NURKOWANIE EKSTREMALNE I TECHNICZNE - Polski Rekord Świata pod wodą.
Bartłomiej Grynda - 06-03-2009, 17:32 Temat postu: Polski Rekord Świata pod wodą.Krzysztof Polaczek pobił Rekord Świata w pływaniu bezdechowym , przepływając 60m pod lodem. Miało to miejsce w ubiegłą niedzielę nad jeziorem Płotki koło Piły.
Film z tego wyczynu został nakręcony przez Projektfilm.
GralmarineKulas - 06-03-2009, 19:01 Super, Gratulacje dla KrzysztofaLeszek Remesz - 07-03-2009, 09:29 To była fajna impreza. Baza nurkowa "Deep Diver" Krzyśka Trawińskiego razem z zaproszonymi nurasami przygotowała trasę i dała wsparcie pod wodą podczas bicia rekordu. Przedsięwzięcie było dość trudne bo jak widać na filmiku lód miał konsystencję pumeksu i pomimo 32cm grubości zachowywał się mało stabilnie.
Gratulacje dla Rekordziście.
pozdrowieniamedusa - 07-03-2009, 15:38 Wczoraj byłem na basenie. Przepłynąłem na płetwach prawie dwie długości basenu. Bez płetw zrobiłem jedna długość... prawie ( bynajmniej nie chodzi o chwalenie się moimi słabymi zdolnościami - cienki bolek ze mnie).
Byłem tam razem z moim 7 letnim synkiem, który zrobił ze mną przepłynięcie "na żabę" na octopusie.
Widząc Krzysztofa, czuje do niego duży szacunek dla jego dokonania i jako Ojca, który buduje ( na pewno m.in) szacunek w oczach swoich dzieci. To było widać.
Jeżeli rzeczywiście jeszcze ma wsparcie w żonie ( tak to przynajmniej wygląda na filmie... ), to chyle czoła dla całości obrazu.
Z największa przyjemnością uścisnę Mu rękę przy nadarzającej się okazji.Andrzej Minorczyk - 07-03-2009, 22:48 Na sam widok Pana w kapielowkach na lodzie ciarki przechodza. Gratulacje.jcsjacekj - 07-03-2009, 23:03 Uderzyla mnie pozytywnie skormnosc Krzyska.