikatu na dalsze lata?
5. czy jesli jest do opłacania jakas składka to ile ona wynosi i czy dostajemy wtedy automatycznie nowy plastik z nowa data ważności?
jesli ktos bedzie tak uprzejmy i odpowie na pytania, rozwiewajac moje watpliwosci będę bardzo wdzięczny.
ocn - 18-06-2006, 08:44
Na te wszystkie pytania powinien odpowiedzieć ci kolega.
Ostatecznie powinien we własnym interesie wiedzieć za co zapłacił i czym się chwali.
KasiaK - 18-06-2006, 15:11
proponuję spojrzeć tu
google, to nieocenione źródło informacji
pozdrawiam,
K.
p.s. poza tym pisze sie czyba trimix, a nie trymix....ale moze sie czepiam...
nurk1 - 18-06-2006, 19:46
Dziękuje za poświęony czas
Stronę ITDA znam lecz nia ma na niej odpowiedzi na moje pytania, napisałem meila do instruktoró lecz odpowiedzi nadal nie mam. Dlatego postanowiłem zapytać o to na Forum,lecz jak widac nie zawsze " kto pyta nie błądzi..."
Raz jeszce dziękuję za pomoc
pozdrawiam
waldo - 18-06-2006, 20:26
Nie jestem instruktorem ITDA ale sądzę, że w ramach interesującego Cię zagadnienia nie występują zasadnicze różnice w porównaniu z IANTD, gdzie certyfikat Normoxic Trimix Diver nie posiada terminu ważności.
Termin ważności posiadają certyfikaty instruktorskie, a ich odnowienie, poza opłaceniem rocznej składki, jest m.in. uwarunkowane wymaganą roczną liczbą nurkowań na określonym poziomie (poza kursowymi), wyszkoleniem określonej liczby nurków, publikacją na temat nurkowania technicznego.
ocn - 18-06-2006, 20:55
Zapytaj się Marcina Krysińskiego ITDA Instructor Trainer .
Tu link do jego strony http://www.krysinski.biz/krysinski_o_mnie.html .
Czasem na odpowiedź trzeba cierpliwie czekać. Instruktor też człowiek i czasem znika na wiele dni by szkolić lub nurkować. Lepiej dzwonić.
Te_Pe - 18-06-2006, 21:51
usun kropke na koncu linka - bo prowadzi w maliny.....
nurk1 - 18-06-2006, 22:48
dziękuje za kropke:) dałem rade:)
zapraszam na Soline jest bardzej wymagajaca .Powaznie zapraszam
|
|