FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

CMAS/PADI/SSI/... - Wielki crossover na Hanczy???

Mania - 02-09-2007, 22:39
Temat postu: Wielki crossover na Hanczy???
Doszly mnie sluchy, ze dwoch Trimixowych Instruktor Trenerow z roznych organizacji wykonalo w ten weekend wspolne nurkowanie na sto metrow, ktore podobno bylo zakonczeniem robionego przez nich dla siebie crossoveru.

Czy ktos moze zna jakies szczegoly? I wie dokladnie o co chodzi?

Mania

styx - 02-09-2007, 22:45

sami dla siebie zrobili crossover?
Grzyb - 02-09-2007, 22:53

moze po prostu wymienili sie ocieplaczami po nurkowaniu? g:hmm
Mania - 02-09-2007, 23:10

styx napisał/a:
sami dla siebie zrobili crossover

Podobno tak. Rozumiem, ze teraz obaj maja papiery IT drugiej organizacji.
Seba- wiesz cos wiecej?

Mania

styx - 03-09-2007, 09:25

Mania napisał/a:
styx napisał/a:
sami dla siebie zrobili crossover

Podobno tak. Rozumiem, ze teraz obaj maja papiery IT drugiej organizacji.
Seba- wiesz cos wiecej?

Mania

niestety nie choć to kuriozalne doprawdy...i chyba sam IT nie może crossoverować na IT, jedynie na instruktora - czy się mylę ?

Mania - 03-09-2007, 10:51

A moze masz racje Seba.....Ja tam nie wiem kto robi z instruktora IT....

Wiesz moze juz cos?

Mania

styx - 03-09-2007, 10:53

może ;)
na pewnym poziomie to już jedyne co zostaje to poskakać po organizacjach z nudów;)

luis - 03-09-2007, 12:07

styx napisał/a:
...i chyba sam IT nie może crossoverować na IT, jedynie na instruktora - czy się mylę ?

owszem nie może. To by # w dwóch tech organizacjach: PSA (Wróblewski) i IANTD (Żabierek) do poziomu TMX instruktor.

Mania - 03-09-2007, 13:26

Luis
jaja sobie robisz....

COOOOOOOOOOOOOO ????????????????????????

Mania

Adam Frajtak - 03-09-2007, 13:48

luis napisał/a:

(Żabierek) do poziomu TMX instruktor.

Czy to oznacza ze Tomasz Zabierek został instruktorem PSA ?

D@rek - 03-09-2007, 14:02

[quote="scaner"]Tomasz Zabierek został instruktorem PSA ?
luis napisał/a:
PSA (Wróblewski) i IANTD (Żabierek) do poziomu TMX instruktor.

następne towarzystwo wzajemnej adoracji, czyli jak nie dasz rady konkurować to się z konkurentem
połącz i razem możecie robić to co wam się podoba. Nic dobrego dla społeczności
nurkowej,bo nie ma to jak zdrowa konkurencja

crazy_carrot - 03-09-2007, 14:15

[quote="D@rek"]
scaner napisał/a:
Tomasz Zabierek został instruktorem PSA ?
luis napisał/a:
PSA (Wróblewski) i IANTD (Żabierek) do poziomu TMX instruktor.

następne towarzystwo wzajemnej adoracji, czyli jak nie dasz rady konkurować to się z konkurentem
połącz i razem możecie robić to co wam się podoba. Nic dobrego dla społeczności
nurkowej,bo nie ma to jak zdrowa konkurencja

Ale w czym panowie mają konkurować, bo nie rozumiem o co koledze chodzi? Ja myślałam, że chodzi o doskonalenie swoich możliwości? Lepiej jakby się kłócili? A co z tego dobrego wyjdzie naszemu światkowi nurkowemu?

styx - 03-09-2007, 14:46

luis napisał/a:
styx napisał/a:
...i chyba sam IT nie może crossoverować na IT, jedynie na instruktora - czy się mylę ?

owszem nie może. To by # w dwóch tech organizacjach: PSA (Wróblewski) i IANTD (Żabierek) do poziomu TMX instruktor.

luzik, bardziej szokujące byłoby jeśli by sobie po OWD dali ;)

Mania - 03-09-2007, 15:07

styx napisał/a:
bardziej szokujące byłoby jeśli by sobie po OWD dali

:D

Mania

jcsjacekj - 03-09-2007, 17:34

Mania napisał/a:
Doszly mnie sluchy, ze dwoch Trimixowych Instruktor Trenerow z roznych organizacji wykonalo w ten weekend wspolne nurkowanie na sto metrow

Na OC czy CCR/SCR ?

Beeker - 03-09-2007, 17:41

Mania napisał/a:
podobno bylo zakonczeniem robionego przez nich dla siebie crossoveru.
luis napisał/a:
do poziomu TMX instruktor.

jcsjacekj napisał/a:
Na OC czy CCR/SCR ?

jak TMX cross, no to raczej OC ...

Mania - 03-09-2007, 17:51

Beeker
Na CCR tez sie robi tmx.....

Kurde, zostalabym dluzej na Hanczy, gdybym wiedziala, ze takie rzeczy sie szykuja.....Po co wyjezdzalam???? O ja glupia, glupia....

Mania

Beeker - 03-09-2007, 18:02

Mania,
w kursach PSA nie widziałem żadnych szkoleń SCR/CCR, więc chyba jednak nie :mrgreen:

Oni to tak bardziej na powietrzu chyba przegłębiają - coś mi tak dzwoni, ale co ja tam wiem ... <vide: org w avatar>

silver111 - 03-09-2007, 19:09

Beeker napisał/a:
w kursach PSA nie widziałem żadnych szkoleń SCR/CCR

7. SEMI CLOSED REBREATHER DIVER (SCR) – 1.000 PLN + 100 PLN licencja
8. CLOSED CIRCUIT REBREATHER DIVER (CCR) – 2.000 PLN + 100 PLN licencja
9. CCR TRIMIX – 2.000 PLN + 100 PLN licencja

http://www.psai.pl/szkoleniaTechnicalDiving.html

mysiar - 03-09-2007, 21:46

brakuje jeszcze informacji na jakim RB bo jeden drugiemu nierówny i trochę się chyba różnią,
ale mogę się mylić ;)

niech się wypowiedzą Ci co nurają na RB i robili sobie kursy, albo uczyli innych nurkować na RB

kolax2 - 03-09-2007, 23:09

Ciekawe
I nikt nic nie wie?

Czy wie i nie chce napisac czy to prawda czy nie?

Beeker - 03-09-2007, 23:39

A to naprawde takie istotne jest?
Moze ktos wytlumaczy czemu nurkowanie nigdy ma nie byc takie samo z powodu tego domniemanego crossu?

KacperPe - 03-09-2007, 23:57

Beeker napisał/a:
A to naprawde takie istotne jest?

No ja też się zastanawiam czym tu się niektórzy tak jarają. Może to rzeczywiście wielkie wydarzenie, zwłaszcza dla nurków internetowych :D

Beeker napisał/a:
Moze ktos wytlumaczy czemu nurkowanie nigdy ma nie byc takie samo z powodu tego domniemanego crossu?

Co oni sobie pod wodą robili to nie wnikam, czy się crossowali czy jeszcze jakies inne cuda robili - ja nie widzę w tym żadnego newsa który by mnie podjarał i przez którego nie mógłbym usnąć dwie noce.

Mam nadzieje że obaj mieli fun i fajnego nura. Świat się nie zmienił, jutro znów słońce wzejdzie na wschodzie, psy dalej będą szczekać, koty miauczeć a krowy dawać mleko.

scaner napisał/a:
Czy to oznacza ze Tomasz Zabierek został instruktorem PSA ?

Nie Adam - to oznacza że p. Wróblewski został instruktorem IANTD, musisz patrzeć nieco szerzej, z dwóch stron :D

Dobranoc

Beeker - 04-09-2007, 00:02

Kacper :D

Swoja droga instruktor psa, to chyba nie latwa robota. ;)

Mania - 04-09-2007, 00:03

off topic
kacper czemu zmieniles nicka?
I teraz bedziesz wystepowal pod dwoma postaciami?

Mania
PS. Ja nie wiem czy plotka jest prawdziwa czy nie, ale wydaje jesli tak to raczej taki crossover jest ciekawy, nie sadzisz?

KasiaK - 04-09-2007, 00:11

nie,
to nie jest plotka

ale bardzo ciekawi mnie, czemu głowni zainteresowani w tym watku, nie zapytaja po prostu Żaby, albo Tomka???
jest PW, tel, mail ogólnodostepny etc i chyba nie trzeba robić sensacji z tego, ze dwóch IT poszło sobie razem na stówkę

Kas.

kolax2 - 04-09-2007, 00:38

Na ciebie to mozna jednak liczyc, widac ze wszystko wiesz....
Adam Frajtak - 04-09-2007, 06:09

KacperPe napisał/a:

Nie Adam - to oznacza że p. Wróblewski został instruktorem IANTD, musisz patrzeć nieco szerzej, z dwóch stron :D

Dobranoc

To ze TW zanural na setkę i zostal instruktorem IANTD to dla mnie jakies takie bardziej normalne patrzac na skale wielkosci IANTD i jej popularnosc oraz profil nurkowy TW natomiast TZ na setce i cross do PSA organizacji co by nie mowic niszowej to jest intrygujace ... moze to TZ wie cos co podpowiada mu ze trzeba sie ewakuowac z IANTD?

D@rek - 04-09-2007, 06:55

crazy_carrot napisał/a:
Ale w czym panowie mają konkurować, bo nie rozumiem o co koledze chodzi?

o Ciebie słoneczko jak nie wiesz o co chodzi

silver111 - 04-09-2007, 07:57

skoro już jesteśmy przy PSA to zawsze ciekawiło mnie dlaczego PSAI POLSKA PSA Deep Air Diver to max poziom V (61m) a dla przykładu PSAI RUSSIA to juz poziom VII (91m). Pomijam oczywiście aspekty prawne nurkowania u nas.

klik
klik

silver111

KacperPe - 04-09-2007, 08:40

Beeker napisał/a:
Swoja droga instruktor psa, to chyba nie latwa robota. ;)

Dokładnie, bo i można zostać pogryzionym :)

Mania napisał/a:
kacper czemu zmieniles nicka?
I teraz bedziesz wystepowal pod dwoma postaciami?

A taki smoczy manewr :)
Nie , nie będę występował pod dwoma, ten kacperek2231 możesz usunąć. Zmieniłem bo kacperek to tak młodzieżowo brzmi, a jak w końcu stałem się mężczyzną to postanowiłem żeby brzmiało bardziej poważnie :D

scaner napisał/a:
moze to TZ wie cos co podpowiada mu ze trzeba sie ewakuowac z IANTD?

Czemu ewakuować? Program się nie zmienił i nie sądzę żeby się zmienił, więc do ucieczki mogą zmuszać jedynie względy polityczne - czy kolega Scaner też polityczny?? Fuuuu...a ja myślałem że nuramy dla funu.

niwy1 - 04-09-2007, 10:06

Ciekawe najpierw jeden odszedł http://www.iantd.pl/modules/news/ , teraz drugi przenosi sie do PSA czymś tu śmierdzi, czyżby tak wspaniała organizacja ........
styx - 04-09-2007, 10:29

niwy...można być instruktorem w kilku organizacjach, to nie jest tak że albo jedno albo drugie...
crazy_carrot - 04-09-2007, 10:34

D@rek napisał/a:
crazy_carrot napisał/a:
Ale w czym panowie mają konkurować, bo nie rozumiem o co koledze chodzi?

o Ciebie słoneczko jak nie wiesz o co chodzi

A no nie wiem "słoneczko", ale widzę, że Ty także nie, bo odpowiedzi nie dostałam. Ale rozumiem, że pianę bić lubisz... Tematu z tego nie będzie.

luis - 04-09-2007, 12:14

scaner napisał/a:

To ze TW zanural na setkę i zostal instruktorem IANTD to dla mnie jakies takie bardziej normalne patrzac na skale wielkosci IANTD i jej popularnosc oraz profil nurkowy TW natomiast TZ na setce i cross do PSA organizacji co by nie mowic niszowej to jest intrygujace ... moze to TZ wie cos co podpowiada mu ze trzeba sie ewakuowac z IANTD?

nie :))))) o matko kochana co za teorie :D
Scaner, to pod wpływem naszej politycznej rzeczywistości ? :)))

A czy nie moze byc po prostu tak, ze dwoch znajacych sie od 10 lat gosci (do tego nie napiredzielajacych sie przez ten czas, co w tym srodowisku jest dosc niespotykane) wymyslilo sobie to z wzajamenego respektu ? Poza tym moglo to byc przykladowo przyjacielskie nurkowanko pieczetujace plany grubszych projektow na najblizsze lata (nurkowych, nie politycznych) :)

crazy_carrot - 04-09-2007, 12:47

Czy smutek obydwu IT wynika z tego, ze VR3 zrobiło krzywdę Żabie a Ratio Deco pograzyło Wrobla ?

KasiaK - 04-09-2007, 12:58

nie carrota
ogolny "bol publicznosci" polega na tym, ze obaj czuja sie dobrze, czyli wszystko dziala
a do tego nigdy nie dali se "po mordzie" :D :D
no i nie wyrazili potrzeby poinformowania wszystkich o swoim nurkowaniu, a szczegolnie jednej osoby,
no i klops
jak mogli!!! :ping: :ping:

waterman - 04-09-2007, 14:28

niwy1 napisał/a:
czyżby tak wspaniała organizacja ........
została kupiona przez PADI? :??; :??; :??;
benx - 04-09-2007, 14:46

czy to jest zdjęcie z tego nurkowania ?
bo coś mi sprzęt do bohaterów newsa
nie pasuje , chyba że to taki eksperyment

Kula - 04-09-2007, 14:57

Dokładnie mam takie same refleksje że coś t dziwne sprzętowo i chyba stageami sie co najmniej zamienili, ale moze to wszystko to jedna wielka prowokacja i zaraz ktoś ujawni jakieś nagrania...
KacperPe - 04-09-2007, 15:14

Mania, zostałaś autorką jednego z najbardziej poczytnych postów na forum.

Czy ktoś jeszcze tak jak ja jest podniecony z faktu że w/w Panowie razem zanurkowali??

luis - 04-09-2007, 15:16

A może to właśnie jest tak, ze chłopaki zanurkowali na sprzęcie i konfiguracji używanych przez drugiego? Tak dla podkreślenia, ze to nie sprzęt pływa tylko ten kawałek włożonego w nie mięsa?. A co do stage, to chyba na RB stosuje sie bailout (Żaba) a na OC deco mixy (Wróbel)...
Beeker - 04-09-2007, 15:57

czyli jednak fifty-fifty: OC/RB :mrgreen:
duch - 04-09-2007, 16:08

niwy1 napisał/a:
Ciekawe najpierw jeden odszedł http://www.iantd.pl/modules/news/ , teraz drugi przenosi sie do PSA czymś tu śmierdzi, czyżby tak wspaniała organizacja ......

Hmmmm, coś sie jednak dzieje - wcześniej jako instruktorzy odeszli tez Abramowski i Błaszczyk do TDI, teraz IT ciekawe co się dzieje

A to że ludzie z róznych organizacji razem nurkuja to chyba nie jest dziwne - no chyba że się jest ortodoxem ;-)

Pewnie sobie chłopaki zrobili wspólnego fajnego nura na Hańczy a tu juz zagościła teroria spiskowa ;-)

Adam Frajtak - 04-09-2007, 19:34

luis napisał/a:

Poza tym moglo to byc przykladowo przyjacielskie nurkowanko pieczetujace plany grubszych projektow na najblizsze lata (nurkowych, nie politycznych) :)

jakby normalnoscia powialo ;OK;

crazy_carrot - 05-09-2007, 00:44

KasiaK napisał/a:
nie carrota
ogolny "bol publicznosci" polega na tym, ze obaj czuja sie dobrze, czyli wszystko dziala
no i nie wyrazili potrzeby poinformowania wszystkich o swoim nurkowaniu, a szczegolnie jednej osoby,
no i klops

nie kumam... nie wysłali Ci press realisa???

KacperPe - 05-09-2007, 07:47

scaner napisał/a:
jakby normalnoscia powialo ;OK;

Ale tylko na chwilę.

Czy możemy już zakończyć bicie piany??

KasiaK - 05-09-2007, 13:03

crazy_carrot napisał/a:
KasiaK napisał/a:
nie carrota
no i klops

nie kumam... nie wysłali Ci press realisa???

nie zrozumialas ironii? :)
najwidoczniej.
trudno.

styx - 05-09-2007, 13:35

jedyne co mnie śmieszy w tym wątku to fakt że sami zainteresowani nie odezwali się słowem - to chyba o czymś świadczy ? :)
Kula - 05-09-2007, 13:55

tak...to świadczy o tym że sami zainteresowani nie są zainteresowani...
crazy_carrot - 05-09-2007, 15:27

KasiaK napisał/a:

nie zrozumialas ironii? :)
najwidoczniej.
trudno.

nie dziewczyno, to ty nie zrozumiałaś ironii :ping:

train - 05-09-2007, 15:30

...i że KacperPe ma racje.
jcsjacekj - 05-09-2007, 18:11

crazy_carrot napisał/a:
nie dziewczyno, to ty nie zrozumiałaś ironii

A zamiast pisac ironii 2/3/4 rzedu (co jest trudne w pisanej formie przekazu) moze sobie lepiej napisac wprost ?

A apropos nurania - no to Ja zapytam wprost :
Zaba napisz prosze czy to prawda, bo zaraz powstanie setka plotek na temat waszego nurkowania (tzw. faktow medialnych).

kolax2 - 08-09-2007, 22:05

A moze po prsotu nie chca? Moze maja jakis powod, by o tym nie pisac?
Ale na pewno sa tacy w tym watku, ktorzy wszystko wiedza z najlepszego zrodla. Zreszta jak zawsze. Na kazdy temat.