FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - Witam Szanownych Nurasów

Chopin - 25-08-2003, 14:15
Temat postu: Witam Szanownych Nurasów
Witam serdecznie Szanownych Nurasów, jestem nowym użytkownikiem forum, Padi OWD zrobiłem jakieś 7 lat temu i w sumie nie nurkowałem od tamtego czasu (wszyscy znajomi mówili, że w Polsce zimno, nic nie widać i takie tam) – aż do ubiegłego miesiąca... dałem nura na Mamrach i nie było aż tak źle (zobaczyłem jakieś dwie rybki i trochę pleśni na dnie hehehe!). Tak więc sobie postanowiłem, że ponurkuje w naszych pięknych wodach... Mam od razu pytanie do nurków uznających wyższość sekatorów od noży: jaki mechanizm jest najlepszy, gdzie takie cudo można w Wawie kupić (mam na myśli typowe sekatory ogrodnicze, a nie nurkowe np. Maresa). Będę wdzięczny za rady. Pozdrówka Chopin sekatororęki
nuras5 - 25-08-2003, 16:10

Witam,
Jeśli chodzi o pytanie polecam typowe sklepy nurkowe : Obi, Castorama itd. Wybór sekatorów naprawdę duży. Ja swój kupiłem w Rossmanie.
Najlepiej kupić sekatorek, który dociska ostrze do podkładki, a nie działający jak nożyczki.

Mania - 25-08-2003, 16:34

Były na FN przynajmniej dwa wątki na ten temat. Proponuję zajrzyj tutaj:
http://www.forum.jds.pl/v...highlight=#9519

Albo tutaj:
http://www.forum.jds.pl/v...der=asc&start=0

Oczywiście - trzeba doczytać do końca, zwłaszcza ten drugi wątek, który pierwotnie dotyczył sieci.
Pozdrawiam
Mania

Piotr N. - 26-08-2003, 16:03

Hej Chopin :)

Widzę, że jesteś z Warszawy.

We wtorek 2 września robimy spotkanie w Diver Pubie na Jana Pawła koło pawilonów.
Może masz ochotę wpaść i posiedzieć z nami?

Pozdrawiam

pitt - 26-08-2003, 22:20

kupiłemw MAKRO sprawdziłem przeciął linke zabezpieczającą przed wyniesieniem (stalową) choć troche się wyszczerbił to wziołem drugi bo przeciął. ;-) :bandit:
MArcin M. - 30-08-2003, 12:56
Temat postu: Re: Witam Szanownych Nurasów
Chopin napisał/a:
Witam serdecznie Szanownych Nurasów, jestem nowym użytkownikiem forum, Padi OWD zrobiłem jakieś 7 lat temu i w sumie nie nurkowałem od tamtego czasu (wszyscy znajomi mówili, że w Polsce zimno, nic nie widać i takie tam)

Witamy Cię również serdecznie. Co do pozostałej części zdania powiem krótko: kłamali :razz:
A co do sekatorów, to może sprobowałbyś w TTW Twój Dom i Ogród (czy jakoś tak) na Radzymińskiej, albo przy al. Jerozolimskich. Wydaje mi się, że tam będzie duży wybór interesujących Cię rzeczy. :-D
Pozdrawiam, i udanych zakupów ;-) [/quote]

Jan Nurkowski - 30-08-2003, 20:32

Witaj Chopin.
Jak "dorosles" do sekatora, to moze noz do ciecia kartonu/pasow bezpieczenstwa kupisz ?
Do sieci nie wymyslono nic lepszego.
Cena ok. 12-14 pln.

pzdr
Jan