| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
OPOWIADANIA NURKOWE - Film Hurghada
Piotrek Ginter - 06-09-2008, 19:09 Temat postu: Film Hurghada Film nakrecony podczas kilkunastu nurkowan w czerwcu i lipcu 2008 na poludniowych rafach Hurghady.
Tylko dla tych co lubia ogladac te "ped...skie" rybki.
FILM
OLO Wawa - 06-09-2008, 20:35
Czym kręciłeś?Zwykłą cyfrówką kompaktem bez lamp doświetlających?Też zamierzam pokręcic jak pojade dlatego pytam.
Piotrek Ginter - 06-09-2008, 20:50
Dokladnie tak.
OLO Wawa - 07-09-2008, 16:23
No to na moje warunki amatorskie i miłe wspomnienia widzę że coś z tego będzie.Pozdrawiam.Napisz jeszcze a jak foty robiłeś z lampą czy bez.Czy przy lampie wychodziło ci ściana rozświetlonych farfocli jak w Polsce? Czy tez spoko aparat(autofocus)bez problemu łapał ostrość?
Piotrek Ginter - 07-09-2008, 20:00
Foty robilem z lampa i bez. Czesto z lampa wychodzily "farfocle" o ktorych piszesz - nie mam nakladki szerokokatnej. Finalnie lepiej mi wychodzily te bez lampy.
Aparat bez problemu lapal ostrosc.
Powodzenia.
OLO Wawa - 07-09-2008, 20:15
| kangur napisał/a: | | nie mam nakladki szerokokatnej |
Pewnie masz na myśli dyfuzor zakładany na lampe.
Mam go ale to nic albo niewiele zmienia. Też generalnie robię bez lampy,zdjęcia doświetlam lampą zewnętrzną 50w na głębokościach. W naszych ciemnych wodach w granicach amatorskiej fotografi akceptowalne.Generalnie kombinuję sam zrobić lampy na statywach 2x35W szeroki kąt na zasadzie "Grozy".Bardziej zalezy mi na robieniu Video.Pozdrawiam
Piotrek Ginter - 07-09-2008, 21:28
Nie, chodzi mi o nakladke szerokokatna - obiektyw szerokokatny, rybie oko itp
Wtedy mozna zdjecia zrobic z blizszej odleglosci (z uzyciem lampy z dyfuzorem) i z niezla jakoscia.
TUTAJ masz pare fotek zrobionych moim zestawem.
OLO Wawa - 07-09-2008, 23:52
Zdjęcia naprawde fajne.Już sie niemogę doczekać na swoje.
Wilczy - 08-09-2008, 10:04
Kangur, bardzo sympatyczny filmik - a najbardziej ujęło mnie to płynięcie za tą przerośniętą rybką akwariową (no ta malowana w backslashe, nie pamiętam, jak się nazywa). Inne potwory też w porządku. :)
Zdaje się, że kręciłeś to kompaktowym Canonem A70, tak? No i dobrze - z tych maleństw można całkiem sporo wyciągnąć (nawet bez lampy), a mają tą niezaprzeczalną zaletę, że można je zabierać pod wodę przy okazji, praktycznie na każde nurkowanie - zawsze sobie mogą dyndać na sznurku i nie trzeba się z nimi wozić jak z poważnymi "cekaemami". To tak jak z super kurtkami nieprzemakalnymi - czasem większą szansę na zmoknięcie ma posiadacz takiej kurtki (bo jest tak duża, że nie chce się jej ciągle targać ze sobą), niż ten, co ma tanią, którą łatwo złożyć w kostkę i wcisnąć na dno plecaczka.
Ja bawię się Canonem A570IS (bez lampy), sprzęcik prosty, o niewielkich możliwościach, ale jestem świadom, że nawet jego możliwości nie potrafię jeszcze wykorzystać. Ostatnio próbuję robić zdjęcia na nieco dłuższym czasie (preselekcja), może to coś da?
Marcin
Piotrek Ginter - 09-09-2008, 10:08
Dzieki
gulumelis - 12-09-2008, 17:26
Bardzo fajny filmik
|
|