FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

JESTEM POCZĄTKUJĄCY - Z kim nurkować [3m]

Szymon_ - 07-04-2008, 20:34
Temat postu: Z kim nurkować [3m]
Witam wszystkich - pisze tu pierwszego posta
Chciałbym sie zapytać o występowanie w trójmieście jakiś niekomercyjnych klubów nurkowych... miałem dość sporą przerwę i chciałbym sobie pomału odświeżyć umiejętności. Oczywiście jestem w trakcie kompletowania sprzętu, i dobrze by było gdyby klub dysponował jakąś bazą sprzętową.
Pozdrawiam Szymon

KasiaK - 07-04-2008, 21:45

hej Szymon,
na dole forum jest spis adresowy, który być może Ci pomoże,
tylko nie bardzo rozumiem pojęcie "niekomercyjny klub", czyli że co? Że sprzęt mają wypożyczyć Ci gratis i Instruktora też? :)
Napisz o co Ci konkretniej chodzi - tu jest sporo osób z 3city - może będą umiały podpowiedzieć

Szymon_ - 07-04-2008, 22:25

No tak, potwierdza sie teza że wygodne w użyciu skróty myślowe okazują sie niezrozumiałe ;) Miałem na myśli raczej taką "niekomercyjną" atmosferę. Oczywiście zdaje sobie sprawę że za sprzęt i szkolenie trzeba płacić:) wolał bym oczywiście żeby to nie były ceny zbyt astronomiczne. Mam już stopień nurkowy, ale miałem przerwę i myślę ze coś tam pamiętam, wolał bym to jednak sprawdzić pod okiem kogoś doświadczonego.

Pozdrawiam Szymon

ferudin - 07-04-2008, 22:42

Hejka.
Ja też z chęcią podlączyłbym się do takiego klubiku z trójmiasta z ludźmi którzy traktują to jako chobby i nurkują "lightowo" sam miałem dość długą przerwę z nurkowaniem ale od roku znów nurkuję jednak bardzo sporadycznie dlatego chciałbym cześciej nurać z chęcią podłączyłbym się do jakijś fajnej grupki ludzi.
Pozdrawiam.

Mania - 07-04-2008, 22:47

Kiedys slyszalam dobre opinie o tym klubie, ale jak jest teraz nie wiem
http://www.pg.gda.pl/org/rekin/

Mania

Beeker - 07-04-2008, 23:47

KasiaK napisał/a:
tylko nie bardzo rozumiem pojęcie "niekomercyjny klub", czyli że co? Że sprzęt mają wypożyczyć Ci gratis i Instruktora też?

Kasiu, naprawdę są jeszcze takie miejsca (i ludzie) gdzie po opłaceniu niewysokiej składki rocznej flaszkę bijesz za dobrowolną zrzutę na remont sprężarki w wysokości 5zł, sprzęt pożyczasz za darmo (choś na jasno określonych zasadach), a instruktor lub starszy kolega zabierze Cię swoim autem nad wodę, pomoże wyważyć i się z Tobą zanurzy.

Ale chyba nie w DC.

BitPump - 07-04-2008, 23:54

Beeker napisał/a:
Kasiu, naprawdę są jeszcze takie miejsca (i ludzie) gdzie po opłaceniu niewysokiej składki rocznej flaszkę bijesz za dobrowolną zrzutę na remont sprężarki w wysokości 5zł, sprzęt pożyczasz za darmo (choś na jasno określonych zasadach), a instruktor lub starszy kolega zabierze Cię swoim autem nad wodę, pomoże wyważyć i się z Tobą zanurzy.

Ale chyba nie w DC.

W DC to można nawet Adv. Nitrox mieć za cenę gazów i plastiku.
A Nitrox za cenę plastiku i podręcznika.
Tylko trzeba przekonać instruktora. Ja się dałem parę razy przekonać. I tak nie zarabiam na nurkowaniu.

~BitPump

waterman - 08-04-2008, 00:10

Beeker napisał/a:
Taaaaaaaaaaaa tylko ten fajny klubik jest 120 km od mojego miasteczka
Beeker - 08-04-2008, 00:17

waterman napisał/a:
Taaaaaaaaaaaa tylko ten fajny klubik jest 120 km od mojego miasteczka

Zrób swój. ;)
Ponad 20 lat pracy ludzi, wsparcie uczelni i już możesz korzystać ;)

waterman - 08-04-2008, 00:29

Beeker napisał/a:
Zrób swój. ;)

a myślisz q..... nad czy teraz siedze co?

Beeker - 08-04-2008, 13:35

waterman napisał/a:
a myślisz q..... nad czy teraz siedze co?

Brawo. Trzymam kciuki. :mrgreen:

KasiaK - 08-04-2008, 17:06

Beeker napisał/a:
KasiaK napisał/a:
tylko nie bardzo rozumiem pojęcie "niekomercyjny klub", czyli że co? Że sprzęt mają wypożyczyć Ci gratis i Instruktora też?

Ale chyba nie w DC.

Piotruniu,
ależ wiem, że są :)
choćby w Lublinie ;-) ;-)

ale jest to raczej w ekipie ludzi się znających, a nie że przychodzi koleś "z ulicy", a wszyscy już pędzą, żeby go ogarnąć :)

w DC to też działa :)
w sobotę np, polazłam na przerażającą głębokość 10m z kumpelą, bo wodowała nUFkę Funkiel sztukę sucharka :)
było fajnie :)

Puszor - 11-04-2008, 09:49

Mania napisał/a:
Kiedys slyszalam dobre opinie o tym klubie, ale jak jest teraz nie wiem
http://www.pg.gda.pl/org/rekin/

;)

Szymon_ - 14-04-2008, 00:12

A kdp Skalar? Dziala w sumie przy mojej uczelni i zastanawiam sie czy z nimi warto sprobować?
Pozdrawiam Szymon

Puszor - 14-04-2008, 00:18

Klub założony przez Grzegorza Zieleńca?? ;)

Działa! Najbliższe spotkanie 24ego (czwartek) o 19ej. Zapraszamy.