| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Czy to normalne?
piotr_c - 09-10-2008, 18:54 Temat postu: Czy to normalne? Cześć,
Od jakiegoś czasu forum ledwo mi działa. O ile strona główna forum z reguły ładuje się dość szybko, o tyle podfora praktycznie się nie ładują. Czekałem chyba z dwie minuty by załadowało mi się to podforum. Inne strony działają całkiem nieźle. Czy to teraz standard?
I co ciekawe to teraz znów działa ok. Kilkanaście minut źle, kilkanaście minut ok. I tak w kółko
Pozdr
Piotr
Wężu - 09-10-2008, 19:52
U mnie zawsze działa normalnie, czyli tak jak powinno.
Tomasz Francuz - 09-10-2008, 21:02
Cześć.
Mam ten sam problem (od ok. 4 tygodni).
Załadują się 2-3 podstrony a potem .. kicha.
I tak jest TYLKO w przypadku strony forum
(nawet z wysłaniem tego posta były problemy)
DarekS - 09-10-2008, 23:53
Problem zaczal wystepowac po wgraniu nowej wersji firefoxa ale byla to wina przegladarki
po wgraniu najnoweszej wersji tego problemu nie zauwazylem
piotr_c - 10-10-2008, 00:55
| DarekS napisał/a: | Problem zaczal wystepowac po wgraniu nowej wersji firefoxa ale byla to wina przegladarki
po wgraniu najnoweszej wersji tego problemu nie zauwazylem |
Tylko że ja używam IE7. Przeglądnąłem dziś trochę różnych forów dziłających z wykorzystaniem PHPBB i tylko na tym jednym mam problem.
Wesołek - 10-10-2008, 00:58
Darku nie ważne jaka przeglądarka bo mi na IE też często strona nie w chodzi, muszę pare razy włączać forum, aby sie strona odpaliła. Profilaktycznie wpadam na inne strony, aby spradzic że mój komp działa dobrze i tam wszystko wchodzi. Pozdrawiam Ryniu
Te_Pe - 10-10-2008, 07:29
| Wesołek napisał/a: | | Darku nie ważne jaka przeglądarka bo mi na IE też często strona nie w chodzi, muszę pare razy włączać forum, aby sie strona odpaliła. Profilaktycznie wpadam na inne strony, aby spradzic że mój komp działa dobrze i tam wszystko wchodzi. |
miałem podobne problemy pare tygodni temu.
co ciekawe, na świeżo zainstalowanej przeglądarce Chrome problemu nie było....
więc zrobiłem:
1. wyloguj się
2. wyrzuć ciasteczka
3. zaloguj się ponownie
i zadziałało....
DarekS - 10-10-2008, 08:31
| Wesołek napisał/a: | | Darku nie ważne jaka przeglądarka bo mi na IE też często strona nie w chodzi, muszę pare razy włączać forum, aby sie strona odpaliła. Profilaktycznie wpadam na inne strony, aby spradzic że mój komp działa dobrze i tam wszystko wchodzi. Pozdrawiam Ryniu | zobacz powyzszy post
to jest rozwiazanie
piotr_c - 11-10-2008, 15:46
| DarekS napisał/a: | | to jest rozwiazanie |
Regularnie czyszczę cache przeglądarki i usuwam wszystko jak leci i nie widzę powiązania z tym czy forum działa czy ni.
Wczoraj w okolicach pierwszej w nocy usiłowałem się zalogować i strona w ogóle nie chciała się logować. Teraz znów chodzi. Zainstalowałem wczoraj nowego FireFoxa i dzieje się dokładnie to samo co pod IE.
grzegorz - 11-10-2008, 16:10
Powiem wam coś trącącego o herezję.Komp z którego korzystam ma 5 lat,ma IE i zadnego antywirusa,formatowany był jakieś dwa lata temu.Wchodzę wszędzie gdzie chcę i kiedy chcę,czasami lubi się tylko zawiesić.Nie robię oczywiście na nim przelewów ani nie trzymam haseł do skrzynek w banku.I co wy na to?
train - 11-10-2008, 19:39
Ostatnio miałem problem z wejściem na główną stronę przez FireFoxa. W nieskończoność próbował otworzyć http://forum-nuras.com/portal.php. Rozwiązanie okazało się prozaiczne, wklepałem http://forum-nuras.com i chodzi, widać miał jakiś problem z otwarciem pliku php.
piotrek_n - 13-10-2008, 21:50
mialem ten sam problem co wyżej ....
Tomasz Francuz - 14-10-2008, 14:29
Wygląda na to, iż w moim przypadku pomogło wyczyszczenie ciasteczek.
Teraz już nie ma tych problemów.
Dzięki
piotr_c - 16-10-2008, 17:24
| Tomasz Francuz napisał/a: | | Wygląda na to, iż w moim przypadku pomogło wyczyszczenie ciasteczek. |
A u mnie żadna przeglądarka nie daje rady, nie mówiąc już o czyszczeniu cache'u
Chory jestem, nurać nie mogę i chciałem przy okazji poszperać w archiwum. A tu kicha. Pół godziny ok a potem pół godziny nie chodzi.
Tomasz Francuz - 20-10-2008, 19:33
No u mnie zwygląda to jednak na Foxa.
Pod IE działa bez problemu.
Pod Foxe (nawet 3.03) ciągle się zaciera.
|
|