| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
NURKOWANIE EKSTREMALNE I TECHNICZNE - WARSZTATY JASKINIOWE - Zakrzowek (28,29.03) by MAJKI
Syrenka_013 - 25-03-2009, 22:19 Temat postu: WARSZTATY JASKINIOWE - Zakrzowek (28,29.03) by MAJKI witajcie,
LAST MINUTE z powodu choroby kursantow zwolnilo sie cenne miejsce (a moze i dwa) na dwudniowe Warsztaty Nurkowania Jaskiniowego wg szkoly amerykanskiej (28-29 marca 2009) na Zakrzowku
zajecia praktyczno-teoretyczne w sobote i niedziele od g.9.30 do popoludnia (w sumie cztery nurkowania); w programie warsztatow m.in.: poreczowanie, uzycie markerow i zasady nawigacji, poruszanie sie przy poreczowce, boczne ciagi i skrzyzowania, pozycje i zadania czlonkow zespolu, komunikacja (manualna, swiatlem i dotykowa), wybrane procedury awaryjne, zarzadzanie gazem, czasem i planowanie nurkowania oraz inne atrakcje
sprzet: pelna konfiguracja techniczna typu "Hogarthian" (bez butli bocznych), 2 kolowrotki dowolnego typu (mozliwosc pozyczenia), 2 narzedzia tnace, tabliczka lub notes, suchy skafander; minimalne uprawnienia: AOWD (+ minimum 100 nurkowan)
ja juz przeszlam te droge przez meke - polecam tym, ktorzy lubia nowe wyzwania i szlifowanie swoich umiejetnosci poprzez rewelacyjna zabawe na poziomie
zgloszenia: majki@cave-diving.pl (+48 606 400 544)
Andrzej Minorczyk - 26-03-2009, 00:41
| Syrenka_013 napisał/a: | | 2 kolowrotki dowolnego typu |
Skoro sie nikt nie odzywa troszke żartów:
a taki moze byc??
Syrenka_013 - 26-03-2009, 02:49
mmm, Shimano, kiedys to bylo marzenie kazdego wedkarza... moze byc, tylko malo linki 3mm wejdzie ale do mini-ciagow bocznych bedzie jak znalazl
idac dalej tym tropem proponuje MOWATORSKI SYSTEM: jaskiniowy kompensator plywalnosci http://www.bass-sklep.pl/...aca+mustad.html
ewentualnie kombinezon plywajacy http://www.bass-sklep.pl/...+plywajace.html (nowosc - nie potrzeba zadnego zrodla zasilania - napelnia sie sam) .. no i do tego koniecznie alkomat
KowiKowi1979 - 26-03-2009, 08:23
| Andrzej Minorczyk napisał/a: | | a takimoze byc?? |
Dobre ale po zwinięciu 2 kołowrotków w Zimniku w 2-3'C marzyłem o takim z dobrym przełożeniem bo łap nie czułem
Syrenka_013 - 26-03-2009, 08:58
Kovi,
nie wiem czy zauwazyles, ale ten kolowrotek ma specjalne zabezpieczenie: "anty-odpadacz-od-zmarznietych-lap"... widzisz taka wypustke prostopadla do glowki obrotowej? jak juz tak strasznie zmarzly ci rece i wiesz, ze dlugo nie utrzymasz kolowrotka - wciskasz te wypustke miedzy palce, reka sztywnieje w odpowiedniej pozycji i kolowrotek sam sie trzyma. takie rozwiazanie pozwala nawet na zamocowanie 3 sztuk na jednej rece...
hubert68 - 26-03-2009, 21:10
| Syrenka_013 napisał/a: | | mmm, Shimano, kiedys to bylo marzenie kazdego wedkarza... |
Jak ja wędkowałem, to były to ABU Cardinale lub multiplikatory ABU Ambasador...
|
|