| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
NURKOWANIE EKSTREMALNE I TECHNICZNE - Nurkowanie na głębokość 183m
Rafi - 24-10-2006, 12:26 Temat postu: Nurkowanie na głębokość 183m Podaję za stronką Czarka Abramowskiego i Jurka Błaszczyka:
"W dniu 22.10 Czarek wykonał nurka na 183 metry w The Bells (Dahab)!!!"
Gratuluję Czarkowi i oczekuję relacji po powrocie
dis - 24-10-2006, 12:48
Brawa i gratulacje dla mojego brata
pozdrawiam
Szymon Abramowski
KasiaK - 24-10-2006, 13:56
Gratulejszyn!
p.s. ehhh miec takiego brata
K.
Orto-marcin - 24-10-2006, 18:32
Czarku gratulacje !
gladius - 24-10-2006, 19:56
Gratulacje Czarek! Wracaj, bo nitroxa musimy dokończyć
nuras81 - 24-10-2006, 19:58
naprawde gratulacje jest czego pogratulowac.
Adam Frajtak - 24-10-2006, 20:31
Nie gratulujcie mu bo zacznie jeszcze glebiej schodzic
Fother - 24-10-2006, 20:48
| scaner napisał/a: | | Nie gratulujcie mu bo zacznie jeszcze glebiej schodzic |
I tak będzie schodził
nuras81 - 24-10-2006, 21:07
moze nie jestem zbyt doswiadczonym nurkiem ale wiem jedno ze mozan schodzic tak gleboko na ile rozum pozwala...niech nurkuje na taka glebokosc jaka chce,ale rozsadnie nie dla szpanu...
Adam Frajtak - 24-10-2006, 21:13
| nuras81 napisał/a: | | moze nie jestem zbyt doswiadczonym nurkiem ale wiem jedno ze mozan schodzic tak gleboko na ile rozum pozwala |
Fakt z tego co napisales wynika ze nie jestes jeszcze doswiadczonym nurkiem
KasiaK - 24-10-2006, 21:17
| scaner napisał/a: | | nuras81 napisał/a: | | moze nie jestem zbyt doswiadczonym nurkiem ale wiem jedno ze mozan schodzic tak gleboko na ile rozum pozwala |
Fakt z tego co napisales wynika ze nie jestes jeszcze doswiadczonym nurkiem |
teeee czepliwy??
tu sie gratuluje
apis77 - 24-10-2006, 21:26
I ja tez się przyłączam do gratulacji, brawo!!!
Adam Frajtak - 24-10-2006, 21:33
| KasiaK napisał/a: |
teeee czepliwy??
tu sie gratuluje |
nooooo dobra dobra wiecej nie bede ( w tym wątku)
kosooki - 25-10-2006, 08:38
Zajefajnie!
Gratulacje!
gladius - 25-10-2006, 09:36
| nuras81 napisał/a: | | moze nie jestem zbyt doswiadczonym nurkiem ale wiem jedno ze mozan schodzic tak gleboko na ile rozum pozwala...niech nurkuje na taka glebokosc jaka chce,ale rozsadnie nie dla szpanu... |
Nie znam dobrze Czarka, ale jestem przekonany, że szpan byłby ostatnią rzeczą, dla której on nurkuje
nuras81 - 25-10-2006, 10:09
cos czuje ze chyba trza sie wycofac z poprzednich slow i wystarczylo by po prostu napisac garuluje... i tego bede sie trzymal jeszcze raz gratulacje
wrobelsl - 25-10-2006, 10:22
Gratulacje
I życze dlaszych sukcesów (rekordów).
Czekamy na dokładną relację.
Victoria - 25-10-2006, 10:58
Gratuluje Czarku, uwazaj na siebie...
Mania - 25-10-2006, 11:44
Moje gratulacje!!!!!
I pozdrowienia
Mania
Czarek Abramowski - 26-10-2006, 14:29
Heja
Za gratulacje dziękuje choć uważam, że nie ma czego gratulować.....nurkowanie jak nurkowanie, każdy z nas cały czas coś pod wodą knuje
W kwestii wyjaśnienia celowości tego nurkowania. Razem z Jurkiem rok temu ustalilismy konkretny plan naszych nurkowań, głównie z pozycji "testowania" w naszych projektach algorytmu VPM w wersji B/E. W naszym projekcie wspomaga nas też znany rosyjski nurek tchniczny Andrey Christiakov, z którym często konsultujemy nasze odciucia w kwestii tegoz algorytmu. Wspomagani także jestesmy przez DECO International, które jest naszyn "support medical" (badania przed i po nurkowaniach, raporty, sesje "czyszczące" przed lotem samolotem, nurkowania "na sucho" w komorze itp).
Reasumując, nie są to bezsensowne windy góra-dół...idzie za tym konkretna idea.
Jeszcze jedno wyjaśnienie w kwestii sugestii (np. na sekcie, na której odpowiadać nie będę) co do rozpoczętego "wyścigu". Tak jak juz napisałem, od jakiegos czasu mamy z Jurkiem ułozony konketny plan nurkowań zgodnie z którym realizujemy swoje założenia. Nurkowania innych osób nie mają żadnego wpływu na nasze projekty. Jako ciekawostke dodam, że 2 tygodnie przed moim nurkowaniem asystowałem Chochorowi podczas jego zanurzenia na głębokość 187m......gdyby był jakis wyścig to bym pewnie zanurkował głebiej o te 5m (na takich głębokościach jest to żadna różnica). Jednakże mój plan zakładał taką a nie inną głębokość i już.
To tyle w kwestii drobnych wyjaśnień......a tak na marginesie widok ściany Bellsów z głębokości 150m robi naprawdę wrażenie....choćby dla tego warto było tam złazić
Pozdrawiam,
Smok - 26-10-2006, 14:43
| Czarek Abramowski napisał/a: | | że nie ma czego gratulować |
Jest GRATULACJE.
| Czarek Abramowski napisał/a: | | za tym konkretna idea. |
PONOWNIE GRATULACJE.
pozdrawiam rc
wrobelsl - 26-10-2006, 23:00
Zawsze na tym forum czy na sekcie znajdą się osoby dla których takie nurkowania niema sensu i jakby im nie tłumaczyć powodów to oni wiedzą lepiej.
Dla mnie czy jest to tak jak w tym przypadku plan związany z nauką czy po prostu pokonywanie własnych słabości to zawsze ma sens i wyczyn godny uznania.
Adam Frajtak - 27-10-2006, 07:12
| Czarek Abramowski napisał/a: | Heja
gdyby był jakis wyścig to bym pewnie zanurkował głebiej o te 5m (na takich głębokościach jest to żadna różnica). Jednakże mój plan zakładał taką a nie inną głębokość i już.
Pozdrawiam, |
No to Gratulacje
Victoria - 27-10-2006, 09:26
| Czarek Abramowski napisał/a: | a tak na marginesie widok ściany Bellsów z głębokości 150m robi naprawdę wrażenie....choćby dla tego warto było tam złazić |
Tyle butli bierzesz, to moze bys wzial maly aparacik i cyknal fotke dla potomnych? Bo ja tam nie zleze, zeby to zobaczyc
Czarek Abramowski - 27-10-2006, 12:40
| Victoria napisał/a: | Tyle butli bierzesz, to moze bys wzial maly aparacik i cyknal fotke dla potomnych? Bo ja tam nie zleze, zeby to zobaczyc |
Viki, dla Ciebie wszystko.....ale skąd ja taki aparacik wezme....coby to przetrzymał ?
Victoria - 27-10-2006, 12:46
| Czarek Abramowski napisał/a: | | Victoria napisał/a: | Tyle butli bierzesz, to moze bys wzial maly aparacik i cyknal fotke dla potomnych? Bo ja tam nie zleze, zeby to zobaczyc |
Viki, dla Ciebie wszystko.....ale skąd ja taki aparacik wezme....coby to przetrzymał ? |
Ze sklepiku my friend Zakladam, ze skoro sa obudowy na kamery na kilkaset metrow, a nawet kilka kilometrow, to na aparaciki pewnie tez.
A aparacik w dobrej obudowie to moze byc chyba kazdy...
Bo filmow to sie chyba nie da krecic na takiej glebokosci, bo czlowiek na takiej glebokosci to juz chyba mysli tylko o tym, zeby dobra butle wziac?
Andrzej Kosko - 27-10-2006, 13:13
Gratulacje i pozdrowienia!
PS.
Jola również!
Smok - 27-10-2006, 13:21
| Czarek Abramowski napisał/a: | | ale skąd ja taki aparacik wezme....coby to przetrzymał ? |
Jest stare rozwiązanie obudowa oddychająca. Obudowę do 10m i kilka dupereli i jedziesz na 300m.
pozdrawiam rc
|
|