FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

JESTEM POCZĄTKUJĄCY - zalogowane nurkowania a Master Scuba Diver (PADI)

kondzikus - 05-05-2008, 18:53
Temat postu: zalogowane nurkowania a Master Scuba Diver (PADI)
aby uzyskać stopień Master Scuba Diver (PADI) trzeba m. in. posiadać minimum 50 zalogowanych nurkowań, w związku z tym mam pytanie czy brane są pod uwagę wsystkie zalogowane nurkowania tzn. na przykład takie które odbywałem z partnerem o takim samym stopniu (w moim przypadku OWD) czy jest tak że muszą to być nurkowania z osobą z wyższym stopniem ? jestem początkujący więc jeszcze nie do końca się w tym wszystkim łapię..
BitPump - 05-05-2008, 19:03

kondzikus napisał/a:
aby uzyskać stopień Master Scuba Diver (PADI) trzeba m. in. posiadać minimum 50 zalogowanych nurkowań, w związku z tym mam pytanie czy brane są pod uwagę wsystkie zalogowane nurkowania tzn. na przykład takie które odbywałem z partnerem o takim samym stopniu (w moim przypadku OWD) czy jest tak że muszą to być nurkowania z osobą z wyższym stopniem ?

Dowolne nurkowania - niezależnie czy z osobą o tym samym, niższym czy wyższym stopniu.

~BitPump

Andrzej Minorczyk - 05-05-2008, 19:06

BitPump napisał/a:
Dowolne nurkowania

Padi uznaje nawet basenowe :D

WielkiDżon - 05-05-2008, 19:17

kondzikus napisał/a:
aby uzyskać stopień Master Scuba Diver (PADI) trzeba m. in. posiadać minimum 50 zalogowanych nurkowań

Żeby go dostać trzeba zrobić RD i 5 specjalizacji. Na samych kursach zalogujesz ze 25 nurkowań. Tyle że ten stopień to jak odznaka sprawności zucha. Po co Ci to?

kondzikus - 05-05-2008, 19:21

Andrzej Minorczyk napisał/a:
Padi uznaje nawet basenowe

cóż, jeżeli masz tutaj na myśli basen typu np Nemo33 w Brukseli to pewnie takie nurkowanie możnaby zalogować :ping:

[ Dodano: 05-05-2008, 19:24 ]
WielkiDżon napisał/a:
Żeby go dostać trzeba zrobić RD i 5 specjalizacji. Na samych kursach zalogujesz ze 25 nurkowań. Tyle że ten stopień to jak odznaka sprawności zucha. Po co Ci to?

póki co to nie mam pojęcia do czego ten stopień może być przydatny, chyba zresztą żadnych dodatkowych uprawnień nie daje. W każdym razie byłem ciekawy jak to jest z tymi zalogowanymi nurkowaniami, jak narazie trochę mi to rozjaśniło, dzięki