| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HOBBY - blaszki, monety :)
Aston - 06-06-2009, 23:04 Temat postu: blaszki, monety :) Po dlugiej przerwie wrocilem do dawnego hobby: numizmatyka.
Wrocilem troche powazniej, aczkolwiek w tych samych taematach - II RP, Slask XVII w., WMG, PL, WMK.
moanadivers - 23-06-2009, 19:10
Widzę mamy podobne zainteresowania. Ja równiez się w to bawię ale teraz strasznie nie mam czasu na to. Jak nie praca to nuras i tak cały czas. Swojego czasu to monetki srebrne były moim konikiem, szczególnie 10 i 20.
Pozdrawiam
meduza - 29-06-2009, 19:45
A ja połączyłam nurkowanie z monetami Jakieś 2 lata temu trafiliśmy nurkując w Gdańsku na małą skrzyneczkę, w której było 10 monet z WMG z datą bicia 1923. Przypadły mi 3 i skrzętnie je przechowuję, choć jak się okazało nie mają jakiejś większej wartości. Ale mogę się pochwalić, że znalazłam skarb Do tej pory zastanawiam się czy czasem takie znaleziska nie należą do państwa, ale ciiiiiiii...
jacekplacek - 30-06-2009, 17:21
| meduza napisał/a: | | Jakieś 2 lata temu trafiliśmy nurkując w Gdańsku na małą skrzyneczkę, |
Myślałem, że w fontannie nie wolno...
A ja znalazłem na Koparkach medalionik, sztuk jedna. Mocno pokryty kamieniem:
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=17934
Dreszczyk emocji opadł, jak obiłem osad i wyłoniło się nazwisko aktywnego piłkarza. Ale sztuka, jest sztuka i znalezisko sobie cenię
|
|