FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

JESTEM POCZĄTKUJĄCY - Maska firmy PEGASO

przemas - 09-07-2008, 15:27
Temat postu: Maska firmy PEGASO
Podczas zakupów w supermarkecie zauważyłem maskę firmy PEGASO za 69 zł. Czy posiada ktoś maskę tej firmy i jak się ona sprawdza?
MIDZIK - 09-07-2008, 15:44

Kiedyś na kurs przyszedł kursant z ABC kupionym w jakimś Makro, czy innym jakimś podobnym super sklepie nurkowym, za podobne pieniądze o których piszesz, miał cały komplet.

Niestety, nie udało się nic z tą maską zrobić, ciągle parowała. Odtłuszczanie różnymi detergentami, wlewanie wysokoprocentowego alkoholu - NIC. Skończyła gdzieś na półce, kursant dostał drugą maskę na kurs i zakończył zajęcia.

Maska o którą pytasz, może jest i dobra, ale nie wiadomo, czy nadaje się do nurkowania...

podobno tanie mięso psy jedzą.....

Pzdr

Mirek

jacekplacek - 09-07-2008, 21:17

Maska ma być dobrana do twarzy: miękka(zbyt sztywny silikon wyciska łzy z oczu - dosłownie), wygodna, nie cieknąca. Jeżeli szybka jest szklana, ma być hartowana.
MIDZIK napisał/a:
podobno tanie mięso psy jedzą.....

Używam "Corsica" za podobne pieniążki. Działa.

slomax - 10-07-2008, 00:10

Lidl co roku zawsze ma jakiś podstawowy sprzęt nurkowy w sprzedaży i chyba większość to jest właśnie Pegaso, albo firma która dla Pegaso robi. Ja kupiłem sobie maskę i rurkę i nie narzekam. Owszem na początku parowało, ale pasta do zębów i płyn do naczyń zdziałały cuda.
Szyderca - 10-07-2008, 03:10

jacekplacek napisał/a:
Używam "Corsica" za podobne pieniążki. Działa.

Bardzo dobry wybór

slomax napisał/a:
Owszem na początku parowało, ale pasta do zębów i płyn do naczyń zdziałały cuda.

i sobosób wysmienity. Ostatno uslyszalem sposób z ACETONEM ale szczerze to zbyt duże ryzyko z silikonem zwiazane :D Nie dla mnie