| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Moderator "Mania" i naruszanie regulaminu
Czorny - 31-03-2008, 09:11 Temat postu: Moderator "Mania" i naruszanie regulaminu Witam,
Jako że to podforum dotyczy spraw związanych z działalnością forum, myślę że to dobre miejsce by zaprotestować działaniom jednego z moderatorów. Mam też nadzieję, że sam wątek, jako zgodny z regulaminem forum i umieszczony we właściwym miejscu, nie zostanie usunięty.
Z internetu korzystam od niemal samego początku i jeszcze nigdy i nigdzie nie zdarzyło mi się być w tak bezczelny sposób potraktowanym przez moderatora.
Dla tych, którzy nie wiedzą o co chodzi (gdyż posty zostały perfidnie usunięte), przypomnę o co chodziło:
1. Mania rozpoczęła offtopiczny wątek w dyskusji "O egipskiej mentalności", odnosząc się przy tym w sposób, delikatnie mówiąc, niekulturalny do jednej z uczestniczek dyskusji.
2. Następnie sama napisała kolejny offtopiczny post odpowiadając na pytanie o "Stasia Tarkowskiego".
3. Gdy zwróciłem jej uwagę na niekulturalne zachowanie w stosunku do innej, Bogu ducha winnej osoby, po raz kolejny obraziła tę samą osobę.
4. Gdy inni uczestnicy forum dołączyli swe głosy krytyczne wobec Mani, ta usunęła część offtopicznych postów. Były to jedynie te, które ją samą kompromitowały. Resztę offtopicznych wątków pozostawiła. (A wypadałoby usunąć wszystko i poinformować dlaczego).
5. Gdy zwróciłem jej uwagę że kasuje wybiórczo posty bez żadnej informacji dlaczego to zrobiła, Mania skasowała wszystkie offtopiczne wątki, łącznie z kolejnymi krytycznymi wobec jej działań opiniami, zamieszczonymi przez dwie inne osoby.
Dlatego też chciałem zaprotestować usuwaniu moich postów, które nie naruszają regulaminu forum i wykorzystywaniu przez Manię pełnionej funkcji do uprawiania prywaty.
Maniu, moderowanie objęte jest pewnymi niepisanymi zasadami i przypominam, że kultura i przestrzeganie zasad dyskusji obowiązuje ZWŁASZCZA Ciebie, jako moderatora. A Ty niestety dałaś dowód że ciężko Ci to przychodzi.
Andrzej Minorczyk - 31-03-2008, 10:24
Zauwazylem wlasnie taka tendencje (nie pisze o konkretnych osobach) ,ze czesto dyskusje odbiegaja od tematu. Proponuje trzymac sie zagadnien interesujacych autora watku badz dyskutowac na PRV. Moje posty takze czesto mijaja sie z tematem jednak od pewnego czasu nie zawieraja epitetow. Czasem "oftopiki" powstaja ze wzgledu na fakt iz osoby z tego forum znaja sie prywatnie. Juz nie raz byla dyskusja nt. moderowania tego forum jednak nie przyniosla ona rezultatu.
Proponuje podchodzic do dyskusji na wiekszym luzie a osobiste wycieszczki olewac.
Tutaj na forum kazdy moze z siebie zrobic mega nurka... nawet ja .
Janus - 31-03-2008, 10:40
Na każdym forum jest wielu spamerów, ale tylko tutaj jednym z wiodących prym jest ... moderator.
Czorny - 31-03-2008, 11:40
| Andrzej Minorczyk napisał/a: | | Proponuje podchodzic do dyskusji na wiekszym luzie a osobiste wycieszczki olewac. |
Zgadzam się z Tobą. Za długo siedzę na rozmaitych forach by z tym polemizować.
Tylko problem w tym, że moderator nie może działać w taki sposób, w jaki robi to Mania - czyli cenzurować wybiórczo wątki i stąd mój protest. Nie byłbym sobą gdybym tego nie zrobił
A wątek założyłem również po to, by został jakiś ślad po działaniach Mani. No... chyba że posunie się do skasowania wątku zgodnego z regulaminem i tematyką forum
Mania - 31-03-2008, 11:57
Czorny
A moze wreszcie napiszesz cos o nurkowaniu? Bo wiesz, to jest forum nurkowe.....
Tak z ciekawosci przejrzalam wszystkie Twoje posty. Obraziles juz Nurofena (znaczy Andrzeja). TomaM, Luis i pare innych osob. Ale wszystko to na zupelnie inne tematy niz nurkowanie. A te osoby - w przeciwienstwie do Ciebie - pisza tez o samym nurkowaniu. I maja cos do powiedzienia na ten temat.
Wiec z przyjemnoscia zapraszam do takich dzialow jak "nurkowanie ekstremalne", "warunki pod woda", "technika i sprzet" i tak dalej. Bardzo chetnie poczytam co masz do powiedzienia o nurkowaniu.
Pozdrawiam
Mania
Bezimienna - 31-03-2008, 15:34
Hmm, czyżby ktoś tu się nie umiał przyznać do błędu...
wojtek_potoczak - 31-03-2008, 16:46 Temat postu: Re: Moderator "Mania" i naruszanie regulaminu
| Czorny napisał/a: |
wykorzystywaniu przez Manię pełnionej funkcji do uprawiania prywaty. |
bo Mania to "jeb*** Moderator" jest
grzegorz - 31-03-2008, 17:13
| Mania napisał/a: | A moze wreszcie napiszesz cos o nurkowaniu?
|
Nie ma czasu ponieważ
| Czorny napisał/a: | | Za długo siedzę na rozmaitych forach |
Arecki - 31-03-2008, 19:00
Chyba nie wszyscy zdazyli przeczytac to co zostalo usuniete
Mania zachowala sie jak smarkula, Czorny to wylapal
A teraz odwraca sie kota ogonem
Maniu - gratulacje...
Bigas - 31-03-2008, 19:22
| grzegorz napisał/a: | | Mania napisał/a: | A moze wreszcie napiszesz cos o nurkowaniu?
|
Nie ma czasu ponieważ
| Czorny napisał/a: | | Za długo siedzę na rozmaitych forach |
|
Grzesiu - przybij piątkę
kolax2 - 31-03-2008, 20:42
I ja też bym Grzegorzowi przybił piątkę
A może Czornemu te wszystkie fora się już kompletnie pomyliły?
PRETORIANIN - 31-03-2008, 20:58
Mania wez sie sama zmoderuj najlepiej raz na zawsze z tego forum> Bo Twoj obiektywizm heheh jest porazajacy. Nie da sie poprostu tego co piszesz czytac. Sa takie momenty kiedy trzeba umiec przyznac sie do bledu i przeprosic a nie w stylu kaczynskich isc w zaparte i kiedy pluja w twarz mowic ze deszcz pada> pozdro od kogos kto mam malo postow napisanych
Mania - 31-03-2008, 21:10
| PRETORIANIN napisał/a: | | pozdro od kogos kto mam malo postow napisanych |
ale za to jakich ciekawych......
Mania
PRETORIANIN - 31-03-2008, 21:15
Mania wez sie sama zmoderuj najlepiej raz na zawsze z tego forum> Bo Twoj obiektywizm heheh jest porazajacy. Nie da sie poprostu tego co piszesz czytac. Sa takie momenty kiedy trzeba umiec przyznac sie do bledu i przeprosic a nie w stylu kaczynskich isc w zaparte i kiedy pluja w twarz mowic ze deszcz pada> pozdro od kogos kto mam malo postow napisanych
Czorny - 31-03-2008, 22:28
| Mania napisał/a: | | A moze wreszcie napiszesz cos o nurkowaniu? Bo wiesz, to jest forum nurkowe..... |
A u was biją murzynów!
Gratuluję Maniu! Tego typu odpowiedzi można się było po Tobie spodziewać. Szkoda tylko że z takim zapamiętaniem usuwałaś posty, w których Ty obrażałaś innych.
Przypominam również że to nie ja obraziłem Luis, tylko ona rzucała pomówienia w moim kierunku i konfabulowała, nie mając żadnej podstawy w rzeczywistości. Coś Ci się zMANIpulowało
Mania - 31-03-2008, 22:39
Czorny p owtorze sie - serdecznie zapraszam do dyskusji na tematy NURKOWE, jako ze jest to przede wszystkim forum NURKOWE.
Moze cos o CCrach? jest ciekawy watek o hammerheadzie. A moze o tym czy sprzet za granice wozic w skrzyni czy w walizce? A o trymie w skrzydle - masz cos ciekawego do napisania?
Umieram z ciekawosci, naprawde.
Mania
PawelW - 31-03-2008, 23:09
zacznijcie nurkować ... bo gadacie jak baby z kwiatami
Mania - 31-03-2008, 23:10
Pwel, ja naprawde gadam z moimi kwiatami...I rosna jak szalone
Robert Klein - 31-03-2008, 23:22
To może sama Maniu napiszesz coś o sowich nurkowaniach i doświadczeniach. Bardzo jesteśmy ciekawi. Wszak jesteś już nurkiem jaskiniowym i rebreatherowym i masz już własny wspaniały rebreather. Napisz wreszcie coś o nurkowaniu.
Postów masz już ponad trzy tysiące tylko na tym forum. A na wszystkich razem ?
Ile masz postów na jedno nurkowanie i na ilu forach się udzielasz?
No dobra, napisz po prostu coś o nurkowaniu. Gdzie i kiedy nurkowałaś ostatnio. (Koparki i Hańcza się nie liczą).
RK
Damass - 31-03-2008, 23:25
| Robert Klein napisał/a: | To może sama Maniu napiszesz coś o sowich nurkowaniach i doświadczeniach. Bardzo jesteśmy ciekawi. Wszak jesteś już nurkiem jaskiniowym i rebreatherowym i masz już własny wspaniały rebreather. Napisz wreszcie coś o nurkowaniu.
Postów masz już ponad trzy tysiące tylko na tym forum. A na wszystkich razem ?
Ile masz postów na jedno nurkowanie i na ilu forach się udzielasz?
No dobra, napisz po prostu coś o nurkowaniu. Gdzie i kiedy nurkowałaś ostatnio. (Koparki i Hańcza się nie liczą).
RK |
dobre pytanie
KasiaK - 31-03-2008, 23:26
i zaraz znowu kosz z usuniętymi postami się zapełni....
Damass - 31-03-2008, 23:33
| KasiaK napisał/a: | i zaraz znowu kosz z usuniętymi postami się zapełni.... |
a wystarczyło proste słowo przepraszam ...
KasiaK - 31-03-2008, 23:34
| Damass napisał/a: | | KasiaK napisał/a: | i zaraz znowu kosz z usuniętymi postami się zapełni.... |
a wystarczyło proste słowo przepraszam ... |
ależ oczywiście
nie neguję.
to raczej było ironiczne
Damass - 31-03-2008, 23:38
| KasiaK napisał/a: | ależ oczywiście
nie neguję.
to raczej było ironiczne |
Twoja ironia została odczytana właściwie ja ją tylko podkreśliłem
KasiaK - 31-03-2008, 23:40
| Damass napisał/a: | | KasiaK napisał/a: | ależ oczywiście
nie neguję.
to raczej było ironiczne |
Twoja ironia została odczytana właściwie ja ją tylko podkreśliłem |
no niech Ci będzie
żeby nie było wątpliwości, chciałam podkreślić swoje zdanie w tym wątku
meerec - 31-03-2008, 23:46
| wojtek_potoczak napisał/a: | | bo Mania to "jeb*** Moderator" jest |
ale ma swojego REB'a
PawelW - 31-03-2008, 23:55
| meerec napisał/a: | | ale ma swojego REB'a |
a co to , jak masz reba to nie trzeba do wody włazić aby nurkować ...
TomS - 01-04-2008, 00:04
| PawelW napisał/a: | | a co to , jak masz reba to nie trzeba do wody włazić aby nurkować ... | Szkoda, bo kosztowny...
DarekS - 01-04-2008, 00:07
Teraz juz troche pozno
ale jutro w ciagu dnia sprawdze co zostalo usuniete
postaram sie to jakos posklejac do "kupy" i po tym wszystkim wyciagne wnioski i podejme odpowiednie kroki.
Damass - 01-04-2008, 00:10
| KasiaK napisał/a: | | żeby nie było wątpliwości, chciałam podkreślić swoje zdanie w tym wątku |
mam nadzieję, że pisząc to, choć myślałaś o nurkowaniu
w innym wypadku strasznie offtopiczymy na tym wyłącznie nurkowym forum.
| PawelW napisał/a: | | meerec napisał/a: | | ale ma swojego REB'a |
a co to , jak masz reba to nie trzeba do wody włazić aby nurkować ... |
nie to znaczy tyle, że możesz wszystkich pouczać
Arecki - 01-04-2008, 00:12
| Robert Klein napisał/a: | | Wszak jesteś już nurkiem jaskiniowym |
Mania gratulacje!!!
Czyzbys juz skonczyla swoj kurs? czemu sie nie pochwalilas
pzdr
A.
duch - 01-04-2008, 01:16
| PawelW napisał/a: | | a co to , jak masz reba to nie trzeba do wody włazić aby nurkować .. |
To już niemodne - odchodzi się od tego
Co do moderowania, to moje zdanie jest i było jedno - nie dajmy się zwariować a tak to zaczyna wyglądać. Sekty nikt nie moderuje i jakoś istnieje
waterman - 01-04-2008, 10:04
| duch napisał/a: | | Sekty nikt nie moderuje i jakoś istnieje | Owszem można sobie poczytać, ale dowiedzieć się niczego nie dowiesz.
Judas - 01-04-2008, 10:25
Chyba slabo czytasz... dyskusji np o dekompresji nigdy tu nie bylo takich jak na sekcie
waterman - 01-04-2008, 10:41
Judas masz rację, ale najwięcej jest pyskówek, tutaj jednak było troszkę spokojniej
Judas - 01-04-2008, 11:13
To cena za wolnosc slowa, trzeba po prostu "umiec" czytac. Efekt jest taki ze pyskowki przeniosly sie tez tutaj ale z merytoryka troche gorzej
Damass - 01-04-2008, 12:13
| waterman napisał/a: | | tutaj jednak było troszkę spokojniej |
Mam inne zdanie na ten temat odkąd nie ma, "Sm$$ka" i jednego z moderatorów jest zdecydowanie mniej zaczepek.
Wystarczyłoby żeby ktoś porozmawiał z Manią i wyjaśnił jej, że nie zawsze musi mieć rację tylko dla tego, że jest modem.
depech64 - 01-04-2008, 14:15
Popieram kolege Czornego.
Moje posty rowniez zniknely z tamtego tematu, poniewaz godzily w pania moderator.
nemo127 - 01-04-2008, 15:11
Zastanawiące jest to ,że szanowna moderatorka i orędowniczka kultury wypowiedzi z taką swadą wypowiada się na innym forum....(rozdwojenie jaźni??) a już napewno nie przepuści okazji aby mniej lub bardziej dokopać np. Werbińskiemu. Krótko mówiąc ,żeby to zależało odemnie toby pani Mania moderowała już dawno gdzie indziej...a wypowiadanie się o trzymaniu wątku w temacie to już w jej przypadku normalne jaja. I to tyle ...(bo dalej to już bym musiał użyć dosadniejszych słów) Pozdr.
thorne - 01-04-2008, 15:26
Mam pomysł. Ja tam się nie spotkałem (póki co) z czymś takim jak tu w temacie ale jeżeli piszecie coś co godzi w moderatora to zróbcie screena. Potem się okarze kto ma racje
jacekplacek - 01-04-2008, 19:11
| nemo127 napisał/a: | | a już napewno nie przepuści okazji aby mniej lub bardziej dokopać np. Werbińskiemu |
Nie zauważyłem, żeby Go(i innych) jakoś szczególnie tropiła...
duch - 01-04-2008, 19:55
| waterman napisał/a: | | tutaj jednak było troszkę spokojniej |
Daaaaawno temu - już prawie tego nie pamiętam.
Czorny - 01-04-2008, 20:07
| Mania napisał/a: | | A moze wreszcie napiszesz cos o nurkowaniu? |
A u was biją murzynów
Gdzie Ty Maniu robiłaś ten swój doktorat? Na Łubiance?
Nie MANIpuluj faktów.
Doczytaj lepiej dokładnie wątek, który masz na myślisz, gdyż to niestety koleżanka Luis pomówiła mnie że rzekomo nawoływałem do linczu pana Z. Co jest oczywistą konfabulacją i do dziś nie doczekałem się odszczekania jej pomówień.
Pozdrawiam o Wszechwiedząca, o Najświetlejsza...
Andrzej Minorczyk - 01-04-2008, 20:18
Ten watek zaczyna sie robic komiczny. Tak sie napedzacie...
Mam gdzies Wasz szeroko pojety stosunek do Mani ...
Jestem ciekawy jak to sie skonczy.
Z drugiej strony nie ma $$ to trzeba na innej osobie psy wieszac.
Czy az tak zle moderuje??
Tak strasznie macie jej za zle ze uzywa narzedzia ktore dostala od admina??
Wiecej luzu... duzo wiecej. To tylko forum. Mozna pisac co sie chce.
kolax2 - 01-04-2008, 20:20
Koleś Czorny opanuj się. Jesteś tu 3 miesiące, a zachowujesz się jakby to było twoje podwórko. Może Mania przesadziła, ale ty to juz kompletnie przeginasz i obrażasz ją oraz inne osoby. Nie widzisz tego? Zajmij sie czymś - może sex by ci dobrze zrobił? Znajdź sobie jakąś panienkę i spuść trochę tej pary z siebie...
Czorny - 01-04-2008, 20:24
| Andrzej Minorczyk napisał/a: | | Tak strasznie macie jej za zle ze uzywa narzedzia ktore dostala od moderatora?? |
Moderator sam powinien być niemal święty, by nie być kontrowersyjnym moderatorem.
Kasowanie cudzych postów by zamknąć komuś usta, kto wyciąga fakty niewygodne dla moderatora oraz obrażanie innych użytkowników, jest dyskwalifikujące dla osoby pełniącej taką funkcję.
[ Dodano: 01-04-2008, 20:25 ]
| kolax2 napisał/a: | | Może Mania przesadziła, ale ty to juz kompletnie przeginasz i obrażasz ją oraz inne osoby. Nie widzisz tego? |
To wobec osób, które są tu tylko 3 miesiące nie obowiązują ogólnie przyjęte zasady?
Ciekawa teoria...
[ Dodano: 01-04-2008, 20:26 ]
| kolax2 napisał/a: | | i obrażasz ją oraz inne osoby |
Możesz zacytować? Bo to wydaje się być pomówieniem...
-------------------------------------------------------------------------------------------------
W sumie przemyślałem sprawę i stwierdzam że może nie miałem racji. Myślałem że cenzura i chamskie wypowiedzi wobec innych ze strony moderatora są niedopuszczalne. Ale chyba nie ma o co kruszyć kopii.
Niniejszym chciałem więc przeprosić Manię i wszystkich uczestników forum za moje okropne zachowanie. Naprawdę, naprawdę nie wiem co mnie ukąsiło...
Pozdrawiam
Czorny
kolax2 - 01-04-2008, 20:30
| Czorny napisał/a: | | Moderator sam powinien być niemal święty |
A ty nie? może wszyscy powinni być święty, żeby Czornemu zrobić dobrze?
Kolo - moderator jest człowiekiem. normalnym. ma swoje poglądy i swoje zdanie i w przeciwieństwie do ciebie za friko robi, żeby takie niewyżyte cudaki mogły tu pisać. wiec weź sie opanuj - znajdź se dobry burdel i tam sobie ulżyj.
Coś jednak chyba za mało siedzisz na innych forach - bo byś wiedział, że tutaj i tak nie jest źle.
Czytaj, ucz się od madrzejszych co tu są, a ktorych już poobrażaleś i jak już się naumiesz to sie odzywaj. Rób to jak jak - ja czytam i się mało odzywam. Bo - tak samo jak ty - nie mam zbyt wiele mądrego do powiedzenia.
Czorny - 01-04-2008, 20:32
| kolax2 napisał/a: | | wiec weź sie opanuj - znajdź se dobry burdel i tam sobie ulżyj. |
I kto tu kogo obraża. Gratuluję kultury
kolax2 - 01-04-2008, 20:33
| Czorny napisał/a: | | Bo to wydaje się być pomówieniem... |
A podaj mnie do sądu. Wiesz gdzie to mam? W d u p i e to mam.
Czorny - 01-04-2008, 20:34
| kolax2 napisał/a: | | A podaj mnie do sądu. Wiesz gdzie to mam? W d u p i e to mam. |
Buhahahaha
kolax2 - 01-04-2008, 20:36
| Czorny napisał/a: | | Gratuluję kultury |
a czy ja gdzieś pisałem, że jestem kulturalny? Nie jestem. Cham ze mnie i prostak, ale uczę się od ciebie. To pewnie będę jeszcze większy, nie?
Czorny - 01-04-2008, 20:38
| kolax2 napisał/a: | | a czy ja gdzieś pisałem, że jestem kulturalny? Nie jestem. |
No to co się odzywasz jak nawet nie wiesz o co w tym sporze chodzi?
Pewnie nawet tamtych postów nie widziałeś.
Zresztą... moderatorzy powinni skasować te Twoje offtopiczne posty
Bezimienna - 01-04-2008, 20:45
Ludzie!!!
A może by tak dać spokój tej sprawie... Czy to naprawde jest warte oczerniania się wzajemnie?
Nie można po prostu tego zostawić, zanim dojdzie do jakiejś shizmy?
depech64 - 01-04-2008, 20:51
Co poniektórzy poczuli się dotknięci że została ruszona "święta krowa"...
kolax2 - 01-04-2008, 21:38
| Czorny napisał/a: | | Pewnie nawet tamtych postów nie widziałeś. |
I tu sie, zreszta nie po raz pierwszy, mylisz.
tomek Sienicki - 01-04-2008, 21:46
| Andrzej Minorczyk napisał/a: | | Ten watek zaczyna sie robic komiczny. |
I tu się mogę zgodzić, ale...
| Andrzej Minorczyk napisał/a: | | To tylko forum. Mozna pisac co sie chce |
tu poszedłeś po bandzie
--
tS
tOmki - 01-04-2008, 21:54
jak to czytam, to czuje sie prawie jakbym ogladal obrady naszego sejmu
grzegorz - 01-04-2008, 21:58
| waterman napisał/a: | | Owszem można sobie poczytać, ale dowiedzieć się niczego nie dowiesz. |
Eee,wydaje mi się,ze nie masz racji.Mimo wszystko wolność wypowiedzi,czasami dla tych najgłupszych,powoduje,ze ci mądrzejsi zaczynają się otwierać i prowokują tych pierwszych do wyciagania głębszych wniosków.Na sekcie było dużo ciekawych dyskusji,aż do krwi,i to jest jej atutem niezaprzeczalnym.
KasiaK - 01-04-2008, 22:51
bym sobie tu, co nie co pousuwała, bo się obrażacie,
ale w związku z tym, że admin chce "składać do kupy", to nie będę mu dodawała roboty usuwając kolejne wątki.
o.
ale wiecie co? może by dać już na luz? hm? Darek powiedział, że się tym zajmie to z pewnością to zrobi.
dobrej nocy
Kas.
jacekplacek - 02-04-2008, 08:42
| Czorny napisał/a: | kolax2 napisał/a:
wiec weź sie opanuj - znajdź se dobry burdel i tam sobie ulżyj.
I kto tu kogo obraża. Gratuluję kultury |
Tu Cię nie rozumiem. Gdyby proponował kiepski, to tak. Ale dobry?
| depech64 napisał/a: | | Co poniektórzy poczuli się dotknięci że została ruszona "święta krowa" |
Tylko nie krowa... Drobna Myszka co najwyżej...
kolax2 - 02-04-2008, 08:58
Bo w dobrym zrobia mu wreszcie dobrze. W kiepskim slaba satysfakcja i kobiety brzydkie
jaros4 - 03-04-2008, 00:47
czyli ze co,smok smoczy,a czorny oczornia?a ja tam jestem dumny ze mania tez do mnie napisala na pw.w koncu to forum jest ,nie?
Bogus - 09-07-2008, 10:56
| tOmki napisał/a: | jak to czytam, to czuje sie prawie jakbym ogladal obrady naszego sejmu |
Brakuje jeszcze kogoś ze "szczekaczką" na mównicy
PS. A moja koleżanka myślała, że nurkowie to jedna wielka SZCZĘŚLIWA rodzina...
Crowley - 09-07-2008, 11:26
| Bogus napisał/a: | | tOmki napisał/a: | jak to czytam, to czuje sie prawie jakbym ogladal obrady naszego sejmu |
Brakuje jeszcze kogoś ze "szczekaczką" na mównicy
PS. A moja koleżanka myślała, że nurkowie to jedna wielka SZCZĘŚLIWA rodzina... | nurkowie tak, ale nie nurkowie internetowi...
Dany - 09-07-2008, 15:39
| Crowley napisał/a: | | nurkowie tak, ale nie nurkowie internetowi... |
to prawda
TURBISS - 09-07-2008, 18:17
nie przesadzajmy ktoś powiedział że w współczesnym nurkowaniu powinno się odchodzić od wchodzenia do wody -------
----------------więc ja już wyrabiam u siebie wodowstręt
waldo - 09-07-2008, 18:38
Wyobraź sobie kilku tysięczną grupę nurków zamkniętych w wielkim pomieszczeniu i prowadzących wspólnie dyskusje na różne tematy nurkowe ....
Ciekawe po ilu minutach/godzinach/dniach doszłoby do rękoczynów ?
Beeker - 09-07-2008, 18:45
| waldo napisał/a: | | Wyobraź sobie kilku tysięczną grupę nurków zamkniętych w wielkim pomieszczeniu |
Bez wody i przy ppO2=0,21bar? Błyskawicznie doszłoby do scysji ...
tOmki - 09-07-2008, 19:38
| Beeker napisał/a: | | waldo napisał/a: | | Wyobraź sobie kilku tysięczną grupę nurków zamkniętych w wielkim pomieszczeniu |
Bez wody i przy ppO2=0,21bar? Błyskawicznie doszłoby do scysji ... :D |
aaaa i trzeba dodac z jakiej organizacji by byli. w przypadku 45% - PADI, 45% - CMAS i 10% - IANTD, to pewnie sytuacja wygladala by tak: PADI walczy z CMAS, IANTD kibicuje i obstawia wynik walki :D
The_PiotREX - 10-07-2008, 09:30
Potem wchodzi koleś z NAUI i wszystkich uspokaja
jcsjacekj - 10-07-2008, 23:30
A kolega z SSI siedzi samotnie w kącie
Szyderca - 10-07-2008, 23:32
Po niedlugim czasie pojawia sie DIR PRO z JASKRAWO CZARNYM OcToPuSeM i zaczyna znowu byc wesoło......................
OLO Wawa - 11-07-2008, 07:58
A jak się znowu uspokoi to kolega z TDI ponownie rozpocznie drake...
The_PiotREX - 11-07-2008, 08:52
Wtedy wpada skrzynka wodki niesiona przez LOK i znowu jestesmy jedną wielką rodizną
nseal - 11-07-2008, 09:41
Ależ pitolicie panowie
Aston - 11-07-2008, 11:17
| nseal napisał/a: | Ależ pitolicie panowie |
a dlaczego nie?
Bogus - 11-07-2008, 12:19
A może inny podział nurków:
Na mądrych i głupich, zaradnych itd.
Głupi ten co się bije, mądry może się opalać i odpoczywać a zaradny załatwi grilla i coś do tego
a ja idę nurkować - bo lubię.
|
|