| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
MEDYCYNA NURKOWA - Krakow - Lekarz chorob tropikalnych i szczepienia
mysiar - 26-09-2006, 15:52 Temat postu: Krakow - Lekarz chorob tropikalnych i szczepienia Witam
moze nie za bardzo zwiazane z nurkowaniem, ale poszukuje w Krakowie lekarza chorob tropikalnych ktora ma/moze miec szczepionki i szczepic na.
1. meningitis (zapalenie opon mozgowych)
2. typhoid (dur brzuszny)
3. yellow fever (zolta goraczka)
4. tetanus (tezec)
5. diphtheria (blonica)
6. measles (odra ?)
7. polio (choroba Heinego i Medina)
od razu pisze, ze w Krakowie na Sniadeckich 5 nie szczepia.
Pozdrawiam
Piotr
malcheek - 26-09-2006, 19:43
Nie wiem na ile pomogę ale spróbuj zadzwonić do Instytutu Biotechnologii Surowic i Szczepionek BIOMED w Krakowie 012-425-25-12 do Działu Marketingu lub Sprzedaży.
Biomed produkuje część ze wspomnianych przez Ciebie szczepionek, a w tych działach powinni wiedzieć o ewentualnych krakowskich lekarzach wykonujących rzeczone szczepienia.
Spróbuj też poszukać doktora Jana Banasia (na pieczątce ul. Brodkowa 7a?, telefon nieczytelny) - szczepiłam się u niego na żółtą gorączkę, wtedy wykonywał także inne rzadkie szczepienia. Było to kilka lat temu, nie wiem czy doktor w ogóle jeszcze przyjmuje. Dotarłam do niego dzwoniąc do Sanepidu (chyba wojskowego?), tam też możesz uzyskać jakieś informacje odnośnie ewentualnych krakowskich szczepiących
Serdecznie pozdrawiam,
Ania
mysiar - 27-09-2006, 11:41
dzięki malcheek
Centrum Szczepień w Krakowskim Szpitalu Specjalistycznym im. Jana Pawła II w Krakowie, ul. Prądnicka 80
http://www.wsse.krakow.pl...p?nid=57&did=82
|
|