FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

OPOWIADANIA NURKOWE - i Zimnik Posprzatany

Mina - 09-10-2007, 20:54
Temat postu: i Zimnik Posprzatany
Odbyło sie Planowane Sprzatanie zimnika , i powiem szczerze Ze ... Zakonczone sukcesem , ale jak to było:

W Niedziele 7.10 jak planowalismy spotkalismy sie w Zimniku na jego Fantastycznym kamieniolomnie , ludzi sprzatajacych bylo nie wiele ale robote zrobilismy niezłą, ciagle towarzyszyl nam "pies abstynent" i co najwazniejsze pogoda dopisala.
Nie wszyscy nurkowali wiec zabezpieczenie powierzchniowe z Cieplutką kiełbaska po wyjsciu z wody nie zawiodlo.

Generalnie najwiekszzy problem jest w samej wodzie, jest miejsce w zatoczce gdzie jest okolo 200(bez przesady) butelek plastikowych , ale problem polega na tym ze nie mozna tam dojsc z brzegu wiec ponton (ktorego nie mielismy ) na kolejnej akcji bedzie niezbedny :)

Zdjecia dostepne na stronie www 21procent com w zakladce zdjecia ;)

Dzieki Raz jeszcze wielkie Wszystkim uczestnika za przyjemne spedzenie niedzieli !!

Mam nadzieje Ze beda kontynuacje ;)

Pozdrawiam

PawelW - 09-10-2007, 21:01

Mina napisał/a:
W Niedziele 7.10 jak planowalismy spotkalismy sie w Zimniku

hmm planowaliśmy , ale chyba od nie dawna skoro łagów łaził ci po głowie :): ):)

Mina - 09-10-2007, 21:10

PawelW napisał/a:
hmm planowaliśmy , ale chyba od nie dawna skoro łagów łaził ci po głowie

Pawle niestety Andrzej zaniemugl i w sobote nikt nigdzie nie jechal , a i tak ta niedziele tydzien odwleklem :P ,ale co sie odwlecze to nie uciecze ;)

PawelW - 09-10-2007, 21:34

Mina napisał/a:
Pawle niestety Andrzej zaniemugl

no tak kursy go wykończyły jak baby borynę :)ale w zyciu trzeba twardym być a nie miętkim :)

Andrzej Minorczyk - 09-10-2007, 23:06

PawelW napisał/a:
Mina napisał/a:
Pawle niestety Andrzej zaniemugl

no tak kursy go wykończyły jak baby borynę :)ale w zyciu trzeba twardym być a nie miętkim

Wykonczyla mnie robota przydomowa , ale fakt dawno w wodzie nie bylem na fajnym nurku a ze 2 tygodnie - szok

PawelW - 09-10-2007, 23:19

Andrzej Minorczyk napisał/a:
Wykonczyla mnie robota przydomowa , ale fakt dawno w wodzie nie bylem na fajnym nurku a ze 2 tygodnie - szok

to zaplanuj coś i daj znaka ... ja tez plunkałem sie ostatni tylko , anura zrobiłbym fajnego ...

Andrzej Minorczyk - 11-10-2007, 23:10

PawelW napisał/a:
to zaplanuj coś i daj znaka ... ja tez plunkałem sie ostatni tylko , anura zrobiłbym fajnego ...

A gdzie i jaki termin wchodzi w gre?

PawelW - 12-10-2007, 08:04

niedziela np.
Andrzej Minorczyk - 14-10-2007, 20:54

PawelW napisał/a:
niedziela np.

jeszcze nie dotarl do mnie plastik ktory pozwoli nabic gazy na tego nurka :D
ale jak wpadnie w moje rece umowimy sie na nurkowanie najszybciej jak to mozliwe
Pozdrawiam

PawelW - 14-10-2007, 21:02

tzn że jakiś plany głębsze masz ... jakie i gdzie ?? np. Sparman
Andrzej Minorczyk - 14-10-2007, 21:10

PawelW napisał/a:
np. Sparman

sparman albo w koncu do wildschutz
http://www.tsbuder.de/index.html

Tam sie wszystko od 40m zaczyna wiec tmx trza :)

PawelW - 14-10-2007, 21:34

Andrzej Minorczyk napisał/a:
wildschutz

ja mam kawał drogi jakies 350 km , to mysle ze wyjazd dwu dniowy , jesten na tak ...:)

mikewroc - 14-10-2007, 23:41

Mina, czy ta cała sterta śmieci dalej leży na brzegu? Jeśli tak wykombinuj dla niej jakieś miejsce wiecznego spoczynku a ja służę transportem. No i pora zrobić kolejną częśc sprzątania- tym razem pod i na wodzie. Dysponuję pontonem...
Mina - 15-10-2007, 17:29

mikewroc napisał/a:
Mina, czy ta cała sterta śmieci dalej leży na brzegu?

bylem tydzien temui jeszcze byla , dzwonilem i niby jakas mila pani powiedziala ze moze pod koniec tygodnia (tantego ) ktos to wezmie ale czy tak sie stalo ... no trzeba zorganizowac najlepiej przed zima zeby to wyciagnac z wody , i troszke chetncyh wiecej tez by sie zdalo wiec...