| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
MEDYCYNA NURKOWA - Zastrzyki a nurkowanie
Sarenka - 22-03-2007, 12:15 Temat postu: Zastrzyki a nurkowanie Czy przed lub po dożylnym przyjęciu preparatu Scleremo IV (główny składnik to ałun chromowy), można nurkować? Ewentualnie czy jest ogólna zasada, że zastrzyki dożylne czy domięśniowe przyjmujemy po całkowitej desaturacji i nie nurkujemy przez jakiś określony czas po ich przyjęciu?
Pozdrawiam
oz - 22-03-2007, 15:33
Myślę, że zdanie Twojego lekarza liczy się bardziej niż to co przeczytasz na forum.
Ja mam raz w tygodniu zastrzyki odczulające,
daję sobie po tym dwa dni luzu od dużego wysiłku.
Sarenka - 25-03-2007, 16:56
| oz napisał/a: | | Myślę, że zdanie Twojego lekarza liczy się bardziej niż to co przeczytasz na forum. |
Dzięki za radę. Nie wpadłabym na to bez Twojej pomocy.
oz - 25-03-2007, 17:35
| Sarenka napisał/a: | Dzięki za radę. Nie wpadłabym na to bez Twojej pomocy. |
Głupie pytanie, głupia odpowiedź.
Sarenka - 25-03-2007, 22:18
| oz napisał/a: | | Sarenka napisał/a: | Dzięki za radę. Nie wpadłabym na to bez Twojej pomocy. |
Głupie pytanie, głupia odpowiedź. |
Chyba logiczne jest, że najpierw pyta się lekarza, a jeśli ten nie jest pewien, to szuka się pomocy gdzie indziej. Więc przestań sobie nabijać licznik, gdyż nikomu raczej nie jest potrzebne, byś się udzielał w tematach, w których nie grzeszysz wiedzą.
oz - 26-03-2007, 00:14
| Sarenka napisał/a: | | Dzięki za radę. Nie wpadłabym na to bez Twojej pomocy. |
Takie sprawiasz wrażenie.
A normalną odpowiedź odbierasz jako szyderę.
| Sarenka napisał/a: | | Chyba logiczne jest, że najpierw pyta się lekarza, a jeśli ten nie jest pewien, to szuka się pomocy gdzie indziej. |
Spytaj w mięsnym.
| Sarenka napisał/a: | | Więc przestań sobie nabijać licznik |
Swojemu staremu mów co ma robić.
|
|