FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - Trudne Forum

Tommy222 - 29-06-2003, 16:50
Temat postu: Trudne Forum
Ja juz jako dłuższy użytkownik Forum nadal nie wiem paru rzeczy np według jakiego klucza sa umieszczane New's. Szukałem w FAQ i nic tak samo kiedys nie wiedziałem jakie są zasady przeznawania RANGI dzis wiem -ilość postów ale ile dokładnie mgę się domyślać gdyż ani razu nie wyświetliła mi śie ich lista w FAQ (jest ale może tylko mi nie działa) Czy ktoś może mi i innym wyjaśnić te zawiłości?
Dodam, że inne rzeczy tu są, dla mnie, 100% bez zarzutu.

Fantomas - 29-06-2003, 19:58

a po co konkretnie wiedza o ilości postów na konkretną rangę? czy to aż tak istotne? jakość, a nie ilość, mój imienniku.
pozdrawiam,

pitt - 30-06-2003, 00:30

łatwe forum aby pisać wystarczy coś wiedzieć i się zapisać :lol:
Przeman - 30-06-2003, 10:24
Temat postu: Re: Trudne Forum
Tommy222 napisał/a:
Ja juz jako dłuższy użytkownik Forum

3 miesiace nazywasz dluższym ??:)

Tommy222 napisał/a:
nadal nie wiem paru rzeczy np według jakiego klucza sa umieszczane New's.

jest tam umieszczonych 5 najnowszych tematów

Tommy222 napisał/a:
tak samo kiedys nie wiedziałem jakie są zasady przeznawania RANGI dzis wiem -ilość postów ale ile dokładnie mgę się domyślać

czy taka istotna jest dla Ciebie ranga?? jeśli o mnie chodzi to bym je zlikwidował bo niektórzy piszą wlaśnie po to by mieć więcej gwiazdek

maciorka - 30-06-2003, 12:04

Akurat fora zrobione w php sa chyba na dzien dzisiejszy najbardziej przejrzystymi i czytelnymi bordami.
Ja jestem obecny na innych forach (nie nurkowych) od jakis 3 lat, jestem tez modem i sadze, ze nie ilosc postow, ale ich jakosc najlepiej swiadcza o userze. Nadawanie sogow lub podnoszenie rangi usera na podstawie ilosci wyslanych postow, prowadzi czesto do wynaturzen typu: niepotrzebne zasmiecanie forum, wkretodupstwo, etc.
Mam nadzieje, ze to forum uniknie tego typu niespodzianek.

GosiaS - 30-06-2003, 12:25

bravo ! i o to chodzi ! tommy222 takie problemy na przyszłość proszę kierować na PW np. do mnie, wyjaśnimy to sobie spokojnie....
Tommy222 - 30-06-2003, 12:51

Mi nie chodzi aby z rangi robic wyznaczni czegokolwiek ani by ja likwidowac tylko jesli są jasno okreslone rangi to niech bedzie do nich tez jasne legenda a co do newsów to wcale nie 5 najnowszych w forum tylko 5 najnowszych z wybranych tematów np bez tych z działu Inne .Ja nadal nie wiem z których działow idą newsy (a nie chce mi się sprawdzać)
DarekS - 30-06-2003, 13:05

Tommy222 napisał/a:
a co do newsów to wcale nie 5 najnowszych w forum tylko 5 najnowszych z wybranych tematów np bez tych z działu Inne .Ja nadal nie wiem z których działow idą newsy (a nie chce mi się sprawdzać)

FORUM - NURAS
FORUM OGÓLNE
CMAS/PADI/SSI/...
ZAPROSZENIA
WYPADKI NURKOWE
TECHNIKA

maretzky - 30-06-2003, 15:54

Tommy222 napisał/a:
Ja nadal nie wiem z których działow idą newsy (a nie chce mi się sprawdzać)

Jest taki fajny klawisz "Zobacz posty od ostatniej wizyty"...

lobster - 30-06-2003, 19:33

Propozycja: Zniknac ten nonsens z junior/senior memberami
Miłosz - 30-06-2003, 19:52

lobster napisał/a:
Propozycja: Zniknac ten nonsens z junior/senior memberami

Za!
Tylko liczba postów. Rangi niczemu nie służą, bo: Ranga rośnie za liczbę postów, Ludzie mają naturalny pociąg do awansowania. Nie da się uniknąć "produkcji rang" na dłuższą metę.
na forach nie sprawdza się raczej marksistowskie przechodzenie ilości w jakość. :)

Pozdro,
Nishigoi

pitt - 30-06-2003, 22:37

dajcie już temu spokój. :shutup:
Możeci emi nie dopisywać tego tekstu do postów i rangi.
Myślę że Darek i Gosia wezmą sie za autorów postów "i ja tez i przesieją w wolnej chwili. :razz:

Hołek - 04-08-2003, 10:28

A ja ciągle coś przeskrobie i musze zaczynać od początku :sad:
Mania - 04-08-2003, 10:34

Drogi Hołku, zwany też czasami Xiho....
Pisanie na Forum nie polega bowiem na tym, by na KAŻDY temat wtrącić swoje trzy grosze, które nic do rozmowy nie wnoszą (np. a ja sie zgadzam z przedmówcą). I dopóki tak bedziesz się zachowywał dopóty posty będa kasowane bo zaśmiecają Forum. Mam nadzieję, że pozostali użytkownicy, którzy przestrzegają obowiazujących tutaj zasad, nie dadzą się wciągnąć w jakieś bezsensowne, wywoływane przez Ciebie dyskusje.
I jak to mawia Kriss "bez pozdrowień"
Mania

Marcin B - 04-08-2003, 19:46

Zgadzam się z przedmówcami, przynajmniej z częścią, tzn jestam za zniesieniem rangi i przeciw zaśmiecaniu forum, jeśli ktoś chce wyrazić własne zdanie niech je wyrazi, lecz o gustach (za i przeciw, zgadzam się z przedmówcą bądź nie) nie dyskutuje się, piszmy, przynajmniej starajmy się zawsze coś konstruktywnego.
Pozdrawiam

DarekS - 05-08-2003, 00:18

Hołek napisał/a:
A ja ciągle coś przeskrobie i musze zaczynać od początku :sad:

Prawdę mówiąc to masz juz bana :mrgreen: