| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
JESTEM POCZĄTKUJĄCY - powtarzanie OWD?
olivka_28 - 07-10-2007, 13:41 Temat postu: powtarzanie OWD? witam wszystkich bardzo serdecznie -jestem pierwszy raz na tym forum i chciałabym zadac wam jedno pytanie. Otóż zrobiłam kiedyś na jakims wyjeździe kurs OWD -nurkowanie strasznie mnie wciągneło i miałam zamiar je kontynnuować jednak zaszłam w ciąże i musiałam na jakiś czas odłożyć nurkowanie. Obecnie chciałabym zacząć ponownie jednak mówiąc szczerze prawie nic nie pamietam i zastaanwiam się czy dobrym pomyłem będzie powtórzenie kursu? Co o tym sądzicie? czy powtarzanie kursu jest w ogóle mozliwe? widziałam na stronach centrów nurkowych że istnieje cos takiego jak scuba review -czyli jakby przypomnienie ale sadze ze niewiele mi to pomoże bo sa to tylko 2 godziny basenowe...
Mania - 07-10-2007, 16:14
Popros o "refresher course". Kazdy instruktor go zrobi. oczywiscie nie za darmo.
Mania
martin - 07-10-2007, 16:35
| olivka_28 napisał/a: | | czy dobrym pomyłem będzie powtórzenie kursu? |
Lepszym bedzie znalezienie centrum/klubu z regularnymi basenami i pocwiczenie przez okres zimowy. Wyjdzie taniej a efekt bedzie lepszy.
Marcin_alien - 07-10-2007, 20:26
Albo znajdz sympatycznego instruktora i wyjasnij sytuacje. Moze zaproponowac jakies zajecia w szerszym zakresie niz scuba review, np. kilka basenow i powtorzenie cwiczen. Dodatkowo warto przez zime pochodzic na basen (jak zaleca Martin) zeby nabrac wiekszej wprawy.
|
|