FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

HOBBY - "fotokonwertery"dla ubogich.

fotojaros4 - 22-05-2008, 23:49
Temat postu: "fotokonwertery"dla ubogich.
kazdy kto amatorsko bawi sie w podwodna fotografie zetknal sie z problemem waskiego pola widzenia obiektywow, aparatow nie uzbrojonych w konwertery.otoz taplajac sie dzis w mym przydomowym "oczku"wodnym popelnilem maly eksperyment,fotografujac seria zdjec obiekt ktory normalnie nie mial by jakichkolwiek szans na "uwiecznienie",a to z powodu malej przejzystosci wody,badz tez slabego doswietlenia.oczywiscie neutralna plywalnosc jest podstawa powodzenia.aparat przedpotopowy hp 735 fotosmart.nastepnie wszystkie fotki skleilem w jedno zdjecie panoramiczne.i sie da.pozostaje jeszcze dopracowac szczegoly.z czasem.pozdrowionka. :pa:
bskb - 23-05-2008, 17:06

Jakieś fotki wrzuć. A co do panoram, to przedpotopowy HP R818 robi panoramy i skleja we własnym zakresie. Pływalność obowiązkowo, do tego backkick. No i jeszcze statyw pomaga, jak się komuś chce brać.
fotojaros4 - 25-05-2008, 23:41

wyglada na to ze mam po raz kolejny problem z ladowaniem fotek,choc sa o stosunkowo malej pojemnosci(ok.50-70kB).a co do statywu,to kiedys zbudowalem taki z cegly i kawalka preta.dzialal swietnie :ping:
martin - 26-05-2008, 07:42

fotojaros4 napisał/a:
wyglada na to ze mam po raz kolejny problem z ladowaniem fotek

Wyglada na to, ze masz problem z czytaniem. Uzywanie pacynek jest na FN zabronione.

jcsjacekj - 26-05-2008, 22:10

martin napisał/a:
Uzywanie pacynek jest na FN zabronione.

Co to jest "pacynka" w kontekście forum internetowego ?

P.S. szukałem w necie ale słowo "pacynka" znalazłem tylko w kontekście lalek.

jaros4 - 26-05-2008, 22:33

Ufff,nareszcie!!!zawsze wierzylem w to iz nad tym forum czuwa jakis prawdziwy moderator,i zauwazy ze uzytkownik jaros4 powielil sie jak kiedys niedawno Ktos inny.bo o to przeciez chyba chodzi?utrzymywanie wielu loginow jest klopotliwe,a teraz juz niepotrzebne bo wierze iz modzi lub moze sam admin pomoze w usunieciu drobnego feleru mojego konta jakim jest NIEMOZNOSC ladowania fotek(tak zwana IMPOTENTIA FOTOGRAFICA),ktora z reszta sygnalizowalem juz ze 2 mies.temu.z gory dziekuje jaros vel fotojaros czy jak kto tam woli.czerwony pasek w profilu wyglada bardzo sexi!tak na marginesie. :bee;
martin - 26-05-2008, 22:49

jcsjacekj napisał/a:

n.p. http://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Pacynka

jaros4 napisał/a:
w usunieciu drobnego feleru mojego konta jakim jest NIEMOZNOSC ladowania fotek(tak zwana IMPOTENTIA FOTOGRAFICA),ktora z reszta sygnalizowalem juz ze 2 mies.

I juz wtedy Ci tlumaczylem, ze albo masz przekroczony limit zalacznikow, albo spierniczony program do zapisywania jpeg'ow (pisze naglowki z bledem). Zamiast se pienic, uzyj dowolnego serisu (n.p. imageshack) i wstaw tu tylko
Kod:
[img]http://link.do.obrazka[/img]

jaros4 - 26-05-2008, 23:33

w mojej odpowiedzi nie bylo ani grama cynizmu,a powolanie do zycia drugiego loginu mialo konkretny cel,wiec z mojej strony nie ma powodow do toczenia piany. :uuuu:
bskb - 27-05-2008, 00:00

Hmm, a zobaczę tą fotkę?
Beeker - 27-05-2008, 00:21

jaros4 napisał/a:
czerwony pasek w profilu wyglada bardzo sexi
:co:
$$ - 27-05-2008, 09:56

jaros4 napisał/a:
,i zauwazy ze uzytkownik jaros4 powielil sie jak kiedys niedawno Ktos inny
Jako zatwardziały łamacz zasad posiadałem kilka kont, używanych różnie, lecz po wymianie e-maili z "Mania" dostałem 4 ostrzeżenie będąc wyłączonym z forum.
Jeśli jest taki rygor to zapytam o "OCN" i "Hopdivers".
fotojaros4 napisał/a:
fotografujac seria zdjec obiekt ktory normalnie nie mial by jakichkolwiek szans na "uwiecznienie",a to z powodu malej przejzystosci wod
Technika znana w fotogrametrii lotniczej i podwodnej, zastosuj duże przekrycie kadrów 60% i duże szeregów. Utrzymuj równoległość osi optycznych poszczególnych kadrów zaoszczędzi to ustalaniu perspektyw kolejnych zdjęć.

pozdrawiam rc
[ Dodano: 27-05-2008, 10:05 ]
Error in deleting post

DEBUG MODE

SQL Error : 1195 Table 'phpbb_search_wordmatch' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

DELETE FROM phpbb_search_wordmatch WHERE post_id IN (150045)

Line : 433
File : functions_search.php

Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/

Chciałem usunąć zdublowaną część wpisu, lecz znowu coś się chromoli.

pozdrawiam rz

jcsjacekj - 27-05-2008, 16:57

martin napisał/a:
jcsjacekj napisał/a:

n.p. http://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Pacynka

Dzieki Martin.

jaros4 - 27-05-2008, 22:31

$$,jestem zdania iz w ramach sprawiedliwej walki z systemem nalezy chwytac sie wszystkich mozliwosci jakie niesie z soba wspolczesna technika.na szczescie okres burz i sztormow mamy juz za soba,az ,pewnie do poznej jesieni kiedy to uziemieni niska temperatura znow wezmiemy sie za lby,np.podzieleni na zwolennikow pletw zapinanych klamerkami z lewej,a sprezynkami po prawej stronie forum. :uuuu: