FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

CMAS/PADI/SSI/... - Instruktorzy IANTD

Łukasz - 14-02-2007, 15:57
Temat postu: Instruktorzy IANTD
Witam
Byłem na stronie IANTD gdzie podana jest lista instruktorów i instruktor trainerów tej organizacji w Polsce. (www.iantd.cz)
Czy była jakaś czystka bo mnóstwo nazwisk znikneło i zgodnie z listą jest jedynie 14 instruktorów w Polsce i nie ma Instructor Trainerów?
Pozdrawiam
Łukasz

Robert Klein - 14-02-2007, 16:39

Żandej czytski nie było. Jak zwykle niestety pojawiły się problemy z ewidencjonowaniem wpłat składek i coś tam jeszcze. To samo widać na na iantd.com. Nie wiem czemu, ale sytuacja powtarza się w zasadzie co roku, w róznej skali. Rozmawiałem już z centralą i problem ma zostać niedługo rozwiązany. Jeśli szukasz instruktora z konkretnego miasta czy o konkretnej specjalności - napisz, to znajdziemy kontakt i przyslemy Ci.

Robert Klein

Rafi - 14-02-2007, 18:23

A z moich informacji wynika iż część instruktorów podziękowało IANTD za współpracę.
Robert Klein - 14-02-2007, 18:52

Rafi napisał/a:
A z moich informacji wynika iż część instruktorów podziękowało IANTD za współpracę.

A co ma jedno do drugiego? Ja napisałem, że czystki nie było czyli nikt nikogo nie wyrzucał - do tej pory chyba tylko jedna osoba z Polski została z IANTD wyrzucona. A jak ktoś zdecydował się nie szkolić w IANTD i nie opłacać składki to jego wybór. Z resztą sensowy, bo po co płacić składki w kilku (w przypadku rekordzisty pięciu) organizacjach. Ja sam też byłem w dwóch innych zanim związałem się z IANTD. Każdy szuka swojego miejsca na ziemi i tyle.

Robert Klein

Rafi - 14-02-2007, 19:43

To była odpowiedz na pytanie dlaczego jest teraz mniej osób na liście. Nie trzeba się gorączkować.
Robert Klein - 14-02-2007, 19:49

Odpowiedz błędna. Zajrzyj na listę i zobacz o czym pisał Łukasz - pytał czy była jakaś czystka.
Ci co odeszli, też by byli na liscie tylko jako "inactive".

Robert Klein

j@cek - 16-02-2007, 02:44

Moze nie na temat ale, duzo instruktorow i IT's w stanach nie odnowilo czlonkowstwa z powodu co sie dzieje z amerykanskim IANTD..
mysiar - 16-02-2007, 08:52

a co sie dzieje w amerykanskim IANTD, mozesz cos wiecej napisac tu, albo na priv ?
leszeksz - 16-02-2007, 09:55

Właśnie wszyscy by z chęcią się dowiedzieli napewno co w trawie piszczy?
bskb - 17-02-2007, 13:46

Niektórzy chcą się zacząć szkolić w "I", nie twierdzę, że pójdą "do innego sklepu" jak się dowiedzą, że coś nie halo z centralą organizacji - w końcu lokalni instruktorzy nie stracą autorytetu w takim przypadku, ale jakieś drobne info może?