| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
MEDYCYNA NURKOWA - Diagnoza PFO w Wielkopolsce!
Tomasz-Szeryf - 01-06-2007, 10:13 Temat postu: Diagnoza PFO w Wielkopolsce! Osoby zainteresowane pragnę poinformować, że w Pile w klinice Ars Medical dzięki zakupionemu sprzętowi istnieje możliwość przebadania się pod względem występowania zjawiska nieszczelności przegrody międzykomorowej.
Klinika jest prywatna i nie strajkuje, więc można się rejestrować - jak na razie!.
TomM - 01-06-2007, 10:27 Temat postu: Re: Diagnoza PFO w Wielkopolsce!
| Tomasz-Szeryf napisał/a: | | zjawiska nieszczelności przegrody międzykomorowej. |
Hmmm.... PFO to przetrwały otwór owalny znajdujący sie międzyprzedsionkowo (pozostałośc życia płodowego) i w dodatku mogący przeciekac jednokierunkowo. Wybacz, że sie czepiam, ale to nie wszystko jedno czy dziura jest w zbiorniku z paliwem czy w przewodzie chłodnicy.
Tomasz-Szeryf - 01-06-2007, 10:40
Osoby interesujące się problemem z pewnością będą wiedziały o co chodzi. W tym poście nie chodzi o wykładanie medycyny. Jeśli wyraziłem się nie precyzyjnie to proszę popraw mnie jeśłi możesz aby było to z punktu medycznego i ogólniedostepnego wiedzowo do ugryzienia!.
Nie jest lekarzem więc nie mam zamiaru być mądrzejszym od kury!.
Mania - 01-06-2007, 10:49
Szeryfoju
TomowiM zapewnie chodzilo tylko o to, ze PFO to miedzyprzedsionkowy, a nie miedzykomorowy.
Tak prostacko mowiac - nasze serce ma 2 przedsionki i 2 komory. przedsionek to nie to samo co komora
Mania
KasiaK - 01-06-2007, 11:08
o dzizas.
to niech ktos wyedytuje, w poscie Tomka, blad i po klopocie. nie ma co roztrzasac.
grzegorz - 01-06-2007, 23:50
Ciebie Mania to trzeba zmienić,jestes nudnym,flakowatym ,nic nie wnoszacym moderatorem.Potrafisz tylko moderować,dla samego maniomoderowania.Tak jak twój nick "Mania" masz manię wpierdzielania się we wszytko co ci się nie podoba!!Wszystko zawsze wiesz lepiej.
nie pozdrawiam cię ,bo mnie wkurzasz!
Grzegorz
Mania - 02-06-2007, 00:32
Grzegorzu
a masz cos merytorycznego do powiedzienia w sprawie PFO? Chetnie poslucham
Mania
gorcio - 06-06-2007, 17:41
Jak zwal tak zwal - jakie konsekwencje ? Umre ? No, kurde, a mialem szanse na niesmiertelnosc . O ile szybciej ? To mnie interesuje ...
martin - 06-06-2007, 21:01
| Tomasz-Szeryf napisał/a: | | Osoby zainteresowane pragnę poinformować, że w Pile w klinice Ars Medical dzięki zakupionemu sprzętowi istnieje możliwość przebadania się pod względem występowania zjawiska nieszczelności przegrody międzykomorowej. |
A wiesz ile ta przyjemnosc kosztuje?
|
|