FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

NURKOWANIE EKSTREMALNE I TECHNICZNE - Polski Rekord Świata pod wodą.

Bartłomiej Grynda - 06-03-2009, 17:32
Temat postu: Polski Rekord Świata pod wodą.
Krzysztof Polaczek pobił Rekord Świata w pływaniu bezdechowym , przepływając 60m pod lodem. Miało to miejsce w ubiegłą niedzielę nad jeziorem Płotki koło Piły.
Film z tego wyczynu został nakręcony przez Projektfilm.

Gralmarine

Kulas - 06-03-2009, 19:01

Super, Gratulacje dla Krzysztofa
Leszek Remesz - 07-03-2009, 09:29

To była fajna impreza. Baza nurkowa "Deep Diver" Krzyśka Trawińskiego razem z zaproszonymi nurasami przygotowała trasę i dała wsparcie pod wodą podczas bicia rekordu. Przedsięwzięcie było dość trudne bo jak widać na filmiku lód miał konsystencję pumeksu i pomimo 32cm grubości zachowywał się mało stabilnie.
Gratulacje dla Rekordziście.
pozdrowienia

medusa - 07-03-2009, 15:38

Wczoraj byłem na basenie. Przepłynąłem na płetwach prawie dwie długości basenu. Bez płetw zrobiłem jedna długość... prawie ( bynajmniej nie chodzi o chwalenie się moimi słabymi zdolnościami - cienki bolek ze mnie).

Byłem tam razem z moim 7 letnim synkiem, który zrobił ze mną przepłynięcie "na żabę" na octopusie.

Widząc Krzysztofa, czuje do niego duży szacunek dla jego dokonania i jako Ojca, który buduje ( na pewno m.in) szacunek w oczach swoich dzieci. To było widać.

Jeżeli rzeczywiście jeszcze ma wsparcie w żonie ( tak to przynajmniej wygląda na filmie... :ping: ), to chyle czoła dla całości obrazu.

Z największa przyjemnością uścisnę Mu rękę przy nadarzającej się okazji.

Andrzej Minorczyk - 07-03-2009, 22:48

Na sam widok Pana w kapielowkach na lodzie ciarki przechodza. Gratulacje.
jcsjacekj - 07-03-2009, 23:03

Uderzyla mnie pozytywnie skormnosc Krzyska.

Gratulacje !!!

Staszex - 08-03-2009, 10:45

Gratulacje
Piotrek Ginter - 18-03-2009, 15:48

Gratulacje !
Dany - 19-03-2009, 15:43

brawo