| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
NURKOWANIE EKSTREMALNE I TECHNICZNE - Nowe filmiki z jaskiń Florydy
Slawek Packo - 12-05-2008, 15:46 Temat postu: Nowe filmiki z jaskiń Florydy Na stronie można zobaczyć kilka filmików z tegorocznego wyjazdu do jaskiń Florydy. Na razie jest videorelacja z Buford Spring (najtrudniej było dotrzeć ale się opłaciło), z Eagle's Nest (Lockwood Tunel - głęboko i długo) i z Ginnie (główna lina razem z Casey McKinlay - to ten od extremalnego trawersu w Wakuli - jak widać nurkuje nie tylko z nurkami GUE )
Wkrótce jeszcze jeden filmik z Ginnie - tym razem z Jerzykiem, oraz filmik z Frankena z ostatniego piątku - warunki jakie tam były opisał w innym wątku Silva.
pozdrawiam
Tomasz Zabierek - 12-05-2008, 22:11
No, postawilem ale zapomnialem dodac do "Najnowszych" W srode poprawie
TomekP - 12-05-2008, 22:36
Jak zwykle fajne filmiki Milo jest czasami popatrzec jak sie nurkuje w miejscach niedostepnych dla zwyklych smiertelnikow. Obysmy mogli ogladac wiecej takich relacji.
Casey McKinlay domyslam sie ze to ten ze "zderzakiem", (zreszta jak widac pomocnym ). Niezly patent.
maciekusa - 13-05-2008, 04:11
Filmy jak zawsze super , pozdrawiam.
Slawek Packo - 13-05-2008, 13:07
| Plotek napisał/a: | | Casey McKinlay domyslam sie ze to ten ze "zderzakiem" |
Nie, to ten z Ginnie w czerwonym skafandrze. Ze "zderzakiem to Alex Warren, nasz kolega.
| Tomasz Zabierek napisał/a: | | No, postawilem ale zapomnialem dodac do "Najnowszych" |
Nie szkodzi. I tak fajnie że daje się u ciebie postawić duże pliki. Wpadnij po resztę.
TomekP - 14-05-2008, 12:56
| Slawek Packo napisał/a: | | Nie, to ten z Ginnie w czerwonym skafandrze. |
No tak wystarczy poczytac napisy koncowe, zreszta nawet skuter mial podpisany
Musze przyznac ze szpej Alexa robi wrazenie, oraz to jak posluguje sie trzema latarkami.
MRP - 14-05-2008, 13:48 Temat postu: Re: Nowe filmiki z jaskiń Florydy
| Slawek Packo napisał/a: | | Na stronie można zobaczyć kilka filmików z tegorocznego wyjazdu do jaskiń Florydy. |
Super filmiki - kolejne do mojej kolekcji na deszczowe dni, a ostatnio takich sporo. Ogladam i ogladam i nie moge sie doczekac wyjazdu na Floryde, a to jeszcze tydzien. Dzieki
MRP
[ Dodano: 14-05-2008, 14:50 ]
| Plotek napisał/a: | | Slawek Packo napisał/a: | | Nie, to ten z Ginnie w czerwonym skafandrze. |
No tak wystarczy poczytac napisy koncowe, zreszta nawet skuter mial podpisany
Musze przyznac ze szpej Alexa robi wrazenie, oraz to jak posluguje sie trzema latarkami. |
Ja podziwiam gracje i lekkosc z jaka Casey operuje skuterem - to sa lata praktyki. Podobny styll do JJ.
MRP
Slawek Packo - 14-05-2008, 14:04
| MRP napisał/a: | | Ja podziwiam gracje i lekkosc z jaka Casey operuje skuterem - to sa lata praktyki. Podobny styll do JJ. |
Dla mnie obaj (Alex i Casey) sa bardzo ok. I choc kazdy z nich nurkuje inaczej to obaj maja w jaskiniach (i nie tylko) poważne osiagniecia (Alex np. Beaconwood System a Casey oczywiscie Wakulla)
Grzyb - 14-05-2008, 15:31
| Slawek Packo napisał/a: | | Plotek napisał/a: | | Casey McKinlay domyslam sie ze to ten ze "zderzakiem" |
Nie, to ten z Ginnie w czerwonym skafandrze. Ze "zderzakiem to Alex Warren, nasz kolega.
|
W pewnym momencie ten "zderzak" mu sie przydal...
MRP - 14-05-2008, 20:24
| Slawek Packo napisał/a: | | MRP napisał/a: | | Ja podziwiam gracje i lekkosc z jaka Casey operuje skuterem - to sa lata praktyki. Podobny styll do JJ. |
Dla mnie obaj (Alex i Casey) sa bardzo ok. I choc kazdy z nich nurkuje inaczej to obaj maja w jaskiniach (i nie tylko) poważne osiagniecia (Alex np. Beaconwood System a Casey oczywiscie Wakulla) |
Slawku masz racje. Nie staralem sie pomniejszac osiagniec Alexa czy tez go krytykowac, nigdy z nim nie nurkowalem. Po prostu zwrocilem uwage na technike operownia skuterem Casey - zdecydowanie w pierwszej piatce osob z ktorymi skuterowalem.
MRP
[ Dodano: 14-05-2008, 23:38 ]
Tak na marginesie - czy ktos sie wybiera na konferencje NSS-CDS w przyszlym tygodniu na Florydzie?
MRP
Slawek Packo - 15-05-2008, 12:11
| MRP napisał/a: | | Tak na marginesie - czy ktos sie wybiera na konferencje NSS-CDS w przyszlym tygodniu na Florydzie? |
Czy to tam ma byc cos dogadane o wzajemnym udostepnieniu jaskin (przynajmniej niektorych) miedzy NSS-CDS, NACD i GUE?
Mania - 15-05-2008, 12:58
Myslisz, ze GUE/WKPP udostepni wreszcie choc kawalek Wakulla? Jakos nie chce mi sie w to uwierzyc
Mania
Slawek Packo - 15-05-2008, 13:26
| Mania napisał/a: | | Myslisz, ze GUE/WKPP udostepni wreszcie choc kawalek Wakulla? Jakos nie chce mi sie w to uwierzyc |
Podobno cos sie w tej sprawie ruszylo. Pewnie Wakulli na razie nie udostepnia ale zdaje sie ze zaczeli od Indian Spring (???)
Mania - 15-05-2008, 15:47
O Wakulle, z tego co slyszalam, to "wojna" toczy sie juz od jakiegos czasu, a poziom irytacji niektorych wzrasta, i to w postepie geometrycznym
Mania
MRP - 15-05-2008, 18:36
| Slawek Packo napisał/a: | | MRP napisał/a: | | Tak na marginesie - czy ktos sie wybiera na konferencje NSS-CDS w przyszlym tygodniu na Florydzie? |
Czy to tam ma byc cos dogadane o wzajemnym udostepnieniu jaskin (przynajmniej niektorych) miedzy NSS-CDS, NACD i GUE? |
Nie mam pojecia ale jak cos zostanie zdecydowane to dam znac. Wszyscy "key players" tam beda wiec moze cos sie ruszy. Jesli chodzi o Wakulla to watpie.
[ Dodano: 15-05-2008, 19:48 ]
| Mania napisał/a: | O Wakulle, z tego co slyszalam, to "wojna" toczy sie juz od jakiegos czasu, a poziom irytacji niektorych wzrasta, i to w postepie geometrycznym
Mania |
Na pewno odkad ja bylem zainteresownay nurkowaniem w jaskiniach czyli od 96 roku. Dla scislosci, w czasie tego okresu Wakulla byla udostepniona dla osob nie zwiazanych z WKPP, ale przez b. krotki czas (e.g. projekt B. Stone'a Wakulla 2)
Wizand - 15-05-2008, 22:01
Ech... dzięki za filmiki ja też dołącze do mojej kolekcji, można powiedzieć że ja to dopiero narybek w nurkowym świecie a to co wy robicie to marzenie. Dzięki
nseal - 16-05-2008, 08:30
Sławek, dopiero miałem okazję obejrzeć. Rewelacyjne filmy, ale to u Ciebie standard Rewelacyjne miejsca.
Maciek, co do kunsztu prowadzenia skutera - 100% racji, rzeczywiście z taką swobodą się przemieszcza.
Gratuluję i zazdroszczę Wam przygody, ale wszystko w swoim czasie
Slawek Packo - 16-05-2008, 10:38
| nseal napisał/a: | Sławek, dopiero miałem okazję obejrzeć. Rewelacyjne filmy, ale to u Ciebie standard Rewelacyjne miejsca. |
Dziekuje i ciesze ze sie podoba. Mam nadzieje ze dzis Zaba dorzuci 2 nastepne.
| nseal napisał/a: | Gratuluję i zazdroszczę Wam przygody, ale wszystko w swoim czasie |
Oczywiscie
|
|