| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
NURKOWANIE EKSTREMALNE I TECHNICZNE - Cave nurkowanie na Dolnym Slasku
majki - 03-08-2008, 21:12 Temat postu: Cave nurkowanie na Dolnym Slasku Niezmiernie milo mi poinformowac, ze szczesliwie zakonczyla sie kolejna ekspedycja X Divers Team na Dolny Slask.
W ciagu ostatnich dni zespol wykonal ciezka prace i zrealizowal trudne nurkowania w nastepujacych obiektach:
Kopalnia Srebra w Bystrzycy Gornej,
Kopalnia Uranu w Kowarach - nurkowanie eksploracyjne,
Kopalnia Tores - nurkowanie eksploracyjne/rekonesansowe (szyb wentylacyjny "Henryk" o glebokosci 117m),
Kopalnia David - fragment kopalni wyeksplorowany przez nas na poprzedniej wyprawie,
Kopalnia Srebra Silberloch - 2 szyby,
Szczegolne nadzieje rokuje kopalnia Tores. Byc moze bedzie to obiekt eksploracji wielu kolejnych ekspedycji.
Wszystkie nurkowania zostaly zrealizowane w oparciu o techniki i konfiguracje "francuska".
Szczegolowy raport wkrotce...
W wyprawie wzieli udziel:
Krzysztof Bialy - Kierownik Ekspedycji,
Nurkowie:
Maciej Minorczyk,
Dariusz Zaduminski,
Ryszard Deneka,
Jacek Zgutka,
oraz Support powierzchniowy:
Daniel Kowalski,
Oksana Lodkowska,
Piotr Mucha (Piotrek jest jednym z dzialaczy zaprzyjaznionego z nami Dolnoslaskiego Klubu Tropicieli Tajemnic z Walbrzycha)
Wielkie brawa i szczere gratulacje!!!
Michal Winek
Mina - 03-08-2008, 21:59
Niwestety w Tym przypadku Zlosliwosc Rzeczy martwych Wziela góre .Ale Wszystko w Relacji pewnie bedzie.
Dzieki Chlopaki za dobra Akcje . Mam nadzieje ze niedlugo znowu Bedziemy napierac w Górach a Temat Kltek schodowych Podiolem sie zrobic i to wykonam
Rafal oPALUCH - 03-08-2008, 22:26
Gratuluje kolejnej udanej ekspedycji. Będzie jakaś galeria?
Pozdrawiam Rafał
KowiKowi1979 - 03-08-2008, 23:51
| Mina napisał/a: | Niwestety w Tym przypadku Zlosliwosc Rzeczy martwych Wziela góre .Ale Wszystko w Relacji pewnie bedzie.
Dzieki Chlopaki za dobra Akcje . Mam nadzieje ze niedlugo znowu Bedziemy napierac w Górach a Temat Kltek schodowych Podiolem sie zrobic i to wykonam |
Młody nie martw się, to tylko pasek klinowy. Mi po Kowarach padł kręgosłup Ale do Marychy Agniechy jedziemy jak się uda w środę lub czwartek !!! Fotki i filmiki z mojego aparatu zrzucę jutro!
nseal - 04-08-2008, 09:06
Dzięki Maciek za wspólny wyjazd, spoko dobrze że do domu dojechałeś
| Mina napisał/a: | Temat Kltek schodowych Podiolem sie zrobic i to wykonam |
Spoko, jak znajdziesz sekator Fiskars to tradycyjnie jest mój
[ Dodano: 04-08-2008, 10:07 ]
| Rafal oPALUCH napisał/a: | Gratuluje kolejnej udanej ekspedycji. Będzie jakaś galeria?
|
Będzie, będzie, relacja też będzie tylko musimy się ogarnąć
D@rek - 06-08-2008, 13:09
| KowiKowi1979 napisał/a: | | Marychy Agniechy |
dobre dobre tylko uważajcie na miny
Mina - 06-08-2008, 20:32
| D@rek napisał/a: |
dobre dobre tylko uważajcie na miny |
Darek a Co Ty chcesz od Miny
|
|