| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
JESTEM POCZĄTKUJĄCY - Stopnie w LOK
kiero - 19-04-2008, 22:43 Temat postu: Stopnie w LOK Witam,
Dzisiaj właśnie się dowiedziałem, że będę w federacji LOK/CMAS. Poczytałem na forum trochę o LOK i piszecie, że dopiero w CMAS będzie w maju. Ja egzamin zdaje 22maja więc dlatego chyba tak już powiedział mój instruktor. Jakie są stopnie w LOK/CMAS? Takie same jak w KDP/CMAS? No i od czego to zależy do jakiej się przystępuje organizacji? Od klubu, instruktora czy egzaminatora? Oraz czy jak zdam to w LOK/CMAS to czy z tym papierkiem będę mógł sobie wyrobić patent w KDP/CMAS?
MiroXXL - 03-05-2008, 17:03 Temat postu: Re: Stopnie w LOK
| kiero napisał/a: | Witam,
Dzisiaj właśnie się dowiedziałem, że będę w federacji LOK/CMAS. Poczytałem na forum trochę o LOK i piszecie, że dopiero w CMAS będzie w maju. Ja egzamin zdaje 22maja więc dlatego chyba tak już powiedział mój instruktor. Jakie są stopnie w LOK/CMAS? Takie same jak w KDP/CMAS? No i od czego to zależy do jakiej się przystępuje organizacji? Od klubu, instruktora czy egzaminatora? Oraz czy jak zdam to w LOK/CMAS to czy z tym papierkiem będę mógł sobie wyrobić patent w KDP/CMAS? |
Stopnie są takie same, tak je okresla rozporządzenie w sprawie nurkowania. Rózne sa wymogi, nazwy stopnii itp. wszystko znajdziesz na stronach LOK, KDP CMAS, wrzuc hasła w google i znajdź.
np.:
http://www.divegate.pl/in...id=30&Itemid=78
|
|