| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM OGÓLNE - Nurkowanie w Czarogórze.
szaki - 17-08-2003, 12:31 Temat postu: Nurkowanie w Czarogórze.
Witam,mam pytanko ?Kto nurkował w Czarnogórze(okolice granicy z Chorwacją),będę wdzięczny za każdą informację:razz: .
Dorota i Wojtek - 17-08-2003, 18:29
Zaglądnij tu: http://www.forum.jds.pl/v...ht=czarnog%F3ra - może coś Ci to pomoże... Ewentualnie skontaktuj się bezpośrednio z Pitt'em.
MArcin M. - 17-08-2003, 19:10 Temat postu: Re: Nurkowanie w Czarogórze.
| szaki napisał/a: | | :-D Witam,mam pytanko ?Kto nurkował w Czarnogórze(okolice granicy z Chorwacją),będę wdzięczny za każdą informację:razz: . |
Hej.
Byliśmy tam w ubiegłym roku. Miejscowość nazywała sie Budva (licząc z Dubrovnika to coś około 200 km.) Były tam dwie bazy Jedna prowadzona przez polaków(na prawo od ichniejszej starówki, przy basenie), bardzo fajni ludzie. Warunki do nurkowania całkiem sympatyczne. Zaraz przy brzegu na około 7-8 m. olbrzymia podwodna łąka, po drugiej stronie cypelka było kamieniste dno, i bardzo dużo jeżowców oraz wielkich kamiennych bloków, między którymi można było pływać. Podobno nawet gdzieś w okolicy leży jakiś wraczek. Woda czyściutka. Spotkaliśmy nawet raz murenę. Co do cen, to jak pamięć mnie nie myli to za nura + wypożycz. sprzętu brali 30 euro. Myślę, że jak tam trafisz, będziesz zadowolony .
robertraft - 21-08-2003, 15:24
Byłem w Czarnogórze w tym roku przejechałem spory kawałek wybrzeża aż do miejscowości Bar nie spotkałem po drodze żadnego szyldu, reklamy czy drogowskazu świadczącego o istnieniu bazy. Nie twierdzę że nie ma tam żadnej bazy ale nie są oznaczone tak jak w Chorwacji. W Budvie szukałem tej bazy prowadzonej przez Polaków, pytałem wiele osób łącznie z panią z informacji turystycznej niestety nikt nic nie wiedział, w porcie też byłem i pytałem. Wynurkowałem to co miałem w butli i się skończyło gdybym nie był z rodziną na wczasach pewnie bym był bardziej zdesperowany.
MArcin M. - 23-08-2003, 16:37
| robertraft napisał/a: | | W Budvie szukałem tej bazy prowadzonej przez Polaków, pytałem wiele osób łącznie z panią z informacji turystycznej niestety nikt nic nie wiedział, w porcie też byłem i pytałem.. |
W ubiegłym roku była. Na cyplu, przy Starówce. A nad basenem wisiał wielki napis "Diving Center" więc łatwo można było tam trafić. Być może się zlikwidowali. Podobno z Czarnogórcami ciężko się robi interesy.
MArcin M. - 23-08-2003, 16:41
| robertraft napisał/a: | | w porcie też byłem i pytałem.. |
No właśnie. Z portu ta reklama była bardzo widoczna, więc myślę że gdyby tam była, napewno byś ją dostrzegł.
|
|