| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj±cych i nie tylko ... |
 |
JESTEM POCZ¡TKUJ¡CY - D³ugie w³osy
Kelo - 06-04-2008, 15:51 Temat postu: D³ugie w³osy Kieruje pytanie do d³ugow³osych nurków co robicie ze swoimi w³osami podczas nurkowania. Ja maj±c jeszcze rok temu d³ugie w³osy mia³em k³opoty, pomimo tego ¿e chowa³em w³osy pod kaptur potrafi³y mi one wychodziæ z niego i rozszczelniaæ maskê.
Mania - 06-04-2008, 16:01
Wkladajac maske musisz sprawdzic - a najlepiej zeby to zrobil partner - czy jakies klaki nie weszly pod maske.
A poza tym zwiazuje wlosy w maly kok i chowam pod kapturem. A jak juz wlozysz maske to jeszcze przejedz palcem pod brzegiem kaptura, tak zeby na pewno ulozyl sie na plaszczu maski i nie wszedl pod nia.
Mania
lkulos - 06-04-2008, 16:01 Temat postu: Re: D³ugie w³osy
| Kelo napisa³/a: | | co robicie ze swoimi w³osami podczas nurkowania. |
ganeralnie obcinamy bo lubi±
| Kelo napisa³/a: |
rozszczelniaæ maskê |
pozdrawiam
Marcin_alien - 06-04-2008, 17:23
sciagam frotka i pod kaptur
przed zalozeniem maski upewniam sie, ze nic nie wystaje spod maski
snupi - 07-04-2008, 02:21
| Kelo napisa³/a: | | Ja maj±c jeszcze rok temu d³ugie w³osy mia³em k³opoty, pomimo tego ¿e chowa³em w³osy pod kaptur potrafi³y mi one wychodziæ z niego i rozszczelniaæ maskê. |
to znaczy ¿e one ¿yj± - tylko s± troszkê z³o¶liwe- ale dobrze ¿e nie zakrêca³y Ci butli
The_PiotREX - 07-04-2008, 09:18
Beeker - 07-04-2008, 11:00
| snupi napisa³/a: | Kelo napisa³/a:
Ja maj±c jeszcze rok temu d³ugie w³osy mia³em k³opoty, pomimo tego ¿e chowa³em w³osy pod kaptur potrafi³y mi one wychodziæ z niego i rozszczelniaæ maskê.
to znaczy ¿e one ¿yj± - tylko s± troszkê z³o¶liwe- ale dobrze ¿e nie zakrêca³y Ci butli |
le¿ê!
Nul - 07-04-2008, 15:52
W³a¶ciwie z d³ugimi jest mniejszy problem wg mnie - zwykle mam d³ugie i wystarczy, ¿e przypilnujê przy ubieraniu kaptura, ¿eby by³y "gdzie¶ z ty³u". Dosz³am do wprawy, wiêc frotki mi niepotrzebne. Czasami wrêcz puszczam je luzem i wy³a¿± do³em z laptura, do³em nie ma maski, wiêc mi nie rozszczelniaj± Natomiast gorzej by³o przy d³ugo¶ciach niezbyt d³ugich w okolicach twarzy - np. d³u¿sza grzywka - tu ju¿ frotki nie pomog±, toto lubi³o wy³aziæ bokami. Pozostawa³a dok³adno¶æ przy ubieraniu kaptura i cierpliwe wpychanie ich pod kaptur, potem uwa¿ne nak³adanie maski, potem to, o czym Mania pisa³a - przejechanie ³apk± dooko³a pod kapturem no i poddanie siê oglêdzinom partnera. Teraz grzywka mi ju¿ odros³a, wiêc mam ³atwiej. Ale za jaki¶ czas wrócê do tych trudno¶ci... Fryzjer te¿ musi zarobiæ...
N.
marta_d - 16-04-2008, 11:30
| snupi napisa³/a: | | Kelo napisa³/a: | | Ja maj±c jeszcze rok temu d³ugie w³osy mia³em k³opoty, pomimo tego ¿e chowa³em w³osy pod kaptur potrafi³y mi one wychodziæ z niego i rozszczelniaæ maskê. |
to znaczy ¿e one ¿yj± - tylko s± troszkê z³o¶liwe- ale dobrze ¿e nie zakrêca³y Ci butli |
dawno siê tak nie u¶mia³am
a tak na serio to mo¿e wystarczy³oby je rzeczywi¶cie spi±æ? Przyznam siê, ¿e nie mia³m nigdy takich problemów choæ od zawsze mam b.d³ugie w³osy... có¿, widocznie Twoje s± bardziej psotne
styx - 17-04-2008, 10:03
w Egiptowie niektóre rybki prze¿ywaj± spor± fascynacjê takimi w³osami...trzeba uwa¿aæ ;>
D¿ejD¿ej - 17-04-2008, 12:31
Zaczyna³em przygodê z nurkowaniem maj±c bardzo d³ugie w³osy. Przyznaæ trzeba, ¿e to udrêka. Nie wspominaj±c ju¿ ile czasu trzeba je suszyæ, gdy siê wychodzi z basenu...
Rada prosta. Z³apaæ wszystkie w³osy i zwi±zaæ gumk±. Odstaj±ce k³aki, wpadaj±ce na twarz wyrwaæ Kitkê wrzuciæ pod piankê. Zapi±æ przy asy¶cie partnera.
Rada jeszcze prostsza. Przyci±æ :] Mo¿na siê przyzwyczaiæ do nieco krótszych
Bezimienna - 29-04-2008, 20:35
A mo¿e zastosowaæ opaskê? Nie wiem jak zadziala w praktyce bo jeszcze nie testowa³am, ale ogólnie mam ten sam problem...
Mi³y Maciej - 02-05-2008, 15:21
Ja ogólnie staram siê powpychaæ wszystkie pod ocieplacz ale jak wy³a¿± do³em to jeszcze zak³adam na nie skarpetê. A wokó³ szyi to ju¿ siê trzeba bardziej namêczyæ - mo¿na zaczesaæ z przodu na klate a z ty³u na plecy. No i jeszcze oczywi¶cie nadgarstki - tym razem zaczesujemy w kierunku ³okcia, chyba ¿e u¿ywamy suchych rêkawic to wtedy nawet pomagaj±.
Pozdrawiam.
alhanna - 02-05-2008, 16:58
| Mi³y Maciej napisa³/a: | | Ja ogólnie staram siê powpychaæ wszystkie pod ocieplacz ale jak wy³a¿± do³em to jeszcze zak³adam na nie skarpetê. A wokó³ szyi to ju¿ siê trzeba bardziej namêczyæ - mo¿na zaczesaæ z przodu na klate a z ty³u na plecy. No i jeszcze oczywi¶cie nadgarstki - tym razem zaczesujemy w kierunku ³okcia, chyba ¿e u¿ywamy suchych rêkawic to wtedy nawet pomagaj±. |
Wstaw prosze swoje zdjecie do posta, bo mnie zaciekawiles tym opisem.
A kciuk przeciwstawia sie pozostalym 4 palcom - jak u ludzi? Czy chwytasz przedmoty nachwytem?
Mi³y Maciej - 02-05-2008, 19:58
| alhanna napisa³/a: | | A kciuk przeciwstawia sie pozostalym 4 palcom - jak u ludzi? Czy chwytasz przedmoty nachwytem? |
O qrde nie moge, jak skoñcze sie trz±¶æ to co¶ wiêcej napisze
alhanna - 02-05-2008, 20:27
| Mi³y Maciej napisa³/a: | | to co¶ wiêcej napisze |
nie, daj zdjecia:)))
|
|