| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - kurs wrakowy
ol-szym - 13-08-2006, 11:35 Temat postu: kurs wrakowy Poważnie zastanawiam sie nad kursem wrakowym. Mam aowd w padi i teraz nie wiem czy dalsze kursy tez robić w tej organizacji czy tez moze juz czas na zmiane. Tutaj prosze o rady bardziej doświadczonych kolegów. Takze interesują mnie wymagania jakie trzeba spełnić żeby rozpocząć kurs w innych organizacjach niż padi. Pozdrawiam...
TomM - 13-08-2006, 12:59
A ile masz nurkowań, ile w suchym?
Arex - 13-08-2006, 13:00
Poszukaj. Popytaj ludzi. Ja uważam że organizacja nie jest istotna. Istotne jest to ile wiedzy instruktor przekaże. Im więcej tym lepiej oczywiście. Widziałem kilka kursów WM i niektóre były prowadzone lepiej inne gorzej.
Ja mogę Ci polecic instruktora ale to raczej na priva.
The_PiotREX - 13-08-2006, 13:59
JAko posiadacz AOWD może iść an kurs WM-1 dodatkowych problemów. W przypadku chęci dalszego szkolenia się w KDP/CMAS możesz zrobić tam stopień P2. Jednak musisz się liczyć z tym że instruktor może chcieć sprawdzić twoje umiejętności przed dopuszczeniem cię do kursu. Po ukończeniu kursu będziesz musiał wyrobić w KDP książeczkę płetwonurka i tyle... nie jest to trudny cross-over
Smok - 13-08-2006, 16:01
Znam instruktora z PADI ze Szczecina wrogowi nie polecę i innego z PADI z Krakowa mogę własne dzieci oddać na kurs. Smiłowski ma dobrą prasę ze Szczecina. jest trochę więcej literatury czytaj i bądź na kursach aktywny pytaj do oporu . Na wysokim poziomie różnice się zacierają, źle że animozje pozostają.
pozdrawiam rc
Sonny - 16-08-2006, 14:25
Ja mam kurs wrakowy na koncie i jesli ktos nura na wrakch, to sie przydaje...a jesli chcesz dobrych instruktorow, to jest takich dwoch w Jastarni, dalsze info na PW jesli jestes dalej zainteresowany.
|
|