| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - CMAS VS. SDI - POMOCY!!!
bzym - 19-06-2007, 12:11 Temat postu: CMAS VS. SDI - POMOCY!!! Witam nurasów!
Jakieś półtorej roku zacząłem kurs (podobno P1) i nie skonczylem bo zrobila sie pozna jesien i nie wyrobilismy sie z ostatnim nurkowaniem(na 20 m).Trzeba bylo jechac kawalek(do Czech)zeby znurkowac na taka glebokosc i nie moglem sie ustawic z instruktorem na ten wypad nawet w nastepnym roku - wogole to musialem sam o to zabiegac, teraz okazalo sie ze juz mam zaliczony kurs bez tego nurkowania co mnie nie raduje bo uwazam ze malo sie nauczylem na tym kursie.
Okazuje sie nagle, ze kurs robie w Scuba Diving International (SDI) a nie CMAS jak na poczatku bylo mowione.
Prosze o pomoc - ktora federacja jest lepsza i bardziej mi sie przyda w niej licencja.Prosze popatrzcie na to pod katem Strazy Pozarnej - zlozylem podanie o prace.
Gdzie w okolicy woj. Opolskiego sa jacys konkretni instruktorzy, ktorzy dobrze szkola - moglby byc jakis kursik stacjonarny(tygodniowy) na drugi stopien.
Po tym 1wszym stopniu stracilem zaufanie do instruktorow i zabralem sie za ksiazki
mysiar - 19-06-2007, 14:30
zajrzyj tutaj
http://www.iantd.cz/
znajdziesz instruktorów
D@rek - 19-06-2007, 20:42
| bzym napisał/a: | | ktora federacja jest lepsza i bardziej mi sie przyda w niej licencja |
SDI to bardzo dobra szkoła wywodząca się z TDI jednej z prężniejszych organizacji
skupiających nurków technicznych, także nie miej żadnych kompleksów legitymując się
tym plastikiem u starszego ogniomistrza.
I tak po każdym kursie podstawowym musisz kolego jeszcze sporo poćwiczyć ale
dla pocieszenia powiem ci że nie ma to jak w straży słońca nie ma w dupe parzy
powodzenia
WOJTASNUR - 19-06-2007, 23:20
Zadzwoń do OSN w opolu , tam napewno Cię wyszkolą na prawdziwego nurasa, u nich nie "przypadki" nie przechodzą
503-108-318 Piotr- jeden z najlepszych (juz pozostałych) instruktorów.
Pojedziesz sam zobaczysz
Marek Majas - 20-06-2007, 09:21
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=11883
|
|