FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

JESTEM POCZĄTKUJĄCY - poczatkujacy

mich869 - 08-11-2008, 11:45
Temat postu: poczatkujacy
Czesc zaczalem nurkowac w zeszlym roku.. w tym roku mam zalogowane ok 180 nurkowan a z tygodnia na tydzien coraz wiecej. Jestem w trakcie kursu RD i chcialbym zakonczyc swoja droge z PADI na MSD.
W zwiazku z tym ze chce nurkowac.. troche glebiej i zdecydowanie zaliczac dluzsze czasy denne a limity rekreacyjne nie specjalnie na to pozwalaja, prosze o podpowiedz gdzie dalej? Padi tec rec czy IANTD? Chcialbym poznac wasza opinie.. dzieki.

piotrek_n - 08-11-2008, 13:55

TDI albo IANTD :)
swoją drogą ostatnio był o tym temat na forum...
edit:
http://forum-nuras.com/vi...t=17474&start=0 ;)

hubert68 - 08-11-2008, 14:04

Osobiście mam zamiar zrobić P3 w CMAS a potem/równolegle szkolić się technicznie, plastiki uzyskując chyba z IANTD. Choć uważam, że ważniejsze pytanie jest u kogo, niż w jakiej federacji. Ja już sobie wstępnie "wybrałem" dwoje przyszłych instruktorów...
Syrenka_013 - 09-11-2008, 21:50

a mozesz podrzucic na FN lub PW instruktorow technicznych?
niebawem planuje P3 (wiem u kogo chce je zrobic), ale rownolegle dalej technicznie... i tu mam mnostwo rozterek i dylematow... :!!: pozdro

BitPump - 09-11-2008, 22:25

Syrenka_013 napisał/a:

www . tdisdi . pl/instruktorzy.php
(bez spacji przy kropkach).

~BitPump

styx - 12-11-2008, 12:11

BitPump napisał/a:
Syrenka_013 napisał/a:

www . tdisdi . pl/instruktorzy.php
(bez spacji przy kropkach).

~BitPump

oraz http://www.iantd.com/cgi-...certifications=

nurkowacz - 13-11-2008, 18:08

Polecam IANTD lub TDI na glębsze nurkowania. Padi jest organizacja typowo rekreacyjna więc mysle ze tak powinno zostac, mimo że mają jakis tam program techniczny. Cmas z koleii jest chyba najmniej rozwinietą organizacją obecnie i ich szkolenia tech mają programy z kosmosu. głównie jak zwykle rozchodzi sie u kogo:-). Ale to juz na priv jak ktos ma ochotę.