| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - kurs patofizjologii
Tolka - 25-07-2006, 10:30 Temat postu: kurs patofizjologii Czy ktos moze mi udzielic informacji na temat kursu patofizjologii - jaki jest zakres materialu i gdzie mozna go zrobic.
Artee - 25-07-2006, 11:00
Kursy honorowane przez KDP organizowane są przez Krajowy Osrodek Medycyny Hiperbarycznej w Gdyni, koszt zwykle 500 zł, trwa zwykle 3 dni ale nie w weekendy. Najbliższe kursy zapewne jesienią. Zobaczna stronie KOMH . W ramach szkolenia rozmawia się dużo o medycynie nurkowej, ratownictwie "nurkujesz" w komorze deko. Polecam.
Aronax - 25-07-2006, 11:00
Kursy robi Krajowy Ośrodek Medycyny Hiperbarycznej w Gdyni (KOMH)
kontakt: Sekretariat KOMH hyperbar@acmmit.gdynia.pl
koszt ok 500zł + noclegi (kurs trwa 3 dni i to w środku tygodnia)
zakres materiału...
- pierwsza pomoc - ćwiczenia z fantomami,
- używanie tlenu przy wypadkach nurkowych (i nie tylko)
- bardzo dużo fizjologii układu krążenia i układu oddechowego i jak to się ma do nurkowania i gazów w nim uzywanych i do naszego zdrowia
- zwiedzanie KOMH (bardzo ciekawe)
- 2 sprężenia w komorach hiperbarycznych
Uczestniczyłem i bardzo polecam każdemu nurkowi, zaczyna sie zwracac uwagę na obecność tlenu w bazach i na łodziach no i wychodzi się z silnym wewnętrznym przekonaniem o potrzebie zakupienia własnego zestawu tlenowego
Można tez poprosić dr J.Krzyzaka (tez Gdynia) o cykl wykładów. Dr Krzyżak, który podobnie jak dr Sićko i dr Kot z KOMH-u od lat "jest w temacie". Niestety te wykłady nie sa traktowane przez KDP jako "kurs patofizjologii" mimo że zakres materiału bardzo podobny, chociaż bardziej medycznie i naukowo (brak przeszkolenia z I pomocy). W KOMH celowo mówi się jak najprostszym językiem by kurs był zrozumiały dla przeciętnego odbiorcy.
pozdrawiam
Konrad
KasiaK - 25-07-2006, 11:13
| Aronax napisał/a: |
Niestety te wykłady nie sa traktowane przez KDP jako "kurs patofizjologii" mimo że zakres materiału bardzo podobny, chociaż bardziej medycznie i naukowo (brak przeszkolenia z I pomocy). |
a to nie chodzi o to, zeby umiec? tylko o to, zeby miec "plastik" ?
Aronax - 25-07-2006, 11:28
Nie bardzo Cię rozumiem Kasiu - oczywiście ze o to aby umieć/wiedzieć mieć pojęcie/przypomnieć sobie - właśnie po to w nich uczestniczyłem i po to o nich napisałem. Plastik niestety tez bywa potrzebny, więc jeśli chodziło o kurs uprawniający do zdawania na P3 to wyrażnie zaznaczyłem, że ten u dr Krzyzaka niestety nie bedzie honorowany przez KDP - miałem to przemilczeć zeby nie byc przypadkiem posadzonym o kolekcjonowanie plastików za wszelką cenę? Nie róbmy tu nagonek nie na temat pliz
Konrad
KasiaK - 25-07-2006, 11:31
| Aronax napisał/a: | Nie bardzo Cię rozumiem Kasiu - oczywiście ze o to aby umieć/wiedzieć mieć pojęcie/przypomnieć sobie - właśnie po to w nich uczestniczyłem i po to o nich napisałem. Plastik niestety tez bywa potrzebny, więc jeśli chodziło o kurs uprawniający do zdawania na P3 to wyrażnie zaznaczyłem, że ten u dr Krzyzaka niestety nie bedzie honorowany przez KDP - miałem to przemilczeć zeby nie byc przypadkiem posadzonym o kolekcjonowanie plastików za wszelką cenę? Nie róbmy tu nagonek nie na temat pliz
Konrad |
spoks
ja po prostu nie wiedzialam o wymaganiach na p3
ta organizacja jest mi obca
zeby bylo on topic: na warsztaty KOMH-u sie szykuje i sie wybrac nie moge, jedyny powod- w srodku tygodnia
Andrzej Kosko - 25-07-2006, 11:37
| KasiaK napisał/a: | | ja po prostu nie wiedzialam | ale powiedziałam-co mi tam
KasiaK - 25-07-2006, 11:59
| Andrzej Kosko napisał/a: | | KasiaK napisał/a: | | ja po prostu nie wiedzialam | ale powiedziałam-co mi tam |
zapytalam Andrzeju...zapytałam...
Tolka - 25-07-2006, 12:01
Dzieki Artee & Aronax za komplet informacji. Coz, moze nie predko bede robic p3, jeszcze duzo treningu hehe..., ale info o wymaganych uprawnieniach tez wazne.
Pozdrawiam
duch - 25-07-2006, 15:08
Zerknij na relację z Patofizjologii nurkowania z dr Krzyżakiem - polecam.
Jak znajdę więcej czasu zorganizuję ten kurs/wykłady w Warszawie.
Będę musiał tylko zorganizować jakąś salę wykładową.
Pozdrawiam Duch
Andrzej Kosko - 25-07-2006, 17:38
| Tolka napisał/a: | | bede robic p3 | to nie ma znaczenia-ten kurs po prostu trzeba zrobić,im szybkiej tym lepiej
[ Dodano: Wto 25 Lip, 2006 ]
| KasiaK napisał/a: | | zapytałam... | ne ma problema
Rafi - 26-07-2006, 10:27
Osoby zainteresowane odbyciem kursu patofizjologii w KOMH, chciałbym poinformować iż najbliższe kursy dopiero w przyszłym roku. Taką odpowiedz otrzymałem od p. Zdzisława Sićko. Szkoda bo chciałem zrobić go w tym roku.
agrest - 26-07-2006, 10:47
Dobrze ze w tym roku nie bedzie bo w nastepnym chetnie sie sam wybiore
Pozdrawiam
J.
Rafi - 26-07-2006, 10:56
| agrest napisał/a: | | Dobrze ze w tym roku nie bedzie bo w nastepnym chetnie sie sam wybiore |
Gdyby było w tym roku to w niczym by nie przeszkadzało pójść w przyszłym. A tak blokuje mi to moje założenia czasowo-rozwojowe
agrest - 26-07-2006, 11:08
No tak, zle sie wyrazilem
Pozdrowka
J.
Rafi - 26-07-2006, 11:14
| agrest napisał/a: | | No tak, zle sie wyrazilem |
Spoko, loko, luz i spontan
Tolka - 26-07-2006, 11:19
[quote="Andrzej Kosko"] | Tolka napisał/a: | | bede robic p3 | to nie ma znaczenia-ten kurs po prostu trzeba zrobić,im szybkiej tym lepiej
CZACHO - 26-07-2006, 23:44
Moze sie zbierze jakas wieksza grupa z Wrocka i bedzie razniej pojechac w przyszlym roku ;-)
Bo tez sie na niego szykuje i kilku znajomych rowniez :)
Tolka - 27-07-2006, 10:40
| CZACHO napisał/a: | Moze sie zbierze jakas wieksza grupa z Wrocka i bedzie razniej pojechac w przyszlym roku
Bo tez sie na niego szykuje i kilku znajomych rowniez |
Grzyb - 27-07-2006, 11:44
| Rafi napisał/a: | | Osoby zainteresowane odbyciem kursu patofizjologii w KOMH, chciałbym poinformować iż najbliższe kursy dopiero w przyszłym roku. Taką odpowiedz otrzymałem od p. Zdzisława Sićko. Szkoda bo chciałem zrobić go w tym roku. |
ja od pana Sicko dostalem takie info:
"Należy korzystać z planowanych kursów. Odwołaliśmy w tym roku dwa kursy z powodu braku chętnych.
Następna edycja od 01.01.2007."
a moze bysmy zrobili "liste obywatelska", zeby pokazac, ze jest zapotrzebowanie na kurs w tym roku?
Rafi - 27-07-2006, 11:47
| Grzyb napisał/a: | | a moze bysmy zrobili "liste obywatelska", zeby pokazac, ze jest zapotrzebowanie na kurs w tym roku? |
Ja zatem piszę się na ten pomysł i zgłaszam chęć wzięcia udziału w kursie jeszcze w tym roku, oraz przekarze znajomym również zainteresowanym.
No to już jest dwóch ja i mój druh ujacek.
Czyli mamy:
1. Grzyb
2. Adamus
3. Rafi
4. Ujacek
Grzyb - 27-07-2006, 11:54
| Rafi napisał/a: | | Grzyb napisał/a: | | a moze bysmy zrobili "liste obywatelska", zeby pokazac, ze jest zapotrzebowanie na kurs w tym roku? |
Ja zatem piszę się na ten pomysł i zgłaszam chęć wzięcia udziału w kursie jeszcze w tym roku, oraz przekarze znajomym również zainteresowanym. |
no to jest juz nas dwoch
pomyslalem sobie, ze gdy zbierze sie kilkunastu chetnych, to mozemy rowniez sprobowac lobbingu przez KDP - w koncu powinni o nas dbac...
potencjalnym kontaktem jest tu np. Marcin Dąbrowski - autor "Ratownictwa nurkowego"
Adamus - 27-07-2006, 12:10
W związku z tym i ja deklaruję chęć wzięcia udziału w kursie.
Najprawdopodobniej +1 osoba.
Pozdrawiam,
Adam
KasiaK - 27-07-2006, 13:27
ja tez sie pisze, jesli bedzie to NIE W SRODKU TYGODNIA
erros - 27-07-2006, 23:09
Ja z olbrzyyyymią wręcz chęcią wziąłbym udział w takim kursie. Proszę o dopisanie na listę...
Tolka - 28-07-2006, 09:21
Ja tez sie dopisuje oczywiscie na liste, jesli da rade w tym roku. Jezeli robimy to trybem jako grupa specjalna i ktos moze zalatwic dodatkowy kurs ze wzgledu na zainteresowanie, to najchetniej opcja weekendowa pt-sb-nd, lub polweekendowa czw-pt-sb - please wezcie to pod uwage w negocjacjach (cienko z urlopem !!!) i bardzo mozliwe ze jeszcze dwie osoby ode mnie dojda z Wroclawia, ale wszystko zalezy od terminu.
Pozdrowienia
KasiaK - 28-07-2006, 09:42
ja mysle, ze jesli bylby to łikęd, to jeszcze kilku moich znajomych by sie dopisało do listy,
moze inaczej...wiem ze by pojechały
Rafi - 28-07-2006, 09:43
1. Grzyb
2. Adamus
3. Rafi
4. Ujacek
5. KasiaK.
6. Erros
7. Tolka
8. TomS
KasiaK - 28-07-2006, 10:47
moze ktos sie pofatyguje i zadzwoni?
bez sensu robic jest "liste spoleczna" w momencie, gdy i tak to nic nie da....
jesli Sićko czy Kot potwierdzą, ze jest mozliwosc zrobienia kursu weekendowego w tym roku, to dopiero bedziemy listy pisac, kto i jak i po co
imho, ofc
K.
Grzyb - 28-07-2006, 11:51
| KasiaK napisał/a: | | jesli Sićko czy Kot potwierdzą, ze jest mozliwosc zrobienia kursu weekendowego w tym roku, to dopiero bedziemy listy pisac, kto i jak i po co |
problem w tym, ze na razie dr Sicko potwierdza, ze kursu nie bedzie i zaprasza w 2007.
zeby cos z nim negocjowac, trzeba wiedziec, ilu jest chetnych - to podstawa, bo tegoroczne kursy zostaly odwolane wlasnie z braku chetnych.
wg. mnie telefon z przeslaniem: "chcemy w tym roku, ale tylko w weekend, no i w sumie nie wiemy, ilu jest chetnych" to dobry sposob na zrazenie go do naszego pomyslu...
TomS - 28-07-2006, 12:03
Nie każdy termin jest dla mnie realny ale potencjalnie też się deklaruję.
Robek - 28-07-2006, 22:41
Ja też jestem chętny:P
Rafi - 28-07-2006, 22:43
1. Grzyb
2. Adamus
3. Rafi
4. Ujacek
5. KasiaK
6. Erros
7. Tolka
8. TomS
9. Robek
CZACHO - 28-07-2006, 22:55
1. Grzyb
2. Adamus
3. Rafi
4. Ujacek
5. KasiaK
6. Erros
7. Tolka
8. TomS
9. Robek
10. CZACHO
Kacper - 28-07-2006, 22:57
1. Grzyb
2. Adamus
3. Rafi
4. Ujacek
5. KasiaK
6. Erros
7. Tolka
8. TomS
9. Robek
10. CZACHO
11. Kacper - przy czym poki nei ma terminow to nie moge dac 100% gwarancji - ale bede sie staral
urwis - 28-07-2006, 23:10
Ja też jestem chętny
1. Grzyb
2. Adamus
3. Rafi
4. Ujacek
5. KasiaK
6. Erros
7. Tolka
8. TomS
9. Robek
10. CZACHO
11. Kacper - przy czym poki nei ma terminow to nie moge dac 100% gwarancji - ale bede sie staral
12.urwis
KasiaK - 28-07-2006, 23:30
dobra, kto dzwoni?
bo 12 to juz chyba wystarczy
Rafi - 28-07-2006, 23:31
W poniedziałek zadzwonie i pogadam, ale oczywiście chętni proszę się wpisywać. Im więcej tym lepiej.
CZACHO - 29-07-2006, 00:34
najwazniejszy bedzie termin ;)
TomS - 29-07-2006, 00:54
Ja na pewno mam zajęte 3 środkowe weekendy września i "długi weekend" sierpniowy. Poproszę o inny termin.
agrest - 29-07-2006, 14:01
Ja poprosze. Najlepiej gdzies we wrzesniu (druga polowa) ale moge sie nieco dostosowac.
J.
wojtass - 30-07-2006, 10:04
wojtass + asia ale w pierwszej polowie września albo od II połowy października w górę
michałek - 30-07-2006, 20:14
i ja też jestem chętny tylko muszę znać termin przynajmniej tydzień wcześniej
Rafi - 30-07-2006, 22:49
Ze względu na moje ostatnie fiaska organizacyjne, (patrz karaoke oraz wyjazd nad Białe) proszę aby dzwonieniem i załatwianiem konkretów zajął się ktoś inny (lepiej nie zapeszać, nie to żebym był przesądny ). Mnie pasuje koniec sierpnia, na razie cały wrzesień...
KasiaK - 30-07-2006, 22:57
uhmmmm
dobra, zadzwonie jutro
zdaje sie, ze kurs zrobimy.....w grudniu wszystkim pasuje....
bo mnie np nie ma do polowy wrzesnia
Tolka - 31-07-2006, 11:24
Nie chce dolewac oliwy do ognia, ale prawda jest tak, ze zawsze komus nie bedzie pasowac ( nie mowie, bo moze potwierdzony termin przez Gdynie, mnie tez nie bedzie pasowal ) ale poki co widze, ze nikt nie wypowiadal sie o drugiej polowie pazdziernika, to moze by wtedy ??? jest duzo czasu zeby sie przygotowac i zaklepac wolne.
Kasiu, czekamy na wiesci
Pozdrowienia
Aronax - 31-07-2006, 12:37
Obawiam się, że nie będzie możliwości zrobienia kursu w weekend, kursy środa-piątek to w KOMH uświęcona tradycja, ale próbujcie może się uda
Konrad
KasiaK - 01-08-2006, 13:50
dzień dobry (acz to, imho, wysoce niepasujące do dziejszego dnia okreslenie)
dzwoniłam do KOMHu. Miła Pani powiedziała, ze jak narazie to lekarze są na urlopie, wiec napewno nic sie nie da załatwić. Dr Kota nie ma, a Dr Sićko ma własnie gościa i nie moze gadać
Spróbuje skontaktować sie po południu, celem wytłumaczenia dr Sićce, ze kurs ,jeszcze w tym roku, jest bardzo dobrym pomysłem
duch - 01-08-2006, 14:57
To może jednak, załatwić wykłady w weekend w Warszawie - tyle że nie pod patronatem KOMHU i KDP. Wykładowcą byłby dr. Krzyżak.
Sprężania zaś w Gdyni w Ośrodku Szkolenia Płetwonurków MW na 30m i 50m.
Wykłady i sprężenia mogą odbywać się w weekend .
Wykłady z dr. Krzyżakiem trwają 3 dni, piątek od 17 do niedzieli do około 15:00.
Sprężenia: sobota i niedziela + wykłady o komorach i poszukiwaniu zatopionych obiektów przy pomocy pojazdów bezzałogowych.
Ogólnie szkolenie trwa 5 dni i kosztuje (o ile się nic nie zmieniło) około 200PLN.
Problemem jest znalezienie sali wykładowej w centrum Wawy i ustalenie terminu
Pozdro Duch
KasiaK - 01-08-2006, 15:26
Ja bardzo uprzejmie poprosze i w ogole mi sie pomysł podoba i zarys wykładów etc i w ogole
super fajnie,
i tak: sale to moze jakąś wykombinuję, a termin...hmmm...pazdziernik? bo inaczej to jakos tego nie widze
pozdr
K.
duch - 01-08-2006, 15:30
No to Kaśka załatwiaj salę na jakiś określony termin a ja pogadam z dr. i ustalę jego obecność w Wawie w tym terminie. Sprężenia to ustalimy już na wykładach, z chęcią posłucham tych wykładów jeszcze raz, od nadmiaru wiedzy głowa nie boli - a utrwalić posiadaną już wiedzę zawsze warto.
Wykłady i sprężenia można potraktować rozdzielnie:
Wykłady - 100zł
Sprężenia - 100zł - dla chętnych
Żeby organizowanie go miało sens musi zebrać się grupa powyżej 10 osób.
Oczywiście potwierdzę jeszcze te koszty.
Pozdro Duch
KasiaK - 01-08-2006, 15:32
| duch napisał/a: | | No to Kaśka załatwiaj salę na jakiś określony termin |
buehehe dobre!
p.s. poczekaj z tym rozmawianiem do czasu, jak wiecej osob sie zgłosi. Wykłady te nie beda dawały zadnego "plastiku" - jak zostałam gdzies tu upomniana, wiec nie wiem czy tylu chetnych bedzie nadal
Tolka - 01-08-2006, 15:35
czyli dla nie-warszawiakow - podwojna impreza - wyjazd do Wawy i do Gdyni plus wiecej noclegow, ale koszt 200 pln faktycznie ATRAKCYJNY.
ale co z akceptacja przez KDP (upss), bo moi szanowni koledzy do trojki chcieliby miec zaliczone, no ja tez ... (future...)
malek - 01-08-2006, 15:36
ja się piszę na październik w wydaniu warszawskim
KasiaK - 01-08-2006, 15:39
| Tolka napisał/a: |
ale co z akceptacja przez KDP (upss), bo moi szanowni koledzy do trojki chcieliby miec zaliczone, no ja tez ... (future...) |
poczytaj wyzej,
wyklady dr Krzyzaka nie są liczone do zadnych specjalizacji
to jest tylko i wylacznie....bezinteresowne.....przyjecie wiedzy
duch - 01-08-2006, 15:41
Dostaje się papiór o ukończeniu kursu: Patofizjologii nurkowania dla płetwonurków, tyle że KDP może go niechętnie respektować.
Wszyscy, którzy byliśmy na tym kursie mamy też wpisy do książki płetwonurka o jego odbyciu oraz o treningu ciśnieniowym.
Reszta to kwestia instruktora, szkoły podejścia. A szkolenie było naprawdę świetne.
Dobrze że FAR akceptuje wszystko
Pozdro Duch
Tolka - 01-08-2006, 15:53
Kasiu, czytalam wyzej...
Dzieki Duch za rzeczowa odpowiedz, przyda sie w podjeciu decyzji.
Pozdrawiam
Grzyb - 01-08-2006, 17:31
| duch napisał/a: | | Dostaje się papiór o ukończeniu kursu: Patofizjologii nurkowania dla płetwonurków, tyle że KDP może go niechętnie respektować. |
Duchu, popelniles duze niedopowiedzenie - KDP go po prostu nie uznaje i kropka
z tego powodu mnie nie liczcie - niestety musze odbyc kurs patofizjologii uznawany przez KDP
TomS - 01-08-2006, 17:39
Dla mnie papier nie ma znaczenia. Jestem nadal.
Oczywiście proponuję tradycyjne zaliczki - przedpłaty , wtedy sprawa jest wystarczająco jednoznaczna i bezstresowa.
agrest - 01-08-2006, 17:58
wchodze w to rowniez.
J.
PS: Po co komu P3?
duch - 01-08-2006, 20:28
| agrest napisał/a: | | PS: Po co komu P3? |
Nie wiem, może do pracy ? albo jak się chce instruktorem być.
Jak tam jestem z FAR a mój rozwój nurkowy w CMAS został już chyba zakończony
OKI. Więc jak Kasia załatwi jakąś salę wykładową i ustalimy termin, zaczynamy zbierać zaliczki. Myślę że 10 osób będzie na pewno
Pozdro Duch
CZACHO - 01-08-2006, 21:17
| agrest napisał/a: | | PS: Po co komu P3? |
Bo nie wszyscy chca byc tech?
Bo to dobry kurs?
Bo ktos lubi system szkolenia KDP?
itd.
Sam chcialem robic (majac juz dawno DM), ale mi to wybito z glowy i skierowano w strone nmx tmx.
duch - 01-08-2006, 21:22
| Cytat: | ale mi to wybito z glowy i skierowano w strone nmx tmx.
|
No widzisz
Może ktoś może załatwić jakąś salę wykładową w szkole albo na uczelni ??
Albo salę konferencyjną ? Np. na 29 wrzesień - 1 październik ??
Pozdro Duch
CZACHO - 01-08-2006, 21:36
| duch napisał/a: | | No widzisz ;-) |
No widze ;-) tylko, ze ja szukalem fajnego kursu oraz mozliwosci dalszego rozwoju (przy czym zaakceptowanie niebezpieczenstwa i odpowiedzialnosci, ktora za tym idzie nie przeraza mnie).
Natomiat niektorzy chca pozostac rec i dla nich ten stopien jest wystarczajacy, z reszta jak juz kiedys wspominalem, P3 + PN2 ma takie uprawienia jak ext range czy tech diver (50m + deco do 100% telnu), a potem jak ktos zmieni swoj punkt widzenia / zainteresowania moze zrobic PT.
Pelna dowolnosc :)
duch - 01-08-2006, 21:49
| CZACHO napisał/a: | | 3 + PN2 ma takie uprawienia jak ext range czy tech diver (50m + deco do 100% telnu) |
Prawie masz rację, też do niedawna tak myślałem i chciałem iść właśnie w tym kierunku.
Zdanie zmieniłem - dorosłem to ścieżki tech bo i nie zamierzam pracować jako przewodnik nurkowy i nie akceptuję prawnych odpowiedzialności jakie wiążą się z posiadania P3 czy DM.
Oczywisćie P3 robiony u dobrego instruktora to naprawdę dobry kurs, nie zaprzeczę.
A tak nawiasem Ext. Range - 55m.
I jeszcze jedno, kogo ze szkolących na PT tak naprawdę byś polecił ??
Bo w IANTD i TDI jakiś wybór jest. Po za tym technika idzie do przodu a standardy CMAS jakoś mało się zmieniają.
Pozdro Duch
CZACHO - 02-08-2006, 10:17
| duch napisał/a: | | I jeszcze jedno, kogo ze szkolących na PT tak naprawdę byś polecił ?? |
Na stronie KDP jest 3... nie znam zadnego i nic o nich nie slyszalem ;)
| duch napisał/a: | | Bo w IANTD i TDI jakiś wybór jest. |
Fakt :) Ja wybieralem instruktora, a nie system.
| duch napisał/a: | | Po za tym technika idzie do przodu a standardy CMAS jakoś mało się zmieniają. |
Prawde mowiac to nie mam zielonego pojecia o jakie materialy opiera sie kurs PT, ale chodzio mi generalnie o stwierdzenie faktu, ze po P3 droga nie jest zamknieta :)
Chopin - 02-08-2006, 10:57
Za 200 pln piszę się i ja, dodatkowo prawdopodobnie będę miał salę w centrum Wawy w tym terminie z rzutnikiem, ekranem i co tam jeszcze potrzeba
duch - 02-08-2006, 11:05
No to gra,
Jak mamy salę to zaczynam ustalać pozostałe szczegóły. Niedługo dam znać. A was proszę o wpisywanie się na listę.
A może termin 22-24 wrzesień ??
Na razie:
1.KasiaK
2. TomS
3. agrest
4. malek
5. Chopin
6. Duch/BD TEAM
7. Grześ/BD TEAM
8. Grysio/BD TEAM
9. Amalcz/BD TEAM
kto jeszcze ?
Renurek - 02-08-2006, 11:32
Jeżeli termin pozostanie weekendowy, to ja też proszę o dopisanie do listy.
Pozdrawiam
KasiaK - 02-08-2006, 11:40
nie ma mnie,
jestem za pierwszym weekendem października
CZACHO - 02-08-2006, 11:45
| duch napisał/a: | | A może termin 22-24 wrzesień ?? |
Pracuje wtedy ;(
duch - 02-08-2006, 11:53
To może 6-8 październik ?? Pasuje wszytskim ??
Lista:
1.KasiaK
2. TomS
3. agrest
4. malek
5. Chopin
6. Duch/BD TEAM
7. Grześ/BD TEAM
8. Grysio/BD TEAM
9. Amalcz/BD TEAM
10. SirOsip/BD TEAM
11. SANDER/BD TEAM
12. Renurek
Przy 15 osobach zamknę chyba listę - trochę kameralności też musi być
KasiaK - 02-08-2006, 12:00
| duch napisał/a: | To może 6-8 październik ?? Pasuje wszytskim ??
|
pasi
wrobelsl - 02-08-2006, 12:10
Ja bym się chętnie pisał ale na same sprężanie bo do w-wy mam za daleko.
duch - 02-08-2006, 12:15
| wrobelsl napisał/a: | | a bym się chętnie pisał ale na same sprężanie bo do w-wy mam za daleko. |
nie wiem czy się uda bez kursu, ale jak tak to damy znać o terminie
Pozdro Duch
Adamus - 02-08-2006, 12:21
Duchu, dopisz mnie proszę do listy.
Pozdr,
Adamus
duch - 02-08-2006, 12:26
1.KasiaK
2. TomS
3. agrest
4. malek
5. Chopin
6. Duch/BD TEAM
7. Grześ/BD TEAM
8. Grysio/BD TEAM
9. Amalcz/BD TEAM
10. SirOsip/BD TEAM
11. SANDER/BD TEAM
12. Renurek
13. Adamus
Tolka - 02-08-2006, 12:38
widze, ze trzeba sie spieszyc
prosze mnie tez dopisac, termin 6-8.10 bardzo chetnie
dzieki
J.
duch - 02-08-2006, 12:45
1.KasiaK
2. TomS
3. agrest
4. malek
5. Chopin
6. Duch/BD TEAM
7. Grześ/BD TEAM
8. Grysio/BD TEAM
9. Amalcz/BD TEAM
10. SirOsip/BD TEAM
11. SANDER/BD TEAM
12. Renurek
13. Adamus
14. Tolka
15. garnett
--------------------EOL-------------------------
Lista rezerwowa:
KasiaK - 02-08-2006, 12:57
miodzio
widze, ze chopin zalatwi sale wiec mam nie kombinowac?
do kiedy zaliczke i ile i komu
Kacper - 02-08-2006, 13:20
wiecie co - wtedy za mało teraz za dużo... phi!
Taki termin mi pasuje - jak znajdzie się miejsce to i mnie proszę dopisać
TomS - 02-08-2006, 13:48
Mi termin pasi z mozliwością (minimalną), że w tym okresie wypadnie mi inny, ważniejszy kurs. Wtedy lista rezerwowa ma sens
Chopin - 02-08-2006, 14:34
termin super - w weekend sala jest praktycznie na 100%. Jak już na bank w grę będzie wchodził ten termin i ustalicie to z prowadzącym dajcie info i przyblokuję salę - mieści się ona w gmachu TW-ON na pl. Teatralnym
agrest - 02-08-2006, 15:37
| duch napisał/a: | | może termin 22-24 wrzesień |
Nie da sie innego? Wtedy mam urlop, pierwszy od dwoch lat
KasiaK - 02-08-2006, 15:51
| agrest napisał/a: | | duch napisał/a: | | może termin 22-24 wrzesień |
Nie da sie innego? Wtedy mam urlop, pierwszy od dwoch lat |
teeee gapaaaa???
czytaj no dokładnie, pazdziernik....PAZDZIERNIK
agrest - 02-08-2006, 15:52
UPS. Widze ze juz jest nowy termin. Pasi mi 99%. Nie wiem tylko czy nie wypadnie mi wtedy wazniejszy dla mnie kurs.
J.
duch - 02-08-2006, 16:08
Termin został potwierdzony z Dr. Krzyżakiem, koszty też.
Chopin rezerwuj salę .
Może zrzutka po 10-20 zł więcej co by było na wodę, kawę i ciastka ??
Dodatkowo na kursie będzie niespodzianka: będzie można zakupić w promocyjnej cenie najnowsze rozszerzone wydanie (jeszcze go nie ma ) książki Medycyna dla nurków - oczywiście z autografem i dedykacją od autora.
Pozdro Duch
[ Dodano: 02-08-2006, 16:20 ]
Lista:
1.KasiaK
2. TomS
3. agrest
4. malek
5. Chopin
6. Duch/BD TEAM
7. Grześ/BD TEAM
8. Grysio/BD TEAM
9. Amalcz/BD TEAM
10. SirOsip/BD TEAM
11. SANDER/BD TEAM
12. Renurek
13. Adamus
14. Tolka
15. garnett
Lista rezerwowa:
1. Kacper
KasiaK - 02-08-2006, 16:30
ekstra!!!!
ksiazke ce
skladka po "wiecej" jest bardzo ok
agrest - 02-08-2006, 16:35
| duch napisał/a: | | na kursie będzie niespodzianka: będzie można zakupić w promocyjnej cenie najnowsze rozs.... |
No qr.... ale mi niespodzianka
Co do skladki to no problem. Dla mnie woda, za ciacha dziekuje.
J.
duch - 02-08-2006, 17:07
| agrest napisał/a: | No qr.... ale mi niespodzianka |
Agrest dla Ciebie będzie inna - ale w Gdyni - wejdziesz sam do komory
Pozdro
TomS - 02-08-2006, 17:24
| duch napisał/a: | | Może zrzutka po 10-20 zł więcej co by było na wodę, kawę i ciastka | Ciastka są fe i tuczą, kawa nie jest w moim typie a woda wypłukuje sole.
Jestem przeciw bo nie skorzystam.
agrest - 02-08-2006, 17:43
| duch napisał/a: | | Agrest dla Ciebie będzie inna |
No ja tylko chcialem powiedziec ze nie bedzie niespodzianki bo juz wszystko wypaplales ale co tam, komora mi nie straszna, przynajmniej bedziecie sie dobrze bawili moim kosztem a pozniej bedzie wam szkoda ze nie mozecie byc ze mna
[ Dodano: 02-08-2006, 17:45 ]
| TomS napisał/a: | Ciastka są fe i tuczą, kawa nie jest w moim typie a woda wypłukuje sole.
Jestem przeciw bo nie skorzystam. |
Nie marudz, przeciez nie przyjdziesz z wlasnym prowiantem, lepiej powiedz jaka masz opcje. (pomijajac oczywiscie brak opcji)
J.
duch - 02-08-2006, 17:50
No chyba że Chopin załatwi salę z cateringiem , ale tak naprawdę to wypadało by choćby doktorowi zaproponować kawę, herbatę, sok lub wodę i coś do zagryzienia.
W sobotę bedziemy od 9:00 do około 20:00 - wątpię abyśmy wytrzymali bez picia cały dzień.
Chyba że każdy przyniesie sobie swoją butelkę mineralnej i kanapki dla siebie
Ale wtedy ja zasponsoruję poczęstunek dla doktora, nie ubędzie mi.
Pozdro
Chopin - 02-08-2006, 18:22
Ok w przyszłym tygodniu będę rozmawiał i blokował salę. Pan doktor ma rzutnik i ekran? - bo jak się okazało na sali nie ma, ale ja mogę swój sprzęt przynieść (lap, rzutnik, ekran). Jako, że sala jest w Teatrze Wiekim na miejscu będą otwarte bufety - nie ma więc sensu robić chyba zrzutek na ciastka, bo będzie można sobie zejść w przerwie i coś przetrącić. Jak chcecie mogę załatwić też katering - nawet z La Boheme ale to dodatkowe koszty...
duch - 02-08-2006, 18:59
Rzutnik i ekran dobrze by było jak byśmy mieli (w razie co ja też mogę przynieść). Laptopa o ile pamiętam ma. Z bufetami super, ale w czasie wykładów też trzeba gardziołko przepłukać.
Z La Boheme to pojechałeś
Pozdro
Chopin - 02-08-2006, 21:42
| duch napisał/a: |
Z La Boheme to pojechałeś
Pozdro |
no jak się bawić to na całego - hehe zresztą mamy tam zniżki lol
ok, ale tak na poważnie - jak chcecie salę to musicie obiecać, że po wykładach idziemy całą grupą na operę
agrest - 02-08-2006, 21:48
| Chopin napisał/a: | | musicie obiecać, że po wykładach idziemy całą grupą na operę |
???
Sprawdzales na sobie jak dziala trawa po nuraniu i DCS Ci sie na oczy rzucil?
malek - 02-08-2006, 22:53
| duch napisał/a: | To może 6-8 październik ?? Pasuje wszytskim ??
|
pasi
KasiaK - 02-08-2006, 23:17
jak mam byc tam od 8am do 8pm to ja jakis obiadek maly bym wciagneła, a nie ciacha
niewazne, damy rade
fajnie, ze sie uda zrobic szkolenie
a potem co? wszyscy w fury i do gdyni?
duch - 02-08-2006, 23:21
| KasiaK napisał/a: | | wszyscy w fury i do gdyni? |
Można i w fury ale można też pociągiem - może być weselej jak za kółko nie trzeba będzie wsiadać
Pozdro Duch
TomS - 02-08-2006, 23:36
Kanapki DIY są VOK. Ciastka na całodzienne jadło???? Przeginka. Wypas dla Doktora należy stanowczo wliczyć w koszty wykładów. Nie jesteśmy dziećmi i potrafimy zaplanować coś tak banalnego jak całodzienne wyżywienie dla siebie samego/ej. Każdy je co innego i totalitaryzm kulinarny u mnie się nie sprawdza stanowczo. Jak ktoś woli ciastka to je sobie przyniesie. Przydał by się czajnik elektryczny, dostęp do słodkiej wody a wsad do zaparzania - znowu - każdy pije co innego więc niech sobie przyniesie.
Ja planuję wg wyżej podanego wzoru. Czajnik mogę wziąć i udostępnić ogółowi.
KasiaK - 03-08-2006, 09:13
olaboga
ja rozumiem ze kazdy je co innego etc ale BEZ PRZESADY!! (ja np słabo jem mieso i nie jem słodyczy)
ale uwazam ze zlozenie sie na ciastka i kawe itd to ZADEN PROBLEM, nawet jak ktos nie bedzie tego jadł, prawda? no nie róbmy z siebie dziadów...boszzz.....
10pln składki to jakis wydatek powalajacy? a zupelnie inaczej to wyglada- kulturalnie i elegancko, a nie w polowie wykladow nikt juz nie bedzie myslal o temacie, tylko nad tym co zje na obiad...jak beda ciastka to sie ciastkiem na chwile zapcha i skupi na wykladzie
jak widze, narazie problem ze skladka ma tylko TomS, bo "nie je" wiec zrobmy tak, złozmy sie po te 10pln na soki/wode i jakiegos zapychacza, a na obiadek zrobimy przerwe czy tak czy siak...
TomS bedzie mial swój czajnik i swoje kanapki-wiec da sobie rade....ja tez nie jem slodyczy, ale luzik....do pazdziernika moze uda mi sie uskładać te 10 plnów
miłego dnia
K.
duch - 03-08-2006, 11:28
Lista:
1.KasiaK
2. TomS
3. agrest
4. malek
5. Chopin
6. Duch/BD TEAM
7. Grześ/BD TEAM
8. Grysio/BD TEAM
9. Amalcz/BD TEAM
10. SirOsip/BD TEAM
11. SANDER/BD TEAM
12. Renurek
13. Adamus
14. Tolka
15. garnett
Lista rezerwowa:
1. Kacper
2. Rafi
TomS - 03-08-2006, 11:45
| KasiaK napisał/a: | zlozenie sie na ciastka i kawe itd to ZADEN PROBLEM, no nie róbmy z siebie dziadów
10pln składki to jakis wydatek powalajacy?
problem ze skladka ma tylko TomS, bo "nie je"
TomS bedzie mial swój czajnik i swoje kanapki-wiec da sobie rade
do pazdziernika moze uda mi sie uskładać te 10 plnów |
Kąśliwość poważnie poprawia Ci psychę??... Myślisz, że nie stać mnie na wyrzucenie 10 złotych? Myślisz, że obstawienie stołu pierdołami i wyrzucenie ich ma sens? Nie mam problemu ze składkami, pierwszy zaproponowałem zaliczki, ale PO CO mam się składać na rzeczy zbędne? Zaproponuje ktoś NORMALNE JEDZENIE to nie ma problemu.
duch - 03-08-2006, 11:55
Alo alo, basta...........
Zrobimy zrzutę przed kursem i ktoś skoczy do spożywczaka po jakieś napoje, kawę i herbatę. Jedzenie jeżeli jest w bufecie to każdy sobie kupi sam.
Pozdro Duch
Tolka - 03-08-2006, 11:56
| KasiaK napisał/a: | | złozmy sie po te 10pln na soki/wode i jakiegos zapychacza, a na obiadek zrobimy przerwe czy tak czy siak... |
To dobra propozycja, chociażby, żeby Doktora poczestowac i umilic caly dzionek. A obiadek we wlasnym zakresie
Mam pytanie techniczne, odnosnie wyjazdu do Gdyni na sprezanie, moze ustalimy juz drugi termin ? Niestety co do pazdziernika to ja moge tylko w ostatni weekend (28-29) i pozniej.
Pozdrawiam
agrest - 03-08-2006, 12:28
| TomS napisał/a: | | NORMALNE JEDZENIE |
Chcialbym wiedziec co to znaczy wedlug ciebie? Dla niektorych to miecho dla innych owoce, niektorzy wola nawpierdzielac sie kanapek inni opychaja sie ziemniakami kluchami i innym badziewiem. Co to jest Normalne jedzenie. Moze mi tez by pasowalo. 10 sie zrzuce no problem i moze jeszcze cos od siebie przyniose.
Pozdrowka
J.
PS: I zeby nie bylo, nie czepiam sie, nie jestem zlosliwy, chce wiedziec.
KasiaK - 03-08-2006, 13:50
ja tez nie jestem zlosliwa,
ja stwierdzam jedynie, ze nigdy sie nie da nikomu dogodzic to raz, a dwa skoro chcemy robic "normalne jedzienie" (dla mnie to np kanapki) to wszystko fajnie, ale rozumiem ze KTOS je zrobi dla wszystkich? bo ja nie zamierzam...
dla mnie eot
nie ma to znaczenia
Chopin - 03-08-2006, 14:40
Sorki ale dziwi mnie ta cała dyskusja nt. jedzenia i składki. Wyraźnie napisałem, na miejscu są bufety - jest tam wszystko (ciastka, woda napewno także) - napewno będą przerwy i kto będzie miał taką potrzebę pójdzie tam coś zjeźć. Po co więc robić problem i go tak namiętnie dyskutować. Posty nabijacie czy co???
Tolka - 03-08-2006, 15:02
Powtórzę:
Czy możemy ustalić drugą datę, przynajmniej wstępnie, bo jak doświadczenie pokazuje, nie jest to takie proste.
Że chyba zostawiamy to jako sponton i ustalimy na pierwszej części, ale pewnie odwlecze się to w czasie.
J.
duch - 03-08-2006, 15:04
A więc wstępnie,
Sprężenia 28-29 październik - może być ?
Pozdro Duch
agrest - 03-08-2006, 15:05
hej
no to moze zeby skonczyc to pi... o jedzeniu zapytam inaczej. Moze po kursie poszlibysmy na jakies piwko. No tak zeby utrwalic wlasnie nabyta wiedze?
J.
Rafi - 03-08-2006, 15:09
| agrest napisał/a: | | no to moze zeby skonczyc to pi... o jedzeniu |
Jak zwykle zgadzma się z takim wnioskiem
| agrest napisał/a: | | Moze po kursie poszlibysmy na jakies piwko. |
Ja jak zwykle jestem za
duch - 03-08-2006, 15:09
Pewnie, tyle że ja to na colę bo jeszcze do dom muszę dojechać , chyba że transporta będę miał
Chopin - 03-08-2006, 15:30
na piwko możemy skoczyć do Antraktu, ale to dopiero po spektaklu, jeszczę muszę sprawdzić co gramy tego dnia - hehe
Tolka - 04-08-2006, 09:38
Termin pasuje 28-29 pazdziernika i piwko zapoznawcze tez pasuje (grrr..)
J.
duch - 04-08-2006, 19:07
Lista:
1.KasiaK
2. TomS
3. agrest
4. malek
5. Chopin
6. Duch/BD TEAM
7. Grześ/BD TEAM
8. Grysio/BD TEAM
9. Amalcz/BD TEAM
10. SirOsip/BD TEAM
11. SANDER/BD TEAM
12. Renurek
13. Adamus
14. Tolka
15. garnett
Lista rezerwowa:
1. Kacper
2. Rafi
3. Domino/BD TEAM
erros - 04-08-2006, 19:44
Można się jeszcze na rezerwę załapać? Przegapiłem wątek, ech...:(
duch - 04-08-2006, 19:51
Lista:
1.KasiaK
2. TomS
3. agrest
4. malek
5. Chopin
6. Duch/BD TEAM
7. Grześ/BD TEAM
8. Grysio/BD TEAM
9. Amalcz/BD TEAM
10. SirOsip/BD TEAM
11. SANDER/BD TEAM
12. Renurek
13. Adamus
14. Tolka
15. garnett
Lista rezerwowa:
1. Kacper
2. Rafi
3. Domino/BD TEAM
4. erros
agrest - 04-08-2006, 21:18
duchu, dopisz tez moja zone na liste rezerwowa bo mi zyc nie daje.
Dzieki
J.
Renurek - 04-08-2006, 21:45
| duch napisał/a: | A więc wstępnie,
Sprężenia 28-29 październik - może być ? |
A czy ewentualnie jakiś późniejszy termin wchodziłby w grę? Trochę się obawiam, żeby ten nie zbiegł się ze słowackim sprzątaniem jezior tatrzańskich, którego zdecydowanie nie chciałabym przegapić. Może nie będzie się ono odbywać właśnie w ten weekend, ale na razie oficjalnych informacji brak, a wiadomo, jaka prawidłowość rządzi ciekawymi "imprezami" - ich terminy muszą się zbiegać
duch - 04-08-2006, 23:06
Lista:
1.KasiaK
2. TomS
3. agrest
4. malek
5. Chopin
6. Duch/BD TEAM
7. Grześ/BD TEAM
8. Grysio/BD TEAM
9. Amalcz/BD TEAM
10. SirOsip/BD TEAM
11. SANDER/BD TEAM
12. Renurek
13. Adamus
14. Tolka
15. garnett
Lista rezerwowa:
1. Kacper
2. Rafi
3. Domino/BD TEAM
4. erros
5. Agrestowa żona
Termin sprężeń - nie chciałbym aby za bardzo przeciągał się w czasie od wykładów.
KasiaK - 06-08-2006, 19:40
5. Agrestowa żona
|
rodzyna
agrest - 06-08-2006, 19:44
ano rodzyna
duch - 07-08-2006, 10:30
No to jeszcze raz:
Lista:
1.KasiaK
2. TomS
3. agrest
4. malek
5. Chopin
6. Duch/BD TEAM
7. Grześ/BD TEAM
8. Grysio/BD TEAM
9. Amalcz/BD TEAM
10. SirOsip/BD TEAM
11. SANDER/BD TEAM
12. Renurek
13. Adamus
14. Tolka
15. garnett
Lista rezerwowa:
1. Kacper
2. Rafi
3. Domino/BD TEAM
4. erros
5. Rodzyna
Temin części teoretycznej: 6-8 październik
Wstępny termin sprężeń 4-5 listopad
Pozdro
leszeksz - 07-08-2006, 10:44
Witam.
Ja też bym się pisał tak na 80%.
A tak przy okazji, to czym się będzie różnić ten kurs od tego w Gdyni?
Pozdrawiam
duch - 07-08-2006, 11:13
| leszeksz napisał/a: | | A tak przy okazji, to czym się będzie różnić ten kurs od tego w Gdyni? |
1. Tym że będzie w Warszawie
2. Ceną
3. Prowadzącym
4. Sprężeniami
5. Terminem
6. Nie jest uznawany przez KDP
7. Jest w weekend
aaa starczy
Pozdro Duch
Aronax - 07-08-2006, 11:32
1. Tym że będzie w Warszawie
[...]
4. Sprężeniami
|
Hej Piotrze, w jakim sensie te kursy różnią się sprężeniami ?
No i te sprężenia raczej w Gdyni jednak
pozdrawiam
Konrad
leszeksz - 07-08-2006, 11:34
Witam
Tak wystarczy, bardziej chodziło mi o zakres materiału
Pozdrawiam
duch - 07-08-2006, 11:58
| Aronax napisał/a: | | Hej Piotrze, w jakim sensie te kursy różnią się sprężeniami ? |
W KOMH-u o ile wiem sprężenia są na 20m i 35m
Te będą na 30m i 50m z dekompresją tlenową od 12m
| leszeksz napisał/a: | | bardziej chodziło mi o zakres materiału |
Zakres materiału - zerknij na stronę ze stopki.
Pozdro Duch
styx - 07-08-2006, 13:56
W KOMH-u o ile wiem sprężenia są na 20m i 35m
Te będą na 30m i 50m z dekompresją tlenową od 12m
...
Pozdro Duch |
hm czy to oznacza iż przejdziecie na 100% o2 na głębokości 12metrów ?
duch - 07-08-2006, 14:22
| styx napisał/a: | | hm czy to oznacza iż przejdziecie na 100% o2 na głębokości 12metrów ? |
Tak, to dokładnie to oznacza.
PPO2 to 2,2 - może uda się jeszcze namówić prowadzących na test tolerancji tlenowej. Wtedy PPO2 bedzie 2,8
Pozdro
styx - 07-08-2006, 14:27
| duch napisał/a: | PPO2 to 2,2 - może uda się jeszcze namówić prowadzących na test tolerancji tlenowej. Wtedy PPO2 bedzie 2,8
Pozdro |
U, mam nadzieje że będziecie mogli się tam położyć
pozdrowionka
KasiaK - 07-08-2006, 15:32
| duch napisał/a: | | styx napisał/a: | | hm czy to oznacza iż przejdziecie na 100% o2 na głębokości 12metrów ? |
PPO2 to 2,2 - może uda się jeszcze namówić prowadzących na test tolerancji tlenowej. Wtedy PPO2 bedzie 2,8
Pozdro |
yyyyyyyyyyy
mam nadzieje, ze to zart
bo jesli nie, to ja sie na taka zmiane gazów nie zgadzam, czyt. nie chce
styx - 07-08-2006, 15:40
| KasiaK napisał/a: | | duch napisał/a: | | styx napisał/a: | | hm czy to oznacza iż przejdziecie na 100% o2 na głębokości 12metrów ? |
Pozdro |
yyyyyyyyyyy
mam nadzieje, ze to zart
bo jesli nie, to ja sie na taka zmiane gazów nie zgadzam, czyt. nie chce |
Kasiu z tego co wiem to w warunkach komory takie PPO2 jest bezpieczne - rozumiem że będzie tam także sprężana asysta medyczna...
A test tolerancji na PPO2 2,8 to ciekawe - chyba jest to jednym z warunków zostania nurkiem zawodowym ?
KasiaK - 07-08-2006, 15:46
ja i tak uprzejmie podziekuję,
robienie testu tlenowego chyba sie z celem mija, bo za kazdym razem/dniem/nurkiem/pogdą etc mam tę tolerancję inną, prawda?
wiec nie mam ochoty sprawdzac 2,2 a tym bardziej 2,8
jedyna wartoscia jaką dopuszczam przy moim nurkowaniu jest i tak 1,6 i to tylko na deco
agrest - 07-08-2006, 15:51
Kaska, nie pekaj. Napewno i tak wypadniesz lepiej niz wszyscy faceci razem wzieci. Kobiety sa twarde i bardzo odporne
J.
KasiaK - 07-08-2006, 15:55
| agrest napisał/a: | Kaska, nie pekaj. Napewno i tak wypadniesz lepiej niz wszyscy faceci razem wzieci. Kobiety sa twarde i bardzo odporne
J. |
lepiej to ja wole pod wodą wypaść w innych kwestiach, a nie takich czy mnie poje**ie tlen czy nie
naprawde bardzo podziekuje,
albo na 6m 100%o2, albo odbębnie całe deco
CZACHO - 07-08-2006, 15:57
| KasiaK napisał/a: | lepiej to ja wole pod wodą wypaść w innych kwestiach, a nie takich czy mnie poje**ie tlen czy nie |
Czlowiek najlepiej uczy sie na swoich doswiadczeniach
Jak by mnie trzepnelo to bym mial nauczke na przyszlosc
Z reszta to musi byc niezly fun (pod kontrola ofc
duch - 07-08-2006, 16:02
Ja razem z innymi nurczynkami i nurkami odbyliśmy takową dekompresję - oczywiście pod okiem personelu w warunkach super bezpiecznych. Jakoś nikomu nic się nie stało.
Profile sprężeń wyglądają tak:
Pozdro
Aronax - 08-08-2006, 03:11
Asysta medyczna raczej się nie spręża, nie ma takiej potrzeby bo ten kompleks ma śluzę. Tlen podawany jest przez maski i wątpię czy zapewniają one 100% O2, co prawda przy dużej ilości wentylujących się atmosfera w komorze wzbogaca się w tlen ale nie osiągnie 100% . Więc gdyby pojawiły się objawy zdejmujesz maskę tlenową (komforcik, pod wodą ten numer nie przejdzie) i zgłaszasz problem. Jeśli operator ma w komorze ludzi spoza MW na 50m i dekompresji tlenowej to na pewno jest czujny
(tak sobie gdybam żeby uspokoić KasieK
Konrad
Olanga - 08-08-2006, 11:26
Halo Duchu, też chętnie dołączę do grupy rezerwowej na październik...
a co do nurkowania to musielibyśmy się przekonać osobiście.. :)
duch - 08-08-2006, 11:36
| Aronax napisał/a: | | Asysta medyczna raczej się nie spręża, nie ma takiej potrzeby bo ten kompleks ma śluzę. Tlen podawany jest przez maski i wątpię czy zapewniają one 100% O2, co prawda przy dużej ilości wentylujących się atmosfera w komorze wzbogaca się w tlen ale nie osiągnie 100% . Więc gdyby pojawiły się objawy zdejmujesz maskę tlenową (komforcik, pod wodą ten numer nie przejdzie) i zgłaszasz problem. Jeśli operator ma w komorze ludzi spoza MW na 50m i dekompresji tlenowej to na pewno jest czujny |
I masz 100% rację. Bo jest dokładnie tak jak napisałeś. W komleksie jest też basen, ale w innej części. Jak się chce mieć profile z kompa - to zabieramy kompy i wrzucamy do wiadra z wodą
Pozdro Duch
Lista:
1.KasiaK
2. TomS
3. agrest
4. malek
5. Chopin
6. Duch/BD TEAM
7. Grześ/BD TEAM
8. Grysio/BD TEAM
9. Amalcz/BD TEAM
10. SirOsip/BD TEAM
11. SANDER/BD TEAM
12. Renurek
13. Adamus
14. Tolka
15. garnett
Lista rezerwowa:
1. Kacper
2. Rafi
3. Domino/BD TEAM
4. erros
5. Rodzyna
6. Olanga
styx - 08-08-2006, 12:12
| Olanga napisał/a: | Halo Duchu, też chętnie dołączę do grupy rezerwowej na październik...
a co do nurkowania to musielibyśmy się przekonać osobiście.. |
ja również poproszę o dołączenie do grupy, o ile to możliwe
KasiaK - 08-08-2006, 15:16
| styx napisał/a: |
ja również poproszę o dołączenie do grupy, o ile to możliwe |
juz Ci cos mówiłam ofiaro
p.s. :**
mroczny - 10-08-2006, 00:33
Olaboga, ale nas już dużo:)
więc skorzystam z okazji i przywitam się na forum zapisaniem się na listę rezerwową
Lista:
1.KasiaK
2. TomS
3. agrest
4. malek
5. Chopin
6. Duch/BD TEAM
7. Grześ/BD TEAM
8. Grysio/BD TEAM
9. Amalcz/BD TEAM
10. SirOsip/BD TEAM
11. SANDER/BD TEAM
12. Renurek
13. Adamus
14. Tolka
15. garnett
Lista rezerwowa:
1. Kacper
2. Rafi
3. Domino/BD TEAM
4. erros
5. Rodzyna
6. Olanga
7. mroczny
Dragon020 - 07-09-2006, 21:17
Witam wyjadaczy jako nowy uczestnik tego forum i prosze o wpisanie na liste.
Pozdr. Dragon020
[quote="mroczny"]Olaboga, ale nas już dużo:)
więc skorzystam z okazji i przywitam się na forum zapisaniem się na listę rezerwową :lol:
Lista:
1.KasiaK
2. TomS
3. agrest
4. malek
5. Chopin
6. Duch/BD TEAM
7. Grześ/BD TEAM
8. Grysio/BD TEAM
9. Amalcz/BD TEAM
10. SirOsip/BD TEAM
11. SANDER/BD TEAM
12. Renurek
13. Adamus
14. Tolka
15. garnett
Lista rezerwowa:
1. Kacper
2. Rafi
3. Domino/BD TEAM
4. erros
5. Rodzyna
6. Olanga
7. mroczny[/quote]
[size=9:][ [i:][b:]Dodano[/b:]: 07-09-2006, 21:44[/i:] ][/size:]
Piotrze "Duszo",
Odpowiadajac na nieco zaczepne P.S.
Gdybym sadzil, ze wszystko wiem o nurkowaniu, nie pchalbym sie na kurs PP.
Ze wzgledu na osobe dra Krzyzaka a jak donosza ryby rowniez mozl. zdobycia przy okazji nowego wydania "Medycyny dla nurkow" chetnie wezme udzial w kursie, jesli szacowne grono FN wyrazi zgode.
W zasadzie i tak planuje kurs PP w KOMH (zapewne z lutym), bo pora robic P3 majac podstawowy kurs w 89r.
Pozdrawiam
Dragon020
duch - 08-09-2006, 10:57
No właśnie, kurs już za pasem a my nadal nie mamy zabukowanej na 100% sali wykładowej.
KasiaK może masz coś w zanadrzu ??
Pozdr
styx - 08-09-2006, 13:57
Kasia z tego co wiem jest w Hurgadzie, będzie pod koniec następnego tygodnia.
Armageddon - 11-09-2006, 09:12
Witam Wszystkich obecnych i również proszę o dopisanie na listę rezerwową kursu.
Dragon020 - 13-09-2006, 08:43
Lista:
1.KasiaK
2. TomS
3. agrest
4. malek
5. Chopin
6. Duch/BD TEAM
7. Grześ/BD TEAM
8. Grysio/BD TEAM
9. Amalcz/BD TEAM
10. SirOsip/BD TEAM
11. SANDER/BD TEAM
12. Renurek
13. Adamus
14. Tolka
15. garnett
Lista rezerwowa:
1. Kacper
2. Rafi
3. Domino/BD TEAM
4. erros
5. Rodzyna
6. Olanga
7. mroczny[/quote]
8. Dragon020
9. Armageddon
KasiaK - 14-09-2006, 22:13
| styx napisał/a: | | Kasia z tego co wiem jest w Hurgadzie, będzie pod koniec następnego tygodnia. |
ta jest!
wlasnie wrocilam
boszzzz boski wyjazd, ale do rzeczy
Duszku, no ja nic nie kombinowalam, bo przeciez Chopin powiedzial, ze wszystko ma w sensie sala z projektorem i innymi gadzetami.......hmmm jesli to nieaktualne, to poprosze o sygnal to sklece jakąś miejscówe
pozdrowionka
Kasia
styx - 15-09-2006, 09:34
jeśli potrzeba projektora czy laptopa to akurat jestem w stanie pomóc. Salą nie dysponuje
Tolka - 18-09-2006, 10:08 Temat postu: zbliża się termin... a co z kaską - zaliczka, platność z góry czy na miejscu do ręki ?
pozdro666 - tolka
KasiaK - 18-09-2006, 10:54
spooooczko,
z moich info to chyba miesiac do warsztatów?
kaska, mysle ze przelew, zeby organizator od razu zakupil co potrzeba
pozdrawiam
K.
Tolka - 18-09-2006, 13:08
a z moich, że trzy tygodnie - chyba, że termin się zmienił .... hmm.
<<<ustalony na 6-8.10.>>>
mam trochę wyjazdów niebawem służbowo-prywatnych i wolę troche pouprzedzać wydarzenia
ale oczywiście dostosuję się
Rafi - 21-09-2006, 08:33
| duch napisał/a: | może uda się jeszcze namówić prowadzących na test tolerancji tlenowej. Wtedy PPO2 bedzie 2,8
|
Jestem jak najbardziej za, w końcu w waruknach takich jak komora tlenem oddycha się od 18m, zatem PPO2 2,8.
| duch napisał/a: | | Sprężenia 28-29 październik |
Z tego co pamiętam to był ostatni ustalony termin
KasiaK - 21-09-2006, 08:49
| Rafi napisał/a: |
| duch napisał/a: | | Sprężenia 28-29 październik |
Z tego co pamiętam to był ostatni ustalony termin |
ufff bo juz myslalam ze ja cos pomyliłam
duch - 21-09-2006, 14:16
Problem jest taki że nadal nie ma sali.
Niestety u Chopina się w pracy pozmieniało i sali niet. Ja pomysłu nie mam.
Może ktoś ma znajomego dyrektora w szkole, albo chociaż sprzątaczkę.
[ Dodano: 27-09-2006, 10:00 ]
Podzwoniłem i popytałem.
Koszt wynajęcia sali w szkole to 50 zł za godzinę, a to by podraża koszt szkolenia o jakieś 50 zł na osobę.
Rafi - 28-09-2006, 16:28
Sala załatwiona.
Spotykamy się o 8.50 pod wejściem do Zespołu szkół nr 22 im. Emiliana Konopczyńskiego na ul. Konopczyńskiego 4.
Proszę się ładnie zachowywać ponieważ jest to moja była szkoła, a Dyrektor to mój znajomy. No.
Plan dojazdu poniżej.
duch - 28-09-2006, 16:34
No Rafi jesteś WIELKI !!!
Spotykamy się więc w sobotę 7 października 2006 i bawimy się od 9:00 do 21:00, w niedzielę 8 października 2006 od 9:00 do 15:00.
To teraz weryfikujemy listę zainteresowanych kursem:
Proszę o wpłatę całości kwoty czyli 100 zł na konto:
Piotr Dusza
98 1140 2004 0000 3302 3060 3245
W tytulę poproszę o wpis: Patofizjologia i ksywa z FN
Decyduje kolejność wpłat (proszę o wyrozumiałość - ale nie ma już czasu na czekanie a muszę wywiązać się ze zobowiązania)
Na bierząco będę informował ile zostało jeszcze miejsc. Zawsze wpłata weryfikuje ostatecznie zgłaszających się
Reszta, czyli zrzutka na coś do picia i ciacha na zagryzkę bedzie na miejscu. Wyślemy umyślnego na zakupy w czasie przerwy.
malek - 28-09-2006, 21:18
mam nadzieję, że się jeszcze załapałam - przelew poszedł
Tolka - 28-09-2006, 23:08
fajnie, że udało się z salą
KasiaK - 29-09-2006, 08:50
tjaaa
coś się pogubiłam..
no nic, nieważne
poszła kaska
miłego dnia
K.
duch - 29-09-2006, 10:04
Zmieniłem trochę zasady ponieważ został tylko tydzień i nie mam na czasu na zabawy w to kto będzie a kogo nie będzie
Zakaładanie z własnej kieszeni nie działa - wiem z doświadczenia - zawsze było manko
Aktualna lista - potwierdzona wpłatą:
1. Tolka
2. malek
3. KasiaK
styx - 29-09-2006, 10:37
ja również się przelałem byłem.
duch - 29-09-2006, 11:11
1. Tolka
2. malek
3. KasiaK
4. styx
KasiaK - 29-09-2006, 12:11
poszła kasa od sardyny (BD)
duch - 29-09-2006, 13:03
1. Tolka
2. malek
3. KasiaK
4. styx
5. Adamus
6. Agrest
7. Sardyna (BD)
8. Grześ (BD)
9. Maciej Socha
Renurek - 29-09-2006, 22:02
Z przykrością muszę zwolnić miejsce na liście - właśnie się okazało, że ten weekend będę miała baaardzo roboczy - mogłabym dotrzeć na 3 godziny wykładu w sobotę i 2 w niedzielę, więc nie ma wyjścia - niech się przynajmniej załapie ktoś z "rezerwy".
Pozdrawiam
Ps. Może się uda jakiś kolejny termin kursu (tak mi to przyszło do głowy ze względu na liczbę osób na liście rezerwowej)?
TomS - 30-09-2006, 21:26
Wpłacę dopiero w poniedziałek. Mimo to jestem.
MisiekK - 30-09-2006, 22:12
Też bym się chętnie załapał - do komory MW mam 10 kilometrów, jednak jak przeżyć 3 dni w Wawie (;-)). Jakby można było na samo sprężenie to lecę jak w dym.
jcsjacekj - 30-09-2006, 23:23
| duch napisał/a: | | Proszę o wpłatę całości kwoty czyli 100 zł na konto: |
To za zajęcia.
Za sprężanie ile ? też 100 zł ?
duch - 01-10-2006, 10:19
Sprężenia będą kosztowały około 100-150 zł, przynajmniej tak było poprzednio.
Aktualnie potwierdzona lista:
1. Tolka
2. malek
3. KasiaK
4. styx
5. Adamus
6. Agrest
7. Sardyna (BD)
8. Grześ (BD)
9. Maciej Socha
10. TomS
[ Dodano: 02-10-2006, 11:05 ]
11. Grześ (BD)
[ Dodano: 02-10-2006, 11:17 ]
Zmyłka:
11. P!Kardasz
[ Dodano: 02-10-2006, 11:20 ]
Jeszcze 4 osoby i finito !!
malek - 04-10-2006, 12:07
czy powinniśmy coś ustalić np. kto piecze sernik a kto robi kanapki
czy po prostu grzecznie z zeszycikami w łapkach stawiamy się w sobotkę
duch - 04-10-2006, 13:14
Powinniśmy jeszcze ustalić kto przyniesie laptopa a kto rzutnik.
No i jeszcze jedno, pomimo że aaaaażżżżżżżżz tyle było chętnych osób to nadal są wolne 2 miejsca !!!
No i malek pamiętaj przynieść ten sernik !!!!
Kuba - 04-10-2006, 13:26
malek - przynoś sernik - też będę na kursie
c u
malek - 04-10-2006, 13:28
| Kuba napisał/a: | | przynoś sernik |
deal
niestety laptopa i projektora nie umiem upiec
styx - 04-10-2006, 13:55
| duch napisał/a: | Powinniśmy jeszcze ustalić kto przyniesie laptopa a kto rzutnik.
|
ja mogę przynieść oba.
duch - 04-10-2006, 14:18
GUT !!!
No to załatwione jest już wszystko:
Sala, rzutnik, latorp i sernik
Sala - Rafi
Rzutnik i laptop - Styx
Sernik - Malek
Doktora - ja
Doktor Krzyżak też bedzie, a jak nie to ja poprowadzę
[ Dodano: 04-10-2006, 17:20 ]
Aktualna lista
1. KasiaK - OK
2. TomS - OK
3. agrest - OK
4. malek - OK
5. Tolka - OK
6. Adamus - OK
7. Sardyna (BD) - OK
8. Styx - OK
9. Maciej Socha - OK
10. Grześ (BD)
11. Samanta Leśko
12. P!Kardasz (BD)
13. AMalcz (BD)
14. Jakub Syta
Jeszcze jest wolne 1 miejsce
KasiaK - 04-10-2006, 17:41
Duszku...
zawsze jest duzo chetnych, a jak przychodzi do płacenia to sie wolne robi
trzymaj to miejsce
Marcin H.
(pieniazki juz przelewa)
do zobaczyska
K.
Rafi - 04-10-2006, 19:37
Kasiu(Malek) ja poproszę kawałek serniczka zachowac dla mnie, jakby się okazało że nie mogę sie dopchać do tacy. Jest to moje ulubione ciasto ;);)
| duch napisał/a: | | Doktor Krzyżak też bedzie, a jak nie to ja poprowadzę usmiech2 |
A jaki wtedy będzie temat wykładu, bo może za młody ejstem aby go wysłuchać buehehehe.
Co myślicie aby po wykładzie w sobotę gdzieś się wybrać na miasto? Jeśli znaleźli by się chętni, wato by było wtedy pozostawić pod domem
KasiaK - 05-10-2006, 00:20
Co myślicie aby po wykładzie w sobotę gdzieś się wybrać na miasto? Jeśli znaleźli by się chętni, wato by było wtedy pozostawić pod domem |
ja bardzo chetnie,
sie pisze
malek - 05-10-2006, 08:53
| Rafi napisał/a: | | Kasiu(Malek) ja poproszę kawałek serniczka zachowac dla mnie |
no pewnie - specjalnie dla ciebie odłożę
| Rafi napisał/a: | | Co myślicie aby po wykładzie w sobotę gdzieś się wybrać na miasto? |
noooooooo
duch - 05-10-2006, 10:02
Lista zostaje zamknięta:
Aktualna lista
1. KasiaK - OK
2. TomS - OK
3. agrest - OK
4. malek - OK
5. Tolka - OK
6. Adamus - OK
7. Sardyna (BD) - OK
8. Styx - OK
9. Maciej Socha - OK
10. Grześ (BD)
11. Samanta Leśko
12. P!Kardasz (BD)
13. AMalcz (BD)
14. Jakub Syta
15. Małgorzata Buczek
Marcin H. - 05-10-2006, 10:21
Hmmm to w końcu mnie nie ma tej liście tak?
(przelew poszedł wczoraj wieczorem...)
duch - 05-10-2006, 10:54
Poseka, poseka - może się coś jeszcze zmieni
Kto bedzie chciał kupić sobie książkę "Medycyna dla nurków" z dedykacją autora ??
Ręka w górę bo doktór nie wie ile przywieźć.
Marcin H. - 05-10-2006, 12:31
oki, seka seka:)
| KasiaK napisał/a: | trzymaj to miejsce
Marcin H.
(pieniazki juz przelewa) |
duch - 05-10-2006, 12:33
Po co ślepemu oczy
Powtórzę pytanie:
Kto bedzie chciał kupić sobie książkę "Medycyna dla nurków" z dedykacją autora ??
Ręka w górę bo doktór nie wie ile przywieźć. Kosztuje chyba 128 zł
styx - 05-10-2006, 13:34
a to dla nas nie będize rabaciku ?
KasiaK - 05-10-2006, 17:08
| duch napisał/a: | Po co ślepemu oczy
Powtórzę pytanie:
Ręka w górę bo doktór nie wie ile przywieźć. Kosztuje chyba 128 zł |
<reka w górze>
sztuk 2 poproszę
TomS - 05-10-2006, 17:24
Ja poproszę jedną zaledwie
Rafi - 06-10-2006, 10:22
Ja też poproszę jedną sztukę książki.
duch - 06-10-2006, 13:07
Doktór ma przywieźć 2 paczki więc powinno wystarczyć dla każdego.
A poniżej lista:
1. KasiaK - OK
2. TomS - OK
3. agrest - OK
4. malek - OK
5. Tolka - OK
6. Adamus - OK
7. Sardyna (BD) - OK
8. Styx - OK
9. Maciej Socha - OK
10. Grześ (BD)
11. Samanta Leśko
12. P!Kardasz (BD)
13. Marcin H.
14. Jakub Syta
15. Małgorzata Buczek
16. Agata
17. Sebastian
Więc wszyscy chętni się załapali.
Opiekę nad Wami sprawował będzie Rafi, ja dojadę tylko na chwilę, przywitać się, i zobaczyć czy wszystko jest OK.
PS. Agata obiecała że przygotuje pieczone kurczaki dla wszytskich.
Tolka masz się gdzie zatrzymać ?? bo jak nie to Agata proponuje nocleg u siebie
Rafi - 06-10-2006, 13:14
| duch napisał/a: | | Opiekę nad Wami sprawował będzie Rafi... |
Już ja się Wami zajmę moje Robaczki
Przypominam iz umówieni jesteśmy o 8.45 i nie spóźniać mi się bo potem będzie tródno się odnaleść W razie czego nr tel. 0602470110
malek - 06-10-2006, 13:21
| Rafi napisał/a: | | Już ja się Wami zajmę moje Robaczki |
to ja już się zaczynam bać
p.s. a czemu tak wcześnie - o 8.45 miało przecież być o 8.50
Hogata - 06-10-2006, 13:33
Kurczaki beda! Nadziewane grzybami! Tylko zastanawiam sie jakk je podac, bo w szkole nie bedzie jak podgrzac? Bedziecie rabac na zimno?
styx - 06-10-2006, 13:43
postawi sie na rzutniku i sie ogrzeją
Rafi - 06-10-2006, 13:46
| Hogata napisał/a: | | Bedziecie rabac na zimno? |
Spoko, loko, luz i spontan, jasne że zjemy na zimno. Darowanemu kurczakowi w zęby się nie zagląda. Co innego kaczce
malek - 06-10-2006, 13:48
to się panowie uaktywnili, ja tylko kurczaka zwietrzyli
Rafi - 06-10-2006, 13:52
| malek napisał/a: | | p.s. a czemu tak wcześnie - o 8.45 Question miało przecież być o 8.50 Sad |
Kasiu, Słonko tak wcześnie ze względu na marudy które się spóżnią
| malek napisał/a: | | to się panowie uaktywnili, ja tylko kurczaka zwietrzyli |
To ja z dobrego serca, nie odmówie kurczaka a Ty tak.....
Ponawiam rónież propozycję spotkania po wykładowego. KasiaK, Malek, ja... Ktoś jeszcze? Nieto aby taki układ mi nie odpowiadał hehehe
Adamus - 06-10-2006, 14:11 Temat postu: :( Wszystko fajnie, wszystko pięknie tyle że prawdopodobnym jest iż mnie nie będzie
Na tę chwilę nie mam z kim zostawić córy i w związku z tym spędzam sobotę na pogłębianiu wiedzy z kategorii Dziecko-Rozwój a nie Nurkowanie-Rozwój
Pozdr,
A.
malek - 06-10-2006, 14:16
Adamie - możę przyjedź z córą, będzie Dziecko-Nurkowanie-Rozwój
Adamus - 06-10-2006, 14:46
Dzięki za propozycję, ale z uwagi na dobro ogółu tego nie zrobię.
Moja córa jest kochana, lecz jest tak spontaniczna, że uczestnicy wykładów niewiele by z nich zapamiętali
Konwencja wykładów-żłobka? Chyba nie bardzo
Hogata - 06-10-2006, 15:16
po kursie jest wskazane przeplukac gardla .
Rozumiem, ze Rafiemu bedzie ciezko , wiec ja tez sie wpisze na liste spotykajacych sie.
A na wykladzik wezcie jakies chusteczki aby po konsumpcji otrzec usteczka rozane i raczeta (czytaj ronczenta) delikatne z resztek pochlanianego ptaszora
agrest - 06-10-2006, 15:56
Chetnie przylacze sie do spotkania, zamierzam tez przynies agresto ciastka (o ile damy je rade dzisiaj upiec).
J.
duch - 06-10-2006, 16:39
Noooo zapowiada się fajna imprezka
Jedzonko, sernik, ciacha jeszcze tylko flaszki brakuje
UCZYĆ SIĘ !!!!! UCZYĆ !!!!! A NIE JAKIEŚ IMPREZY URZĄDZAĆ !!!!!
KasiaK - 06-10-2006, 17:07
Ponawiam rónież propozycję spotkania po wykładowego. KasiaK, Malek, ja... Ktoś jeszcze? Nieto aby taki układ mi nie odpowiadał hehehe |
[ Dodano: 06-10-2006, 17:08 ]
| agrest napisał/a: | Chetnie przylacze sie do spotkania, zamierzam tez przynies agresto ciastka (o ile damy je rade dzisiaj upiec).
J. |
oo taaaaaaaaaak tak tak!!!!
ciasssssssssssssteczka agrestowe mniam mhrrrr
p.s. kurde, moze ja tez cos wezme?
[ Dodano: 06-10-2006, 17:09 ]
| duch napisał/a: | Noooo zapowiada się fajna imprezka
Jedzonko, sernik, ciacha jeszcze tylko flaszki brakuje
UCZYĆ SIĘ !!!!! UCZYĆ !!!!! A NIE JAKIEŚ IMPREZY URZĄDZAĆ !!!!! |
zeSyt teS weSme
[ Dodano: 06-10-2006, 17:15 ]
aaaa wlasnie, a mamy pomysł gdzie ewentualnie pozniej??
moze tu hmmm?
klimatyczne miejsce i sie pobujac mozna jak ktos chce
[ Dodano: 08-10-2006, 17:54 ]
chciałabym bardzo podziekowac za super wykłady (Pan Doktor napewno nas czyta ), oraz swietną atmosfere na kursie
bylo mi naprawde bardzo miło....
dziekuje tez Duszkowi, za przejecie incjatywy i dobra robote
mam nadzieje, ze bedziemy organizowac wiecej, tego typu akcji
specjalne thanks dla naszego cateringu
- Gosia - kurrrrrczaki
- agrest - te ciasteczka mmhmmm mmmm....
- malek - serniczek i jablecznik
oraz wszystkim tym, ktorzy pomysleli o przyniesieniu dzisiaj kawy, czajnika i kubków
sie naprawde spisaliście!
noo iii do zobaczenia na sprezaniach
jesli byliby chetni, na wspolna podróz "ciapągiem" (mozna normalnie pogadac, powygłupiac sie iiiii w ogole.... <pic to nie bedziemy, bo przeciez na nurka na 5 dych bedziemy jechac > ) to moge zajac sie organizacja....
kupimy bilety (np TLK- jakies 80pln w obie strony), zamknie sie przedzialy (załatwie) i bedzie fajna zabawa
Duszku dowiedz sie od doktora, jakie mamy terminy do dyspozycji, a chetnych na ciapąg prosze o zgłaszanie tejże checi....
buziaki
K.
|
|