FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM OGÓLNE - Nurkowanie w Czarogórze.

szaki - 17-08-2003, 12:31
Temat postu: Nurkowanie w Czarogórze.
:-D Witam,mam pytanko ?Kto nurkował w Czarnogórze(okolice granicy z Chorwacją),będę wdzięczny za każdą informację:razz: .
Dorota i Wojtek - 17-08-2003, 18:29

Zaglądnij tu: http://www.forum.jds.pl/v...ht=czarnog%F3ra - może coś Ci to pomoże... Ewentualnie skontaktuj się bezpośrednio z Pitt'em.

:wave:

MArcin M. - 17-08-2003, 19:10
Temat postu: Re: Nurkowanie w Czarogórze.
szaki napisał/a:
:-D Witam,mam pytanko ?Kto nurkował w Czarnogórze(okolice granicy z Chorwacją),będę wdzięczny za każdą informację:razz: .

Hej.
Byliśmy tam w ubiegłym roku. Miejscowość nazywała sie Budva (licząc z Dubrovnika to coś około 200 km.) Były tam dwie bazy Jedna prowadzona przez polaków(na prawo od ichniejszej starówki, przy basenie), bardzo fajni ludzie. :razz: Warunki do nurkowania całkiem sympatyczne. Zaraz przy brzegu na około 7-8 m. olbrzymia podwodna łąka, po drugiej stronie cypelka było kamieniste dno, i bardzo dużo jeżowców oraz wielkich kamiennych bloków, między którymi można było pływać. Podobno nawet gdzieś w okolicy leży jakiś wraczek. Woda czyściutka. Spotkaliśmy nawet raz murenę. Co do cen, to jak pamięć mnie nie myli to za nura + wypożycz. sprzętu brali 30 euro. Myślę, że jak tam trafisz, będziesz zadowolony :razz: .

robertraft - 21-08-2003, 15:24

Byłem w Czarnogórze w tym roku przejechałem spory kawałek wybrzeża aż do miejscowości Bar nie spotkałem po drodze żadnego szyldu, reklamy czy drogowskazu świadczącego o istnieniu bazy. Nie twierdzę że nie ma tam żadnej bazy ale nie są oznaczone tak jak w Chorwacji. W Budvie szukałem tej bazy prowadzonej przez Polaków, pytałem wiele osób łącznie z panią z informacji turystycznej niestety nikt nic nie wiedział, w porcie też byłem i pytałem. Wynurkowałem to co miałem w butli i się skończyło gdybym nie był z rodziną na wczasach pewnie bym był bardziej zdesperowany.
MArcin M. - 23-08-2003, 16:37

robertraft napisał/a:
W Budvie szukałem tej bazy prowadzonej przez Polaków, pytałem wiele osób łącznie z panią z informacji turystycznej niestety nikt nic nie wiedział, w porcie też byłem i pytałem..

W ubiegłym roku była. Na cyplu, przy Starówce. A nad basenem wisiał wielki napis "Diving Center" więc łatwo można było tam trafić. Być może się zlikwidowali. Podobno z Czarnogórcami ciężko się robi interesy.

MArcin M. - 23-08-2003, 16:41

robertraft napisał/a:
w porcie też byłem i pytałem..

No właśnie. Z portu ta reklama była bardzo widoczna, więc myślę że gdyby tam była, napewno byś ją dostrzegł.