| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
NURKOWANIE EKSTREMALNE I TECHNICZNE - Ojamo
Janusz_Lew - 12-07-2006, 02:05 Temat postu: Ojamo Witam!
Czy ktokolwiek z forumowiczów miał okazję nurkować w kopalni labradoru w Ojamo?
Będę wdzięczny za każdą informację na temat warunków, głębokości, rozmiarów, itp...
kamyk - 12-07-2006, 02:34
Witaj,
Z tego co wiem Robernt K. tam nurkowal ze swoim team ma nawet film z ow wyprawy zjarzyj na jego www.
kamyk
Janusz_Lew - 12-07-2006, 12:25
| kamyk napisał/a: | | Z tego co wiem Robernt K. tam nurkowal ze swoim team ma nawet film z ow wyprawy zjarzyj na jego www. | >
Podaj, proszę jeszcze raz link do tej strony, bo poprzedni jest chyba niepełny.
Grzyb - 12-07-2006, 12:36 Temat postu: Re: Ojamo
| Janusz_Lew napisał/a: | Witam!
Czy ktokolwiek z forumowiczów miał okazję nurkować w kopalni labradoru w Ojamo? |
chyba labradorytu?
icek - 12-07-2006, 12:36
Na Stajni Kleina o ile wiem tego nie ma, ale zajrzyj na ten link:
http://www.slps.net/slps/...vies/ojamo.html
Pozdrawiam,
kapusta
Robert Klein - 12-07-2006, 12:39
Jeszcze tam nie nurkowałem ale jedziemy z Izą (Kapustą) do Helsinek w przyszły czwartek. W planie 4 nurkowania w Oyamo i kurs DPV.
Jak wrócimy coś napiszemy.
Na razie za 2-3 dni posadzimy na stonie film z nurkowania w Fortach w Krakowie, a w przyszłym tygodniu z głębokiego wraku na Bałtyku.
Pozdrawiam
Robert Klein
TomM - 12-07-2006, 12:54 Temat postu: Re: Ojamo
| Grzyb napisał/a: | chyba labradorytu? |
Żeby wszystkich pogodzić cytat: "Labradoryt, zwany niekiedy labradorem to minerał z grupy plagioklazów. Jest mieszaniną dwóch innych minerałów : albitu (glinokrzemianu sodu) i anortytu (glinokrzemianu wapnia) i wspólnie z kamieniem księżycowym, kamieniem słonecznym i amazonitem jest zaliczany do skaleni. Jego nazwa pochodzi od półwyspu Labrador, występuje także w Finlandii i Norwegii (znany tam jako kamień zorzy polarnej). "
Janusz_Lew - 12-07-2006, 15:58
| icek napisał/a: | | Na Stajni Kleina o ile wiem tego nie ma, ale zajrzyj na ten link: |
właśnie ten film skłonił mnie do zadania tego pytania.
| Robert Klein napisał/a: | | Jeszcze tam nie nurkowałem ale jedziemy z Izą (Kapustą) do Helsinek w przyszły czwartek. W planie 4 nurkowania w Oyamo i kurs DPV. |
Czekam niecierpliwie na waszą relację i opis
|
|