jacekplacek - 13-07-2008, 19:41 Temat postu: Zalewanie zatokWitam. Właśnie poczytałem w WB o free i nasunęło mi się pytanie. Jak z zalanymi zatokami wyrównać ciśnienie w masce?I - 13-07-2008, 21:55 Jeżeli masz na myśli tego pana , zwróć uwagę na fakt, że ma on maskę "bez nosa" i klips na swoim własnym....
P.
I
PS.
Warto dodatkowo zauważyć butelkę po coca-coli - czy to nadal freediving, czy nurkowanie ze sprzętem .jacekplacek - 14-07-2008, 08:04 Mi okularki na 3m chce wbić do twarzy. Mają jakiś system, żeby ciśnienie w środku wyrównać? O co w tym chodzi?
Tutaj też okularki:
A tak się niektórzy bawią:
sQba - 14-07-2008, 09:29 zalewają okulary wodąjacekplacek - 14-07-2008, 16:18 Odpowiedź pełna. Kto szuka, ten się nałazi jaros4 - 14-07-2008, 22:39 wieczorem,w zeszla sobote,w wodzie, natknalem sie na zablakanego freedivera,z okularow sterczaly mu dziwne rurki.zachnal sie tylko slyszac moje pytanie ,po co mu to,zamiast -do widzenia uslyszalem tylko syk wyrownywanego cisnienia.komandos038 - 01-10-2008, 19:50 Bawiliście się w "metodę oczyszczania zatok" - metodą zalewania ich pod wodą?
Jeśli nie , to bardzo polecam:)
w Stanach to istnieje jako UT.Underwater Tubb. czyli nurkowanie w wannie, a właściwie się samo-zalewanie, i akomodacja podwodna.
Najgorsze to , początek, jak poraz pierwszy zdajecie test z " psychiczności podświadomości " swego organizmu, i zawierzacie się, technice budowy człowieka-że się nie utopicie, lecz nadal egzystujecie w zalanej wannie.
Pozdrawiam.gibber - 03-10-2008, 10:30 Taaa, zalej sobie zatoki slodka woda. Nie szczypie to przypadkiem. Jak juz chcesz sie pobawic w wanie, to chociaz ta wode osol, zwyklym NaCl. Plaska lyzeczka (nie stolowa) na litr wody.bruner - 18-12-2012, 18:07 Nie próbujcie czasami zalewania zatok w naszych słodkich wodach - są tak bogate w róznorodne bakterie, ze infekcja zatok bardzo prawdopodobna. Jeżeli już to w czystych morskich wodach o dużym nasłonecznieniu i zasoleniu.
Płukanek domowych też nie polecam z własnego doswiadczenia. Coś kiedyś miałem nie tak z jednej strony przy nosie... zachciało mi sie płukanki solą z dziurki do dziurki ... Potem to już tylko seria płukań wodą z antybiotykiem mi pomogła. Moja otolaryngolog wytłumaczyła mi, że mając już infekcję tymi płukaniami pieknie ją sobie rozniosłem po całych zatokach po obu stronach ...Bul-kot - 18-12-2012, 18:22 bruner , tak tylko pytam, patrzyłeś na datę posta nad Twoim?bruner - 18-12-2012, 18:40 Nie widzę związku. Zalewanie zatok było jest i będzie niezaleznie od daty. A miałem cos istotnego do powiedzenia w temacie o czym jestem pewny, że nie każdy wie. I może dzięki temu ktoś kto to przeczyta. Uniknie kłopotów zdrowotnych takich jakie ja sobie zafundowałem przez swoją niewiedzę kiedyś.
Wypowiedzi na forach istnieją dłużej niż doraźne problemy i dzieki temu ich zapis stanowi 'bank informacji'. Jeżeli oczywiscie wnosza coś do tematu Yavox - 18-12-2012, 18:57
Bul-kot napisał/a:
bruner , tak tylko pytam, patrzyłeś na datę posta nad Twoim?
Odgrzebał trupa, fakt, ale to był wątek merytoryczny i chyba nic się nie zmieniło od czasu jego powstania. Przecież nie odpowiada po kilku latach w dziale sprzedam/kupię/zamienię wiesiek01 - 18-12-2012, 19:02
bruner napisał/a:
A miałem cos istotnego do powiedzenia w temacie
napisz lepiej komentarz do filmu i wyjaśnij jak te kółka puszczasz Anakin - 19-12-2012, 07:46 Mi ostatnio larynolog zapisała specyfik "sinus rinse" - hamerykański
Jak dla mnie działa, przyspiesza oczyszczanie zatok, nawilża śluzówkę.panna migotka - 19-12-2012, 22:26
Anakin napisał/a:
Mi ostatnio larynolog zapisała specyfik "sinus rinse" - hamerykański
Jak dla mnie działa, przyspiesza oczyszczanie zatok, nawilża śluzówkę.
dokładnie, ten specyfik bardzo dobrze działa na zatoki