FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - Stopniomania

t0m1 - 11-09-2003, 20:34
Temat postu: Stopniomania
wnioskuje, aby usunąć z profili stopnie nurkowe :mrgreen:
Miłosz - 11-09-2003, 21:09

...co uzasadniam czym?...

Pozdrówko,
Nishigoi

Przeman - 11-09-2003, 21:48

Niedawno wnioskowaliśmy by dołączyć stopnie do profili. Teraz przynajmniej widać kto swoje wypowiedzi ma poparte wyszkoleniem i doświadczeniem. Wniosek odrzucam :mrgreen: .Żaruję, nie jestem władny, ale moim zdaniem stopnie powinny zostać.
Mania - 11-09-2003, 22:43

Jako posiadaczka najniższego stopnia nurkowego - czyli bardzo młodego taplacza rafowo - trzcinowego - nie mam zdania, choć częściowo rozumiem o co t0m1 chodzi... :mrgreen:
Mania

kryzys - 11-09-2003, 22:47

Stopnie - czemu nie? Możesz skorzystać z wiedzy bardziej doświadczonych od Ciebie :!:
ukusek - 11-09-2003, 23:18

Powinny zostać. Każdy ma wybór czy wpisac czy też spuscić na to zasłone milczenia.. Po co ograniczac wiedze o innych ludziach? Zaraz posypią się wnioski o usuniecie rozróżnienia płci.... :-D
nuras5 - 12-09-2003, 08:01

ukusek napisał/a:
Zaraz posypią się wnioski o usuniecie rozróżnienia płci.... :-D

Jeśli w naturze to stanowczo protestuję - nie pozwolę naruszyć mej pci nawet dla forum :!:

:lol: :lol: :lol:

GosiaS - 12-09-2003, 08:21

Stopnie nurkowe zostają! Nie ma się czego wstydzić, ja tam ze swojego jestem dumna...
Z drugiej strony przecież kto nie chce ten nie wpisuje.

pozdrawiam serdecznie

Fantomas - 12-09-2003, 17:25

zresztą jeśli chęć posiadania wyższego stopnia mobilizuje do podwyższania własnych kwalifikacji, to tylko dobrze
t0m1 - 12-09-2003, 19:15

czesto za stopniem nie ida umiejetnosci. przez co stopnien zamiast pomagac wprowadza w blad :cool:
Tommy222 - 12-09-2003, 22:07

No to może usunąc wiek czasem za wiekiem nie idzie mądrość i doświadczenie. A tak poważnie człowieka oceniam bardziej przez pryzmat jego wypowiedzi a nie co ma wpisane jako stopień...
Aston - 13-09-2003, 04:11

:wave:

Witam!

Byla dyskusja o stopniach, mysle, ze forumowicze dobrze ja przyjeli i to cos sie pojawilo - czyli stopnie. Jak ktos jest malo doswiadczony to i tak bedzie, w ramach swojej odpowiedzialnosci, trzymac jezyk w sprawach waznych na wodzy.

Dobrze jest wiedziec do kogo mozna sie zwrocic o pomoc i porade!

Tak na marginesie to przy okazji wyjdzie czy CMAS czy PADi (odwieczna konkurencja :shutup: ) czy inna organizacja szkoli nurow odpowiedzialnych i myslacych.

Uprzedzajac pytanie - mozna te dane sprawdzic - jakby co, ale mamy bardzo konkretnych Adminow.

Mysle, ze jest to sprawa wyboru - ja nie podalem bo jestem malo doswiadczony - inni z moim stopniem moga byc po kilku latach (a i w krotszym czasie) doswiadczonymi nurami, ktorzy moga wniesc cos konstruktywnego i waznego.

Uwazam, ze stopnie powinny zostac - tym bardziej, ze nie jest obligatoryjne podawanie ich.

Pozdrawiam Nurasow (bez rozroznienia... stopnia i pci :) )

:wave: :wave:

martin - 13-09-2003, 11:10

Przeman napisał/a:
Teraz przynajmniej widać kto swoje wypowiedzi ma poparte wyszkoleniem i doświadczeniem.

Hahahahahahahhaha........ :-D :-D :-D :-D

Dawno sie tak nie usmialem.... Przypomina mi sie niedawne nurkowanie z "PAID super card hunter" (18 specjalizacji) ktory przerwal nurkownie na 9m (bylo zimno i ciemno :-D )

Proponuje jeszcze dolozyc w statusie pare drobnych informacji, n.p. ilosc nurkow, ilosc nurkow/rok, SAC :cool: , laczny czas deko, laczny czas nurkowania, srednia glebokosc, maksymalna glebokosc, ilosc_nurkow/ilosc_plastikow oraz (najwazniejsze) coolnees-faktor: czas_deko/(pojemosc_flachy*cisnienie_po_nurkowaniu)

Na powaznie: ciekawostka bylo by dolaczenie do profilu czegos w rodzaju loog-book, w ktorym chetni mogli by wpisac n.p. miejsce nurkowan, widocznosc glebokosc, temp etc. Poprzez pare sprytnych zapytan do tej bazy danej mozna by bylo efektywniej zorganizowac rubryki "warunki nurkowe"

pitt - 18-09-2003, 20:26

a może bez zaglądania by tak od czasu do czasu po prostu pogadać :?: :?: