| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
OPOWIADANIA NURKOWE - i Zimnik Posprzatany
Mina - 09-10-2007, 20:54 Temat postu: i Zimnik Posprzatany Odbyło sie Planowane Sprzatanie zimnika , i powiem szczerze Ze ... Zakonczone sukcesem , ale jak to było:
W Niedziele 7.10 jak planowalismy spotkalismy sie w Zimniku na jego Fantastycznym kamieniolomnie , ludzi sprzatajacych bylo nie wiele ale robote zrobilismy niezłą, ciagle towarzyszyl nam "pies abstynent" i co najwazniejsze pogoda dopisala.
Nie wszyscy nurkowali wiec zabezpieczenie powierzchniowe z Cieplutką kiełbaska po wyjsciu z wody nie zawiodlo.
Generalnie najwiekszzy problem jest w samej wodzie, jest miejsce w zatoczce gdzie jest okolo 200(bez przesady) butelek plastikowych , ale problem polega na tym ze nie mozna tam dojsc z brzegu wiec ponton (ktorego nie mielismy ) na kolejnej akcji bedzie niezbedny
Zdjecia dostepne na stronie www 21procent com w zakladce zdjecia
Dzieki Raz jeszcze wielkie Wszystkim uczestnika za przyjemne spedzenie niedzieli !!
Mam nadzieje Ze beda kontynuacje
Pozdrawiam
PawelW - 09-10-2007, 21:01
| Mina napisał/a: | | W Niedziele 7.10 jak planowalismy spotkalismy sie w Zimniku |
hmm planowaliśmy , ale chyba od nie dawna skoro łagów łaził ci po głowie ):)
Mina - 09-10-2007, 21:10
| PawelW napisał/a: | | hmm planowaliśmy , ale chyba od nie dawna skoro łagów łaził ci po głowie |
Pawle niestety Andrzej zaniemugl i w sobote nikt nigdzie nie jechal , a i tak ta niedziele tydzien odwleklem ,ale co sie odwlecze to nie uciecze
PawelW - 09-10-2007, 21:34
| Mina napisał/a: | | Pawle niestety Andrzej zaniemugl |
no tak kursy go wykończyły jak baby borynę :)ale w zyciu trzeba twardym być a nie miętkim
Andrzej Minorczyk - 09-10-2007, 23:06
| PawelW napisał/a: | Mina napisał/a:
Pawle niestety Andrzej zaniemugl
no tak kursy go wykończyły jak baby borynę :)ale w zyciu trzeba twardym być a nie miętkim |
Wykonczyla mnie robota przydomowa , ale fakt dawno w wodzie nie bylem na fajnym nurku a ze 2 tygodnie - szok
PawelW - 09-10-2007, 23:19
| Andrzej Minorczyk napisał/a: | | Wykonczyla mnie robota przydomowa , ale fakt dawno w wodzie nie bylem na fajnym nurku a ze 2 tygodnie - szok |
to zaplanuj coś i daj znaka ... ja tez plunkałem sie ostatni tylko , anura zrobiłbym fajnego ...
Andrzej Minorczyk - 11-10-2007, 23:10
| PawelW napisał/a: | | to zaplanuj coś i daj znaka ... ja tez plunkałem sie ostatni tylko , anura zrobiłbym fajnego ... |
A gdzie i jaki termin wchodzi w gre?
PawelW - 12-10-2007, 08:04
niedziela np.
Andrzej Minorczyk - 14-10-2007, 20:54
| PawelW napisał/a: | | niedziela np. |
jeszcze nie dotarl do mnie plastik ktory pozwoli nabic gazy na tego nurka
ale jak wpadnie w moje rece umowimy sie na nurkowanie najszybciej jak to mozliwe
Pozdrawiam
PawelW - 14-10-2007, 21:02
tzn że jakiś plany głębsze masz ... jakie i gdzie ?? np. Sparman
Andrzej Minorczyk - 14-10-2007, 21:10
| PawelW napisał/a: | | np. Sparman |
sparman albo w koncu do wildschutz
http://www.tsbuder.de/index.html
Tam sie wszystko od 40m zaczyna wiec tmx trza
PawelW - 14-10-2007, 21:34
| Andrzej Minorczyk napisał/a: | | wildschutz |
ja mam kawał drogi jakies 350 km , to mysle ze wyjazd dwu dniowy , jesten na tak ...:)
mikewroc - 14-10-2007, 23:41
Mina, czy ta cała sterta śmieci dalej leży na brzegu? Jeśli tak wykombinuj dla niej jakieś miejsce wiecznego spoczynku a ja służę transportem. No i pora zrobić kolejną częśc sprzątania- tym razem pod i na wodzie. Dysponuję pontonem...
Mina - 15-10-2007, 17:29
| mikewroc napisał/a: | | Mina, czy ta cała sterta śmieci dalej leży na brzegu? |
bylem tydzien temui jeszcze byla , dzwonilem i niby jakas mila pani powiedziala ze moze pod koniec tygodnia (tantego ) ktos to wezmie ale czy tak sie stalo ... no trzeba zorganizowac najlepiej przed zima zeby to wyciagnac z wody , i troszke chetncyh wiecej tez by sie zdalo wiec...
|
|