FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

CMAS/PADI/SSI/... - Szkolenie w Łodzi lub okolicach

ramzes78 - 21-07-2008, 15:06
Temat postu: Szkolenie w Łodzi lub okolicach
Witajcie

Będę wdzięczny za podpowiedź w której z Łódzkich szkół zrobić kurs- wiem że to początek przygody i nauki ale jakoś zacząć trzeba a chciałbym by była to jakość a nie jakoś :D

Namówiłem żonę, idziemy razem, więc zanim wydam ponad 2 tys. z chęcią posłucham doświadczonych.

Pozdrawiam serdecznie
Arti

Cerberiusz - 21-07-2008, 17:21

Zobacz TUTAJ był już poruszany ten temat.
ramzes78 - 21-07-2008, 19:25

Dzięki za odzew i namiar na seaquest ( choć większość tamtych postów przypomina tematykę "o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi") :P

Trochę poszperałem w sieci i znalazłem jeszcze dwie szkoły- Łódź Podwodna ( instruktor p. Bartłomiej Sadowski) i Batysfera . Macie o tych miejscach/ludziach jakieś opinie?

Pozdrawiam
Arti

FotoMiś - 21-07-2008, 20:40

Troszkę opinii o łódzkich szkołach znajdziesz jeszcze pod koniec wątku nt. okolicznych miejsc nurkowych: KLIK!

Jeżeli zależy Ci na jakości szkolenia to proponowałbym jednak darować sobie Seaquest. Na podstawie własnych, zeszłorocznych doświadczeń muszę się niestety zgodzić z opinią Martusi o ichnim instruktorze. Jeżeli nie masz alergii na CMAS, to może pofatyguj się do Gałacha na ul. Sowią 4 - zapewne sam już nie szkoli ale podejrzewam, że będzie mógł Ci doradzić jakiegoś instruktora na poziomie.

Michał

ramzes78 - 21-07-2008, 21:31

Nie mam alergii do nikogo:)

Co do seaquest- nie przypadli mi do gustu podczas osobistej wizyty w tym ośrodku....
Pozdrawiam
Arti

WW - 22-07-2008, 14:24

Spróbuj w Batysferze na ul. Śląskiej 15. Tamtejszego instruktora, Mikołaja, mogę z czystym sumieniem polecić. Szkoli w PADI, to najpopularniejszy obecnie system stopni.
Kilku znajomych już tam wysłałem i nadal są moimi znajomymi :bee;

kurzawa2 - 22-07-2008, 16:51

na Targowej jest P. Szadkowski. ja zapisałem się u niego pare lat temu. kurs basenowy prowadził Marek Miklaszewski i Cezary Dałek. według mnie spoko Panowie. P1 i P2 też u nich robiłem. wyżej wspomniany Rysiu Gałach też chyba jeszcze prowadzi szkolenia. zadzwoń zapytaj.pozdrawiam
I - 22-07-2008, 17:00

Może spróbuj pogadać jeszcze z Elą Benducką

P.
I

ramzes78 - 22-07-2008, 17:27

Po raz kolejny- dzięki :) .Porozglądam się, pogadam i coś wybiorę- na pewno dam znać po kursie co i jak .
Pozdrawiam
Arti

kurzawa2 - 22-07-2008, 19:43

zerknij może jeszcze tutaj http://www.lodzpodwodna.pl/ pozdrawiam
ramzes78 - 22-07-2008, 19:53

kurzawa2 napisał/a:
zerknij może jeszcze tutaj http://www.lodzpodwodna.pl/ pozdrawiam

O nich właśnie pytałem na początku- wiesz jak stoją jakościowo?

Piotrek Ginter - 22-07-2008, 23:57

...
hubert68 - 23-07-2008, 07:09

kurzawa2 napisał/a:
na Targowej jest P. Szadkowski. ja zapisałem się u niego pare lat temu. kurs basenowy prowadził Marek Miklaszewski i Cezary Dałek. według mnie spoko Panowie. P1 i P2 też u nich robiłem. wyżej wspomniany Rysiu Gałach też chyba jeszcze prowadzi szkolenia. zadzwoń zapytaj.pozdrawiam

Też polecam, szkoli jeszcze z nimi Jurek Żychliński. Rysia namawiam od 2 tyg. by zrobił dla mnie kurs nitroxowy (PN1 - tylko On z całej grupy ma uprawnienia do takiego szkolenia) ale twierdzi, że już przestał szkolić. Basen u Marka przypominał obóz wojskowy ale naprawdę dużo się nauczyłem i nie żałuję. Wszyscy mają najwyższe CMAS-owskie papiery instruktorskie (M3) i po ponad 30 lat doświadczenia jako instruktorzy.