FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

OPOWIADANIA NURKOWE - DecathlonDivingTeam POLAND

Szyderca - 17-12-2007, 22:59
Temat postu: DecathlonDivingTeam POLAND
Jednen z paru naszyh filmów amatorkich, nie sa one tak AMAZING jak niektóre opowiadania które czyta sie z zapartym tchem ale wrzucam cos od Siebie :D Milego ogladania i ogladania reszty fimlow

http://pl.youtube.com/watch?v=q9m0jTJ5bwM

Zdjecia z powyzszego linku zostały:

TEKST Mojego Przyjaciela Sebixa

Witam

Oto materiał zdjęciowy z ostatniego nurkowania w Zakrzówku, które miało miejsce 2 Grudnia! Zawsze o tej porze jeździłem raczej na nartach, ale jak widać sprężony azot potrafi dokonać nieodwracalnych zmian w ludzkim mózgu.

Zdjęcia zostały wykonane aparatem za 30 zł!! Kupionym na Tribordzie, jak widać robi niezłe zdjęcia i jest wielokrotnego użytku ( te mają zmniejszoną rozdzielczość dla potrzeb maila ). Wszystkie zdjęcia z miejsc o dobrym świetle wyszły zaskakująco dobrze, więc przy połączeniu z latarką i filmem o dużej czułości może być supersprzętem!!

Jeśli chodzi o sam Zakrzówek to było pięknie i ciepło:) Dzień był słoneczny, ruch pod wodą prawie zerowy więc widoczność mieliśmy ok. 18 metrów! a stojąc na dnie na 20m widać było słońce przez taflę wody. Sama woda miała 5 stopni, a więc jak ktoś jeszcze uważa że w Kownatkach było zimno to jest w błędzie:). Zimno było podczas kręcenia "The Big Green" w jeziorze Piaseczno pod Lublinem gdzie woda miała 3 stopnie ( i w sumie zimniejsza już nie bywa ) a na powierzchni było minus kilka bo pianki, które powiesiliśmy żeby podeschły to zamiast wyschnąć zamarzły:). Pomimo dość ciepłej jak na grudzień wody na drugim nurkowaniu Kuba z Jarkiem trochę zmarzli, ale w końcu sami sobie wybrali pianki Scubapro, tymczasem Tribord MWS 500 na którym jest napisane 10-18 stopni okazuje się być jakimś kosmicznym wynalazkiem który potrafi zapewnić komfort termiczny nawet stworzeniom ciepłolubnym takim jak Ja! Dobrze dopasowany zapewnia bardzo przyjemną lekką cyrkulację bardzo ciepłej wody (bez potrzeby dogrzewania w znany i stary sprawdzony nurkowy sposób), której do środka dostaje się bardzo mało. Po drugim nurkowaniu gdy chłopakom trzęsły się już mocno ręce było mi na tyle ciepło że ponownie wlazłem do wody popozować do zdjęć.

Pozdrawiam z pociągu do Gliwic

Sebastian Szczesniak
POL F00 P1 07001425
........................................................................................
DECATHLON POLAND DIVING TEAM
www.youtube.com/profile?user=DecathlonDivingTeam

Pozdrawiam

:muu: :swi: HatoriHanza :swi: :muu:

[ Dodano: 10-05-2008, 23:40 ]
Baza ACTIVE DIVERS jez Lampackie Majówejszyn 1 NURKOWANIE

FILM DecathlonDivingTeam Polska
http://www.youtube.com/watch?v=ayNFBtgBiTQ

Ponizej pare fotek

Pozdrawiam i do zobaczenia pod wodą!
...:::«$z¥dΣrCΩ»:::...

[ Dodano: 10-05-2008, 23:47 ]

gulumelis - 11-09-2008, 18:35

Jade w tym roku do Jaworzna :D :D
jacekplacek - 11-09-2008, 20:47

...
wiesiek01 - 11-09-2008, 21:59

gulumelis napisał/a:
Jade w tym roku do Jaworzna

Mamy się bać ? :ping:

gulumelis - 12-09-2008, 16:50

no... :D :D:D baaardzo :D :D ;-)
hubert68 - 12-09-2008, 17:08

wiesiek01 napisał/a:
gulumelis napisał/a:
Jade w tym roku do Jaworzna

Mamy się bać ?

gulumelis napisał/a:
no... :D :D baaardzo :D

Cholerka, chyba przestaję nurać na koparkach :zdz: :558:

gulumelis - 13-09-2008, 02:07

hehehe :D o nie! no dobra :D to ja nie jade, a wy nurkujcie spokojnie :D ;-)
pzdr.