FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

TESTY - komputer galileo sol - jakies obiektywne opinie, testy

aphex2 - 23-07-2007, 23:49
Temat postu: komputer galileo sol - jakies obiektywne opinie, testy
dzien dobry, chodze z zakupem komputera nurkowego. nie jestem nurkiem technicznym ale chce kupic dobry sprzet, taki, ktory pozwoli mi na planowanie nurkowan nie tylko na powietrzu ale i nitroxie czy nawet trimiksie w przyszlosci. tak czy inaczej oferta jest dosc duza. najlepsze komputery o jakich czytalem, mysle tu np o suunto vytec, d9, vr3 i inne -wszytskie maja jakies wady jak by im sie blizej przyjrzec. o dziwo niewiele mozna znalezc na temat galileo sol uwateca - mimo, ze jak mysle jest to dobry komputer. slyszalem nawet opinie ludzi, ktorzy uzywali tego sprzetu - doskonaly wyswietlacz, kompas, pomiar pracy serca czy w upgratu systemu jak w vr3 - czy to oznacza ze jest to niemal komputer doskonaly? zainteresowanych dyskusja prosze o opinie. pozdrawiam
TomM - 24-07-2007, 00:34
Temat postu: Re: komputer galileo sol - jakies obiektywne opinie, testy
aphex2 napisał/a:
taki, ktory pozwoli mi na planowanie nurkowan nie tylko na powietrzu ale i nitroxie czy nawet trimiksie w przyszlosci

ROTFL

agrest - 24-07-2007, 07:37

aphex2 napisał/a:
czy to oznacza ze jest to niemal komputer doskonaly?

Jedyny komputer doskonaly ma sie pod czaszka, trzeba go tylko najpierw dobrze zaprogramowac.

aphex2 - 24-07-2007, 11:12

HEHE, DOKLADNIE AGREST - CO NIE ZMIENIA FAKTU, ZE POD WODA DOBRZE JEST MIEC URZADZENIE, KTORE MIMO WSZYTSKO POMOZE TEMU NASZEMU KOMUTEROWI, CZY KTOS POSIADA JESZCZE JAKIES INFORMACJE NA TEMAT TEGO KOMPUTERA? PISZAC DOSKONALY OCZYWISCIE ZDAJE SOBIE SPRAWE ZE TAKI KOMP NIE ISTNIEJE, MIMO WSZYTSKO CHCIALEM ABY KTOS WSKAZAL NAJWAZNIEJSZE WADY TEGO KOMPUTERA I DLACZEGO BY GO NIE KUPIL ( NIE LICZAC ARGUMENTU O CENIE) POZDRAWIAM
VooDoo_73 - 24-07-2007, 11:57

zdaje mi się, że urwis komuś polecał galileo...
styx - 24-07-2007, 12:14

jak ktoś czyta w języku Brytów to krótki "test" tutaj: http://www.divernet.com/c...05&sc=1002&ac=d
Grzyb - 24-07-2007, 13:45

jedyne, co ciekawi mnie w tym urzadzeniu, to jakie roznice we wskazaniach dekompresji pojawiaja sie po uwzglednieniu tetna, szybkosci oddechu i temp. wody.
np. jak to sie ma do planu wygenerowanego za pomoca v-planner'a i do ktorego poziomu konserwatyzmu jest najblizej w danych warunkach.

styx - 24-07-2007, 14:04

Może ktoś ten komputer zaposiądzie i potestuje na sobie ? :)
waterman - 24-07-2007, 17:27

a jaka jest cena tego cudeńka?
styx - 24-07-2007, 18:31

waterman napisał/a:
a jaka jest cena tego cudeńka?

w PL średnio rzędu 4k +/- 500 pln.

aphex2 - 24-07-2007, 19:01

DZIEKI STYX ZA TEST - DOSC CIEKAWY TEST WYJASNIAJACY WIELE ZAGADNIEN. MNIE OSOBISCIE POLECANO TEN KOMPUTER W SKLEPIE NURKOWYM, GDZIE MIALEM ROWNIEZ OKAZJE GO OBEJRZEC - ZA JAKIS CZAS MAJA ZOSTAC WPROWADZONE UDATY DO TEGO KOMPUTERA PODOBNIE JAK W VR3,
Uwatec has commissioned research in Norway to come up with a properly researched table for use with helium mixes. BEDZIE MOZNA UZYWAC GALILEO PRZY MIESZANKACH HELOWYCH. DAJE TO OGROMNY POTENCJAL DLA TEGO KOMPUTERA, SZCZEGOLNIE, ZE SOFTWARE MOZE BYC DOWOLNIE ZMIENIANY I ROZBUDOWYWANY.
ODPOWIADAJAC NA PYTANIE GRZYBA - KOMPUTERY PRACUJA W OPARCIU O STANDARDOWY MODEL FIZJOLOGICZNY CZLOWIEKA, DZIEKI MIERNIKOWI RYTMU SERCA POLARA - KOMPUTER NA BIEZACO OTRZYMUJE DANE O NASZYM CISNIENIU - I RYTMIE SERCA CO MA PRZECIEZ ZNACZENIE PRZY TEMPIE ZUZYCIA GAZOW - NA WIEKSZYCH GLEBOKOSCIACH JAK WIADOMO ZUZYWA SIE WIECEJ POWIETRZA, ROWNOCZESNIE ZWIEKSZA SIE RYTM SERCA CO POWODUJE DALSZE ZWIEKSZONE ZUZYCIE GAZOW - WSZYSTKO TO JEST ANALIZOWANE NA BIEZACO PRZEZ KOMPUTER WRAZ Z INF O CISCNIENIU W BUTLACH - ZWIEKSZA LUB OBNIZA CZAS BEZDEKOMPRESYJNY BADZ WYDLUZA LUB SKRACA CZAS DEKOMPRESJI. TEMPERATURA WODY MA WPLYW NA TEMPERATURE CIALA CZLOWIEKA, OCHLADZAJAC JEGO PERYFERYJE CZESCI - POGARSZAJAC PRZEPLYW KRWI I TYMSAMYM OSLABIAJAC WYDALANIE AZOTU Z KRWI Z TYCH CZESCI CIALA A TO Z KOLEI MOZE ZWIEKSZAC(SKROCIC) CZAS DEKOMPRESJI. (TUTAJ POJAWIA SIE PROBLEM UBIORU NURKA, JAK WIADOMO PRZY SUCHYM SKAF, TEN MIERNIK NIE ZNAJDUJE UZASADNIENIA GDYZ JESESMY ODIZOLOWANI OD WODY - CZY JEST ZIMNA CZY CIEPLA) ALE CALY CZAS ZOSTAJE ARGUMENT PRACY SERCA. KOMPUTER MOZE WYSWIETLAC AKTUALNY BADZ PRZEWIDYWANY PROFIL NURKOWY. KOMPUTER ALARMUJE O POZOSTALEJ REZERWIE POWIETRZA, ROWNIEZ W OPARCIU O RYTM SERCA - (SZYBKOSC SPALANIA TLENU) GENERALNIE TEST, KTORY PRZECZYTALEM JEST JAK NAJBARDZIEJ ZACHECAJACY DO ZAKUPU TEGO KOMPUTERA !!! cena 4300 w http://www.sklep-nurkowy.moana.lublin.pl/. pozdrawiam

Grzyb - 24-07-2007, 19:26

aphex2 napisał/a:
ODPOWIADAJAC NA PYTANIE GRZYBA - KOMPUTERY PRACUJA W OPARCIU O STANDARDOWY MODEL FIZJOLOGICZNY CZLOWIEKA, DZIEKI MIERNIKOWI RYTMU SERCA POLARA - KOMPUTER NA BIEZACO OTRZYMUJE DANE O NASZYM CISNIENIU - I RYTMIE SERCA CO MA PRZECIEZ ZNACZENIE PRZY TEMPIE ZUZYCIA GAZOW - NA WIEKSZYCH GLEBOKOSCIACH JAK WIADOMO ZUZYWA SIE WIECEJ POWIETRZA, ROWNOCZESNIE ZWIEKSZA SIE RYTM SERCA CO POWODUJE DALSZE ZWIEKSZONE ZUZYCIE GAZOW - WSZYSTKO TO JEST ANALIZOWANE NA BIEZACO PRZEZ KOMPUTER WRAZ Z INF O CISCNIENIU W BUTLACH - ZWIEKSZA LUB OBNIZA CZAS BEZDEKOMPRESYJNY BADZ WYDLUZA LUB SKRACA CZAS DEKOMPRESJI. TEMPERATURA WODY MA WPLYW NA TEMPERATURE CIALA CZLOWIEKA, OCHLADZAJAC JEGO PERYFERYJE CZESCI - POGARSZAJAC PRZEPLYW KRWI I TYMSAMYM OSLABIAJAC WYDALANIE AZOTU Z KRWI Z TYCH CZESCI CIALA A TO Z KOLEI MOZE ZWIEKSZAC(SKROCIC) CZAS DEKOMPRESJI. (TUTAJ POJAWIA SIE PROBLEM UBIORU NURKA, JAK WIADOMO PRZY SUCHYM SKAF, TEN MIERNIK NIE ZNAJDUJE UZASADNIENIA GDYZ JESESMY ODIZOLOWANI OD WODY - CZY JEST ZIMNA CZY CIEPLA) ALE CALY CZAS ZOSTAJE ARGUMENT PRACY SERCA. KOMPUTER MOZE WYSWIETLAC AKTUALNY BADZ PRZEWIDYWANY PROFIL NURKOWY. KOMPUTER ALARMUJE O POZOSTALEJ REZERWIE POWIETRZA, ROWNIEZ W OPARCIU O RYTM SERCA - (SZYBKOSC SPALANIA TLENU)

rzeczywscie, teraz juz wiem wszystko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zastanawiam sie tylko np. gdzie polary maja serca? :20:

aphex2 - 24-07-2007, 19:47

GRZYBIE - PO CO CYTUJESZ CALA TRESC JAK CHODZI CI TYLKO O JEDNO ZDANIE A WLASCIWIE MYSLNIK, KTOREGO NIE POSTAWILEM (DLA NIE WTAJEMNICZONYCH FIRMA POLAR STWORZYLA NADAJNIK SERCA WSPOLPRACUJACY Z UWATECIEM) RESZTA PONIZSZYCH INFO Z MOJEGO POSTU JEST JEDYNIE MOIM TLUMACZENIEM Z PRZYSLANEGO PRZEZ STYX TESTU. POZDRAWIAM
styx - 24-07-2007, 19:59

aphex2 to wszystko super o czym piszesz, a szczególnie zainteresowała mnie twoja uwaga dot całkowitej izolacji w suchym skafandrze - zdradź model w jakim pływasz gdyż przyznam iż mój nie oferuje tak perfekcyjnej izolacji że nie odczuwam temperatury wody.
Także analiza ciśnienia krwi dzięki pomiarowi pulsu jest dość nowatorska. No i weryfikacja desaturacji aż 8 tkanek za pomocą analizy temperatury wody co oczywiście daje pełną wiedzę o temperaturze tych peryferyjnych części człowieka.

Być może komputer wygeneruje info typu "łeb już wynurz ale lewą nogę pozostaw na kolejne 3min na 6metrach."

I zapewniam że nie przysłałem tego testu ;)

aphex2 - 24-07-2007, 20:41

W TESCIE, LINK OD CIEBIE - JEST WYRAZNIE NAPISANE, ZE PRZY SUCHYM SKAF TA OPCJA DOTYCZACA POMIARU TEMPERATURY WODY NIE SPRAWDZA SIE Z WIADOMYCH WZGLEDOW. OCZYWISCIE CZUJESZ TEMPERATURE, ZE JEST ZIMNIEJ ALE SKAD KOMP MOZE WIEDZIEC JAKA MASZ IZOLACJE TERMICZNA WZGLEDEM WODY? CO DO RESZTY NIE JESTEM EKSPERTEM, PRZY CZYM PODWYZSZONE TETNO JEST ZWIAZANE Z WYSILKIEM FIZYCZNYM (ZWIEKSZA SIE CISNIENIE KRWI) CO DO DESATURACJI TO BEDZIE ONA PEWNIE JAKAS SREDNIA(ALGORYTM).
WolfEeel - 24-07-2007, 20:41

A moze moderator wezmie sie do pracy i wytnie posty kolegi aphex2, bo zalatuja reklama sprzetu a nie faktycznym pytaniem.
aphex2 - 24-07-2007, 20:49

JEZELI CHODZI O WKLEJKE Z CENA I LINKIEM TO W ODPOWIEDZI NA PYTANIE WATERMANA. POZDRAWIAM
TOMA52 - 24-07-2007, 20:56

Facet, czemu wciąż krzyczysz? Za to w profilu Polska wpisałeś małą literą.
aphex2 - 24-07-2007, 21:11

JEZELI KTOS MA JESZCZE JAKIES INFO, DANE ODNOSNIE TEGO MODELU KOMP TO CHETNIE PRZECZYTAM, TYMCZASEM POZDRAWIAM, TO JUZ OSTATNI POST Z MOJEJ STRONY. :alien:
Fother - 24-07-2007, 21:27

aphex2 napisał/a:
GENERALNIE TEST, KTORY PRZECZYTALEM JEST JAK NAJBARDZIEJ ZACHECAJACY DO ZAKUPU TEGO KOMPUTERA !!

To co napewno dzieki temu kmputerowi Ci sie uda - to wzbudzić zainteresowanie na nurkowisku, kazdy przyjdzie popatrzec na komputer i gościa który wydał ponad 4k PLN na takie cos. No może jakąś panienke na to wyrwiesz, no i bedziesz znał swój puls na 20m, no i przekonasz się na ile starczy Ci twoja 15l butla nabita do 200atm.
A tak powaznie poczytaj sobie cos wiecej na temat tego algorytmu który tam jest, i jeżeli zdołasz to zrozumiec , to zrozumiesz dlaczego taki zjadliwy tekst napisałem.

aphex2 - 24-07-2007, 22:16

Nurkowanie wielogazowe: Algorytm Buhlmann’a ZH-L8 ADT MB PMG (Adaptative Microbubble Predictive Multi-Gas)
Predykcyjny algorytm wielogazowy komputera wylicza program dekompresyjny biorąc pod uwagę wszystkie zaplanowane zmiany gazu podczas nurkowania. Oznacza to, iż wskazany na wyświetlaczu plan dekompresji wskazuje rzeczywisty czas wynurzania. Jednocześnie algorytm prowadzi „w tle” wyliczenia dekompresji dla przypadku, w którym będzie konieczne zakończenie nurkowania na aktualnie używanej mieszaninie. Dzięki temu komputer może natychmiast skorzystać z tych obliczeń, jeśli na planowanej głębokości nie nastąpi zmiana mieszaniny na dekompresyjną. Parametry te można w każdej chwili wywołać poprzez naciśnięcie jednego przycisku. NO I CO DALEJ MOZE ROZWINIESZ WATEK, JEZELI DUMA NA TO POZWALA FOTHER? BO NIEWIELE MOZNA ZNALEZC W NECIE NA JEGO TEMAT? JUZ NA INNYM FORUM OBRZUCALES TEN KOMPUTER - PODOBNIE JEDNO ZDANIE I NA TYM KONIEC. TYLKO NA TO CIE STAC + ZJADLIWE TEKSTY NIEZWIAZANE Z TEMATEM FORUM?

TomM - 24-07-2007, 22:38

To jest wszystko marketingowy bełkot w stylu Maresa. Te nadęte słowa nie mają żadnej nowej treści. To wszystko ma każdy komputer ze zmianą gazu.... Na tym polega "adaptatywność" tego algorytmu. 8-mio kompartmentowy Buhlmann to żaden postęp w porównaniu do Aladyna Pro sprzed 15 lat. Płytka dekompresja wg uproszczonych tabel. Także adaptatywnośc NDL do zimnej wody jest wbudowana już w Uwatec Aladyn Pro.... Jedyny nowy wodotrysk to to tętno....
Kompletne pierdoły. Dobre w komplecie z różowym paskiem i stringami.

Fother - 24-07-2007, 22:40

aphex2 napisał/a:
Nurkowanie wielogazowe: Algorytm Buhlmann’a ZH-L8 ADT MB PMG (Adaptative Microbubble Predictive Multi-Gas)
Predykcyjny algorytm wielogazowy komputera wylicza program dekompresyjny biorĹĄc pod uwagę wszystkie zaplanowane zmiany gazu podczas nurkowania.

Chcesz błysnąc to wytłumacz na czym to polega , daj jakis przykład.

aphex2 napisał/a:
PODOBNIE JEDNO ZDANIE I NA TYM KONIEC. TYLKO NA TO CIE STAC + ZJADLIWE TEKSTY NIEZWIAZANE Z TEMATEM FORUM?

Stać mnie na rózne sprawy. Jeżeli usiłujesz na forum sprzedawac komputery to się do tego przygotuj.
Gdybys rozumiał o czym pisze to bys wiedział że zjadliwe teksty sa uzasadnione.
Ale ty po prostu wciskasz ludziom tandete za 4k PLN i każdy kto ma inne zdanie w tym temacie jest twoim wrogiem.
Każdy kto ma choć troche oleju w głowie i wie na czym polega planowanie nurkowania nie da się nabrac na te twoje pisane wielką czcionka badziewne teksty.
Odpuść sobie, poczytaj troche , mozesz zacząc o modelach dekompresyjnych. Jak zrozumiesz chociaz spis treści to bedziesz wiedział jakiego z siebie głupka robisz.

waldo - 24-07-2007, 22:48

TomM napisał/a:
Jedyny nowy wodotrysk to to tętno....

W opisie technicznym dostrzegłem jedną wartościową funkcję : stoper działający w każdym trybie - szkoda tylko, że ten stoper taki drogi :)

aphex2 - 24-07-2007, 23:06

DZIEKI TOM M , WLASNIE TAKIEJ ODPOWIEDZI SZUKALEM :) NIE KOSZTOWALA ZBYT DUZO. DO FOTHER - JUZ W PIERWSZYM ZDANIU TEGO FORUM PODKRESLILEM, ZE NIE JESTEM NURKIEM TECHNICZNYM ANI SPECEM OD KOMPUTEROW NURKOWYCH A JEDYNIE CHCIALEM OBIEKTYWNEJ OPINII BO SPOTKALEM SIE Z KILKOMA, GDZIE DOSWIADCZENI NURKOWIE POLECALI TEN KOMP, PODCHODZAC SCEPTYCZNIE DO TEGO ROZWINALEM WATEK NA FORUM. WIDZISZ FOTHER, MNIEJSZE DOSWIADCZENIE OD TWOJEGO NIE ROBI ZE MNIE GLUPKA, ALE TWOJ POST ROBI Z CIEBIE PROSTAKA W MOICH OCZACH. PZD
Beeker - 24-07-2007, 23:21

Co Ci wpadlo pod Caps Lock'a?
waterman - 24-07-2007, 23:26

troszkę droga ta zabawka, ale w reklamie magazyny N wyglada strasznie bojowo
Fother - 24-07-2007, 23:36

Cytat:
MNIEJSZE DOSWIADCZENIE OD TWOJEGO NIE ROBI ZE MNIE GLUPKA, ALE TWOJ POST ROBI Z CIEBIE PROSTAKA W MOICH OCZACH. PZD

Poczytaj moje posty na tym forum a przekonasz sie jak zachowuje sie wobec tych z którymi dyskutuje. A wiesz czemu ty jesteś wyjatkiem, bo traktujesz ludzi z tego forum jak idiotów. Obaj wiemy, że ta forma pytań z twojej strony to zawoalowana forma reklamy kmputera i sklepu.
Nie będe tłumaczył dlaczego, bo nawet półinteligent by sie domyslił.
Wiesz masz pecha bo ja no codzień w pracy zajmuje sie reklama i te twoje badziewne teksty lepiej by wymyslili kuracjusze Tworek (przepraszam kuracjuszy Tworek na pewno byliby lepsi)
A jak chcesz oceniac innych to sie podpisuj pod postami.

kacperek2231 - 25-07-2007, 07:41

Cytat:
dzien dobry, chodze z zakupem komputera nurkowego. nie jestem nurkiem technicznym ale chce kupic dobry sprzet, taki, ktory pozwoli mi na planowanie nurkowan nie tylko na powietrzu ale i nitroxie czy nawet trimiksie w przyszlosci. tak czy inaczej oferta jest dosc duza. najlepsze komputery o jakich czytalem, mysle tu np o suunto vytec, d9, vr3 i inne -wszytskie maja jakies wady jak by im sie blizej przyjrzec. o dziwo niewiele mozna znalezc na temat galileo sol uwateca - mimo, ze jak mysle jest to dobry komputer. slyszalem nawet opinie ludzi, ktorzy uzywali tego sprzetu - doskonaly wyswietlacz, kompas, pomiar pracy serca czy w upgratu systemu jak w vr3 - czy to oznacza ze jest to niemal komputer doskonaly? zainteresowanych dyskusja prosze o opinie. pozdrawiam

Jak nie jesteś nurkiem technicznym to po kiego Ci taki wynalazek?? - chyba że nie masz co robić z kasą
ja też nie jestem technicznym i pewno długo jeszcze nie będę, do rekreacyjnych nurków kupiłem gekkona suunto a i tak widze że to na wyrost, bo równie dobrze mógłbym walić nury z digitalem.
No ale na kompa za 4 kafle może uda się wyrwać jakiegoś lachona - przy okazji będziesz już miał urządzenie do pomiaru pulsu i tętna u zainteresowanej dziewoi. :22:

waterman - 25-07-2007, 10:47

kacperek2231 napisał/a:
może uda się wyrwać jakiegoś lachona - przy okazji będziesz już miał urządzenie do pomiaru pulsu i tętna u zainteresowanej dziewoi.

komp ma "Możliwość wgrania i przeglądania 100 grafik lub tekstów w formacie bmp"
to jeszcze jej poczytać będzie mógł

aphex2 - 25-07-2007, 11:25

hehe, szkoda, ze tak malo slicznych "lachonow" w tym srodowisku Nurasow - nie sadzicie? prawdopodobny " lachon" nie docenil by tego wynalazku ... :( i nici z wydatku 4 kafli. fakt stac mnie na to ale dcyzji o zkupie jeszcze nie podjalem. mimo wszytsko bardziej zalezalo mi na obiektywnej ocenie komputera a nie mnie ... hehe nadal czekam na faktyczne imfo o tym kompie. ROZPOCZYNAJAC NOWY WATEK KTO MOZE POROWNAC TEGO KOMPA DO VR3 ZALOZMY - POCZYNAJAC OD ALGOTYTMU? WIEM, ZE WIELU NURKOW NAZEKA NA ZAWODNOSC TEGO SPRZETU. CZY TO PRAWDA?

POZDRAWIAM

KRZYSZTOF

$$ - 25-07-2007, 11:26

Fother napisał/a:
no i bedziesz znał swój puls na 20m,

Ten parametr jest istotny z dwóch powodów, ilość rozpuszczonego gazu inertnego zależy od szybkości krążenia krwi a także zużycie tlenu jest liniowo zależne od szybkości krążenia krwi, pośrednio od tętna. Temat o Głębokich przystankach.

powodzenia

D@rek - 25-07-2007, 15:14

z komputerami, algorytmami, kompartmentami, wartościami M, Delta P jest jak z żoną
kolego musi być idealna dla ciebie i ty dla niej, wtedy wszystko gra czyli jak jesteś
żonaty to przypomnij sobie ile razy błądziłeś zanim znalazłeś ;fuck: a jak nie to ćwicz na rórznych D wartościach aż znajdziesz :!:

PRETORIANIN - 31-07-2007, 15:49

Czy Ty umiesz czytac ? Przestan pisac duza litera juz zwracali koledzy uwage. Co za trep sorki nie moglem sie powstrzymac :mrgreen:
Adam Frajtak - 31-07-2007, 22:53

Fother napisał/a:

Odpuść sobie, poczytaj troche , mozesz zacząc o modelach dekompresyjnych. Jak zrozumiesz chociaz spis treści to bedziesz wiedział jakiego z siebie głupka robisz.

Nie poznaje Kolegi :mrgreen: jednoczesnie gratuluje wyostrzonego zmysłu anty spamerskiego

[ Dodano: 31-07-2007, 22:57 ]
aphex2 napisał/a:
hehe, szkoda, ze tak malo slicznych "lachonow" w tym srodowisku

POZDRAWIAM

KRZYSZTOF

Masz chyba jakis defekt umyslowy albo slaby wzrok. Kolego wszystkie lachony nurczynki sa sliczne :!:

[ Dodano: 31-07-2007, 22:59 ]
aphex2 napisał/a:

ZE WIELU NURKOW NAZEKA NA ZAWODNOSC TEGO SPRZETU. CZY TO PRAWDA?

POZDRAWIAM

KRZYSZTOF

niewielu go ma wiec wielu nie moze narzekac w kazdym razie ja mam i N I G D Y VR3 mi sie nie powiesil

KasiaK - 31-07-2007, 23:19

Panie Krzysztofie,
raz -przestan sie Pan drzec!
dwa - pfffff. nurczynki nie sa takie okropne ;-)
trzy - skoro juz wkurzyles Jacka, to naprawde musisz chrzanic :lol:
cztery - spokojnej nocy :)

Kas.

Heban - 01-08-2007, 08:59

Fother napisał/a:

:lol: :lol: :lol:

Parafrazując :

Aphex2 - odpuść sobie , ponurkuj trochę, mozesz zacząć od nurkowań bezdekompresyjnych :lol: . Jak zrozumiesz o co chodzi i z czym to się je to zrozumiesz jakiego z siebie głupka robisz w dyskusji z Fother'em

Fother chyba szkoda nerwów na trolla :)
Pozdrawiam