| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - U kogo AOWD w Jastarni?
szymonpoland - 21-07-2007, 23:32 Temat postu: U kogo AOWD w Jastarni? Zamierzam spedzic urlop w Jastarnii. Chcialbym zrobic tam kurs aowd. Z tego co widze do wyboru sa dwa centra: Akademia Podwodna szkolaca w systemie SSI oraz Pawel Poreba w IANTD.
http://www.akademiapodwodna.pl/Jastarnia_opis.html
http://www.nurkowanie.nekton.com.pl/kursy.php
Moze ktos z was mial doswiadczenia z w/w centrami? Czy na kursy mozna przyjsc z ulicy, czy odbywaja sie w okreslonych terminach? I kolejne pytanie(tendecyjne ale co tam) IANTD czy SSI? Porownalem 'syllabusy' iantd ssi i padi i 2 pierwsze federacje wydaja sie bardziej atrakcyjne. Z tego co widze to iantd kladzie nacisk na technike i bezpieczenstwo, a SSi na wszechstronnosc i uzyskuje sie uprawnienia do 39m.
Jakby ktos sie pytal o moje doswiadczenie to odpowiadam; 10 nurkowan w ramach kursu owd padi plus 15 nurkowan stazowych(13 na koparkach .
oz - 21-07-2007, 23:57
Rok temu robiliśmy WM1 u Pawła, niedawno Adv. Ean.
Pierwszy kurs otworzył mi oczy i dał świadomość, jak dużo jest do poprawienia.
Drugi, po roku ćiwczenia we własnym zakresie,
dał wiedzę i możliwości do czerpania większej frajdy z nurkowania.
Atrakcyjność federacji nie ma tu wiele do rzeczy,
kurs u Pawła Poręby będzie z pewnością solidną porcją wiedzy i umiejętności.
Beeker - 22-07-2007, 00:13
Jedz do Pawla P. Zrobi w ciebie nurka.
Milo nie bedzie, ale pozytecznie. Zadzwon wczesniej bo ma co robic.
bskb - 22-07-2007, 11:19
| Beeker napisał/a: | | Milo nie bedzie, ale pozytecznie. |
Żeby nie było niedomówień: Paweł to bardzo miły człowiek, niemiło jest zdać sobie sprawę, że się "nic" nie umie
szymonpoland - 22-07-2007, 12:44
Dziekuje za odpowiedzi - widze, ze P.Poreba cieszy sie duzym szacunkiem. Mam jeszcze pytanie zwiazane z przbiegiem 'syllabusowym' kursow. Jak ktos bral udzial w szkoleniu na aowd iantd i ssi to proszony jest o krotka subiektywna relacje. Bo wiadomo, ze opis kursu to bezduszny opis natomiast relacja kursanta jest zawsze ciekawa i nacechowana emocjonalnie. Narazie to wiem tylko jak wyglada przebieg kursu w Padi. SSI i IANTD to wciaz niszowe organizacje. Pozdrawiam.
Beeker - 22-07-2007, 18:28
| bskb napisał/a: | | niemiło jest zdać sobie sprawę, że się "nic" nie umie |
Wyłącznie to miałem na myśli.
styx - 23-07-2007, 10:18
| szymonpoland napisał/a: | | SSI i IANTD to wciaz niszowe organizacje. Pozdrawiam. |
o_O ?
cholera, nie ma to być w niszowych organizacjach, przynajmniej jest się czym wyróżniać...
DANIELS - 23-07-2007, 12:12
Paweł Poręba jest wybitnym specjalistą.
Jeśli chcesz posiąść wiedzę ( zarówno w zakresie wspomnianego kursu jak i innych ) jest to naprawdę właściwy kierunek.
Pozdrawiam.
gorcio - 23-07-2007, 19:03
| Silurus napisał/a: | | Paweł Poręba |
Ja rowniez pozwole sobie polecic, chociaz ... moze byc klopot ze skontaktowaniem sie droga elektroniczna - lepiej od razu wal na komorke
|
|