| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HYDE PARK - CAPOEIRA
Bania - 07-05-2003, 15:22 Temat postu: CAPOEIRA Czy ktos z Was Nurkow Milych oprocz nurasow i innych zajmuje sie capoeira? To moja nowa milosc (obok nurow i snowbordu) - bardzo dobra energia i niezly trening ogolny przed nurasami.
Pozdrawiam,
Bania
ukusek - 07-05-2003, 20:39
Wiem tyle że to brazylijska sztuka walki, sposób na życie i filozofia dnia codziennego. Ale za chol..e nie wiem jak to wygląda. To może taki taniec małp trochę? Pozdrawiam
Miłosz - 07-05-2003, 21:38
heheheh... taniec małp - tego określenia jeszcze nie słyszałem.
ja capo nie trenuję, ale siedzę w sztukach walki w ogóle nieco. są super!
a Ty uważaj na stawy
Pozdrawiam,
Nishigoi
Bania - 08-05-2003, 09:36
Taniec malp...hmmmm
Bardzo akrobatyczna capoeira jest i owszem - i chlopaki malpiaki daja nam wycisk - ja sie zawsze swietnie czuje po takim treningu, az zyc sie chce - ze stawami racja, tylko jak na nie uwazac?
Pozdrawiam
Bania
Aston - 08-05-2003, 10:30 Temat postu: Sporty Witam!
Widzialem kilka pokazow tej sztuki, bylem na kilku treningach, ale nie (przepraszam kol. Banie) nie pociagnelo mnie to - zostane przy swoim!
Na pewno wymaga to temperamentu! szczegolnie gdy w uszy wbija Ci sie muzyka.
Co do stawow... to moze byc po wielu latach problem. Przede wszystkim dokladna rozgrzewka, ale mysle ze w tej sztuce walki nie jest to tak bardzo duzy problem jak np. w taekwoondo.
Pozdrowienia!
P.S.
Mysle, ze do tej zielonej Irlandii w koncu dotre!
Bania - 08-05-2003, 10:37
Aston,
Mnie wlasnie ta muzyka odpowiada najbardziej, z tym ze u nas ona tak za bardzo nie bije (po uszach), a jako ze intruktorzy sa Brazylijczykami ( w dublinie jest duza i prezna spolecznosc Brazylijska) to mam to tak z pierwszej reki niemalze. Na treningi przychodzi wcale niezly miks kulturowy, wlosi, francuzi, hiszpanie itd.
Aston - bardzo mi znajomo wygladasz...
Bania
wodzu - 08-05-2003, 14:47
Howgh!
Ja od czasu do czasu chadzam na treningi w Krakowie (Chodziłbym częściej, ale brak czasu ).
Ja traktuję to jako fajne (muzyka, itp.) ćwiczenia ogólnorozwojowe - nie zamierzam temu zaprzedać życia (chociaż, kto wie)
Ogólnie: REWELACJA
Po więcej informacji odsyłam na: http://capoeira.zajc.pl
Salve
Aston - 08-05-2003, 15:36
Witam!
To swietnie, ze treningi prowadza brazylijczycy - tylko Ci pozazdroscic!
Ciekawe skad jest Ci znajoma moja twarz? Mnie nic do glowy nie przychodzi - chyba z jednym tylko wyjatkiem....
Pozdrawiam!
ukusek - 20-05-2003, 23:34
Dziś miałem okazję to zobaczyc na żywo z okazji Euronaliów w Zielonej Górze. Fajne, rytmiczne i ribi wrażenie, szczególnie w wykonaniu dziwczyn jak stają na rękach i przez chwilę nieruchomo zawisają w powiertrzu. Pycha. I ta muza do bębna. Ćwicz dalej Bania
Bania - 21-05-2003, 09:35
Lukasz
Ale utrafiles - bo wlasnie potrzebowalam zachety - malpy mi podwyzszyli cene za trening..ale to nic dzis ide torche postac na rekach..
Bania
ukusek - 25-07-2003, 21:11
opis tej sztuki walki w aktualnej "polityce" czyli na tydzien od 23 lipca do 30 lipca. poczytajcie sobie
Bania - 11-08-2003, 17:25
Ach ta Capoeira,
Tydzien temu przyjechala do Dublina grupa capoeiristow z Katowic - dali Bobu Brazylijczykom - bylam dumna!¬!! Toz to rodacy!!!!
Bania
Aston - 11-08-2003, 17:45
He he, podoba mi sie takie postawienie sprawy: nasi dali im bobu , a jakze - dobrzy sa!
Pozdrowionka!
|
|