FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - Linki, reklama itp

nurek102 - 09-07-2008, 09:46
Temat postu: Linki, reklama itp
Jak to jest w koncu z raklama na fn, podawianiem bezposrednich linkow? Czesc z nich moderatorzy kasuja bezpardonowo, a czesc zostaje.
Zauwazylem ze kilku ludzi w "zaowalowany" sposob reklamuje supermarket sportowy, podaje z stopce linki itp. Moderatorzy na to nie reaguja.

martin - 09-07-2008, 11:34

Powtorze sie 12319 raz:
Moderatorzy nie maja mozliwosci zmian tego, co jest wpisane w stopke.

Szyderca - 09-07-2008, 11:45

Ciekawe ktorzy to tacy cFaniacy co reklamuja hipermarkety. Eh Ten wolny rynek i nieuczciwa konkurencja. :bee;
nurek102 - 09-07-2008, 11:51

martin napisał/a:
Powtorze sie 12319 raz:
Moderatorzy nie maja mozliwosci zmian tego, co jest wpisane w stopke.

To juz slyszalem ;-P
Ale maja chyba inne mozliwosci wplyniecia na ludzi lamiacych regulamin. Tylko czy chca?

[ Dodano: 09-07-2008, 11:52 ]
hatorihanza napisał/a:
Ciekawe ktorzy to tacy cFaniacy co reklamuja hipermarkety. Eh Ten wolny rynek i nieuczciwa konkurencja. :bee;

Ha ha ha, ale jestes zabawny.
Jak szybko domysliles sie ze to m.in. o Ciebie chodzi.
Akurat ja kupuje czasami w decathlonie, ale wasze zachowanie jest zalosne.

Sebastian Szczesniak - 09-07-2008, 13:41

Jeśli tak jest to napisz wprost kto tak się raklamuje. Jeśli chodzi o stopkę pod moimi postami to nie reklamuje ona w żaden sposób firmy w której pracuję.

Link który się w niej znajduje nie prowadzi do strony firmy tylko do naszego kanału Youtube w którym umieszczamy relację w wypraw i kursów.

Decathlon Diving Team jest niekomercyjnym klubem nurkowym zrzeszającym ludzi którzy kochają wodę i nurkowanie. Na naszych wyjazdach nie zarabiamy, nie sprzedajemy tam sprzętu i nie interesuje mnie kto gdzie robi zakupy i w jakim sprzęcie nurkuje. Dzięki naszej inicjatywie od września zeszłego roku nurkować zaczęło ok 30 osób.

A ty co robisz dla popularyzacji ukochanego sportu??

Szyderca - 09-07-2008, 14:56

Nurku 102 to co piszesz jest Straszne! :bee; WoW :bee;

Ja niemam linku do sklepu tylko do kanału YouTouBe.Hopaczku.

nurek102 - 09-07-2008, 15:24

Sebastian Szczesniak napisał/a:

Link który się w niej znajduje nie prowadzi do strony firmy tylko do naszego kanału Youtube w którym umieszczamy relację w wypraw i kursów.

Zupelnie przypadkowo nazwales sie taj jak firma w ktorej pracujesz? Przy kazdej okazji informujesz jaki to sprzet mozna kupic w firmie, tylko z dobrego serca?

Rozumiem ze moge zalorzyc pseudo klub mares, apeks, scubapro itp i nie bedzie to reklama, tylko dzialalnosc spoleczna?

A ty co robisz dla popularyzacji ukochanego sportu??

A czy ja napisalem ze to jest moj ukchany sport, ze jestem popularyzatorem nurkowania?

[ Dodano: 09-07-2008, 15:26 ]
hatorihanza napisał/a:

Rozumiem ze Twoje prostackie zaczepki wynikaja tylko z tego ze jestes nieskomplikowanym czlowiekiem, ktory przy braku argumentow uzywa obelg. Jesli chcesz mnie obrazac, to prosze bardzo, przyjade do Ciebie i zrob to stoja twarza w twarz.

Marcin H. - 09-07-2008, 16:31

Jeśli chodzi o stopkę pod moimi postami to nie reklamuje ona w żaden sposób firmy w której pracuję.

hatorihanza napisał/a:

Dobra to ja zakładam polcar diving team - klub miłośników nurkowania sprzedających części zamienne do samochodów osobowych...

Marcin R - 09-07-2008, 17:02

Tiaaaa, a Orange Ekstraklasa to stąd, że bardzo lubią kolor pomarańczowy :ping:
Beeker - 09-07-2008, 17:10

Marcin H. napisał/a:
klub miłośników nurkowania sprzedających części zamienne do samochodów osobowych

to może założyć Klub Miłośników Nurkowania Pracowników "Konkretnego Sklepu Nurkowego" :)

Ja nie wykorzystam swego genialnego pomysłu bom z innej branży jest. :mrgreen:

Sebastian Szczesniak - 09-07-2008, 17:14

Super, zakładaj, organizuj szkolenia wyjazdy i zarażaj ludzi swoją pasją. A jak się nazwiesz i co będziesz chciał przez to osiągnąć to już twoja sprawa. Nasz klub powstał we wrześniu a na forum jestem trochę krócej. Nazwa nie powstała w celu promowania firmy na FN. Na forum mnóstwo ludzi pisze kup tu, kup tam itp. Czy robią zawolalowaną reklamę? Jesli ktoś pyta o sprzęt a Kuba odpowie to ma ukrywać gdzie pracuje?

Panowie po co te niepotrzebne emocje? Zapytałem moderatora czy stopka łamie regulamin FN jeśli łamie to nie będziemy ich używać. W stopce jest link do kanału na którym są filmy o nurkowaniu, po wpisaniu nazwy klubu go googla też wyskakuje youtube. Po co doszukiwać się tu reklam i dziwnych zagrań których nie ma?

Jesteśmy pasjonatami nurkowania i cieszy nas każdy nowy nurek i każda odoba której możemy pomóc w odkrywaniu tego sportu.

Przestańcie się irytować, zapraszam na jakiegoś nurka to pogadamy wyjaśnimy sobie sprawy. Bo inaczej będziemy się tu błotem obrzucać i wprowadzać nerwową atmosferę, a w nurkowaniu nie o to chodzi

pozdrawiam

Beeker - 09-07-2008, 17:25

Super, zakładaj, organizuj szkolenia wyjazdy i zarażaj ludzi swoją pasją. A jak się nazwiesz i co będziesz chciał przez to osiągnąć to już twoja sprawa. Nasz klub powstał we wrześniu a na forum jestem trochę krócej.

Klub (nie baza ani sklep) w którym działam ma ponad dwudziestoletnią historię.
(link w profilu)

Panowie po co te niepotrzebne emocje?

Jeśli idzie o emocje to mój post zawiera jedynie 2 szczere i szerokie uśmiechy ...

W stopce jest link do kanału na którym są filmy o nurkowaniu, po wpisaniu nazwy klubu go googla też wyskakuje youtube. Po co doszukiwać się tu reklam i dziwnych zagrań których nie ma?

Wasz link do "youtube" zawiera informację o Was i o "Waszej" stronie:
Cytat:
Name: DecathlonDivingTeam
TeLeTuBiŚ- Sebix
$zYd€rCa- Cubix
CuRaCaOO vel mr. DUI - JArex
Yuri- Mirex
+ jeszce wielu
Country: Poland
Occupation: Nurki
Companies: Decathlon
Interests and Hobbies: Nurkowanie zawsze w wszedzie ,,Niewazne gdzie wazne z kim"
Movies and Shows: o Nurkowaniu :D
Music: Dźwiek BoMbElKóW
Books: NURKOWANIE
Website: http://www.tribord.com

Pozdrawiam

Marcin H. - 09-07-2008, 17:34

Beeker napisał/a:
Panowie po co te niepotrzebne emocje?

Jeśli idzie o emocje to mój post zawiera jedynie 2 szczere i szerokie uśmiechy ...

Ja tam też jakoś specjalnie zapiekły nie jestem. Po prostu ta stopka wygląda trochę niepoważnie i zdrowy rozsądek podpowiada, że może być uznana jako forma reklamy, podobnie jak przytoczona już orange ekstraklasa, czy inne łodki bols...

tyle

Sebastian Szczesniak - 09-07-2008, 19:15

Cześć Beeker

Nasze posty nie pojawiły się w odpowiedznim czasie, jak pisałem swój nie było jeszcze twojego. Więc nie odnosiłem się do twojej wypowiedzi, tylko do porzedników. Nie pisałem o twoim klubie.
Ja też mam w stopce klub, a nie sklep. Mam teraz nazwę klubu zmieniać? Klub nie prowadzi żadnej komercyjnej działalności. A ja nie walę posta za postem o niczym żeby tylko stopaka się regularnie pojawiała. Ludzie przeglądający forum oglądaję te dzieła kinematograficzne, zadają pytania o nurkowanie kursy itp. Część z nich zaczyna nurkować część ma zamiar i to cieszy.

Tyle w temacie

[ Dodano: 09-07-2008, 19:26 ]
Marcin H - jak się uprzeć to wiele wątków można uznać za reklamę lub jej próbę. Ja reklamowąć swojej marki w ten sposób nie mam zamiaru.

Widzę że jesteś z naszych okolic zapraszam cię na na jakiegoś nura w podwarszawskiej sadzawce:) Zobaczysz że nam chodzi o nurkowanie a nie wątpliwej jakości reklamę czegoś tam:)

Pozdrawiam i nie nabijam już licznika postów:)

Marcin R - 09-07-2008, 19:41

A skąd pojawił się pomysł, żeby nadać tak oryginalną nazwę klubowi a nie np. " Szybkie Foki" albo " Czarna Płetwa" czy coś w tym rodzaju?
Sebastian Szczesniak - 09-07-2008, 21:22

To jest chyba oczywiste. Dzięki temu mamy ułatwiony dostęp do sprzętu ( osoby które z nami nurkują też w miarę posiadanych środków ), pomagamy rozwijać produkty które dostajemy do testów, współpracujemy z kilkoma klubami nurkowymi dzięki czemu można ponurkować w fajnej grupie. Dlatego nie nazywamy się "szybkie foki". Jak zakładaliśmy klub nie miałem pojęcia o istnieniu FN więc nie uknułem intrygi.
Trochę wiary w ludzi w dzisiejszych smutnych czasach:)

Szyderca - 09-07-2008, 23:05

Oj Oj Oj dzieki Hopaki za poprawe humoru. Seba olej ten Decathlon nazwiemy sie SZYBKIE FOKI TRIBORDA :bee; Zostaniesz FOK MASTEREM. Niema to jak w czasach glodu, dziury budzetowej, problemow z euro 2012 oraz tacza raietowa. Pogadac sobie o stopkach i reklamach. Stworzylismy nasz NO PROFIT team zanim ja wiedzialem ze jest takie forum. Poki co nie zamirzam zmieniac stopki. Ale trzeba zaproponowac marce. REKLAME na forum. Taki partyzancki Marketing. Hehehehe. I teraz wyszlo ze ZARABIAMY NA PROMOCJI SKLEPU. Hahhaaaaaa :bee; Beeker ja widze ze ty tez tam ostro promujesz. Tobie sie dostanie za klub a nam za promocje YouToube

Pozdawiam

PS. Dzieki za poprawe humoru.

[ Dodano: 09-07-2008, 23:11 ]
Cytat:
Rozumiem ze Twoje prostackie zaczepki wynikaja tylko z tego ze jestes nieskomplikowanym czlowiekiem, ktory przy braku argumentow uzywa obelg. Jesli chcesz mnie obrazac, to prosze bardzo, przyjade do Ciebie i zrob to stoja twarza w twarz.

Niewiem czy slowo Hopaczek to obelga ale ok. Masz w pelni racje jestem malo skomplikowanym nidouczonym psychopatą. Przepraszam. Ide skoczyc do wanny na głowe :bee; Powinienies sie bardziej wyluzowac zajac sie np. skrecaniem dlugopisow. Strasznie wrazliwy jestes. Nawet boje sie do Ciebie powiedziec ,,STARY OK"Bo jeszce sie obrazisz. Jesli urazilem twoje uczucia PRZEPRASZAM Z CALEGO SERCA :buuu: WYBACZ MI :buuu: :bee; :bee; :bee; :bee; :aaa: :aaa: :aaa:

Salut!Czas ruszac na wraki i dalej promowac HIPERMARKET SPORTOWY.

Pozdrawiam :beer3:

Sebastian Szczesniak - 09-07-2008, 23:13

FOK MASTER? Podoba mi sie! Ale wolę być jednak szefem klubu "Tęcza" Mógłbyś wtedy śpiwać "łubudubu łubudubu niech żyje nam prezes naszego klubu"

Nie kłóćcie się już dziewczyny:)

Szyderca - 09-07-2008, 23:25

Nie mogelm sie powstrzymać Seba to dla Ciebie

http://foka.team.triborda.patrz.pl

Ps. Musze nabic jeszce z 30 postów :D Wszystko dla REKlaMY!!!!!Yuri z Jarasem nam PomogĄ i zasypiemy FN :D :D:D:D :000: :bee; :000: :bee;

tomek Sienicki - 09-07-2008, 23:27

A w czym problem?! I tak wszyscy wiedzą, że sprzęt z DECATHLONA można porównać jedynie do szynki z "BIEDRONKI"...

--
tS

Marcin H. - 09-07-2008, 23:28

Widzę że jesteś z naszych okolic zapraszam cię na na jakiegoś nura w podwarszawskiej sadzawce:)

luz

Szyderca - 09-07-2008, 23:36

Mozna jakiegos nurka zrobić w okolicach. Kiełpińska sadzawka zaliczona. Jest tam jeszce jakieś jeziorko obok wiec jak cos damy znaka i mozna skoczyc na jakiegos nurka po godzinach pracy.

Co do wypowiedzi Tomka S ------- RESPECT------ Kazdy ma swoje zdanie. I oto chodzi w tej calej zabawie. To tak jak paru ludzi mowi ze JACKETY są Beee :bee; a MARES najlepsze co robi to buty na plaże. Co człowiek to własne zdanie :D

Sebastian Szczesniak - 09-07-2008, 23:38

tomek Sienicki napisał/a:
A w czym problem?! I tak wszyscy wiedzą, że sprzęt z DECATHLONA można porównać jedynie do szynki z "BIEDRONKI"...

--
tS

O i to jest dobre zakończenie naszej miłej dyskusji. Każdy ma swoje zdanie i bardzo dobrze.

Pozdrawiam

martin - 10-07-2008, 06:38

I tak wszyscy wiedzą, że sprzęt z DECATHLONA można porównać jedynie do szynki z "BIEDRONKI"...

Tomek, przeginasz, nie caly sprzet. Ja mam fajke z Decathlona - chyba z dwa lata polowalem zeby kupic dokladnie taka. Jest po prostu zaje...fajowa...

nurek102 - 10-07-2008, 09:21

No i digitala mozna kupic tam taniej niz w sklepach nurkowych
Szyderca - 10-07-2008, 09:44

martin napisał/a:
I tak wszyscy wiedzą, że sprzęt z DECATHLONA można porównać jedynie do szynki z "BIEDRONKI"...

Tomek, przeginasz, nie caly sprzet. Ja mam fajke z Decathlona - chyba z dwa lata polowalem zeby kupic dokladnie taka. Jest po prostu zaje...fajowa...

Jaka masz fajke przyznaj się:D

Przemo_C - 10-07-2008, 10:16

hatorihanza napisał/a:

Taką.

Szyderca - 10-07-2008, 11:10

Przemo_C napisał/a:
hatorihanza napisał/a:

Taką.

Obrazek

Przemo fajna FAJKA :bee; Taki odjazdowy zestaw do nurkowania TYlko maska porzebna

martin - 10-07-2008, 11:28

czarna, bez zaworkow, z zolta naklejka na samym koncu.
$$ - 10-07-2008, 12:23

hatorihanza napisał/a:
TYlko maska porzebna

Tu masz maskę utrzymaną w stylistyce fajki. http://forum-nuras.pl/forum/viewforum.php?f=40

pozdrawiam rc

tomek Sienicki - 10-07-2008, 21:17

martin napisał/a:

I to właśnie Martin, wyjątek potwierdzający regułę. Mi też smakuje Żubrówka z "Biedronki":)

--
tS