FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - Automatyczne dodawanie do poprzednich postów

Nul - 09-12-2007, 18:59
Temat postu: Automatyczne dodawanie do poprzednich postów
Hej znawcy forumowych zawiłości,

Czy uzasadnione jest automatyczne dodawanie posta do poprzedniego posta tego samego autora, jeśli akurat po sobie bezpośrednio następują? Oczywiście mogłabym się z tym bez problemu pogodzić, gdyby w wykazach ostatnich postów pojawiał się post ze zmienioną datą. Może wyjaśnię na przykładzie:

7.12.2007 Kjar prosi o sprawdzenie tablicy.
7.12.2007 odpisuję, że sprawdzę.

9.12.2007 odpisuję. Post zostaje dodany do poprzedniego. Taki na przykład Kjar widzi jednak, ze ostatni post to Nul z 7.12.2007. Znaczy: Nul nie był albo nic nie napisał. Skąd Kjar ma bowiem wiedzieć, że jest dopisek z 9-go grudnia?

To samo się oczywiście pojawia, gdy np. ta sama osoba kolejno pisze o warunkach pod wodą. Widzę, że ostatni post sprzed dawna, no to po co ja tam mam wchodzić... Tymczasem bywa czasem jakiś nowszy dopisek. Mam wchodzić w temat na wszelki wypadek? No niby mogę, tylko po coś wyświetlanie "ostatniego postu" z datą wymyślono...

Ja rozumiem, że w ten sposób eliminujemy dopisywanie postów w celu ich mnożenia. Sztucznego. Ale... Gdyby się dało zmieniać datę na datę dopiska... Tak nieśmiało proszę... :)

Pozdrawiam,

Nul

kjar - 09-12-2007, 19:22
Temat postu: Re: Automatyczne dodawanie do poprzednich postów
Nul napisał/a:
Taki na przykład Kjar...
:) Nooooooo teraz widzę. :ban:
Nul - 10-12-2007, 09:42

A widzisz :)