| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
OPOWIADANIA NURKOWE - Wielka wyprawa zimowa...
behe - 27-12-2008, 22:57 Temat postu: Wielka wyprawa zimowa... Tak jak w temacie zatęskniłem za kolorowymi rybkami wiec postanowiłem wybrać się na wyprawę "nurkową" do ponoć UWAGA!! "Największego oceanarium w Polsce" jak o sobie mówią, czyli do warszawskiego Blue City. Pierw skontrolowałem oczywiście stronę internetową i zapowiadało się fajnie. I na tym się skończyło. Nie chcę absolutnie robić antyreklamy, ale pod nazwą OCEANARIUM rozumiem zbiorniki niebieskiej wody, rafa jakaś i mnóstwo różnych gatunków ryb i stworzeń "oceanowych". Na miejscu zastałem niestety kilkanaście akwarii?? akwarium?? no nie ważne i do tego niektórzy z moich znajomych mają większe w domu. Atrakcją są Rekiny!! uuu rekiny... 6 sztuk i to podzelonych na 3 gatunki w tym jeden żarłacz... tylko niedożywiony...
No i wróciłem z niedosytem kolorowych rybek, wiec czas szykować się do jakiegoś Egiptowa...
Jak ktoś chce to mogę foty przesłać.
Bezimienna - 28-12-2008, 02:11
właśnie się tam zbierałam, ale chyba mnie skutecznie zniechęciłeś....
behe - 28-12-2008, 11:09
wole iść do zoo. też są rybki, może ciutkę mniej, ale...
kris_14_ss - 28-12-2008, 12:50
Niestety w Krakowie jest podobnie także szału nie robi. Ludzi troche było takze widac że jest na tego typu atrakcje popyt może w miare upływu czasu sytuacja się zmieni:)
Pkost - 28-12-2008, 19:00
Możemy tylko pomarzyć o czymś takim
Największe oceanarium świata :
http://www.georgiaaquarium.org
Nie dawno był program na discovery o tym akwarium, robi wrażenie...
Oceanarium ufundował Bernie Marcus, dla mnie facet z kasą i klasą.
Puszor - 28-12-2008, 19:40
http://www.akwarium.gdynia.pl/ tylko ponoć aktualnie i żółwie i żarłacze są niewidoczne, bo trwają prace nad większymi basenami - wreszcie
TomekP - 28-12-2008, 20:04
| behe napisał/a: | | No i wróciłem z niedosytem kolorowych rybek, |
Czy wystawa zabytkowego sprzetu nurkowego nadal funkcjonuje?
Syrenka_013 - 29-12-2008, 03:17
a nie uważacie, że to nie fair łapać takie rybki, odcinać je od środowiska naturalnego i męczyć w akwarium??? nie widziałam tego w Blue City, ale niedawno bylam w Chicago w Shedd Aquarium i tak naprawdę wysłzam mocno przygnębiona warunkami w jakich żyją stworzenia... choć oczywiście ciekawie było zobaczyć dziwaczne żółwie czy niesamowite koniki morskie np. Leafy Sea Dragona... człowiek jest strasznym egoistą...
nuras5 - 29-12-2008, 08:56
| Syrenka_013 napisał/a: | | że to nie fair łapać takie rybki, odcinać je od środowiska naturalnego i męczyć w akwarium |
Można to samo powiedzieć o każdym ZOO, akwarium domowym, terrarium itd.
Ciekawe jest najstarsze na świecie oceanarium w Brighton.
behe - 29-12-2008, 10:19
| Plotek napisał/a: | | behe napisał/a: | | No i wróciłem z niedosytem kolorowych rybek, |
Czy wystawa zabytkowego sprzetu nurkowego nadal funkcjonuje? |
No funkcjonuje...
1 nurek w starym skuterze, dwóch w starych skafandrach z hełmami 1 w suchaczu troche kusz pare zdjęć gipsowa armata, sieci stawne, połamane łódki...
pjotrekr - 29-12-2008, 15:48
Zgadzam się że nie warto - wybrałem się z kumplem i heh - 25 zeta poszło w błoto Żeby te ryby chociaż w akwariach miały żywe rośliny a tam same fototapety i plastikowe "rośliny"...
|
|