FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - znikające części postów?

Dorota i Wojtek - 26-04-2008, 21:00
Temat postu: znikające części postów?
Witam.

Rano napisałem posta w tym temacie wieczorem zostało go jakieś 50%.

Ktoś wie co się stało? Ingerencja sił wyższych? Zostałem wylosowany do programu "zobaczymy kto czyta co wcześniej napisał" ;) ? Jakieś inne pomysły?

Pozdrawiam,
Wojtek

$$ - 26-04-2008, 21:52

Dorota i Wojtek napisał/a:
Ktoś wie co się stało? Ingerencja sił wyższych? Zostałem wylosowany do programu "zobaczymy kto czyta co wcześniej napisał" ;) ? Jakieś inne pomysły?

Co można powiedzieć, "nie czyń drugiemu, co tobie nie miłe"

pozdrawiam rc

tomek Sienicki - 26-04-2008, 21:59

$$ napisał/a:
Co można powiedzieć, "nie czyń drugiemu, co tobie nie miłe"
j

A raczej "nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka".
;)

--
tS

Cylek - 26-04-2008, 22:23

kochane forum-nuras.pl :P Bez tych znikających znaczków nie było by takie same :D
bulgard88 - 26-04-2008, 22:24

ostatnio to standard mi tez kilka postów które napisałem wyparowało, a myślę że $$ tym bardziej znikają. O właśnie podczas pisania mojego postu wyparował post $$. Jakieś jaja się dzieją na tym forum. Mój pewnie też zniknie.

[ Dodano: 26-04-2008, 22:25 ]
Cylek napisał/a:
kochane forum-nuras.pl :P Bez tych znikającychz naczków nei bylo by takie same :D

tylko że kiedyś nic nie znikało a tez znika?

Cylek - 26-04-2008, 22:28

bulgard88 napisał/a:

tylko że kiedyś nic nie znikało a tez znika?

Od kiedy je przeglądam to co najmniej raz w meisiącu ma miejsce jakaś aferka :P

[ Dodano: 26-04-2008, 22:30 ]
Ktoś wie co się stało?
Tutejsza władza nie lubi konkurencji :)
robertg - 26-04-2008, 22:35

Cylek napisał/a:

[ Dodano: 26-04-2008, 22:30 ]
Ktoś wie co się stało?
Tutejsza władza nie lubi konkurencji :)

I w ramach tego nielubienia link do forum DiW, do ktorego kierowaly linki Wojtka, jest na stronie glownej FN? Troche to bez sensu...

No chyba ze jakis nowy "natchniony" moderator sie pojawil ;)

bulgard88 - 26-04-2008, 22:36

Ktoś wie co się stało?

cenzura jak za czasów okupacji. Tylko jakoś ominęła mnie wojna, najazd, bombardowanie, mord, cierpienie itp itd.

Dobrze że ktoś czuwa nad tym aby nic nie pisano wulgarnego, obraźliwego ale nie jednokrotnie znikają czyjeś poglądy inne niż panujące wśród "elity nurkowej"

Źle się dzieje oj źle

Cylek - 26-04-2008, 22:38

Cytat:
Źle się dzieje oj źle

Przeginasz :P Bynajmniej jest wesoło :)

bulgard88 - 26-04-2008, 22:46

Cylek napisał/a:
Przeginasz

Z czym? Z tym, że gdy nie napisałem niczego obraźliwego tylko swoją opinię na temat kilku instruktorów nie podając konkretnego nazwiska, co miało na celu pokazanie że jak w każdej dziedzinie trafiają się najlepsi, lepsi, gorsi, i Ci których najlepiej unikać bo ktoś może zrobić Ci krzywdę to za to mój post wyparował? Chyba każdy wie że nie wszyscy którzy pracują w jakimkolwiek zawodzie nie są idealni? Ale oczywiście komuś to się nie spodobało. Z tego wynika że na forum nie można niczego skrytykować. Dlatego posty $$ tak często znikają bo jest znany z bezgranicznej krytyki co czasem niektórym może wyjść na dobre (ale oczywiście nie zawsze). Popatrzcie sobie na różne posty. Ile jest takich że w pewnej wypowiedzi jest cytowana wypowiedz $$, lub kogoś innego z postu którego nie ma. Ostatnio używając opcji "szukaj" coraz częściej na takie sytuacje natrafiam. To chyba trochę dziwne jest?
Rozumiem, że porządeczek powinien być ale ostatnio mam wrażenie że niektórzy są nadgorliwi w tym co robią. Pewnie to też zniknie. Bo przecież "przesadzam"

tomek Sienicki - 26-04-2008, 23:57

To wszystko, to pewnie wina moderatora "Radka"...

:zdz:

--
tS

KasiaK - 27-04-2008, 08:18

bobry,
ja niczego nie znikłam.

a co tam było? może było to coś niezgodnego z regulaminem?
< pytam, bo nie wiem, nie zdążyłam przeczytać >

silver111 - 27-04-2008, 08:26

DarkuS, a nie da się zrobić tak jak z edycją przez właściciela, jest dopisek:

Cytat:
Ostatnio zmieniony przez silver111 Wczoraj 22:22, w całości zmieniany 3 raz

Tak żeby również po zmianach przez moderatora był taki dopisek widoczny?

DarekS - 27-04-2008, 09:03

jezeli cos jest niezgodne z regulaminem to znika i nic w tym dziwnego
nie znam poszczegolnych przypadkow opisanych powyzej za wyjatkiem $$ i ciezko mi na ten temac w obecnej chwili cokolwiek napisac.

silver111 napisał/a:
DarkuS, a nie da się zrobić tak jak z edycją przez właściciela, jest dopisek:

Cytat:
Ostatnio zmieniony przez silver111 Wczoraj 22:22, w całości zmieniany 3 raz

Tak żeby również po zmianach przez moderatora był taki dopisek widoczny?

dobry pomysl
pomysle na tym

BitPump - 27-04-2008, 11:01

DarekS napisał/a:
jezeli cos jest niezgodne z regulaminem to znika i nic w tym dziwnego

Skoro offtopice trafiają do Hyde Parku to może niech niezgodne z regulaminem trafiają do jakiegoś "FREESTYLE" albo "ŚMIECIARNIA". Nikt wtedy nie zarzuci moderatorowi, że uprawia prywatę.

~BitPump

DarekS - 27-04-2008, 13:49

smieciarnia jest i tam wlasnie trafiaja posty niezgodne z regulaminem, tyle ze niewidoczny ten dzial jest
bulgard88 - 27-04-2008, 17:34

A post który jest niezgodny z regulaminem i ma zostać skasowany to niech na jego miejsce pokażę się że został napisany przez tego i tego i zniknął za złamania regulaminu punktu takiego i takiego? Co o tym sądzicie??? Z drugiej strony ktoś może powiedzieć że po co przecież kto zaakceptował warunki regulaminu to musi je znać i jest to niepotrzebne aby wynajdować więcej pracy moderatorom. Ciekawe co ludzie na to? I co na to moderatorzy i admin???
jacekplacek - 27-04-2008, 19:22

Witam.

Rano napisałem posta w tym temacie wieczorem zostało go jakieś 50%.

Ktoś wie co się stało? Ingerencja sił wyższych? Zostałem wylosowany do programu "zobaczymy kto czyta co wcześniej napisał" ? Jakieś inne pomysły?

Może TO Cię pocieszy? :ping:

Cylek - 27-04-2008, 19:55

KasiaK napisał/a:

O ile dobrze pamiętam były to odsyłacze do forum Doroty i Wojtka :)

robertg - 27-04-2008, 21:08

Cylek napisał/a:
KasiaK napisał/a:

O ile dobrze pamiętam były to odsyłacze do forum Doroty i Wojtka :)

Dokladnie tak - odsylacze do forum DiW gdzie byly opisy argonowek... czyli w 100% na temat.

tomek Sienicki - 27-04-2008, 21:31

robertg napisał/a:
Dokladnie tak - odsylacze do forum DiW gdzie byly opisy argonowek... czyli w 100% na temat.

Wprawdzie odsyłały do innego forum, ale do takiego, w którym jest stała furtka do FN.
Więc?

--
tS

Cylek - 27-04-2008, 22:52

tomek Sienicki napisał/a:
Więc?

Trzeba nurkować dalej :) ... Ostatnie aferki pokazały że naprawdę nie warto bo to tylko psuje atmosfere

Dorota i Wojtek - 27-04-2008, 23:46

jacekplacek napisał/a:
Może TO Cię pocieszy?

Chyba jakoś nikt nie zauważył, że nie chodzi mi o samopocieszanie, czy inne zadość uczynianie ;) , tylko o to, że ktoś usunął integralną część mojego postu, którą zamieściłem na prośbę kogoś, kto prosił o pomoc. Zaczynamy tu przeszkadzać w pomaganiu komuś innemu? Czyżby FN zmieniało profil "działalności" ;-)

Jako, że Darek S nie odniósł się do mojego pytania w żaden konkretny sposób, to rozumiem , że część mojego postu zniknęła z powodów bliżej nieznanych.
Od początku powstania forum DTG zamieszczam dwukierunkowe linki do jednego i drugiego forum, zależne od tego gdzie łatwiej znaleźć mi materiały, o które ktoś pyta i do tej pory jakoś nikt tego nie kwestionował...
Jeżeli taka forma moich wypowiedzi (cytaty, linki, zdjęcia, filmiki pomagające znaleźć odpowiedzi na zadane pytania) będzie usuwana - prosiłbym o informację na ten temat.

Wojtek

[ Dodano: 28-04-2008, 00:52 ]
Widzę , że w temacie o Bare Arctic też zniknął mój link - tym razem przekierowanie było do FN... to ten temat: http://forum-nuras.com/vi...p=147939#147939 (może trochę się utrzyma)

silver111 - 28-04-2008, 08:12

propozycja dla nadgorliwego moderatora:

Skoro już opanowałeś(aś) kasowanie postów to może teraz przećwiczysz przenoszenie. Proponuję umieszczenie tego wątku na forum wewnętrznym. Nie wszyscy muszą czytać jak to jest niedobrze.

jcsjacekj - 28-04-2008, 11:32

Moze dobrym zwyczajem byloby wpisywanie chociaz krotkiej informaji
"Watek usuniety - naruszenie regulaminu"
"Moderowane - reg. paragraf ..."
"Moderowane - off topic"
powiedzmy w czerwonym, bold kolorze z loginem Moderatora ?

Wtedy autor postu/watku moze sobie na PW wyjasniac z modem co i jak.

Zalety :
- autor wie kto i dlaczego moderowal
- dialogi, uwagi n.t. moderowania - tylko PW

Wady :
- moderatorzy maja troche wiecej pracy

jacekplacek - 28-04-2008, 13:31

jcsjacekj napisał/a:
Zalety :
- autor wie kto i dlaczego moderowal
- dialogi, uwagi n.t. moderowania - tylko PW

Wady :
- moderatorzy maja troche wiecej pracy

Do zalet: DarekS też wie kto moderował i czemu, bo na razie wygląda, że nie wie:
DarekS napisał/a:
nie znam poszczegolnych przypadkow opisanych powyzej za wyjatkiem $$ i ciezko mi na ten temac w obecnej chwili cokolwiek napisac

Rafi - 28-04-2008, 14:20

Na stronie portalu w nowych tematach znajduje się link do tematu "wypadek na koparkach". Wypadek wydarzył się w ubiegłym tygodniu, a post znikną... Ciekawe że nie ma na jego temat żadnej wzmianki na żadnym z for...
DarekS - 28-04-2008, 14:27

Rafi napisał/a:
Na stronie portalu w nowych tematach znajduje się link do tematu "wypadek na koparkach". Wypadek wydarzył się w ubiegłym tygodniu, a post znikną... Ciekawe że nie ma na jego temat żadnej wzmianki na żadnym z for...
faktycznie ktos ten temat usunal niewiadomo czemu
przywracam go w temacie WYPADKI
jednak jest to temat znany nam wszystkim z 2005 roku

martin - 28-04-2008, 14:51

DarekS napisał/a:
ktos

me -> dyskusja byla w zlym dziale i odnoszaca sie do kotleta z 2005r.

Judas - 28-04-2008, 14:51

temat dotyczyl ostatniej srody zdaje sie...
martin - 28-04-2008, 14:58

Cytat z http://forum-nuras.com/viewtopic.php?p=147993:

hatorihanza napisał/a:
W dniu 05.03.05 podczas nurkowania w kamieniołomie w Jaworznie...

Moj kalendarz pokazuje na dzien dzisiejszy 28.04.08.

Tomek Radomski - 28-04-2008, 19:03

Rafi napisał/a:
Na stronie portalu w nowych tematach znajduje się link do tematu "wypadek na koparkach". Wypadek wydarzył się w ubiegłym tygodniu, a post znikną...
Tak jak napisał Martin, część dotycząca wypadku z 2005 została usunięta, wszystko, co się do niej odnosiło również,
reszta została: http://forum-nuras.com/vi...p=147969#147969

Dorota i Wojtek - 28-04-2008, 19:45

Czyli generalnie super...

Może jednak ktoś odpowie mi co się dzieje z moimi postami? Nie ukrywam, że jestem zainteresowany też tym, co stanie się z ewentualnymi, napisanymi w przyszłości :) .

Wojtek

Beeker - 29-04-2008, 11:14

<edit/automoderacja>
... ugryzłem się w ustnik i nie będę rozwijał tego tematu ...

Mania - 04-05-2008, 18:47

tomek Sienicki napisał/a:
To wszystko, to pewnie wina moderatora "Radka"...

:zdz:

--
tS

Hmmm, warto zajrzec do jego profilu....Ostatni raz byl zalogowany 24 kwietnia....

Przeprosisz go?

Mania

$$ - 04-05-2008, 19:40

Mania napisał/a:
Przeprosisz go?
W zastępstwie procesowym przeproszę za "tomek Sienicki"
"Mania" proszę wyjdź z roli policjanta, prokuratora, sędziego i kata, jednocześnie.

pozdrawiam rc

Mania - 04-05-2008, 19:42

$$ napisał/a:
W zastępstwie procesowym przeproszę za "tomek Sienicki"

Wydawalo mi sie, ze Tomek to duzy chlopiec i potrafi sam przeprosic.

Mania

Łukasz M. - 04-05-2008, 19:48

Mania napisał/a:
Wydawalo mi sie, ze Tomek to duzy chlopiec

Radek zapewne także ...

tomek Sienicki - 04-05-2008, 20:32

Mania napisał/a:
Wydawalo mi sie, ze Tomek to duzy chlopiec i potrafi sam przeprosic.

Cześć Mania, naprawdę nie dostrzegłaś, że to zdanie było ironiczne, nawiązujące do wcześniejszych wypowiedzi demonizujących rolę niejakiego Radka???

Trochę mnie rozczarowałaś....

--
tS

Mania - 04-05-2008, 20:34

Sorki Tomku...mam katar, wyjazd nurkowy sie sypnal, bo sie rozchorowalam, to mam prawo ironii nie zauwazac...
;D

Skoro ironia to w takim razie przepraszam

Mania