| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
JESTEM POCZĄTKUJĄCY - P1 w Egipcie
behe - 14-04-2008, 11:49 Temat postu: P1 w Egipcie Mam pytanie...
Chciałbym zrobić w pierwszy weekend majowy kurs P1 ale w Egipcie. Czy możecie mi polecić jakiegoś polskiego instruktora na miejscu? Dahab?
Mirek Chmaz - 14-04-2008, 12:01
Bylem tam kilka razy, ale polskiej bazy CMAS'owskiej nie moge sobie przypomniec Jest tam sporo dobrych polskich instruktorow, ale w innych organizacjach.
Musisz chyba poszukac, grupy jadacej na kurs P1 z kraju w tym terminie.
hubert68 - 14-04-2008, 18:49
Proponuję Seva, u Tarka Azmy. Jest instruktorem i w PADI i w CMAS. Arab ale ma matkę i żonę Polki i mówi po polsku jak ty i ja. http://www.sevadivers.com/
Pozdrawiam
nuras79 - 05-05-2008, 16:36
Będe w Seva nurkował od 10 maja , chetnie podziele sie relacjami o bazie i negocjacjach cenowych
hubert68 - 05-05-2008, 19:11
| nuras79 napisał/a: | | Będe w Seva nurkował od 10 maja , chetnie podziele sie relacjami o bazie i negocjacjach cenowych |
Się spotkamy. Od 16 z klubem (18 duszyczek) też jedziemy do Tarka.
behe - 07-05-2008, 10:14
to czekam
ASIGM - 10-05-2008, 21:42
Baza Sewa gorąco polecam nurkowałem z nimi w zeszłym tygodniu miła amosfera dobre ceny
Marcin R - 10-05-2008, 22:47
Sewa jest ok głównie jeśli chodzi o stosunek cena/jakość. Ale zastanów się czy na pewno P1 w Egipcie. Jeśli planujesz nury w polskich wodach to kurs zrobiłbym w Polsce a w Egipcie delektowałbym się rafami i nie komplikował urlopu wkuwaniem teorii, która wg. mnie ma spore znaczenie . A na wakacjach wiadomo luz blues i do nauki delikatnie mówiąc nie ciągnie
ASIGM - 11-05-2008, 20:55
| Marcin R napisał/a: | Sewa jest ok głównie jeśli chodzi o stosunek cena/jakość. Ale zastanów się czy na pewno P1 w Egipcie. Jeśli planujesz nury w polskich wodach to kurs zrobiłbym w Polsce a w Egipcie delektowałbym się rafami i nie komplikował urlopu wkuwaniem teorii, która wg. mnie ma spore znaczenie . A na wakacjach wiadomo luz blues i do nauki delikatnie mówiąc nie ciągnie |
Zrobiłem P1 z Sewą ale oczywiście w polsce zapisuję się do klubu nurkowego i dużo ćwiczyć i ćwiczyć będe na polskich wodach nie jestem samobójcą
Piterek - 11-05-2008, 21:22
| Mirek Chmaz napisał/a: | Bylem tam kilka razy, ale polskiej bazy CMAS'owskiej nie moge sobie przypomniec |
Wiem, że trochę późno, ale może komuś przyda się ta informacja w przyszłości. W Dahab "rezyduje" przez cześć roku Irek Kontny - Dive Point Dahab (CMAS) www.nurkowanie.ibz.pl ; irekkontny@ibz.pl ... właśnie od niego wróciłem (po raz kolejny)... wielkie dzieki Irek za ekstra nurkowania
A i jeszcze jedno CMAS u Irka w Polsce to też nie jest problem..., nad J.Białym Filipowskim w miesiącach letnich gdy w Egipcie upał a u nas ciepło
nuras79 - 26-05-2008, 15:22
Z Sevą było extra, cena przystępna, 2 długie nurkowania z łodzi, limit wyznacza osoba z dużym zużyciem powietrza, wiec jesli w grupie nie ma połykaczy powietrza to ponurkujecie spokojnie do godzinki w ciepłej wodzie, przewodnik Ahmed, super koleś ! wielkie brawa dla niego, kucharz na łodzi dobry,jedzenie smaczne, picie - woda mineralna, kola, kawa gratis. Oczywiście sam instruktor i właściciel bazy Tarek jest super wyluzowany i w wodzie odpowiedzialny i skoncentrowany na bezpieczeństwie ludzi z Intro i nie tylko. Jeśli bede za rok w Hurghadzie to z pewnością bede nurkował z Seva.
Pozdrawiam wszystkich nurków z morza czerwonego, tam jest pięknie !!!
hubert68 - 26-05-2008, 16:47
| nuras79 napisał/a: | | przewodnik Ahmed, super koleś |
Który Ahmed, chudy z wąsem czy ten troszkę zaokrąglony?
Chyba byliśmy na tej samej łodzi, ja byłem 16-21.
cwb - 26-05-2008, 17:42
Ahmed (instruktor) to ten bardziej zaokrąglony i starszy (jedyny daje pieczątki z numerem licencji), potem jest jeszcze mały AliBaba - divemaster (chodzi w koszulce Aquarius'a i pływa w białych Idea'ch)
no i nie można zaponieć o kolesiu wyglądającym jak Morfeusz z Matrixa (sam się przyznał że ludzie często mówią mu ten tekst)
hubert68 - 26-05-2008, 18:33
| cwb napisał/a: | Ahmed (instruktor) to ten bardziej zaokrąglony i starszy (jedyny daje pieczątki z numerem licencji), potem jest jeszcze mały AliBaba - divemaster (chodzi w koszulce Aquarius'a i pływa w białych Idea'ch)
no i nie można zaponieć o kolesiu wyglądającym jak Morfeusz z Matrixa (sam się przyznał że ludzie często mówią mu ten tekst) |
No to my byli na jednej łódce...
My nuraliśmy na ogół "w pierwszej grupie" z Jurkiem, naszym instruktorem (to był kurs), mając czasem za przewodnika tego drugiego Ahmeda, takiego chudego z cienkim wąsikiem, z P 3.
Pozdrawiam
nuras79 - 27-05-2008, 14:38
Ahmed z wąsikiem za przewodnika, bylismy na tej samej łodzi. Masz jakieś foty w cyfrowym formacie z nurkowań ?
|
|