| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - Kursy Jaskiniowe - Pytanie
Kula - 16-11-2006, 23:00 Temat postu: Kursy Jaskiniowe - Pytanie Witam Wszystkich
Mam pytanoko dotyczące szkolenia w Nurkowaniu Jaskiniowym. Jakie federacje oprócz CMAS maja w swojej ofercie nurkowanie jaskiniowe ? Gdzie można poczytać, zobaczyć opis szkolenia, kto prowadzi ? EW. Kogo polecacie.
Dzieki i pozdrawiam
martin - 16-11-2006, 23:30
| Kula napisał/a: | | Jakie federacje oprócz CMAS maja w swojej ofercie nurkowanie jaskiniowe ? |
Z najbardziej znanych to chyba GUE.
Potem kazda inna szanujaca sie organizacja "techniczna".
MTBiker - 16-11-2006, 23:41 Temat postu: Re: Kursy Jaskiniowe - Pytanie
| Kula napisał/a: | Witam Wszystkich
Mam pytanoko dotyczące szkolenia w Nurkowaniu Jaskiniowym. Jakie federacje oprócz CMAS maja w swojej ofercie nurkowanie jaskiniowe ? Gdzie można poczytać, zobaczyć opis szkolenia, kto prowadzi ? EW. Kogo polecacie.
Dzieki i pozdrawiam |
Witaj
Najpopularniejsze i najszerzej honorowane organizacje wydajace kwity jaskiniowe to IANTD, NSS-CDS, NACD.
Szkoli takze CMAS, TDI i GUE oraz pomniejsze organizacje narodowe takie jak niemieckie PADT czy chocby australijskie CDAA.
W polsce dziala PNJ PZA - http://www.pnj.sgw.wroc.pl ale do tej pory nie wydawala certyfikatow
Pzdr
Lukasz Lechowicz
--- www.stajniakleina.pl ---
kamyk - 17-11-2006, 05:55
Z tego co mi wiadmo, najlepsza dla cibie droga w tym momencie bedzie zrobienie kursu GUE Cave, wiem iz mozna je robic we Francji.
Wysztko znajdziesz na www.gue.com
Acz kolwiek wiem ze ktos z forum robil kursy na Florydzie, wiec musisz poszukac postow.
Pozdro,
kamyk
Mieto - 17-11-2006, 09:07
Co do CMASu to tu masz linka, tam znajdziesz telefon więc najprościej chwycić za tel i się najprościej wypytać osoby która to prowadzi:
http://www.kdp.pttk.pl/in...nu=kalendarz_sz
Prowadzi to Krzysztof Starnawski którego nie muszę chyba polecać i z tego co mi wiadomo nie musisz wyjeżdżać z kraju.
Khoza - 17-11-2006, 09:26
Z tego co się orientuję to u Starnawskiego "intro to cave" (czy jakoś tak) prowadzone jest w Polsce, ale na pełnego "cave divera" jedzie się do Francji.
Janusz_Lew - 19-11-2006, 02:00
| kamyk napisał/a: | | Acz kolwiek wiem ze ktos z forum robil kursy na Florydzie, wiec musisz poszukac postow. |
Zobacz w tym wątku.
kurek - 20-11-2006, 13:05
Witam.
Proponuję zgłosić się do Robetra Kleina, właśnie zdobył uprawnienia Technical Cave Diving Instructor' a IANTD. Polecam szkoleniowo. Szczegóły u Roberta.
Jarek
|
|