| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - SSI
witaminek - 28-07-2003, 20:30 Temat postu: SSI czy ktos moglby mi powiedziec cos o tej organizacji SSI ?? jakie kursy robia , jakie uprawnienia moge uzyskac w tej organizacji , i jak najwiecej informacji o niej , z gor dzieki
lobster - 28-07-2003, 21:08
lebsajt:
http://www.ssiusa.com/
Z grubsza to samo co PADI. Tylko nazwy kursow maja inne i jakies detale typu +- 1 nurkowanie wiecej trzeba zaliczyc na jakistam stopien. Jakosciowo , filozoficznie i "uprawnieniowo" to to samo. I tak jak w PADI, sa dobrzy instruktorzy SSI i beznadziejni instruktorzy SSI.
A co? Przestajesz plywac u ojca na sznurku? Gratulacje.
Konrad Kowalczuk - 28-07-2003, 23:50
SSI = Super Sex Instruktor
a tak na powaznie to zblizone do PADI ale np AOWD mozesz miec po 24 nurkach a nie po kilkunastu (jesli dobrze licze to po 11) tak jak w PADI, obowiazkowa jest min specjalnosc glebokie do 39m, a nie jak w tej organizacji na P mozesz zrobic AOWD bez deep'a do 39m, a tylko do 30. Lobster dal Ci link do firmy w USA. w Polsce przedstawicielem SSI jest Jacek Lubowiecki. poza tym jest duza roznica w samej struktorze organizacyjnej pomiedzy SSI, a PADI.
Mania - 29-07-2003, 08:37
A dodatkowo zeby zrobic AOWD musisz zrobic 4 extra kursy w tym stress&rescue obowiazkowo. No i malutki plus - przynajmniej jesli chodzi o SSI w Egipcie - plastik daja od razu do reki. Nie trzeba czekac kilku tygodni.
Mania
witaminek - 29-07-2003, 09:45
dzieki za odpowiedzi , a co do plywania na sznurku to byla taka metafora ze ojciec bardzo mnie pilnowal , ale chce wam powiedziec ze juz kilka razy nurkowalem w te wakacje i nic mi sie nie stalo. najglebiej bylem na 12m wiem ze to nie duzo ale zawsze cos
MArcin M. - 29-07-2003, 16:44
| Konrad Kowalczuk napisał/a: | | Lobster dal Ci link do firmy w USA. w Polsce przedstawicielem SSI jest Jacek Lubowiecki. poza tym jest duza roznica w samej struktorze organizacyjnej pomiedzy SSI, a PADI. |
A pod adresikiem http://www.scubaservice.com.pl/ znajdziesz kilka informacji na interesujące Cie tematy
scubamilivoj - 30-07-2003, 01:30 Temat postu: ssi Odsyłam na swoją macierzystą stronę www.ssi.hr gdzie masz wszelakie informacje
(zbieżne zresztą ze www.ssiusa.com) oraz namiar na mnie - hi hi
Pzdr
Milivoj
witaminek - 30-07-2003, 08:46
dzieki za wszystkie linki
anatol - 08-08-2003, 10:35
| Mania napisał/a: | | A dodatkowo zeby zrobic AOWD musisz zrobic 4 extra kursy w tym stress&rescue obowiazkowo. |
W Polsce w skład AOWD w SSI wchodzą 4 specjalizacje. Stress&Rescue jest dodatkowym kursem.
|
|