FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - c.d dyskusji o opcji szukaj

Konrad Dubiel - 20-02-2008, 10:08

Pkost napisał/a:
naucz się kozystać poprawnie z funkcji "szukaj" na forum!!!

Jak ma korzystać z funkcji "Szukaj" skoro ona nie działa?

Mania - 20-02-2008, 12:34

Konrad Dubiel napisał/a:
Jak ma korzystać z funkcji "Szukaj" skoro ona nie działa

Konrad - dziala. Prosze bardzo - wrzucilam slowo "trylaminat" i wyszlo tyle watkow, wlacznie z identycznym pytanie, jak to zadane przez Michela:

Mania

Konrad Dubiel - 20-02-2008, 13:08

Mania napisał/a:
Konrad - dziala. Prosze bardzo - wrzucilam slowo "trylaminat" i wyszlo tyle watkow, wlacznie z identycznym pytanie, jak to zadane przez Michela:

Mania - nie działa. Proszę bardzo - wrzuciłem słowo "bosmanów" i dostałem:

"Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów".

A tu jest wątek, w którym to słowo występuje:
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=13432
zarówno w tytule jak i treści.

$$ - 20-02-2008, 13:50

Mania napisał/a:
dziala.
Wpisuję słowo Bretsznajder

Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów

A chodzi o temat http://forum-nuras.com/vi...ghlight=#110373
NIE DZIAŁA podobnie z innymi słowami które używałem w tekstach.

pozdrawiam rc

FotoMiś - 20-02-2008, 14:56

Konrad Dubiel napisał/a:
Proszę bardzo - wrzuciłem słowo "bosmanów" i dostałem:

"Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów".

No proszę! A ja jakoś jednak dostałem 10 wątków z bosmanami! :)

Mania! Możesz już przestać z tym samobiczowaniem się, że jesteś komputerowa ... - jak widać, bywają na tym forum gorsze. :)

A tak bardziej na serio, rzeczywiście wyszukiwanie działa umiarkowanie skutecznie po pierwsze dlatego, że dość często wykłada się na wyrazach zawierających polskie diakrytyki, zatem spróbójcie w takich przypadkach zamiast pl-literek wpisac gwiazdkę * która zastępuje dowolny ciąg znaków, np bosman* w miejsce bosmanów

Po drugie, część wątków tak czy inaczej się nie raczy się wyświetlić ale na to niestety nie mam jakiejś, równie błyskotliwej jak powyższa, metody ratunku. :rozpacz:

Czy jest na sali admin?? :co:

Michał

Konrad Dubiel - 20-02-2008, 15:34

FotoMiś napisał/a:
No proszę! A ja jakoś jednak dostałem 10 wątków z bosmanami!

Najwyraźniej wpisałeś misiu "bosman*", a wątku który podałem i tak nie znalazłeś...

Co chwila okazuje się, że "Szukaj" nie lubi niektórych słów i pożytek z tej funkcji niewielki.

Mania - 20-02-2008, 15:58

Konrad Dubiel napisał/a:
a wątku który podałem i tak nie znalazłeś

Ale ja znalazlam watek "trylaminat vs neopren", prawda?

Ech, szukanie tez jest sztuka
:D

Mania
PS. Zachowam sie okrpnie, ale na studiach mialam taki przedmiot, ktory mozna by strescic jako "nauka szukania informacji" Naprawde. Tyle, ze w moich czasach bylo to blizsze bibliotekarstwu. Bo generalnie chodzilo o zrodla wiedzy humanistycznej oraz umiejetnosc poruszania sie w katalogach bibliotekarskich.

grzegorz - 20-02-2008, 16:12

Jednym z najbardziej atrakcyjnych zawodów przyszłosci,jest zawód infobrokera informacji.Szukanie wiadomości w coraz bardziej rozbudowujacej się sieci,graniczy pomału z cudem.Ponadto zdecydowana jej większośc jest ukryta i trzeba wiedzieć jak do niej wejsc.Wiedza z bibliotekarstwa umożliwiająca poruszanie się po katalogach, jest jedna z ważniejszych umiejętnosci przy przeszukiwaniu sieci.
pozdro
Gzregorz

michel_397_Olecko - 20-02-2008, 16:26

Mania co ty nie powiesz że znalazłaś watek Neopren vs Trylaminat .... :aaa:
Cytat:
Ech, szukanie tez jest sztuka
Tylko weś i tu szukaj gdzie wpiszesz hasło ,a wyświetlają sie wogle inne tematy...I proszę wrzuć juz na luz i Nieszczyc sie tak ze ty znalazłaś...
Cytat:
prawda?

Konrad Dubiel
Cytat:
Co chwila okazuje się, że "Szukaj" nie lubi niektórych słów i pożytek z tej funkcji niewielki.
MASZ JAK NAJWIEKSZA RACJE !!!

EDYCJA MANIA - AD PERSONAM I NIE NA TEMAT