| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
REBREATHERY - Jeden Hammerhead juz wkrotce w Warszawie
TomekR - 20-01-2008, 16:00 Temat postu: Jeden Hammerhead juz wkrotce w Warszawie W Pensylwanii 'ptaszki cwierkaja', ze jeden HH lada chwila odleci do Warszawy
Gratulacje dla szczesliwego(wej) wlasciciela(ki)! Witamy kolejnego forumowicza w prawdziwie milczacym swiecie.
pzdr
Tomek
waldo - 20-01-2008, 17:13
Czy ptaszki ćwierkają o HHCCR dla mnie, czy też kolejny użytkownik ? Bo już się nie mogę doczekać mojego HHCCR
Mania - 20-01-2008, 17:45
Waldo
moze byc jeszcze jeden uzytkownik....
Mania
TomekR - 20-01-2008, 21:03
| waldo napisał/a: | | Czy ptaszki ćwierkają o HHCCR dla mnie |
Mam nadzieje, ze Twoj juz jest w drodze! Tak na prawde to nie nie wiem tylko przepuszczam.
| waldo napisał/a: | | Bo już się nie mogę doczekać mojego HHCCR |
znam ten bol! I wcale sie nie dziwie, pewnie chcesz wyprobowac...... 'procedure wysokiego startu'.
| Mania napisał/a: | | moze byc jeszcze jeden uzytkownik.... |
Bingo! Dlatego napisalem: 'Warszawa', a nie 'Krakow'.
Gratulacje dla was obojga!
pzdr
Tomek
Mania - 20-01-2008, 21:05
Tiaaa, tylko jeszcze trzeba za te zabawke zaplacic. A tu nowe mieszkanie sie wykancza...
Mania
waldo - 20-01-2008, 21:10
| Mania napisał/a: | | Tiaaa, tylko jeszcze trzeba za te zabawke zaplacic. A tu nowe mieszkanie sie wykancza... |
Woow Kupiłaś HHCCR ? Gratulacje !
Mania - 20-01-2008, 21:11
Kupilam to za duzo powiedziane, bo jeszcze nie zaplacilam
Ale generalnie tak....podobno zmierza tutaj
Jeszcze tylko musze sie nauczyc
Mania
behe - 20-01-2008, 22:37
HHCCR to rebreather??
KasiaK - 20-01-2008, 22:48
| behe napisał/a: | | HHCCR to rebreather?? |
tak
ccr-obieg zamknięty
hh- hammerhead- rodzaj elektroniki
specjalista nie jestem absolutnie żaden, ale skróty rozumiem ( mam nadzieję )
behe - 20-01-2008, 23:02
no i juz wiem cos wiecej thx
Mania - 20-01-2008, 23:12
NIe calkiem tak. HH to nie tylko elektronika, tylko cala glowica.
a HH CCR to pelen rebreather zrobiony przez Juergensen Marine.
TomekR - 20-01-2008, 23:13
| KasiaK napisał/a: | | specjalista nie jestem absolutnie żaden, ale skróty rozumiem ( mam nadzieję ) |
To zupelnie w przeciwienstwie do pewnego bywalca tego dzialu - skrotow nie rozumie, ale sie za uwaza za eksperta.
A tak powaznie to przyjemnie posluchac, ze rosnie populacja tych "co nie puszczaja gazow pod woda".
pzdr
T
KasiaK - 20-01-2008, 23:38
| TomekR napisał/a: | | KasiaK napisał/a: | | specjalista nie jestem absolutnie żaden, ale skróty rozumiem ( mam nadzieję ) |
To zupelnie w przeciwienstwie do pewnego bywalca tego dzialu - skrotow nie rozumie, ale sie za uwaza za eksperta.Obrazek
A tak powaznie to przyjemnie posluchac, ze rosnie populacja tych "co nie puszczaja gazow pod woda".
pzdr
T |
oj nie nie, ja to jeszcze trochę będę "puszczać" (nawet spore "trochę" )
a co do hh - chciałam napisać tak ---> elektronika/głowica, ale bałam się, że coś spalę
jcsjacekj - 21-01-2008, 00:44
Marysia ... dasz dotknac ... chociaz za weze ... ?
Mania - 21-01-2008, 08:59
Tak w ogole to jednak mam propozycje, by na pytania kompletnych nowicjuszy dotyczace rebow odpowiadaly osoby, ktore cos tam o tych rebach wiedza. Bo inaczej tworzy sie straszny informacyjny balagan.
A ze takich osob jest jednak na FN sporo, to niech sie wykaza. Tym samym usiluje zmobilizowac Tomka, Waldo, Marcina i innych do wiekszej aktywnosci
Jace | jcsjacekj napisał/a: | | dasz dotknac |
Jak juz sama sie z nim oswoje, to kto wie
Tomasz Zabierek - 21-01-2008, 11:21
Witam ponownie
W warszawie jest juz jeden HH i ma sie dobrze Mozna go zobaczyc jak ktos ma ochote, mozna sie tez na nim nauczyc, bo instruktor tez jest
Dla wyjasnienia watpliowsci:
Hammerhead to elektronika sterujaca rebreatherow zamknietych lub jesli ktos ma MCCR to zestaw odczytow PPO2 i sterowania HUD. Stosowana do wielu CCR jako standard (Mentes, Optima FX) lub jako "upgrade" do Inspiration Classic, MK15, Cis itd..
HammerHead CCR to rebreather zamkniety z OTS CL, bazujcy na elektronice Hammerhead.
Pozdrawiam,
BitPump - 21-01-2008, 12:17
| Tomasz Zabierek napisał/a: | | Witam ponownie |
Zmieniłeś zdanie odnośnie forum? Bo ostatnio było m. in.:
| zabierek napisał/a: | Forum zostawiam Smokom, $$, Tomkom Siennickim czy jsjackom. Calujcie smoka w dupe, pewnie za to sprzeda wam bardzo duzo nowych pomyslow na zycie lub jego rownie facynujace zakonczenie. Ostatnie dyskusje na temat tzw. chamstwa sa tak zenujace, ze az szkoda gadac
Admina prosze o skasowanie mojego konta |
Normalnie jak jakaś kokietka...
~BitPump
Tomasz Zabierek - 21-01-2008, 12:26
Moje zdanie odnosnie forum jest okreslone.
Tematyka rebreatherow wymaga jednak czasmi prostowania, a poniewaz temat jest mi bliski, bede to robil od czasu do czasu.
Konkrety odnsnie CCR sa na forum rebretaherowym Hogarthian:
www. ccr. hogarthian. pl
wojtek_potoczak - 21-01-2008, 19:29
| Tomasz Zabierek napisał/a: |
HammerHead CCR to rebreather zamkniety z OTS CL, bazujcy na elektronice Hammerhead.
|
tak to zarabiscie wyjasniles, ze bez wyjasnienia ani rusz
Mania - 21-01-2008, 20:15
Bo Zaba tak tlumaczy, zeby ci, co sie nie znaja zrozumieli
Mania
Kriss - 21-01-2008, 22:05
| Mania napisał/a: | Tiaaa, tylko jeszcze trzeba za te zabawke zaplacic. A tu nowe mieszkanie sie wykancza...
Mania |
Mania - jestem pod wrażeniem.
Mam nadzieję , że będziesz "ŻYWYM" przykładem fałszu tezy o istnieniu jakiegokolwiek zwiazku przyczynowo - skutkowego pomiedzy używaniem tej zabawki a umieraniem na zawał serca w trakcie nurkowania.
Co prawda "złego diabli nie biorą" - co widać , słychać i czuć - ale .... .
Jako Twój cichy platoniczny wielbiciel ,czujny obserwator Twoich postępów w zdobywaniu wiedzy i doświadczenia nurkowego - ziomal z pochodzenia i zwyczajnie szowinistyczny nuro - facet , który zostaje edukacyjnie- w tyle - Proszę ; przebadaj sie kardiologicznie przed szkoleniem - napisz testament w którym dzidziczę po Tobie ów przedmiot pragnień i westchnień a także tresci niniejszego wątku.
Prośbę swą motywuję tym ,że ;
- czytanie kolejnej informacji o smiertelnym wypadku kogokolwiek znajomego a tym bardziej zaliczanego do przyjaciół lub wrogów - zniecheca mnie do życia ,
- trauma po stracie Ciebie - bedzie nie do wytrzymania ,
- pragnienie dołaczenia do grona szacownych uczestników Wielkiego Błekitu - bedzie coraz bardziej kuszace ,
- zastosowanie odziedziczonego po tobie sprzętu - da mi niemal 100% gwarancję realizacji planu zawartego z w pkt. poprzednim bez narażania się na dodatkowe koszty finansowe (z wyłaczeniem podatku) i z zachowaniem prawa moich spadkobierców do realizacji praw wynikajacych z polisy na życie (ku zadowoleniu i uciesze tych ostatnich).
No to jak bedzie ?
Pzdr- Kriss
Mania - 21-01-2008, 22:18
| Kriss napisał/a: |
No to jak bedzie ?
|
BitPump - 21-01-2008, 23:42
To jak już jesteś tak miła, to mi - poproszę - zapisz telefon komórkowy. Może być ten z egipskim numerem.
~BitPump
Mania - 22-01-2008, 09:40
Ten z egipskim numerem to i tak bardziej Twoj ostatnio niz moj. A propos - kiedy jedziesz?
Mania
|
|