FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - Protest - ciag dalszy ignorowania

Radek - 06-04-2008, 23:14

$$ dostal to na prosbe zdecydowanej wiekszosci aktywnych uzytkownikow FN. Ale dla tych, ktorzy chca go czytac - jest opcja "odignorowania".
BitPump - 06-04-2008, 23:25

Radek napisał/a:
$$ dostal to na prosbe zdecydowanej wiekszosci aktywnych uzytkownikow FN.

Cholera, przespałem głosowanie.

Przy okazji mam prośbę do Prezesów i Moderatorów, abyście mi nie włączali domyślnie ignorowania kogokolwiek. Jestem na tyle dużym chłopcem, że sam sobie potrafię dobrać kolegów do rozmów i osoby, z którymi bawić się nie chcę. Jak sobie zdecydowana większość aktywnych użytkowników chce kogoś ignorować, to niech sobie ignoruje, ale mnie w to nie mieszajcie.

~BitPump

Mania - 06-04-2008, 23:45

Jest pewna grupa uzytkownikow, ktora dyskutuje sprawy forum i podejmuje decyzje dotyczace calego FN.
I to jest dosc duza grupa.
Mania

Łukasz M. - 06-04-2008, 23:47

Mania napisał/a:
Jest pewna grupa uzytkownikow, ktora dyskutuje sprawy forum i podejmuje decyzje dotyczace calego FN.

Gdzie ma miejsce owa dyskusja?

BitPump - 06-04-2008, 23:50

Mania napisał/a:

Nie wątpię, że istnieje Wieloosobowy Sąd Kapturowy.
Niepokoi mnie tylko, że sąd jest na osobą XX, a wyrok wykonany jest w moich ustawieniach kogo mam ignorować, a kogo nie.

Czym _JA_ zawiniłem, że ktoś mi grzebie w profilu?

Boję się, że jutro ktoś inny narozrabia, a Sąd Kapturowy zmieni _MI_ avatara.

~BitPump

Mania - 06-04-2008, 23:50

Na Forum Wewnetrznym. Kliknij sobie w grupy i zobaczysz, ze jest takich miejsc kilka.

Mania

jaros4 - 07-04-2008, 00:02

forum wewnetrzne to idealne miejsce dla paru osob,i niech sobie juz tam zostana. :ok2:
tomek Sienicki - 07-04-2008, 07:21

To już trochę przegięcie pały. Normalny wstyd, bo zagranie jak za głębokiej komuny. Komitet polityczny FN zadecydował, że jeden z obywateli to desydent, którego należy odizolować od reszty niedouczonych i głupkowatych członków społeczności. Normalne jaja. Najlepsze, że jak każdy system totalitarny jest on mało sprawny i nieszczelny. Ja $$ nie miałem w ignorowanych :bee;

Ps. A jeszcze do tego, gdy zawiązuje się w tym temacie wątek, to zaraz znika. Ten też zniknie żeby nas :sex:

--
tS

TURBISS - 07-04-2008, 07:51

Mania napisał/a:
Mania

czy nasza ukochana moderatorka może napisać bardziej konkretnie kto jest odpowiedzialny za taka decyzję --- jak mieliście odwagę podjąć taka decyzję to dlaczego nie macie odwagi aby się do tego przyznać ?????
Interesujące jest też pytanie : Na podstawie jakiego punktu regulaminu ????

Osobiście uważam że każdy kto nie łamie regulaminu ma prawo pisać i dyskutować i osobiście nie życzę sobie żeby anonimowy ktoś podejmował decyzje za mnie
Czy ignorować kogokolwiek np
scanera (jak był) czy $$

gladius - 07-04-2008, 09:14

TURBISS napisał/a:

scanera (jak był) czy $$

To już nie ma scanera?

Wiesiek - 07-04-2008, 10:52

TURBISS napisał/a:
Interesujące jest też pytanie : Na podstawie jakiego punktu regulaminu ????

To dla "dobra ogółu" i krok został podjęty w ogólnie pojętym interesie społecznym przez Kierownictwo na podstawie wewnętrznej instrukcji.
A na serio - dodanie kogoś do "ignorowanych" jest prostsze niż likwidacja ignorowania. Więc jeżeli ktoś nie chce czytać innego forumowicza, to z łatwością może sam spełnić swoje marzenie i umieścić go na liście. Można nienawidzić/nie lubić/tolerować/lubić/uwielbiać (co kto woli) $$ i jego posty, ale takie obejście regulaminu jest :zdz: .

$$ - 07-04-2008, 11:43

Mam osobistą prośbę o nie roztrząsanie globalnego ignorowania, źródło ostatnich zadym przestało być moderatorem to kończy sprawę.

pozdrawiam rc

piotrkw - 07-04-2008, 12:14

Szanowni Moderatorzy, jeżeli chcecie decydować za resztę i w jej imieniu to dobre obyczaje nakazują przynajmniej poinformowanie o tym np. na priw. ( nie każdy wyłapie wszystkie informacje na forum) Ale jak widać dobrego wychowania zabrakło, to się zdarza . Natomiast wkurzają mnie tego typu działania !!!!!! I wynika z tego że wcale nie trzeba do tego socjalizmu, komunizmu, dyktatury tylko odpowiednich ludzi. A ci znajdą się zawsze i wszędzie.
Pozdrawiam Piotr

P.s $$ -nie mogłem się powstrzymać .

Mania - 07-04-2008, 12:48

Gwoli przypomnienia - $$ juz raz byz zbanowany za swoje zachowanie na FN. Obiecal poprawe, dostal mozliwosc powrotu. Niestety - poprawy nie bylo - nadal obrazal wielu uzytkownikow FN, wiec zostal zbanowany po raz drugi (mial 3 ostrzezenia, czyli zakaz pisania na jakis czas). W tym samym czasie pozakladal kilka nowych kont. Wiec zapadla decyzja o jego ignorowaniu.

I tyle. $$ to nie jest niewinne dziewcze. To czlowiek, ktory obrazal praktycznie rzecz biorac wszystkich, kto mu wpadl pod reke.

Mania

Judas - 07-04-2008, 13:25

Chcialbym bardzo wyraznie zaprotestowac przeciwko takiemu dzialani.

Zajrzalem do tego tematu przypadkiem i to co w nim wyczytalem i nastepnie sprawdzilem ($$ byl faktycznie ignorowany) budzi moj sprzeciw. Mnie teksty $$ bawia jak plotki z pudelka i chce je czytac i nikt nie ma prawa decydowac za mnie.

Macie prawo go usunac za naruszenie regulaminu, nie rejestrowac kolejnych wcielen (chociaz to walka z wiatrakami) ale na takie metody sie nie godze!!!

Judas - 07-04-2008, 13:37
Temat postu: PROTEST
Zupełnie przypadkiem zajrzałem do tematu

http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=15771

i to co wyczytalem budzi moj wielki niesmak i sprzeciw.

Zdecydowanie nie zgadzam się zeby ktokolwiek w moim imieniu dodawał kogokolwiek do listy osob ignorowanych.

Wiem ze forum jest prywatne i własciciele moga podejmowac roznorodne dzialania w stosunku do osob naruszajacych regulamin, ale na taka forme nie wyrazam zgody.

Proszę bardzo o oficjalna informacje o zrezygnowaniu z takich praktyk. W przypadku braku takiego oswiadczenia z wielka przykroscia informuje ze bede zmuszony zrezygnowac z dzialalnosci w tym forum, poniewaz uwazam, ze sa w zyciu wartości których warto bronic.

Jednoczesnie mam nadzieje, ze sytuacja ta stanowi zwykły "wypadek przy pracy" i doczekamy sie wszyscy rychłegosprostowania i przeprosin.

Z wyrazami szacunku

piotrkw - 07-04-2008, 13:40

Mania napisał/a:
I tyle. $$ to nie jest niewinne dziewcze.

Mania mój post nie odnosi się personalnie do sprawy $$. Chodzi ogólnie o obyczaje, dziś $$ za coś tam ,jutro ktoś inny, a po jutrze, może ja bo się komuś nie podobam. I na dodatek nic o tym nie będę wiedział, bo o to częściowo mam pretensję, o nieinformowanie. I jeżeli komuś blokujecie konto to Wasze Moderatorów prawo, natomiast ignorowanie to mój i innych uczestników forum przywilej i " wara wam od tego"

No .. to pozdrawiam Piotr

Łukasz M. - 07-04-2008, 13:41

Judas napisał/a:
Jednoczesnie mam nadzieje, ze sytuacja ta stanowi zwykły "wypadek przy pracy"

Moim skromnym zdaniem, nie jest to wypadek przy pracy, ale świadome działanie, które miało miejsce za naszymi plecami na "Forum Wewnętrznym".

$$ - 07-04-2008, 13:54

Judas napisał/a:
bede zmuszony zrezygnowac z dzialalnosci w tym forum, poniewaz uwazam, ze sa w zyciu wartości których warto bronic.
Wybaczyłem, Ciebie też proszę żebyś wybaczył.

pozdrawiam rc

Judas - 07-04-2008, 14:02

$$ napisał/a:
Judas napisał/a:
bede zmuszony zrezygnowac z dzialalnosci w tym forum, poniewaz uwazam, ze sa w zyciu wartości których warto bronic.
Wybaczyłem, Ciebie też proszę żebyś wybaczył.

pozdrawiam rc

Smoku tu nie chodzi o Ciebie ale o zasady.

Albo te zasady beda respektowane i oczekuje takiej wyraznej deklaracji albo nie bede uczestniczyl.

Konrad Dubiel - 07-04-2008, 14:05
Temat postu: Re: PROTEST
Judas napisał/a:
Wiem ze forum jest prywatne i własciciele moga podejmowac roznorodne dzialania w stosunku do osob naruszajacych regulamin, ale na taka forme nie wyrazam zgody.

Lepiej nie podskakuj, bo też zostaniesz ignorowany...

Odnoszę wrażenie, że niektórzy moderatorzy tego forum zostali przeszkoleni przez
Komunistyczną Partię Chin, która ostatnio odcięła swoim obywatelom dostęp do youtube.
Argumentacja podobna. Wszystko dla naszego dobra!
Wiwat cenzura! Tfu! Moderacja chciałem napisać...

$$ - 07-04-2008, 14:39

Judas napisał/a:
ale o zasady.
Dlatego wybaczyłem, bo łamano zasady wobec mnie, ostatnie 30 dniowe wakacje, to właśnie łamanie zasad cenzurowanie selektywne pozostawianie wygodnej wersji tylko dla jednej ze stron. A zagalopowanie się kilku osób to ich chwila słabości, mam nadzieję że ostatnia.

pozdrawiam rc

Mania - 07-04-2008, 14:46

gladius napisał/a:
To już nie ma scanera

Nie ma. Podziekuj za to $$. Podobnie jak jeszcze pare innych osob, ktore przez tego czlowieka odeszlo albo po prostu przestalo w ogole pisac.

Mania

jcsjacekj - 07-04-2008, 14:56

Dodanie automatycznie wszystkim uzytkownikom forum kogos "niechcianego" do listy ignorowancyh to precedens o ktorym nie slyszalem na zadnym innym forum.

Co innego ban za naruszenie regulaminu - tu zasady sa bardziej jasne. A tak ktos kto podjal decyzje "zmanipulowal" posty wszystkim uzytkownikom. To sa metody SBeckie.

Poprostu swinstwo.

waterman - 07-04-2008, 15:06

Napisałem wczoraj posta na temat ignorowania $$ i post zniknął, coraz mniej mi się to podoba.
$$ - 07-04-2008, 15:17

Mania napisał/a:
Podziekuj za to $$.
Jak szanowny "Adam Frajtak" stosował groźby karalne wobec mnie to było OK ? Jak oszczerstwa To OK? Jak zaczął targać moderatorów to poprosił o zamknięcie konta, inaczej by wyleciał.
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=14566
Polecam przedostatni wpis podsumowujący.

pozdrawiam rc

Radek - 07-04-2008, 15:40

Dwa watki w gruncie rzeczy na ten sam temat nie maja sensu, ale skoro tak chcecie - zostaly rozdzielone. Z tego zostaly usuniete posty dotyczace polaczenia - bo juz nieaktualne.
BitPump - 07-04-2008, 15:41

Mania napisał/a:
gladius napisał/a:
To już nie ma scanera

Nie ma. Podziekuj za to $$.

I mi podziękujcie, bo się modliłem co niedziela o to i zostałem wysłuchany.

~BitPump

Mania - 07-04-2008, 15:42

$$ - radze ci zastanow sie nad tym co piszesz. W ogole sie zastanow.
Judas - 07-04-2008, 15:42

dziekuje
Radek - 07-04-2008, 15:45

Judas napisał/a:
dziekuje

Jesli to bylo do mnie - prosze bardzo
:)
Ale nadal nie widze sensu dwoch watkow, na ktorych dyskutuje sie rownoczesnie na ten sam temat.

Pozdrawiam

Andrzej Minorczyk - 07-04-2008, 15:49

$$, ale o co Ty walczysz?? Zostales wychowany w minionej epoce , moze wtedy miales na cos monopol, nie musiales liczyc sie z innymi... Teraz jest inaczej niech to do Ciebie dotrze! Wiekszosc Twoich postow to kopiowanie jakichs ksiazek albo wysnuwanie dziwnych teorii(nie wspomne o pisaniu do mnie na priw). Wrociles i zaczyna sie znowu wyciaganie brudow...
tomek Sienicki - 07-04-2008, 15:57

Andrzej Minorczyk napisał/a:
Wrociles i zaczyna sie znowu wyciaganie brudow...

Andrzej, spróbuj być obiektywny w tej sprawie. Czy ten wątek rozpoczął $$? czy wątek powstał z powodu działania $$? Czy ten wątek właściwie dotyczy $$, czy raczej to sprawa bardziej ogólna?

--
tS

Beeker - 07-04-2008, 15:58

Radek napisał/a:
Dwa watki w gruncie rzeczy na ten sam temat nie maja sensu,

To prawda, więc (IMHO) czyń Pan swą powinność i rżnij z tego wątku dotyczącego technicznej obsługi forum posty nie na temat - pewnie ciężar dyskusji przeniesie się tak gdzie jej miejsce czyli do Hyde Parku.

Arecki - 07-04-2008, 16:03

BitPump napisał/a:
I mi podziękujcie, bo się modliłem co niedziela o to i zostałem wysłuchany.

Dziekuje

Andrzej Minorczyk - 07-04-2008, 16:08

tomek Sienicki, Wyslac ci korespondencje PRIV od $$ do mnie??
tomek Sienicki napisał/a:
Andrzej, spróbuj być obiektywny w tej sprawie. Czy ten wątek rozpoczął $$? czy wątek powstał z powodu działania $$? Czy ten wątek właściwie dotyczy $$, czy raczej to sprawa bardziej ogólna?

Ja nie bede w stosunku do $$ obiektywny bo wg mnie to co on wypisuje i jak sie zachowuje to ...

A swoja droga o co wy sie rzucacie? Ze ktoz zbanowal faceta majacego problemy z przystosowaniem sie??

Znowu widac ze lepiej pogadac o jakichs duperelach i a fee niz opisac swoje np. ostatnio wykonane nurkowanie. Gdyby nie dzial dla nowicjuszy i aferki to na FN nic by sie nie dzialo.

Judas - 07-04-2008, 16:11

Radek napisał/a:
Judas napisał/a:
dziekuje

Jesli to bylo do mnie - prosze bardzo
:)
Ale nadal nie widze sensu dwoch watkow, na ktorych dyskutuje sie rownoczesnie na ten sam temat.

Pozdrawiam

Tak do Ciebie...

Ja widze sens istnienia 2 watkow.

Ten watek dotyczy technicznej obsługi forum a "moj" Protest bardzo powaznego dla mnie problemu i zalezy mi na jego uwypukleniu i otrzymaniu odpowiedzi od wlascicieli forum od ktorej uzalezniam moje dalsze uczestnictwo w FN.

Proponuje wywal stad do Hyde Parku (ewentualnie rozsadnie podepnij pod Protest) watki niedotyczace obsługi forum.

Pozdrawiam

tomek Sienicki - 07-04-2008, 16:12

A swoja droga o co wy sie rzucacie? Ze ktoz zbanowal faceta majacego problemy z przystosowaniem sie??

A widzisz w tym wątku jakikolwiek wpis, w którym ktoś rzuca się o zbanowanie $$? Przeczytaj wątek.

--
tS

$$ - 07-04-2008, 16:12

Twoich postow to kopiowanie jakichs ksiazek
Jeśli cytuje to z podaniem źródła.
Zostales wychowany w minionej epoce , moze wtedy miales na cos monopol, nie musiales liczyc sie z innymi...
Na szczęście nie należałem do zamordystów nigdy.
Wrociles i zaczyna sie znowu wyciaganie brudow...
Przepraszam to nie ja włączyłem ignorowanie wszystkim uczestnikom forum. A nasilenie edycji postów miało maksimum w czasie kiedy byłem poza forum.

Beeker napisał/a:
Przepyrałem całe forum i FAQ i "szukaj" i głupi jak byłem tak jestem.
Byłem w takiej samej sytuacji, znalazłem w preferencjach wyłączenie ignorowania, ale żeby się dowiedzieć pytałem "martin", to pozwoliło usunąć testowego ignora.

pozdrawiam rc

Judas - 07-04-2008, 16:17

Nikt nie ma nic do tego ze go zbanowano, ale do tego ze wpisano go kazdemu bez poinformowania o tym fakcie do listy ignorowanych. A to jest zasadnicza roznica.

Skoro mozna rozeslac massPW o spotkaniu forum mozna tez poinformowac o takim dzialaniu. Ja rozumiem sens takiego dzialania - unikniecia kolejnych rejestracji, facet mysli ze jest pisze ale nikt mu nie odpowiada, wiec z czasem moze da sobie spokoj. Ale nie zgadzam sie na taka forme wprowadzenia.

Mam nadzieje ze sie rozumiemy

[ Dodano: 07-04-2008, 16:18 ]
Ups... napisalem w miedzyczasie...

Radek - 07-04-2008, 16:18

wszystkie posty, ktore nie dotycza kwesti technicznych zostaly wydzielone i polaczone. Poniewaz system laczy posty chronologicznie, wiec oryginalny protest spadl z pierwszego postu na pozniejszy. jesli to nie przeszkadza - zostawie jak jest.
Judas - 07-04-2008, 16:19

Spoko, dorzuc jeszcze to co napisalem tam w miedzyczasie :)
Radek - 07-04-2008, 16:20

Juz dorzucone. Tamten watek zamykam - kwestie techniczne zostaly tam wyjasnione. prosze o prowadzenie ciagu dalszego dyskusji tutaj.
Andrzej Minorczyk - 07-04-2008, 16:21

tomek Sienicki napisał/a:
A widzisz w tym wątku jakikolwiek wpis, w którym ktoś rzuca się o zbanowanie $$?

Oswiec mnie . Możesz tez zacytowac wszystkie posty zawierajace$$.

[ Dodano: 07-04-2008, 16:23 ]
Judas napisał/a:
ale do tego ze wpisano go kazdemu bez poinformowania o tym fakcie do listy ignorowanych

Jak dla mnie na jedno wychodzi. Ban to ban a w jaki sposob zrobiony to bez roznicy.

$$ - 07-04-2008, 16:25

Judas napisał/a:
facet mysli ze jest pisze ale nikt mu nie odpowiada,
Facet wiedział, pojawiły się posty że zniknęły z dyskusji wpisy. To było jeszcze w czasie zawieszenia.

pozdrawiam rc

Mania - 07-04-2008, 16:30

$$ poziom twojej megalomanii mnie przerasta
Judas - 07-04-2008, 16:31

Jak dla mnie na jedno wychodzi. Ban to ban a w jaki sposob zrobiony to bez roznicy.

Tu sie roznimy. Nie uwazam ze cel uswieca srodki.

Przemo_C - 07-04-2008, 16:48

$$ napisał/a:
..........ostatnie 30 dniowe wakacje, to właśnie łamanie zasad cenzurowanie selektywne pozostawianie wygodnej wersji tylko dla jednej ze stron.............

Kiedyś napisałem do Ciebie:

Przemo_C napisał/a:
Był taki okres, po tym jak byłeś zablokowany, gdy dozowałeś swoją obecność na forum, udzielałeś się w tematach w których miałeś faktycznie coś do powiedzenia i ogólnie byłeś miłym $$mokiem. Od pewnego czasu znowu jedziesz na maksa, jesteś wszędzie, od pływalności, przez gazy do gps-u, mimo, że jestem cierpliwy i tolerancyjny mam powoli dosyć.

Spróbuj wziąć to pod uwagę, za PW z góry dziękuję, nie odpowiadam.

Życzliwy

Teraz jestem zawiedziony, nie wiedziałem że miałaś bana, myślałem, że sam odpuściłeś.

Ponieważ obiektywnie uważam, że zdarzają Ci się posty merytorycznie interesujące, proponuję byś w ramach ćwiczeń z samokontroli wprowadził sobie miesięczny limit wysyłanych wiadomości, wszyscy na tym skorzystają, a Ty $$moku najwięcej. Ponieważ obserwuję forum o ccr, wiem że to potrafisz.

A ten tajny ignor to dziecinada, nie trzeba być wróżką by spodziewać się że wywoła burzę. Będzie o czym rozmawiać na forum-nura$$. :bee;

Mania - 07-04-2008, 17:06

Przemo_C napisał/a:
proponuję byś w ramach ćwiczeń z samokontroli wprowadził sobie miesięczny limit wysyłanych wiadomości

zaklad o dobra flaszke wina, ze nie bedzie w stanie?

Mania
PS. Aaa - $$ - przestan do mnie wysylac PW, bo ja je kasuje od razu, bez czytania.

DżejDżej - 07-04-2008, 17:07

Może jestem nowy na tym Forum-Nuras, ale w internecie buszuje od lat. Jednak to z czym spotkałem się tutaj to porażka.

Na prawdę odechciewa mi się uczestniczenia w dyskusjach. Jak zauważyłem niektórzy moderatorzy zapomnieli, że pełniona przez nich funkcja jest służebna względem innych użytkowników. A może wręcz przeciwnie działają zbyt opiekuńczo?

Ingerencja w profil użytkownika bez jego wiedzy to przesada. Widać, że podejście "jeżeli XXX nie chce się bawić z nami to nie będzie bawił się z nikim" przyćmiewa zdrowy rozsądek. Jeżeli ktoś świadomie łamie regulamin, to powinien zostać ostrzeżony, ew. zbanowany i tyle.

Wpadł ktoś na to jak bezsensownie wyglądają teraz niektóre tematy z powycinanymi treściami?

Muszę przyznać jedną rzecz - panuje tutaj niezły burdel. W wielu tematach panuje free flow of everything, spam i jedno wyrazowy offtop, a w innych usuwane są dziesiątki postów związanych z tematem, ale odbiegających ideologicznie od osób trzymających władzę.

Sorry, jeżeli moja szczerość kogoś razi.

DarekS - 07-04-2008, 17:22

Poniewaz czuje sie wywlolany do tablicy odpowiadam:
1. smoka za pomoca skryptu ustawilem u kazdego jako ignorowany i nie widzialem potrzeby informowania o tym poniewaz mijalo by sie to z celem
2. obecna sytuacja mnie zmusza do calkowitego zabanowania $$ przy pierwszej wpadce i to nie dlatego ze ja tak chce tylko dlatego ze coniektorzy tego potrzebuja poniewaz inne formy uspokajania $$ nie sa akceptowane przez czesc userow
3. nie grzebalem nikomu w profilach

jezeli jeszcze ktos ma jakies pytania prosze pisac

mam jeszcze przygotowany inny plan wycyszenia sytuacji na FN ale narazie nie pora o tym pisac i wogole nie wiem czy bede o tym informowal.

Mania - 07-04-2008, 17:32

Howgh!!!!!

DżejDżej napisał/a:
Ingerencja w profil użytkownika bez jego wiedzy to przesada

DzejDzej - ale zanim dasz wiare to moze warto sprawdzic wiarygodnosc tego, kto mowi
:))))

Mania

Robert Klein - 07-04-2008, 17:38

Zajrzałem z ciekawości

Smok ma na tym forum 28 postów

Mania - 35 - prawie 10% całości. No to kto tu jest gwiazdą?

Więcej pytań chyba nie trzeba .

Robert Klein

DżejDżej - 07-04-2008, 17:38

Mania napisał/a:
Howgh!!!!!

DżejDżej napisał/a:
Ingerencja w profil użytkownika bez jego wiedzy to przesada

DzejDzej - ale zanim dasz wiare to moze warto sprawdzic wiarygodnosc tego, kto mowi

Mania

Profilu w odniesieniu również jako zbioru prywatnych ustawień ;) Nie insynuuje przecież, że ktoś mi dane kontaktowe zmienia.

Radek - 07-04-2008, 17:53

Mam nadzieje, ze wyjasnienie DarkaS zamyka temat.
wojtek_potoczak - 07-04-2008, 18:51

DżejDżej napisał/a:
Ingerencja w profil użytkownika bez jego wiedzy to przesada.

Na FN grzebanie w profilach to juz tradycja

piotrkw - 07-04-2008, 19:11

Cytat:

Ktoś coś kiedyś powiedział o nadziei....
Wyjaśnienie ????

DarekS napisał/a:
1. smoka za pomoca skryptu ustawilem u kazdego jako ignorowany i nie widzialem potrzeby informowania o tym poniewaz mijalo by sie to z celem

Jeżeli ktoś naciska za mnie klawisz przeznaczony do MOJEJ dyspozycji a później pisze że... (przepraszam nie używałem do tej pory nigdzie w postach łaciny) żebym się odp....lił , to co można o tym myśleć ???

Pozdrawiam Piotr

Niedługo może będą pisane posty w naszym imieniu, klawisz "Wyślij" też pewnie ktoś może nacisnąc bez naszej zgody i wiedzy.

Damass - 07-04-2008, 19:14

Mania napisał/a:
gladius napisał/a:
To już nie ma scanera

Nie ma. Podziekuj za to $$.

Mania, to dziwne, co piszesz, bo ja widzę, że jest TU
To, że się nie loguje to inna sprawa, ale konto istnieje, pomimo że była prośba o usunięcie konta

Gryzli - 07-04-2008, 19:16

Radek napisał/a:

Pozwól, że się nie zgodzę. Moim zdaniem wręcz odwrotnie. W moim przypadku potwierdzają się moje najgorsze obawy co do jakości tego forum, obiektywizmu i roli moderatorów.

[ Dodano: 07-04-2008, 19:23 ]
DarekS napisał/a:
2. obecna sytuacja mnie zmusza do calkowitego zabanowania $$ przy pierwszej wpadce i to nie dlatego ze ja tak chce tylko dlatego ze coniektorzy tego potrzebuja poniewaz inne formy uspokajania $$ nie sa akceptowane przez czesc userow

Tak mi się wydaje, że to cokolwiek niezdrowe podejście. Ja Twoje rozumowanie widzę tak: nie udało się $$mokowi uciąc języka to teraz go zastrzelę. Poczekam tylko na pretekst.
Zaiste, bardzo zdrowe.
DarekS napisał/a:
3. nie grzebalem nikomu w profilach

Skoro tak mówisz, to musi byc prawda. Zatem powstaje pytanie. Kto automatycznie dodał ignorowanie $$moka wszystkim userom forum i czy takie (no tego ukryc się nie da) ingerowanie w ustawienia kont można nazwac grzebaniem w profilach, czy też nie.

Konrad Dubiel - 07-04-2008, 19:43

DarekS napisał/a:

Radek napisał/a:

Wy na poważnie czy żarty sobie robicie?
Admin sobie radośnie modyfikuje prywatne listy ignorowanych użytkowników, a
samozwańczy nie-wiadomo-skąd-wzięty moderator Radek mu w tym wtóruje?
Opamiętajcie się trochę. Chyba, że chcecie aby FN przeszło do historii. Niechlubnej...

Szatan - 07-04-2008, 19:48

Mania napisał/a:
gladius napisał/a:
To już nie ma scanera

Nie ma. Podziekuj za to $$. Podobnie jak jeszcze pare innych osob, ktore przez tego czlowieka odeszlo albo po prostu przestalo w ogole pisac.

Mania

Smoku dziękuję. :marl:

$$ - 07-04-2008, 19:59

wojtek_potoczak napisał/a:
DżejDżej napisał/a:

Pamiętam chodziło o 21%.
Przemo_C napisał/a:
wiem że to potrafisz.
Nie jest to trudne, tam się niewiele dzieje, a na tamtym forum miałem edycję postu do Czecha, zgadniesz w czyim wykonaniu ?

pozdrawiam rc

wiesiek01 - 07-04-2008, 20:07

DarekS napisał/a:
tylko dlatego ze coniektorzy tego potrzebuja

DarekS napisał/a:
nie sa akceptowane przez czesc userow

Nie brałeś pod uwagę, że może to ta "część" stanowi problem ?
Popatrz kto od razu i bez powodu "rzucił" się na $$, chociażby w tym wątku...

Cylek - 07-04-2008, 20:21

wiesiek01 napisał/a:
Czyżby pani Mania ?

[ Dodano: 07-04-2008, 20:22 ]
Mania napisał/a:
$$ - radze ci zastanow sie nad tym co piszesz. W ogole sie zastanow.

Mania napisał/a:
$$ poziom twojej megalomanii mnie przerasta

Andrzej Minorczyk - 07-04-2008, 20:30

Cylek napisał/a:
wiesiek01 napisał/a:
Czyżby pani Mania ?
Nie tylko.

Ok wiec jak Forumowicze widza zakonczenie sprawy no chyba do konca zycia nie bedziecie sie uzalac nad tym ze ktos w waszym imieniu kogos Zignorowal.

Takie bicie piany nie przynieszie ulgi dla urazonych osob.

Cylek - 07-04-2008, 20:41

Ok wiec jak Forumowicze widza zakonczenie sprawy no chyba do konca zycia nie bedziecie sie uzalac nad tym ze ktos w waszym imieniu kogos Zignorowal.

Takie bicie piany nie przynieszie ulgi dla urazonych osob.

Zatem ustalmy kto jest winny, powiedzmy co o nim sądzimy i skończmy..

piotrkw - 07-04-2008, 20:44

Jeżeli Admin widzi, że sprawy nie ma i wszystko jest OK .( z jego strony wszystko było w porządku) to muszę przyznać, że w tej sytuacji nie wiem jakie może być zakończenie.

Pozdrawiam Piotr

Andrzej Minorczyk - 07-04-2008, 20:44

Cylek, no to dawaj...
Cyba tylko wiek jaki posiadasz powstrzymuje mnie przed ocena tego co napisales.

[ Dodano: 07-04-2008, 20:46 ]
piotrkw napisał/a:
Jeżeli Admin widzi, że sprawy nie ma i wszystko jest OK. muszę przyznać, że w tej sytuacji nie wiem jakie może być zakończenie.

dlatego zapytuje co ma zrobic admin. kazdy tylko bije piane a nikt nie mowi o rozwiazaniach. Ma cie przeprosic, uklonic sie, zrobic przelew, co bedzie zadoscuczynieniem???

sister - 07-04-2008, 20:49

spokojnie, koledzy.
forumowicze oczekują tylko odpowiedzi na elementarne pytanie "dlaczego"?
jak widać, była ona niesatysfakcjonująca.

Cylek - 07-04-2008, 20:50

Cylek, no to dawaj...

Za krótko jestem an tym forum aby wypowiedzieć się w 100% uczciwie ale,
$$mok w moich oczach to dość "egzotyczna" postać i czasami trzeba to zrozumieć. Jednak z drugiej strony rzeczywiście łamał regulamin (rażąco) ale czy on jeden ? Do takich sytuacji służą ostrzeżenia bany itd. Czy może ktoś jeszcze został ukarany w taki osobliwy sposób ?

piotrkw - 07-04-2008, 20:50

Ma cie przeprosic, uklonic sie, zrobic przelew, co bedzie zadoscuczynieniem???

Wystarczy , że zrozumie co zrobił , jeżeli tego nie rozumie to nie widzę płaszczyzny porozumienia.

Pozdrawiam Piotr

Andrzej Minorczyk - 07-04-2008, 21:03

piotrkw napisał/a:
Wystarczy , że zrozumie co zrobił

Mysle ze wie co zrobil. Aby byla plaszczyzna w dyskusji musza byc jasne postulaty z obu stron. Skoro Admin uwaza ze nic sie nie stalo a Ty uwazasz je cos jest nie tak o kompromis trudno. Dlatego warto sie jasno wypowiadac. Napisz : Hej Admin przegiąłeś bo... jak to naprawisz ? albo cos w tym stylu.

Wydaje mi sie ze ten watek przybral taki ksztalt poniewaz dawno nie bylo zadymy.

Cylek napisał/a:
//Proszę szanownych Modków o usuniecie tego posta... chciałem to dodać do poprzedniego, ale ktos mnie wyprzedził w pisaniu

sam sobie zedytuj ten post.

Cylek - 07-04-2008, 21:12

Napisz : Hej Admin przegiąłeś bo... jak to naprawisz ? albo cos w tym stylu.

Hej Admin przegiąłeś bo wlazłeś na naszą prywatną stronę "ignorowanych" (nie szkodzi że skryptem) i za naszymi plecami (nie informując nas nawet o tym) wpisałeś na nią $$moka... Możesz to naprawić przepraszając nas(tych co się czują pokrzywdzeni) i $$moka publicznie.
To jest tylko moje zdanie ale...
Cyba tylko wiek jaki posiadasz powstrzymuje mnie przed ocena tego co napisales.
Zrozumiem jak mnie wyśmiejecie..

[ Dodano: 07-04-2008, 21:14 ]
sam sobie zedytuj ten post.

Chciałem post usunąć..

KasiaK - 07-04-2008, 21:41

Cylek napisał/a:

Hej Admin przegiąłeś bo wlazłeś na naszą prywatną stronę "ignorowanych" (nie szkodzi że skryptem) i za naszymi plecami (nie informując nas nawet o tym) wpisałeś na nią $$moka... Możesz to naprawić przepraszając nas(tych co się czują pokrzywdzeni) i $$moka publicznie.

hej Cylek, przegiałeś, bo to jest prywatne forum i admin może zrobić co życzy.
Możesz to naprawić czytając regulamin tegoż forum, a potem powiedzieć o tym publicznie - jak zrozumiesz.

Mania - 07-04-2008, 21:48

Tak w sumie to jedna z uzytkowniczek podrzuciala mi pytanie.

A ilu z Was tutaj i generalnie ciagle narzekajacych ponosi koszty tego Forum?

Ktos Was za friko wozi autobusem, a Wy jeszcze narzekacie, ze jedzie taka a nie inna trasa? Ze siedzenia twarde i nie skorzane? Zawsze mozna wysiasc albo kupic sobie wlansy autobus.

bo jesli mnie pamiec nie myli - a byla juz na ten temat dyskusja - calosc kosztow ponosi Admin z wlasnej kieszeni.
A co wydaje Wam sie, ze to wszystko za friko sie dzieje? Ze serwery, prad i w ogole calosc FN to za friko?

To moze sie zastanowcie nad tym zanim zaczniecie pisac czy Admin cos przegial czy nie.

A jak kilka lat temu FN mialo klopoty finansowe to zaledwie garstka ludzi sie zrzucila.

Mania

piotrkw - 07-04-2008, 21:48

KasiaK napisał/a:
bo to jest prywatne forum i admin może zrobić co życzy.

Dzięki Kasiu ....teraz to do mnie dotarło !!! No to niech Admin robi tak dalej.

Pozdrawiam Piotr

TomS - 07-04-2008, 21:50

A ja tam sobie dla odmiany wyrażę ogromne zadowolenie i poparcie dla Darka.

Od pewnego czasu (brak wpisów a co najważniejsze reakcji na wpisy $$mocze) FN zaczęło normalnieć.
To co "dzięki " wpisom tego indywiduum się wyprawiało podważało moją wiarę w ludzi.
Koleś nie miał rozumu i godności aby sobie popisać gdziekolwiek indziej. Zaczepiał, prowokował, przechwalał się bezproduktywnie i generalnie (z mojego punktu widzenia) był forumowym chwastem z silną zdolnością do odradzania się.

A pożywką jego ego były reakcje innych forumowiczów. Decyzja o zagłodzeniu chwasta była prosta i słuszna. Fakt, że niestety krótkotrwała ale osobiście mam nadzieję na to ostrzejsze pociągnięcie Admina jakie zapowiada.

PS
Nie należę do forum wewnętrznego, nie znam właścicieli FN, nie mam innego celu pisząc powyższe jak wyrażenie mojego poparcia i zadowolenia, że właściciele starają się przywrócić normalny tok prowadzenia dyskusji na forum.

wiesiek01 - 07-04-2008, 22:04

Mania napisał/a:
Mania napisał/a:
A co wydaje Wam sie, ze to wszystko za friko sie dzieje?
Mania napisał/a:
To moze sie zastanowcie nad tym zanim zaczniecie pisac czy Admin cos przegial czy nie.

Nie przeginaj. To nie przedszkole a my nie dzieciaki, na które "Pani" może pokrzyczeć.

KasiaK - 07-04-2008, 22:06

piotrkw napisał/a:
KasiaK napisał/a:

No to niech Admin robi tak dalej.

oczywiście.
Tobie nikt w domu kwiatków czy też mebli, nie przestawia.
howgh.

Radek - 07-04-2008, 22:07

:D :D :D
Mania - 07-04-2008, 22:10

Cytat:
na które "Pani" może pokrzyczeć

Ja nie krzycze. Zadalam konkretne pytanie. Ilu z Was wyklada twarda gotowke na Forum Nuras? By moc krytykowac dzialania tego, ktory za to placi?

Mania

kolax2 - 07-04-2008, 22:30

TomS - pelna zgoda.
Ze tez ludziom sie tak chce pitolic o niczym :)))

BitPump - 07-04-2008, 22:33

Mania napisał/a:
Ja nie krzycze. Zadalam konkretne pytanie. Ilu z Was wyklada twarda gotowke na Forum Nuras? By moc krytykowac dzialania tego, ktory za to placi?

Ależ Maniu, wcale nie trzeba wykładać gotówki, aby móc krytykować. Tak samo mogę krytykować postępowanie prezydenta USA albo Dalajlamy mimo, że nie utrzymują się z moich datków. Mogę?

Dla mnie sytuacja nie jest jak z autobusem. To raczej ktoś organizuje darmową imprezę i część gości w kuchni stwierdza, że ktoś ciągle zasrywa kibel. Niektórzy tego nie widzą, albo im nie przeszkadza. Więc właściciel mieszkania nie wyrzuca srającego, tylko zatyka _wszystkim_ gościom nosy. Goście, którzy zostali zaproszeni, mogą czuć się urażeni, że ktoś decyduje o ich nosie, a nie o dupie srającego.

Niezależnie, czy rzeczywiście było nasrane czy nie.

Nikt nie odmawia właścicielowi domu dbałości o kibel, ale nie każdy chce, aby właściciel dysponował także nosami gości.

~BitPump

P.S. Zaraz się dowiem, czy "srać", "kibel" i "dupie" przechodzi przez filtr wulgaryzmów.

maran - 07-04-2008, 22:36

Witam
Nie podoba mi się ta ingerencja, z prostego powodu ludzie cytują smoka a ja nie widzę całego
postu tylko wyrwane z kontekstu zdanie. Odpowiadają na jego post a ja nie wiem co tam było.
Albo ban albo niech pisze dalej.
Ja jestem za banem bo to troll internetowy, i w d.... mam że jeden na XXX postów napisze coś sensownego. I nie chcę widzieć więcej rady dla początkującego że on ma suchara za zeta.

Pozdrawiam

Mania - 07-04-2008, 22:37

Ale czy na tej darmowej imprezie mowisz gospodarzowi jak ma sobie meble w domu poustawiac. No i ze w ogole to kolo jest beznadziejny, SBek i tak dalej? Po czym nadal chlejesz jego wodeczke?
:)))

millka - 07-04-2008, 22:38

[quote="Mania"]
Cytat:
na które "Pani" może pokrzyczeć

Jesli zamiast krytyki, ktos tu oczekuje tylko pochwal i wdziecznosci, to niech wylozy te twarda gotowke na jakis dom dziecka... beda mu wdzieczni... i to jak!!

Tak sie jednak sklada, ze ktos postanowil stworzyc forum... no i chwala mu za to, ale... jesli nie chce, by to forum przypomninalo radio Maryja, to chyba powinien wziac pod uwage i te krytyczne uwagi... tym bardziej, ze jak na razie, jest ich wiekszosc!! a to daje do myslenia... a przynajmniej powinno...

Niestety to forum zaczyna przypominac Radio Maryja... modlic sie do niego - jak najbardziej... ale krytykowac - bron Panie Boze... przeca to grzech smiertelny :(

orzech - 07-04-2008, 23:05

Mania napisał/a:

(...)

(...)

bo jesli mnie pamiec nie myli - a byla juz na ten temat dyskusja - calosc kosztow ponosi Admin z wlasnej kieszeni.
A co wydaje Wam sie, ze to wszystko za friko sie dzieje? Ze serwery, prad i w ogole calosc FN to za friko?

Mania

nie znam się na reklamie internetowej, bo to nie moja działka, ale z moich ogólnych informacji wynika mi, że tej wielkości forum, z taką liczbą piszących/odwiedzających użytkowników daje wysoki pagerank i możliwość ciągnięcia sporych korzyści finansowych z usług promocyjnych, pozycjonowania stron etc. Korzyści (na oko biorąc) o rząd wielkości (lub może nawet dwa) przekraczające rzeczywiste koszty utrzymania.
Tak więc - wszyscy płacimy: naszym czasem, ruchem, odsłonami, prądem i czym tam jeszcze. Nie uważam przy tym, że "przepłacam", że jestem wykorzystywany. Zgodziłem się na to, gdyż uważam układ za symbiotyczny.

Aby pozostawić sprawę bez niedomówień - ja nie zazdroszczę właścicielowi tego co powyżej. Wręcz go podziwiam za marketingową sprawność, doskonały pomysł i jego realizację.
Z czysto zawodowego punktu widzenia to co właściciel robi i metody jakimi to robi uważam za błędne. Stosowaniem pokrętnych chwytów wprowadza zamęt w swoim stadzie i rozprasza swoje owce.
Z moralnego punktu widzenia - well, marny ze mnie robak, więc nie śmiem szastać ocenami jak przedmówcy.

Mania napisał/a:

(...)
A jak kilka lat temu FN mialo klopoty finansowe to zaledwie garstka ludzi sie zrzucila.

Mania napisał/a:

(...)
Zadalam konkretne pytanie. Ilu z Was wyklada twarda gotowke na Forum Nuras? By moc krytykowac dzialania tego, ktory za to placi?

Nie sądzisz chyba, że ktoś, kto ma choć odrobinę godności, odpowie Ci tutaj na tak zadane pytanie?

o.

PRETORIANIN - 07-04-2008, 23:07

Jak wiekszosc niezgadzam sie z "wchodzeniem z brudnymi butami w moje konto" Forum jest prywatne nie wykladamy na nie kasy -to FAKt ale to nie znaczy ze mamy tanczyc jak nam jego wlasciciel zagra. wiem wiem zaraz Mania napisze ze jak mi sie nie podoba to moge je opuscic. Mania a pomyslalas ze to moze nie $$mok jest najwiekszym problemem ostatnio tego forum tylko Ty - poczytaj to co pisza o Tobie w tym chyba tak niepodwazalny autorytet w swiatku nurkowym jak Robert > Moze czas przemyslec swoje zachowanie . I na marginesie juz czy to forum mimo ze nie placimy bez nas bedzie dzialac?......
DarekS - 07-04-2008, 23:07

wojtek_potoczak napisał/a:
DżejDżej napisał/a:

mozesz podac konkretny przypadek grzebania w profilu uzytkownikow ?

PRETORIANIN napisał/a:
Jak wiekszosc niezgadzam sie z "wchodzeniem z brudnymi butami w moje konto"
to jest najlepszy dowod ze nie czytasz tego co pisza inni
Mania - 07-04-2008, 23:16

PRETORIANIN napisał/a:
Mania a pomyslalas ze to moze nie $$mok jest najwiekszym problemem ostatnio tego forum tylko Ty

I sa tez inni, ktorzy - nawet w tym watku maja takie samo zdanie jak ja - przeczytales? Tak gwoli sprawiedliwosci i uczciwosci? A zareczam Ci, ze jest ich wiecej, tylko pewnie nie chce im sie w tym watku pisac.
Pogrzeb troche w historii FN i poczytaj co $$ wypisywal o roznych ludziach. I co wypisuje nadal.

Mania

Beeker - 07-04-2008, 23:27

Jest sobie takie jedno niedalekie forum, które na głównej stronie ma wypisane motto:

Zastanów się zanim coś napiszesz. Wypowiedzi odbiegające od tematu będą usuwane...

I są usuwane ...
O każdym usunięciu postu autor jest informowany na PW wraz z uzasadnieniem.
Nie miałbym nic przeciw żeby tak było i tutaj.
Modowie mieliby spoooro pracy...
Nie byłoby tu miejsca na wiele postów i $$ i Mani, a i mój licznik zleciałby pewnie o 2/3. Trudno.
Czytania byłoby mniej.
Ale i szukania też.
I piany też.

Czego sobie i Państwu życzę.

Mania - 07-04-2008, 23:31

Jestem za. ale zostawilabym Hyde Park, bo tego na przytaczanym przez Ciebie Forum zdecydowanie brakuje...

tyle ze posty w Hyde park nie powinny wchodzic do licznika postow.

Mania

Beeker - 07-04-2008, 23:36

Mania napisał/a:
Jestem za. ale zostawilabym Hyde Park, bo tego na przytaczanym przez Ciebie Forum zdecydowanie brakuje...

tyle ze posty w Hyde park nie powinny wchodzic do licznika postow.

Ponieważ zazwyczaj się ze sobą zgadzam to i zgadzam się z Tobą. :mrgreen:
Bez Hyde Parku byłoby trochę chłodno.

Mania - 07-04-2008, 23:37

Beeker napisał/a:
zazwyczaj się ze sobą zgadzam

A kiedy nie?
:)))))

Beeker - 07-04-2008, 23:41

No i za takie (bardzo miłe skąd inąd :mrgreen: ) pitolenie już by nas Mirka bez litości wychlastała ...

od tego jest HP lub PW

Damass - 07-04-2008, 23:53

Mania napisał/a:

Mania, a co ma piernik do wiatraka ?
Jakoś nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek DarekS narzekał i wypominał nam koszty utrzymania …
Ty za to nie po raz pierwszy wypominasz koszty, co gorsze używasz argumentu, że jak się nie podoba to won ...

Zdaj sobie sprawę z tego raz na zawsze każde forum tematyczne bez użytkowników jest niczym i wcześniej czy później umiera śmiercią naturalną.

waterman - 08-04-2008, 00:08

Beeker napisał/a:
Jest sobie takie jedno niedalekie forum, które na głównej stronie ma wypisane motto:

Zastanów się zanim coś napiszesz. Wypowiedzi odbiegające od tematu będą usuwane...

I są usuwane ...
Nie byłoby tu miejsca na wiele postów i $$ i Mani, a i mój licznik zleciałby pewnie o 2/3. Trudno.
Czytania byłoby mniej.
Ale i szukania też.
I piany też.

Zgadzam się w 100% z koleżką

Maniu myślę, że powinnaś troszkę odpuścić.
$$ Ty też. Oboje dajecie popalić.
Ingerencja w ustawienia to mówiąc po chłopsku gówniarstwo.
Proponuję wszystkim zamiast piany na buźkach, piankę na piwku gdzieś w jakiejś fajnej knajpce lub na majowym spotkaniu forumowym

Beeker - 08-04-2008, 00:10

waterman napisał/a:
Proponuję wszystkim zamiast piany na buźkach, piankę na piwku gdzieś w jakiejś fajnej knajpce lub na majowym spotkaniu forumowym

Jarek, :beer3:

DżejDżej - 08-04-2008, 07:33

KasiaK napisał/a:

Mania napisał/a:
Ilu z Was wyklada twarda gotowke na Forum Nuras? By moc krytykowac dzialania tego, ktory za to placi?

Z całym szacunkiem dla administracji i moderatorów, ale nie spotkałem się jeszcze by wkład finansowy w funkcjonowanie forum wyzwalał dodatkowe przywileje. W moim przekonaniu wirtualne społeczności opierają się na na tym, że każdy użytkownik forum ma równe prawa. Nie ma równych i równiejszych, a funkcje moderatorów i administratorów są służebne względem użytkowników i nie powinny być wykorzystywane do uzyskiwania jakichkolwiek przywilejów w dyskusjach. Są moim zdaniem raczej natomiast nadrzędne w kwestiach działania, porządku, zarządzania i funkcjonowania forum.

Oczywiście zgadzam się ze stwierdzeniem, że administrator jako twórca i założyciel ma prawo do niemalże wszystkiego. Pamiętajmy jednak, że o ile Netykiety (zbioru zasad i zachowań w społeczeństwie wirtualnym) wymaga się od wszystkich użytkowników, to i również obowiązuje ona Administrację, Moderatorów jak i całą strukturę forum.

Forum prywatne z przywilejami, w pełnym tego słowa znaczeniu jest sprzeczne z myślą otwartego internetu i ogólnodostępnych społeczeństw wirtualnych. Oczywiście nikt nie może zabronić takiego podejścia, a każdy komu się to nie podoba może się wyrejestrować. Pytanie tylko, czy Forum-Nuras zależy na mianie najlepszego, największego Forum nurkowego, gdzie szanuje się użytkowników i ich opinie, nadając wszystkim równe prawa głosu i swobody wypowiedzi?

Jeżeli FN to prywatne forum grupki osób, gdzie reszta użytkowników jest na doczepkę bez żadnych praw, a wszystko odbywa się na zasadzie "Chcesz to się rejestruj, rozmawiaj o nurkowaniu ile chcesz, ale nie próbuj komentować funkcjonowania forum", to myślę, że regulamin powinien zawierać odpowiednią notkę.

piotrkw - 08-04-2008, 07:34

Mania napisał/a:
Ale czy na tej darmowej imprezie mowisz gospodarzowi jak ma sobie meble w domu poustawiac.

Jeżeli już stosujesz porównania:

A czy gospodarz na darmowej imprezie może w korytarzu przeglądać cichaczem w kieszeniach telefony komórkowe gości i w książce telefonicznej każdemu zablokować nielubianego wspólnego znajomego ???

I bezsprzecznym jest, że jesteśmy gośćmi i komu się nie podoba kontrola komórki to może wyjść.
Ale czy o to chodzi ???

Pozdrawiam Piotr

squbel - 08-04-2008, 08:25

Jestem w ciezkim szoku i chcialem wyrazic moj sprzeciw.

Wiele postow $$ zupelnie mnie rozwala i przyznam ze gosc potrafi zepsuc niejedna dyskusje. Jesli jednak lamie regulamin to Moderatorzy i Administrator maja odpowiednie narzedzia do tego zeby walczyc z takimi szkodliwymi osobnikami. Sa to narzedzia powszechnie przyjete i akceptowalne. Mozna banowac, wycinac itp.

Ale zeby zakladac ignora wszystkim userom i ich o tym nie poinformowac? To jest robienie glupa z nas wszystkich. To jest bardzo zla decyzja, ktora mnie niesamowicie wzburzyla. Przyznam ze takiego "skandalu" nie widzialem jeszcze na zadnym forum, a z internetu korzystam od czasu kiedy jeszcze numeru tepsy w Polsce nie bylo.

Jako uzytkownik tego forum, pokladajac wiare w sprawiedliwa postawe zarzadu chcialbym doczekac przyznania sie do bledu przez administracje i poinformowania wszystkich userow o tym ze uzytkownik $$ zostal odgornie zignorowany. Przyzwoitosc nakazywalaby rowniez zalaczenie do wiadomosci instrukcji w jaki sposob kazdy uzytkownik moze $$a odignorowac.

Pozdrawiam i czekam na jakas rzeczowa reakcje,
Squbel

gorcio - 08-04-2008, 09:08

KasiaK napisał/a:

Możesz to naprawić czytając regulamin tegoż forum, a potem powiedzieć o tym publicznie - jak zrozumiesz.

od tego jest ban. Lista ignorowanych jest zarzadzana przez uzytkownika, w ramach jego wlasnego profilu. Tak, jak nie zycze sobie, zeby mi ktokolwiek grzebal w profilu, tak sobie nie zycze, zeby mi ktos dopisywal ignorowanych uzytkownikow. Co jest ? Wstyd publicznie dac bana bo sie trzeba bedzie z tego moze wytlumaczyc ? Lepiej po cichu pod dywan zamiesc ?

Mam nadzieje, ze widzisz roznice. Oczywiscie, forum jest prywatne, i wlasciciel moze wszystko. Ale to uzytkownicy ocenia styl takiego postepowania i ew. po prostu forum oleja. To nie przedszkole, tylko raczej dorosli ludzie - kazdy sam wybiera kogo ignorowac.

[ Dodano: 08-04-2008, 09:11 ]
Mania napisał/a:

Moge prosic o informacje, ile kosztuje Admin ? Chetnie sobie kupie, i sie pobawie ... bedzie lepiej ? Mania, nie przeginaj, bo jedno nie ma nic do drugiego - ale zeby bylo jasne - ile Ty finansowo wnosisz (ile kosztuje Mod ) ?

$$ - 08-04-2008, 09:31

Cytat:
Przyzwoitosc nakazywalaby rowniez zalaczenie do wiadomosci instrukcji w jaki sposob kazdy uzytkownik moze $$a odignorowac.

Prosiłem już ale muszę powtórzyć, zostawmy temat w spokoju, informacja jak od ignorować jest podana.
Nie polecam każdemu wyłączenia ignorowania, wiele informacji odbiega od wiedzy kursowej bez opanowania ze zrozumieniem tej podstawowej, zrozumienie przekazu jest trudne lub nie możliwe.

pozdrawiam rc
ps proszę osoby widzące ten wpis o przeniesienie w cytacie, dla wszystkich.

Mania - 08-04-2008, 09:42

gorcio napisał/a:
ile Ty finansowo wnosisz (ile kosztuje Mod )

Mam ci wyliczyc ile kosztuje godzina mojej pracy? Czy naprawde uwazasz, ze czas wszystkich moderatorow, jaki spedzaja, zeby chociaz troche porzadkowac to szalenstwo, ktore czasami sie tutaj dzieje, nic nie kosztuje?

No to sie mylisz - kosztuje. Bo czas pracy kazdego czlowieka cos tam kosztuje. Jednych mniej, innych wiecej, ale kosztuje. Wiec jest to wklad finansowy w Forum kazdego Admina i Moderatora.

Mania
DżejDżej napisał/a:
Jeżeli FN to prywatne forum grupki osób, gdzie reszta użytkowników jest na doczepkę bez żadnych praw, a wszystko odbywa się na zasadzie "Chcesz to się rejestruj, rozmawiaj o nurkowaniu ile chcesz, ale nie próbuj komentować funkcjonowania forum",

Tak na przyklad dziala forum DiW. I jakos jest OK. malo tego - co podkreslal Beeker - tego rodzaju dyskusja zostalaby zabita na samym poczatku.

Tak gwoli scislosci - nasi zlosiliwi koledzy z sekty nazywaja Forum Nuras - Forum Lizus. A Forum DiW - Forum Klakier. Nie zauwazyles tego jeszcze?

Damass napisał/a:
Jakoś nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek DarekS narzekał i wypominał nam koszty utrzymania

I tu sie mylisz - kilka lat temu czesc z nas zrzucala sie na FN, poniewaz koszty przekroczyly wszelkie wyobrazalne kwoty i Darek poprosil o pomoc. Poza tym bodajze rok temu rowniez pokazal jakie sa koszty - przy okazji podobnej dyskusji.

Mania

martin - 08-04-2008, 09:48

gorcio napisał/a:
Moge prosic o informacje, ile kosztuje Admin ?

Parodyzujac reklame MasterCard:

Hosting: 20 pln / miesiac
Postawienie scryptow: dwie nieprzespane noce
Uzytkownicy: bezcenni

Mania - 08-04-2008, 09:49

NO nie calkiem. Polecam lekture tego watku:
http://forum-nuras.com/vi...y+forum&start=0

I efekt, o ktorym pisalam. Tylko dwadziescia pare osob sie zrzucilo......

Mania

BitPump - 08-04-2008, 09:55

Mania napisał/a:
Mam ci wyliczyc ile kosztuje godzina mojej pracy?

Możemy przyjąć, że tyle samo co moja spędzona na przeglądaniu Forum.
Obie czynności są porównywalne - oboje robimy to dla przyjemności i innych niemierzalnych celów, a nie dla zysku. To nie jest nasza praca.

~BitPump

styx - 08-04-2008, 10:17

BitPump napisał/a:
Mania napisał/a:
Mam ci wyliczyc ile kosztuje godzina mojej pracy?

Możemy przyjąć, że tyle samo co moja spędzona na przeglądaniu Forum.
Obie czynności są porównywalne - oboje robimy to dla przyjemności i innych niemierzalnych celów, a nie dla zysku. To nie jest nasza praca.

~BitPump

Maniu, pytanie raczej ile Twój pracodawca traci na tym że Ty siedzisz tu i stukasz na forum ?

Mania - 08-04-2008, 10:19

styx napisał/a:
ile Twój pracodawca traci na tym że Ty siedzisz tu i stukasz na forum

Dobre pytanie i pewnie dotyczy nas wszystkich. Aleeee - mam zadaniowy czas pracy

Mania

Przemo_C - 08-04-2008, 10:20

Zakończcie już jakoś ten żenujący temat. :rozpacz:
The_PiotREX - 08-04-2008, 10:21

Jeśli takie żenujace praktyki maja mieć miejsce dalej z przyczyn czysto finansowych, to ja chętnie zapłacę żeby je ukrócić. Serio! DarekS, proszę wylicz ile kosztów generuje moja skromna osoba na forum i podeślij mi rachunek wraz nuemrem konta na PW. Jesli to forum ma zejść na psy przez pieniaczy takich jak M. to choćby żeby nie musiec wysłuchiwać jej pieprzenia od rzeczy ( od jakiegos miesiąca jest nie do poznania - coś strasznego! ), choćby po to chętnie zapłacę.
gorcio - 08-04-2008, 10:41

Mania napisał/a:
gorcio napisał/a:
ile Ty finansowo wnosisz (ile kosztuje Mod )

Mam ci wyliczyc ile kosztuje godzina mojej pracy? Czy naprawde uwazasz, ze czas wszystkich moderatorow, jaki spedzaja, zeby chociaz troche porzadkowac to szalenstwo, ktore czasami sie tutaj dzieje, nic nie kosztuje?

A co mnie obchodzi cena Twojego czasu pracy ? Jestes zatrudniona na etacie Moda ? Chyba nie - robisz to w czasie albo wolnym,prywatnym, albo w czasie pracy - niemniej, robisz to za free. Jesli czujesz, ze tracisz na tym kase - zrezygnuj i po klopocie, na pewno znajda sie inni, ktorych Modowanie nie bedzie kosztowac.

Mania napisał/a:

Dobre pytanie i pewnie dotyczy nas wszystkich. Aleeee - mam zadaniowy czas pracy

jak widac, koszt Twojej roboczogodziny ma niewiele wspolnego z tym forum, wiec ten argument mozesz odpuscic.

Przestan juz grzeznac, nie ma monopolu na racje. Lepiej zachowac twarz przyznajac sie do bledu, niewiedzy lub nieswiadomosci, niz tracic twarz grzeznac coraz bardziej w niemadre argumenty.

luis - 08-04-2008, 13:42

omg.

ten wątek osiągnął dno beznadziei i jest doskonałym przykładem naszej narodowej przypadłości jaką jest roszczeniowe pieniactwo.

do admina: wydaje mi się że cały problem na Twoim forum mógłby zostać rozwiązany poprzez dodanie kategorii "NAWOŁYWANIA DO ZBIROWYCH AKCJI PROTESTACYJNYCH" – wtedy każdy czujący potrzebę zaprotestowania przeciwko czemuś mógłby sobie tam do woli postulować.

PRETORIANIN - 08-04-2008, 14:38

BRAVO The PiotREX przylaczam sie do twoich postulatow ,tez zaplace i to podwijna stawke>
Mania -przestan brnac plissss daj se moze bana na 30 dni i przemysl to co piszesz a potem wroc .Jak nieodpowiada ci tu znikaj na forum DiW lub sekte przeciez i tak sie tam udzielasz ze swoja bezcenna wiedza nurkowa> Tylko jakos nie zauwazylem takiego pieniacctwa z Twojej strony na sekcie bo wiesz jaki bylby tego wynik tam ludzie poprostu zywcem by Cie zagryzli,i dlugo bys niepodskakiwala wszystko co by ci pozostalo to cichutko w kaciku wieczorkiem :buuu:
Darku zakonczmy to porostu przepros forumowiczow za swoj wyczyn bez ich wiedzy i zgody i bedzie po temacie ,czy przeprosiny tak wiele kosztuja ?
Ja i wiekszosc tu obecnych jestesmy ludzmi ktorzy sami potrafia myslec i jak chcemy nie czytac postow $$moka to se go sami zbanujemy nie musisz nas w tym wyreczac>
Pozdrawiam

Cylek - 08-04-2008, 15:34

Na prośbę $$moka

$$ napisał/a:
Cytat:
Przyzwoitosc nakazywalaby rowniez zalaczenie do wiadomosci instrukcji w jaki sposob kazdy uzytkownik moze $$a odignorowac.

Prosiłem już ale muszę powtórzyć, zostawmy temat w spokoju, informacja jak od ignorować jest podana.
Nie polecam każdemu wyłączenia ignorowania, wiele informacji odbiega od wiedzy kursowej bez opanowania ze zrozumieniem tej podstawowej, zrozumienie przekazu jest trudne lub nie możliwe.

pozdrawiam rc
ps proszę osoby widzące ten wpis o przeniesienie w cytacie, dla wszystkich.

piotrkw - 08-04-2008, 15:40

luis napisał/a:
ten wątek osiągnął dno beznadziei i jest doskonałym przykładem naszej narodowej przypadłości jaką jest roszczeniowe pieniactwo

Czy rozumiesz o czym piszesz ??? I o czym czytasz???

Damass - 08-04-2008, 16:17

Mania napisał/a:

Damass napisał/a:
Jakoś nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek DarekS narzekał i wypominał nam koszty utrzymania

I tu sie mylisz - kilka lat temu czesc z nas zrzucala sie na FN, poniewaz koszty przekroczyly wszelkie wyobrazalne kwoty i Darek poprosil o pomoc.

Jesteś pewna, że to ja się mylę a nie ty ?
Wybacz, ale chyba mnie nie doceniasz sądząc, że piszę coś nie sprawdzając faktów

Link, który podałaś nie ma nic wspólnego z prośbą o wsparcie na utrzymanie Forum
przeczytaj dokładnie w szczególności wyjaśnienie GosiS

Był pewien post dotyczący kosztów Wysłany: 11-10-2004, 10:21 koszty FN - czas , a Stowarzyszenie
lecz z inicjatywą wyszedł Kriss a nie DarekS tak, więc kto tu się myli ...

odszczekasz ?

ps. sprawdź moją datę rejestracji nie byłem jeszcze członkiem tego forum, gdy to się działo.

Mania - 08-04-2008, 16:36

Nie odszczekam, bo nie jestem psem.

Inicjatywa, z ktora wyszedl kiedys Kriss, a o ktorej piszesz, byla spowodowana wlasnie tym, ze wtedy koszty jakos drastycznie podskoczyly. A jak przeczytasz ten post, to zobaczysz, ze po pierwsze zostal napisany na prosbe Darka (pierwsze zdanie postu), a po drugie - kolejna czesc postu Krissa jest napisana przez Darka wlasnie. Nie moglam znalezc tego watku, wiec dziekuje, ze go znalazles.

A podany przeze mnie watek mial jeden cel - pokazac (bo pokazywal), ze na to wszystko odpowiedzialo zaledwie ponad dwadziescia osob. Na juz wtedy chyba 2 tysiace uzytkownikow.

Wiec to tylko taki maly przyczynek do dyskusji.

A ze nie bylo Ciebie wtedy na FN - no coz, jak widac jestes zdolny w wygrzebywaniu starych watkow (za co jeszcze raz dziekuje), wiec mogles poczytac troche historii tego Forum. Nie mowiac o tym, ze ostatnie wpisy sa z maja 2005 - a wtedy juz byles zarejestrowany, prawda?

Mania

waterman - 08-04-2008, 16:55

Maniu ja też już kiedyś pisałem, że chętnie się dołożę parę zeta. Niestety nie dostałem żadnej odpowiedzi. Nie chce mi się szukać w starych postach.
Ale jak widzę Ty masz już temat moderowania z głowy i możemy zacząć pisać o nurkowaniu. Co prawda nie pogadamy o oddycharkach czy jak to się inaczej nazywa, bo nie ma o tym zielonego pojęcia, ale np o super miejscach nurkowych. Zbliża się długi wickend
A jeszcze jedno, coś nam obiecałaś (mnie i Beekerowi) pamietasz?

KasiaK - 08-04-2008, 17:01

Beeker napisał/a:

I są usuwane ...
Czytania byłoby mniej.
Ale i szukania też.
I piany też.

Czego sobie i Państwu życzę.

nie no, jasne.
tyle, że na FN jest 20 razy więcej użytkowników,
więc jeśli miałabym kasując KAŻDY post, pisać PW do uzytkownika to....

jak będziecie robić składkę na FN, proponuję zrobienie oddzielnego budżetu na godzinówki dla modów :P

reszty nie chce mi się komentować, bo mam wrażenie że niektórzy nie czytają wszystkich postów, ino lecą "po bandzie" za resztą.
może powtórzę
NIE ROZMAWIAMY TU O GRZEBANIU W PROFILACH USERÓW (bo nie miało to miejsca), tylko znowu o tym, że jest to prywatne forum i coponiektórym nie odpowiadają decyzje wlaściciela.

Mania - 08-04-2008, 17:02

waterman napisał/a:
A jeszcze jedno, coś nam obiecałaś (mnie i Beekerowi) pamietasz?

Pamietam jak najbardziej. I nadal podtrzymuje chec pomocy, ale...czy moge w drugie polowie maja?

Bo wtedy juz sie przeprowadze i bede miala dostep do swoich medycznych slownikow. Na razie bowiem tkwia w kartonach

Mania