FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

NURKOWANIE EKSTREMALNE I TECHNICZNE - Nurkowanie na głębokość 183m

Rafi - 24-10-2006, 12:26
Temat postu: Nurkowanie na głębokość 183m
Podaję za stronką Czarka Abramowskiego i Jurka Błaszczyka:

"W dniu 22.10 Czarek wykonał nurka na 183 metry w The Bells (Dahab)!!!"

Gratuluję Czarkowi i oczekuję relacji po powrocie ;)

dis - 24-10-2006, 12:48

Brawa i gratulacje dla mojego brata :-D

pozdrawiam
Szymon Abramowski

KasiaK - 24-10-2006, 13:56

Gratulejszyn!

p.s. ehhh miec takiego brata :mrgreen:

;-)
K.

Orto-marcin - 24-10-2006, 18:32

Czarku gratulacje !
gladius - 24-10-2006, 19:56

Gratulacje Czarek! Wracaj, bo nitroxa musimy dokończyć :P
nuras81 - 24-10-2006, 19:58

naprawde gratulacje jest czego pogratulowac.
Adam Frajtak - 24-10-2006, 20:31

Nie gratulujcie mu bo zacznie jeszcze glebiej schodzic :!:
Fother - 24-10-2006, 20:48

scaner napisał/a:
Nie gratulujcie mu bo zacznie jeszcze glebiej schodzic

I tak będzie schodził ;-)

nuras81 - 24-10-2006, 21:07

moze nie jestem zbyt doswiadczonym nurkiem ale wiem jedno ze mozan schodzic tak gleboko na ile rozum pozwala...niech nurkuje na taka glebokosc jaka chce,ale rozsadnie nie dla szpanu...
Adam Frajtak - 24-10-2006, 21:13

nuras81 napisał/a:
moze nie jestem zbyt doswiadczonym nurkiem ale wiem jedno ze mozan schodzic tak gleboko na ile rozum pozwala

Fakt z tego co napisales wynika ze nie jestes jeszcze doswiadczonym nurkiem :mrgreen:

KasiaK - 24-10-2006, 21:17

scaner napisał/a:
nuras81 napisał/a:
moze nie jestem zbyt doswiadczonym nurkiem ale wiem jedno ze mozan schodzic tak gleboko na ile rozum pozwala

Fakt z tego co napisales wynika ze nie jestes jeszcze doswiadczonym nurkiem :mrgreen:

teeee czepliwy?? :lol:

tu sie gratuluje :mrgreen:

apis77 - 24-10-2006, 21:26

I ja tez się przyłączam do gratulacji, brawo!!! :)
Adam Frajtak - 24-10-2006, 21:33

KasiaK napisał/a:

teeee czepliwy?? :lol:

tu sie gratuluje :mrgreen:

nooooo dobra dobra wiecej nie bede ( w tym wątku)

kosooki - 25-10-2006, 08:38

Zajefajnie!
Gratulacje!

gladius - 25-10-2006, 09:36

nuras81 napisał/a:
moze nie jestem zbyt doswiadczonym nurkiem ale wiem jedno ze mozan schodzic tak gleboko na ile rozum pozwala...niech nurkuje na taka glebokosc jaka chce,ale rozsadnie nie dla szpanu...

Nie znam dobrze Czarka, ale jestem przekonany, że szpan byłby ostatnią rzeczą, dla której on nurkuje :)

nuras81 - 25-10-2006, 10:09

cos czuje ze chyba trza sie wycofac z poprzednich slow i wystarczylo by po prostu napisac garuluje... i tego bede sie trzymal jeszcze raz gratulacje
wrobelsl - 25-10-2006, 10:22

Gratulacje ;OK;
I życze dlaszych sukcesów (rekordów).
Czekamy na dokładną relację.

Victoria - 25-10-2006, 10:58

Gratuluje Czarku, uwazaj na siebie...
Mania - 25-10-2006, 11:44

Moje gratulacje!!!!!
I pozdrowienia
Mania

Czarek Abramowski - 26-10-2006, 14:29

Heja

Za gratulacje dziękuje choć uważam, że nie ma czego gratulować.....nurkowanie jak nurkowanie, każdy z nas cały czas coś pod wodą knuje :-D

W kwestii wyjaśnienia celowości tego nurkowania. Razem z Jurkiem rok temu ustalilismy konkretny plan naszych nurkowań, głównie z pozycji "testowania" w naszych projektach algorytmu VPM w wersji B/E. W naszym projekcie wspomaga nas też znany rosyjski nurek tchniczny Andrey Christiakov, z którym często konsultujemy nasze odciucia w kwestii tegoz algorytmu. Wspomagani także jestesmy przez DECO International, które jest naszyn "support medical" (badania przed i po nurkowaniach, raporty, sesje "czyszczące" przed lotem samolotem, nurkowania "na sucho" w komorze itp).

Reasumując, nie są to bezsensowne windy góra-dół...idzie za tym konkretna idea.

Jeszcze jedno wyjaśnienie w kwestii sugestii (np. na sekcie, na której odpowiadać nie będę) co do rozpoczętego "wyścigu". Tak jak juz napisałem, od jakiegos czasu mamy z Jurkiem ułozony konketny plan nurkowań zgodnie z którym realizujemy swoje założenia. Nurkowania innych osób nie mają żadnego wpływu na nasze projekty. Jako ciekawostke dodam, że 2 tygodnie przed moim nurkowaniem asystowałem Chochorowi podczas jego zanurzenia na głębokość 187m......gdyby był jakis wyścig to bym pewnie zanurkował głebiej o te 5m (na takich głębokościach jest to żadna różnica). Jednakże mój plan zakładał taką a nie inną głębokość i już.

To tyle w kwestii drobnych wyjaśnień......a tak na marginesie widok ściany Bellsów z głębokości 150m robi naprawdę wrażenie....choćby dla tego warto było tam złazić :-D

Pozdrawiam,

Smok - 26-10-2006, 14:43

Czarek Abramowski napisał/a:
że nie ma czego gratulować

Jest GRATULACJE.
za tym konkretna idea.

PONOWNIE GRATULACJE.

pozdrawiam rc

wrobelsl - 26-10-2006, 23:00

Zawsze na tym forum czy na sekcie znajdą się osoby dla których takie nurkowania niema sensu i jakby im nie tłumaczyć powodów to oni wiedzą lepiej. :mrgreen:
Dla mnie czy jest to tak jak w tym przypadku plan związany z nauką czy po prostu pokonywanie własnych słabości to zawsze ma sens i wyczyn godny uznania.

Adam Frajtak - 27-10-2006, 07:12

Heja

gdyby był jakis wyścig to bym pewnie zanurkował głebiej o te 5m (na takich głębokościach jest to żadna różnica). Jednakże mój plan zakładał taką a nie inną głębokość i już.
Pozdrawiam,

No to Gratulacje :!: :!:

Victoria - 27-10-2006, 09:26

a tak na marginesie widok ściany Bellsów z głębokości 150m robi naprawdę wrażenie....choćby dla tego warto było tam złazić :-D

Tyle butli bierzesz, to moze bys wzial maly aparacik i cyknal fotke dla potomnych? :) Bo ja tam nie zleze, zeby to zobaczyc :(

Czarek Abramowski - 27-10-2006, 12:40

Victoria napisał/a:
Tyle butli bierzesz, to moze bys wzial maly aparacik i cyknal fotke dla potomnych? :) Bo ja tam nie zleze, zeby to zobaczyc :(

Viki, dla Ciebie wszystko.....ale skąd ja taki aparacik wezme....coby to przetrzymał ?

Victoria - 27-10-2006, 12:46

Victoria napisał/a:

Viki, dla Ciebie wszystko.....ale skąd ja taki aparacik wezme....coby to przetrzymał ?

Ze sklepiku my friend :) Zakladam, ze skoro sa obudowy na kamery na kilkaset metrow, a nawet kilka kilometrow, to na aparaciki pewnie tez.
A aparacik w dobrej obudowie to moze byc chyba kazdy...
Bo filmow to sie chyba nie da krecic na takiej glebokosci, bo czlowiek na takiej glebokosci to juz chyba mysli tylko o tym, zeby dobra butle wziac?

Andrzej Kosko - 27-10-2006, 13:13

Gratulacje i pozdrowienia!
PS.
Jola również! :-D

Smok - 27-10-2006, 13:21

ale skąd ja taki aparacik wezme....coby to przetrzymał ?

Jest stare rozwiązanie obudowa oddychająca. Obudowę do 10m i kilka dupereli i jedziesz na 300m.

pozdrawiam rc