FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

MEDYCYNA NURKOWA - lekarz nurkowy?

hanami - 06-09-2003, 21:41
Temat postu: lekarz nurkowy?
Witam, to moj pierwszy post na forum.
Na imie mam Ola i jestem z Warszawy..
Nurkuje od 2 lat. Zaczynalam w Egipcie, w bazie gdzie teraz spotkac mozna Dorote i Wojtka.. Po krotkiej przerwie spowodowanej klopotami z uszami i po zeszlotygodniowych nurkowaniach ponownie w Egipcie - stwierdzilam - ze nurkowanie owszem, ale i lekarz nurkowy by mi sie przydal!
Moze macie jakies namiary na kogos w Warszawie albo Poznaniu?

goraco pozdrawiam,
Ola

Fan - 06-09-2003, 21:57
Temat postu: Lekarze Nurkowi...
Czesc,
Znajdziesz troche informacji wchodzac na ten link...

Trzymaj sie i powodzenia

Fan

http://slk.kdp-pttk.org.pl/lista.html

Foczka - 06-09-2003, 22:38

Witam serdelecznie,

Mam dla Ciebie namiar na wspaniala Pania doktor z Warszawy
Dr med Maria Zabiegniewska
tel 8115121 lub 501143347
zajmuje sie cmasowcami, zreszta sama do nich nalezy.

I przy okazji zapraszamy na zlot forum-nuras

Do zobaczenia pod woda

Pozdrawiam

bd* - 06-09-2003, 23:02

Foczko czy to jest laryngolog ?
Dobry lekarz laryngolog, znający zagadnienia związane z nurkowaniem przydałby się na FN pewnie w każdym mieście .
Ja poszukuję takiego w Warszawie .

Foczka - 06-09-2003, 23:34

Niestety jest to chirurg-anastazjolog, ale postaram sie znalesc namiar na laryngologa.

Dam znac

Marcin B - 07-09-2003, 01:20

Witaj hanami.
Co do lekarzy to ja poproszę o namiary na stomatologa znającego naszą problematykę, jak ktoś zna (Warszawa i okolice) toproszę o namiary na forum lub prv.
Pozdrawiam Marcin

Ps. A może Admin utworzył by zakładkę gdzie można by umieszać lekarzy, specjalizję i namiary (imię, nazwisko, miasto, przychodnię lub telefon)

Jan Nurkowski - 07-09-2003, 01:52

bd* napisał/a:
Dobry lekarz laryngolog, znający zagadnienia związane z nurkowaniem przydałby się na FN pewnie w każdym mieście .
Ja poszukuję takiego w Warszawie .

Nie znam lekarza nurkowego w Warszawie z taka specjalizacja, natomiast moge polecic Malgorzate Grzesik, ktora pomogla mi i paru moim znajomym nurkom.
Godziny przyjec na ul. Walbrzyskiej:
http://www.damian.pl/pols...aryngologia.asp

pzdr
Jan

MArcin M. - 07-09-2003, 08:31

Hej, hej.
Jeśli chodzi o Wawe to np. na Modzelewskiego 35 jest taka Przychodnia gdzie można zrobić sobie badania dla nurasów. Telefonu niestety nie znam.

Tommy222 - 07-09-2003, 17:44

Z warszawskich lekarzy mogę polecić: dr Agnieszka Kucharczyk 0 603 38 77 87
dr Marek Braszkiewicz 0 602 66 41 09
dr Ryszard Karbowicz 0 601 29 12 26
dr Krystyna Maszkowska 0 605 07 31 30

P.S Darku jeszcze raz dzięki za pomoc właśnie w kwestii badań lekarskich!!!!!!!!!

hanami - 07-09-2003, 19:48

Dzieki!
szukam kogos sprawdzonego, bo po prostu nie chce powtorzyc sytuacji z przed roku!

(w czasie nurkowania problemy z wyrownaniem cisnienia, pozniej ucho bolalo.. wiec sie wybralam do laryngologa w pewnej znanej lecznicy profesorsko-ordynatorskiej w Warszawie... pani profesor laryngolog pyta: a co sie stalo? ja: nurkowalam (...) boli ucho. pani prof: bylo NIE NURKOWAC! kropelki zakraplac, zapomniec o wodzie.)

pozdrawiam wszystkich,
Ola

jenny - 08-09-2003, 09:40

Witaj,
przychodnia profesorsko-ordynatorska znana jest z tego, że nalezy jej unikać. Kiedyś poszłam tam bo miałam zawroty głowy. Uzyskałam następującą dziagniozę "Albo jest Pani w ciąży, albo ma Pani zapalenie ucha..." Autentyk!
Obstawiam, że to było zapalenie ucha, bo samo przeszło i nie musiałam czekać 9 miesięcy.

Pozdrawiam
Jenny

hanami - 12-09-2003, 20:50

jestem po pierwszej wizycie!
naprawde polecam pania Grzesik - o ktorej Jan Nurkowski wspominal wczesniej :))

kompetentna, cierpliwie wszystko wytlumaczyla!
leczenie w toku :)
bede zyc iiiiiiii -
NURKOWAC!

pozdrawiam,
Ola

Lech-u - 30-09-2003, 10:49
Temat postu: lekarz nurkowy?
Cześć,
Akurat tak się składa, że jestem lekarzem nurkowym.
Dla lepszego wybory podaję namiary na stropnę lekarzy klubowych. Tam są podane numery telefonów i miasto, gdzie danego lekarza można spotkać.
A wiec wspomniany link: http://slk.kdp-pttk.org.pl/lista.html
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka

Mania - 30-09-2003, 11:07

Ponieważ w międzyczasie powstał nowy dział "medycyna" więc uważam, że takie tematy jak namiary na lekarzy też tam właśnie się powinny znaleźć i dlatego przesunęłam ten temat do działu "medycyna nurkowa"
Pozdrawiam
Mania

t0m1 - 30-09-2003, 20:52

moze szanowni admini skasuja ta rozmowe i stworza temat lekarz nurkowy, ktory bedzie podzielony na miasta i kazdy wrzuci tam adres i nr tel. a reszta zbednych postow bedzie usuwana?
scubamilivoj - 01-10-2003, 00:44
Temat postu: lekarz
Hejka!

Nurkujący lekarz, po fizjopatologii, na Forum - Mati

Pzdr
Milivoj